Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold Recension

Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold. Vad innehåller hårvaxet? Hur är doften? Ska det appliceras i torrt eller vått hår? Och hur bra håller frisyren? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt hårvax test.

Hårvax test - Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold

Hårvax test - Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold

När jag fick uppdraget att testa Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold blev jag lite nyfiken. I England är detta en klassiker bland hårprodukter för män, men en relativt okänd produkt här i Sverige. Groomed grundades redan år 1953 och är pionjärer inom manlig premium hårvård. Groomed används av värdens främsta frisörer och är grooming för ett oemotståndligt professionellt resultat som låter dig se välvårdad ut varje dag. Varumärket är välkänt och respekterat för sina högkvalitativa och effektiva produkter inom professionell manlig hårvård och drivs efter mottot: "Låt Groomed ta hand om din frisyr, ge dig friheten att tänka på annat och tryggheten att leva ditt liv fullt ut.” Bara deras motto får en ju att bli väldigt peppad. Med handen på hjärtat kan jag säga att jag inte är lika peppad efter att ha använt det här hårvaxet en tid och kommer gå in på varför längre ner i min Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold recension. Men jag tänkte börja med att gå igenom vad formulan innehåller och vad den gör för håret.

Vad innehåller Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är ett oljebaserat hårvax. Det ser vi tydligt på innehålet av petrolatum och paraffinum liquidum. Det går nästan att jämföra med en oljebaserad pomada. Petrolatum och paraffinum liquidum är två varianter av mineralolja. Den mest kända varianten av mineralolja är nog Vaselin. Mineraloljor är bra för att försegla kluvna hårtoppar, och får slitet hår att se mindre slitet ut.

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold innehåller lanolin som motverkar torrhet och är särskilt bra om du har torr hårbotten. Lanolin kan hjälpa till att lindra kliande hårbotten och även fungera som hårvård mot mjäll. Lanolin fungerar lite som en vårdande hårkur för håret oavsett om du har torrt hår eller inte, så tar det hand om ditt hår och ger det extra vård. Lanolin är ullfett, det som gör att fåren kan gå ute i regnet utan att bli blöta. Ullfett är en underskattad återfuktande ingrediens, som med sina egenskaper stänger in fukten i hårstået, och håller kvar den där.

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är även berikad med paranötsolja. Paranötsolja kallas även för brazil nut oil, och är en populär hårolja när vi tittar på exklusiv hårvård för män. Oljan har bra vårdande egenskaper och främjar glans. Den gör håret mjukt att ta på och är särskilt bra för torrt livlöst hår med kluvna hårtoppar. Paranötsoljan är fylld med näring och antioxidanter, och används traditionellt som smaksättare i matlagning. Denna hårolja för män är dock ingen höjdare om du är nötallergiker.

 

Hur är formulan på Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är ett genomskinligt ofärgat hårvax. När jag första gången tog fingret i burken så slogs jag av hur hårt det var. Jag fick ta i för att gröpa ur en klick. Jag tar klicken av hårvax och gnider in den mellan handflatorna. Det är lite kämpigt. Men värmen gör att vaxet mjukas upp. Och efter en liten stund är det helt mjukt.

Är Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold enkel eller svår att applicera?

Det här hårvaxet från Groomed är mycket klibbigt. Känslan är lite som att arbeta med en liten klick av ett limstift. Jag ska föra händerna genom håret, tänkte jag. Men det liksom tar stopp och känns som att jag fastnat med händerna i håret. Även här får jag ta i lite.

Ska Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold appliceras i torrt eller vått hår?

Jag kände spontant att Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold borde appliceras i torrt hår. Så det var det jag gjorde först. Hårvaxet fungerar bra att applicera i torrt hår. Jag bävade lite för att applicera Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold i vått hår, mycket var på grund av på grund av konsistensen.

Det kändes helt enkelt mer naturligt att applicera detta hårvax i torrt hår. Så då står jag där med vått hår och hårvax i händerna. Och blir positivt överraskad. Det här hårvaxet var otroligt mycket lättare att applicera i vått hår. Sen att det var enklare att fördela vaxet jämnt, utan att riskera att få för mycket hårvax på ett ställe. Det kändes även som att just möjligheten att fördela hårvaxet jämnt, gjorde att håret kunde ta åt sig mer av de vårdande ingredienserna som paranötsolja och lanolin.

Vad är resultatet av Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold

Till Produkten >>>

När jag fått i Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold i håret så sitter frisyren som en smäck. Varje hårstrå ligger exakt perfekt. Har du haft flygiga hårstrån som stört dig, så är det ett minne blott. Här är känslan ungefär som att jag tagit mitt limstift och limmat alla teser i perfekt position.

Hur är förpackningen på Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold kommer i en platsburk med plastlock. Den känns enkel och redig på samma gång. Burken är enkel att öppna och stänga, och eftersom att den är i plast, behöver du inte vara rädd för att tappa den i golvet. Formulan på hårvaxet är så pass hård, att det går bra att vända burken upp och ner, utan att det rinner ut.

Hur känns Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold i håret?

Den klibbiga känslan jag kände först med Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold försvinner efter ett tag. Frisyren ligger fortfarande perfekt. Men istället för att det känns som att jag limmat den på plats, så känns den istället mjuk.

Hur är doften på Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Det här är en frisk lätt herrdoft. Känslan är som en hybrid mellan sportig herrparfym och ungdomlig spray deodorant för män. Tankarna går lite åt AXE Body Spray och om man paserat femtonårsåldern så är det här en rätt svår doft att matcha med övriga produkter.

Klarar frisyren regn och blåst med Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold?

Innehållet av lanolin i Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold, gör att frisyren klarar regn alldeles utmärkt. Lanolin, eller ullfett som det också kallas, är det som gör att fåren kan gå ute i regnet utan att bli blöta. Och nu kan du göra samma sak.

I viss mån klarar frisyren att stå emot blåst med Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold. Till exempel ett träningspass utomhus är inga problem. Ska du ut och åka berg och dal bana, kan du förstås fixera frisyren lite extra med en hårspray för män.

Behöver man styla om frisyren under dagen?

Frisyren med Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold håller bra. Så nej jag tycker inte att det finns ett behov av att styla om under dagen. Om man däremot själv vill styla om, så går det mycket enkelt, i och med att vaxet är så pass mjukt.

Är Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold lätt eller svår att tvätta ur?

Till att börja med så kommer du att behöva en ordentlig flytande handtvål. Jag använde min vanliga handtvål, en mild och återfuktande variant. Det tog mig tre handtvättar att få bort resterna av hårvaxet från händerna. Du kommer även att behöva komplettera Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold med ett kraftfullt schampo för män. Har du någon skonsam modell, är risken att den kommer att vara för klen. Det här är ett hårvax som står emot regn. Och det säger allt.

 

Hur är glansen och stadgan med hårvaxet?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold marknadsförs som ett hårvax som ger naturlig glans och medium stadga. Det sägs även vara bra för skulptering och ge textur till frisyren. Jag känner att hårvaxet ger textur till håret, men håret är samtidigt mjukt och glansigt. Jag skulle beskriva stadgan som stark, utan att bli stel. Håret känns hårt och mjukt på samma gång, på så sätt att det har bra studs. Och om jag rör på det, så går det tillbaka. Glansen är bra, jag skulle säga lite glansigare än naturlig glans. Men inte så pass glansig som spegelblank glans.

Behöver man komplettera hårvaxet med något annat?

Personligen skulle jag rekommendera dig att komplettera Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold med en saltvattenspray för män. En saltvattenspray använder du för att ge håret lite extra textur och strävhet. Den gör så att håret känns lite mindre halt.

 

Är Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold lätt att borsta ur?

Har du som vana att borsta håret med en hårborste herr, så kan jag säga att det här hårvaxet är mycket enkelt att borsta ur. Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold gör håret formbart på så vis att det går bra att borsta igenom det. Det krävs lite mer jobb med en svinborste, än med en hårborste med piggar, men det är också lite beroende på längden och tjockleken på håret. I kort tunt hår går det alldeles utmärkt. Har du gjort din frisyr och vill använda en hårkam för män, för att på så sätt kamma allt tillrätta är det ett bra komplement. Här fungerar det bra både med en hårkam med tunna eller grova tänder.

Vem passar Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold för?

Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är ett hårvax som ger bra volym, vilket gör att jag spontant känner att det passar bäst för dig med tunt hår. Det är bra för att skapa den där busiga frisyren med mycket volym och en lite avslappnad strandkänsla. En positiv sak är att det fungerar bra med bara en liten klick av hårvaxet, så min burk på 100ml har räckt länge. Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold blir snyggt i både rakt och lite självlockigt hår. Och har du lite längre hår och vill göra en man bun, hjälper Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold till att hålla alla hårstrån på plats, så du slipper dom små håren i nacken och runt öronen som vill falla ut.

Är Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold bästa hårvaxet för tunt hår?

Nja, det skulle jag nog inte vilja påstå.  Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är för klistrigt i konsistensen och axe doften är katastrof när du har passerat din femtonårsdag. Om man vill ha bästa hårvaxet för tunt hår med liknande konsistens skulle jag i stället välja Daimon Barber Original Pomade alla dagar i veckan för då får håret fler och bättre ingredienser som ger håret den kärlek och vård som man vill ha av ett bra hårvax. Groomed Texture sculpting Wax Natural Hold är inget vax jag frivilligt kommer styla mitt hår med igen. Det finns så mycket bättre hårvax att välja på än detta.

5 Stylingtips för dig med tunt hår >>>