4 tips hur du motverkar strävt skägg

Alla skäggprydda män vill ha ett snyggt, välvårdat och mjukt ansiktshår. Inga konstigheter på det. Men för att få önskat resultat av sin dagliga skäggvård och slippa gå runt med ett torrt och strävt skägg så finns det vissa moment i den dagliga vården som är viktigare än andra för att ditt ansiktshår ska må bra och förbli följsamt och mjukt.

4 tips hur du motverkar strävt skägg

Just därför har vi på Glamazon sammanställt följande fyra nyttiga tips för att motverka strävt skägg. Ta del av våra råd nedan och använd alla eller bara de tips som passar just dig utifrån dina förutsättningar med skäggstubb, kort eller långt ansiktshår.

1. Skäggschampo för rent och mjukt skägg.

En grundläggande förutsättning för att slippa torrt och strävt skägg är att använda rätt sorts rengöring till ansiktshåret. De schampon som du använder för att tvätta håret uppe på huvudet är för kraftfulla för skägget. Ansiktshår och stråna uppe på huvudet har olika struktur och kräver olika sorters rengöring. Ett schampo för håret uppe på huvudet innehåller ingredienser avsedda för håret men är oftast för kraftfulla för skägget.

Behandla därför ditt ansiktshår med respekt och använd ett skäggschampo i stället. Fördelen med en rengöring för skägget är att ingredienserna inte tvättar bort ansiktshårets naturliga oljor, vilket gör att skägget förblir mjukt och följsamt istället för strävt och torrt. Applicera skäggschampot i vått skägg med händerna. Massera noggrant ner till huden och löddra upp med cirkulär rörelser. Låt rengöringen verka i någon minut och skölj sedan ur. Resultatet blir ett rent och mjukare skägg.

2. Återfukta strävt skägg med skäggbalsam

För att skägget ska bli starkare, friskt och mer lätthanterligt följ upp schamponeringen med ett återfuktande skäggbalsam. Det hjälper till att ersätta fuktförlusten som uppkommit efter rengöringen och motverkar strävt skägg. Massera in skäggbalsam i vått ansiktshår direkt efter du skölj ur skäggschampot. Låt balsamet verka i några minuter och skölj sedan ur. Resultatet blir ett starkare, mjukare och mer lätthanterligt skägg.

Bästa produkten för att göra skägget mjukt

Bästa produkten för att göra skägget mjukt

Vill man slippa strävt och torrt skägg så är Percy Nobleman Beard Softener bästa produkten för att göra skägget mjukt och återfuktat. Använd bara denna superladdade mjukgörare för skägget efter din rengöring. Vi säger bara mjukt skägg! Resultatet efter man sköljt ur Beard Softener från Percy Nobleman är långt över förväntan plus att doften är väldigt trevlig. Det här är produkten för att göra skägget mjukt och den ger på bästa vis strävt och torrt skägg all den kärlek och omtanke som ansiktshåret förtjänar.

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

3. Torka skägget rätt efter rengöring.

För att slippa få ett slitet och strävt skägg så kan det vara bra att tänka på vad man har för rutiner när man kliver ur duschen eller badet efter rengöringen. Du bör försöka undvika att gnugga skägget torrt med handduk eller kamma det när det är vått eftersom det tenderar att slita lite extra på skäggstråna. Lägg Istället en handduk lite försiktigt över ansiktshåret för att torka skägget och suga upp överflödigt vatten, låt sedan ansiktshåret få lufttorka. Kamma eller borsta skägget först när det är helt torrt det hjälper för att bibehålla styrkan och kraften i skäggstråna.

4. Följ upp rengöringen med skäggolja eller skäggbalm

När skägget är rent behöver även huden under vård för att ansiktshåret ska må bra. Beroende på längd på skägget så finns det några superprodukter som hjälper till att motverka torrt, strävt skägg och återfuktar huden. Om du har stubb eller kort skägg rekommenderar vi att du använder en skäggbalm eller eller stubble moisturiser, de hjälper till att mjukgöra skäggstråna och vårda huden under.

Har du längre ansiktshår är skäggolja produkten för dig, även den hjälper till att återfukta, mjukgöra och gör skägget mer följsamt och lättkammat. För att få lite styrsel på din skapelse och råda bot på yviga skäggstrån kan även ett skäggvax vara ett trevligt komplement.

Resultatet blir mjukt och följsamt skägg

Tvätta skägget med skäggschampo och balsam två till tre gånger i veckan och använd skäggolja eller balm dagligen för att motverka strävt skägg och säkerställa att ansiktshåret förblir rent, mjukt och följsamt.

Fördelarna med att använda skäggolja >>>