4 tips som förädlar din rakningsrutin

Det är inte helt enkelt att få ett oklanderligt rakningsresultat utan rakfinnar, skärsår eller torr hy. Men här kommer tipsen från Glamazons barberare som ger dig en perfekt rakningsrutin.

4 tips som förädlar din rakningsrutin

1. Förbered huden med en pre-shave kräm

Används före du ska raka dig och är en skyddande kräm som förbehandlar skägg och hud inför rakning. Proraros pre-shave kräm har en närande formula med sheasmör som återfuktar huden, sandelträolja som har anti-inflammatoriska egenskaper och glycerin som minskar risken för hudirritation och utslag. Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion hjälper till att öka glidytan för rakbladet och skyddar huden från slitage.

 

2. Applicera rakkräm innan rakning

En optimal formula mjukgör huden och ger ett rikt, krämigt lödder. En rakkräm som det pratas gott om bland barberare är rakkrämen Musgo Real från det exklusiva varumärket Claus Porto. Den innehåller glycerin och lanolin som gör skäggstubben mjukare, vilket tillåtet en närmre och behagligare rakning. Kvalitetsprodukterna doftar dessutom gott och ser bra ut i badrummet!

 

3. Raka med klassisk säkerhetshyvel

En klassisk rakhyvel är inte bara snygg, den är även ett hållbart hantverk som ger den bästa rakningen med snabbt, skonsamt och nära resultat.

En säkerhetshyvel med traditionella dubblarakblad är den perfekta mellanvägen mellan rakkniv och flerbladssystem. Rakningen går snabbare än med rakkniv och ger en betydligt närmare och skonsammare rakning än med moderna flerbladsrakhyvlar som Gillette Fusion.

 

4. Vårda huden efter rakningen

Det finns olika sätt att vårda huden efter rakningen. Det viktiga här är att det är kvalitetsprodukter som är anpassad för din hud. Ett rakbalsam hjälper till att minska risken för röd och irriterad hud efter rakning samt bidrar till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär.

 

Hur rakar man sig och får den bästa rakningen någonsin >>>