Fördelarna med att använda skäggolja

Varför skäggolja? Oavsett vad vissa personer tror så är skäggvård grundläggande för att bibehålla hälsosamt ansiktshår. Faktum är, att det minst är lika viktigt att ta hand om sitt skägg som det är att ta hand om det hår man har på huvudet. En av de absolut enklaste produkterna att använda för att få ansiktshåret att se bra ut är skäggolja. Läs mer här om varför det fungerar så bra och vilka de främsta fördelarna är.

Fördelarna med att använda skäggolja

Vilka är fördelarna med att använda skäggolja?

Återfuktande egenskaper:
En bra skäggolja återfuktar både ansiktshåret och huden som finns under det. Detta förhindrar skägget från att bli torrt, strävt och matt. Man får istället ett snyggt skägg som ser och känns hälsosamt och glänsande. Ansiktshåret blir även tåligare och mer motståndskraftigt när man använder skäggolja.

Lätt att forma:
Då skäggolja hjälper till att återfukta ansiktshåret och hålla det friskt, blir det betydligt lättare att forma och styla skägget precis som man vill ha det. Om man applicerar skäggolja efter man duschat eller rengjort skägget blir det lättare för hårsäckarna att absorbera oljan utan att man behöver använda speciellt mycket. Detta förhindrar ansiktshåret eller huden att bli för oljigt eller för fett vilket i sig underlättar att forma håret som man vill ha det.

Förhindrar klåda:
När skägget växer ut till en viss längd kan man uppleva att det börjar klia på huden under håret. Detta kan man undvika genom att använda olja. Hudens naturliga talgproduktion är nämligen konstant vilket betyder att det inte produceras mer talg även om ansiktshåret växer ut och blir längre. Det är på grund av detta som man kan uppleva att det kliar, eftersom huden kämpar med att hålla sig återfuktad på ett naturligt sätt. Genom att applicera en olja för skägget kan man kompensera för kliande skägg och huden känns då mer bekväm och slipper bli irriterad.

Tillsätter doft:
Skäggolja är ofta doftsatt, så att du kan addera en extra trevlig essens till ditt ansiktshår. Vanligtvis innehåller de eteriska oljor som cederträ eller sandelträ. Dessa oljor bidrar med en naturligt maskulin, träig doft vilket är mycket populärt. Det finns självklart även olja till skägget med andra trevliga dofter. Nedan har vi tagit med några av våra bästa skäggoljor som hjälper till att förändra ditt ansiktshår till det bättre.

Skäggolja bäst i test >>>