5 tips för rakning på vintern

Under vintern är en bra rakning inte lika självklart som under de varmare delarna på året. Temperaturen sjunker drastiskt och huden märker genast av detta. Även utan rakning så känns huden väldigt stram bara man varit ute en liten stund. Om du fortsätter med din vanliga rakrutin så kommer du drabbas extra av stram och torr vinterhud.

Huden är ett känsligt organ, speciellt för extrema temperaturskillnader. Den varma duschen och värmen i hemmet gör chocken för din hud ännu större när du väl kommer ut. Du stressar även huden under rakningen. Lyckligtvis finns det några små justeringar för rakningen att ta till för att slippa problemet med torr och stram vinterhy.

Bra tips för rakning under vintermånaderna

För att ta oss igenom vintern utan torr hy eller irritation har vi på Glamazon ett antal bra tips som kommer bidra med mycket till din rakrutin under de kalla vintermånaderna. Det handlar om att skydda, ge näring och få ett skonsamt förhållningssätt till huden.

Pre shave är din bästa vän

Att använda en pre shave har flera fördelar, särskilt under vintern. Det är ofta en blandning av naturliga oljor eller en kräm som ger ett extra skyddande lager över din hud och som dessutom återfuktar rejält.

Pre shave appliceras före raklödder. Detta gör skäggstråna mjukare och skapar ett extra skyddande lager som förhindrar att huden besväras av rakbladet. Det släta skyddsskiktet ger näring och återfuktar huden så att du inte får torr hud efter rakningen. Detta minskar avsevärt risken för rakbränna och en vinterhud som känns som sandpapper.

Du låter bara din Pre shave vara kvar på huden när du applicerar rakskum i ansiktet. Bladet har aldrig glidit så smidigt över ditt ansikte som med en Pre shave.

Claus Porto Musgo Real Classic Scent Pre Shave Oil

Claus Porto Musgo Real Classic Scent Pre Shave Oil tar rakningen till nästa nivå. Innehållet med mandel, druvfrö och eukalyptusolja återfuktar, lugnar och skyddar huden och bidrar till mindre irritation. Samtidigt lyfts skäggstubben för att möjliggöra en behagligt nära rakning.

Till Produkten >>>

Använd en bra återfuktande rakkräm i vinter

Att använda rätt rakkräm gör mycket för resultatet. Många rakkrämer innehåller ytterligare ingredienser som har stora fördelar för torr vinterhud. Kollar in rakkräm bäst i test för att hitta en som återfuktar torr vinterhy liter extra och skyddar huden.

The Merchant of Venice Nobil Byzantium Saffron Shaving Cream

Vårt val under vintermånaderna är The Merchant of Venice Nobil Byzantium Saffron Shaving Cream. En högkvalitativ rakkräm med krämig återfuktande formula som mjukar upp huden och lyfter skäggstråna. Även doften är perfekt under de kalla månaderna med sina noter av saffran, cederträ och mocka-ackord. Hej då torr vinterhud och hej mjuka kinder.

Till Produkten >>>

Skrubba en till två gånger i veckan

Det kan verka motsägelsefullt, men en ansiktsskrubb kan verkligen göra stor skillnad. Varför? Din hud är torrare än någonsin under vintern. Alla dessa lager av kläder, döda hudceller och bakterier ser till att din hy kan absorbera mindre fukt och näring. Men med en ansiktspeeling bäst i test tar du bort all smuts och döda hudceller och får på så vis fram ett nytt och levande hudlager. Huden kan nu optimalt absorbera alla näringsämnen, till exempel från en fuktkräm som du applicerar efter rakning. En till två gånger i veckan med ansiktsskrubb räcker bra.

Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser

Vi rekommenderar Depot N° 802 Exfoliating Skin Cleanser för torr vinterhud. Den har en förträfflig formula som är behaglig, lagom rivig och innehåller bra ingredienser som stärker hudbarriären, stimulerar cellförnyelsen och efterlämnar en behagligt ren, mjuk och fräsch känsla oavsett hudtyp.

Till Produkten >>>

Raka dig på kvällen

Rakning brukar i regel stressa huden. Speciellt på morgonen när man precis tagit en varm dusch, och sedan rakar sig och därefter kommer ut i den kalla luften, så kan det bli stora konsekvenser.

Raka dig därför på kvällen innan du lägger dig! Din hud återhämtar sig alltid under natten. Kvällen är därför en idealisk tid för rakning på vintern.

Byt ut aftershave mot rakbalsam

Efter rakning kommer din hud att behöva extra skydd och näring för att klara det kalla vädret. Det är därför det är bäst att strunta i rakvatten på vintern. Speciellt om din aftershave innehåller alkohol. Det kommer torka ut huden ännu mer.

Använd i stället ett rakbalsam före ditt rakvatten. De har ofta återfuktande, lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och kommer att ge näring och skydda din hud. En återfuktande ansiktskräm för män är såklart också ett bra val!

Använder du normalt bara ditt parfymerade rakvatten för att dofta gott och stänga dina porer ordentligt? Fortsätt med det men under vintern så lägg lite tid på smörja in det nyrakade området med en after shave balm före du stänger porerna med en alunsten och klappar huden torr med en ren, torr handduk. Sedan är huden förberedd för ditt rakvatten.

The Merchant of Venice Nobil Byzantium Saffron After Shave Balm

Vårt val av rakbalsam är The Merchant of Venice Nobil Byzantium Saffron After Shave Balm som lindrar irritationen efter rakningen och återfuktar huden. Har hög koncentration av aktiva ingredienser och samma härliga doft som rakkrämen med noter av saffran, vita mocka-ackord och cederträ.

Till Produkten >>>

Fukt är A och O mot torr vinterhud så glöm inte att smörja dig regelbundet

Växla upp din hudvård under vintermånaderna >>>