Fri frakt över 589 kr

När vi tänker på begreppet gentleman så tänker vi direkt på någon som är välvårdad och för sig med ett höviskt förhållningssätt gentemot omvärlden och sina medmänniskor. Vi tänker även på någon med en god hygien. När det kommer till hygienen så är händerna en stor och väsentlig del av begreppet att vara ren och fräsch.

I genomsnitt ägnar vi två sekunder till att tvätta händerna, vilket inte är så gentlemannamässigt. Just två sekunder kan vara bra att ha i åtanke nästa gång du skakar hand och hälsar på någon. Eftersom två sekunders handtvätt är ett genomsnitt så är antalet som inte tvättar sina händer i huvudtaget mycket stort och här kommer vi till det där med ett höviskt förhållningssätt gentemot omvärlden och sina medmänniskor.

Tvätta händerna som en gentleman

Att tvätta händerna som en gentleman är det bästa sättet för att undvika bakterier men även att visa omtanke till dig själv och gentemot omvärlden.

Hur ser din arbetsdag ut? För många börjar dagen med att väckarklockan ringer och i dessa moderna tider så har den traditionella väckarklockan etsats av mobilen. Man snoozar lite på mobilen några gånger innan man går upp, gnuggar sig i ögonen och går ut i köket, drar på kaffebryggaren, går på toaletten för att göra nummer ett och kanske även nummer två och passar samtidigt på att läsa lite morgonnyheter på mobilen.

Sedan är det dags för frukost och därefter morgonduschen och eventuell rakning. Nu känner du dig på topp och är ren, fräsch och redo att ta dig an dagen. Du klär dig sedan med omsorg och därefter är det dags för eventuell skäggvård och den obligatoriska hårstylingen. Mobilen åker fram igen för att uppdatera dig och därefter göra en slutfinish av din look. Morgonen är klar och det är dags att röra på sig till arbetet.

Du hoppar in i bilen och rullar till macken för att tanka och införskaffa dagens andra kopp kaffe. Halar upp betalkortet och drar det för ungefär tusende gången i en kortterminal, trycker på de fyra siffrorna som så många andra gjort för att sedan trycka fingret på den stora gröna knappen som precis varenda kund på macken tryckt på före dig.

Därefter tar du glatt emot din take away-kaffe och för den till munnen. In i bilen, kollar snabbt i backspegeln om frisyren måste fixas, rättar givetvis till några strån ock rullar därefter direkt till jobbet.

Parkerar, upp med mobilen för att lösa parkeringsavgiften och därefter gå den sista biten till arbetet. Övergångsställe trycka på knappen för grön gubbe, väl framme vid arbetet så är det dags igen för att trycka på knappar. Portkod eller porttelefon.

Det är ju morgon och det är ju bara två koppar kaffe i kroppen, så det får bli hiss. Trycka ner hissen, vänta, ta upp mobilen och kolla om det hänt något, in i hissen och trycka på våningsknappen och sedan är du äntligen på jobbet efter att ha vidrört mer knappar och dörrhandtag än vad man orkar räkna till.

Går du och tvättar händerna det första du gör? Om svaret är ja så är du en mycket medveten man, men det sannolika är att du istället för att tvätta händerna går till kaffeautomaten och trycker på ytterligare en knapp som dina kolegor redan tryckt på efter att de har kämpat sig igenom sina morgonrutiner, kollektivtrafik, mobiler, dörrhandtag och knappar i förbannelse.

Du skakar hand med dina kollegor och snackar lite om matchen i går. Sedan är det arbetstid, fingrarna får spela som på ett piano över tangenterna på datorn, de tre kopparna kaffe har gjort sig påminda så det har även fått bli en toalettpaus för att uträtta en nummer ett. Frisyren ska ju kollas och fixas med händerna. Första halvan på arbetsdagen är klar och det är dags för lunch. Går du och tvättar händerna med en riktig tvål?

 

Du och dina kollegor bestämmer att det får bli burgare med pommes till lunch i dag, upp med betalkortet igen och för andra gången på bara några timmar trycka på de fyra siffrorna som så många andra tryckt på före dig och slutligen trycka fingret på den stora gröna knappen som precis varenda lunchgäst tryckt på före dig.

Du tar emot din bricka och slår dig ned med dina kollegor. Ursäktar du dig nu med att du behöver gå och tvätta händerna? Inte så troligt, utan du hugger istället in på burgaren med ena handen och låter den andra handen åka skytteltrafik mellan brickan och munnen för att leverera gyllene, krispiga pommes.

Eftersom din kolleger inte håller på samma lag som dig så är samtalet om matchen i går inte så kul så istället åker mobilen upp för att köpa en ny duschtvål på Glamazon och läsa Carl testar hårvax för att slippa behöva fixa frillan hela tiden. Efter att ha klickat hem ett hårvax, tvål och lite andra trevliga produkter så är det dags att bege sig tillbaka till arbetet.

Maten har gjort sitt, så det får bli hiss igen. Trycka ner hissen, vänta, ta upp mobilen och kolla om det hänt något, in i hissen och trycka på våningsknappen och sedan är du återigen på jobbet. Går du och tvättar händerna?

Kaffe är ett måste efter lunchen så det får bli ett besök till kaffeautomaten där alla kollegor som tänker samma sak köar. Knapparna på maskinen går lika varma som drycken som flödar ur den. Hur många av dina kollegor har varit och tvättat händerna efter lunchen?

Dags för andra halvlek på arbetsdagen och fingrarna får återigen arbeta flitigt på tangenterna, du upptäcker att du behöver göra några kopior och på vägen till kopiatorn passar du på att glida in på toaletten för en nummer ett eftersom drickan och kaffet från lunchen gjort sig påminda. Fixar håret igen och sedan ut och börja fibbla med kopiatorn och trycka på knappar som så många av dina kollegor tryckt på före dig.

Arbetsdagen är nu äntligen över och du kan med lätta steg springa till bilen, du behöver bara trycka för grön gubbe på övergångsställena och sedan ratta till närmsta matbutik för att inhandla de matvaror du behöver för middagen.

Du grabbar tag i en kundkorg och går runt och botaniserar bland grönsakerna, klämmer och känner med dina händer för att hitta de bästa som alla andra kunder i butiken gör med sina händer. Efter att ha gått ditt varv i butiken och med omsorg valt dina produkter i hyllor och bakom kyldörrar så är det dags för mjölken.

Problemet är ju att du redan har fyllt korgen så du får ställa ner den på marken och möblera om så inte mjölken ska skada frukterna, grönsakerna och övriga mjuka artiklar. Efter konststycket med att möblera om så ska det köas, lastas upp produkter på kassabandet och sedan dra eventuellt kundkort och än en gång nyttja betalkortet. För tredje gången under dagen får du trycka på de fyra siffrorna till koden på betalterminalen som så många andra tryckt på före dig och slutligen återigen trycka fingret på den stora gröna knappen som precis varenda kund tryckt på före dig. Sedan till bilen och hemåt.

Väl hemma så trycker du på lampknappen det första du gör, hänger sedan av dig ytterkläderna och bär in påsarna i köket. Vad gör du sen? Går du och tvättar händerna? Inte så troligt utan du börjar packa in varorna i skafferiet och kylen. Letar upp kastruller och allt du behöver för att laga din middag och sätter igång med matlagningen.

Maten är klar och det är dags att äta. Nu hoppas vi att du går och tvättar dina händer, men sanningen är att detta slarvas det med i merparten av alla hushåll både innan matlagningen och innan intag av måltid. Efter maten så ska allt plockas undan och det är diskmaskiner, trasor att torka med och även saker som måste diskas för hand för att slutligen gå ut med soporna. När du är färdig med allt detta tvättar du händerna eller lockar Netflix mer?

Sjunker ner i soffan för några avsnitt med favorit serien och kanske en påse chips. Utan att tänka på det så låter du ena handen åka skytteltrafik mellan påsen och munnen för att leverera gyllene, krispiga chips. Du ägnar inte en tanke på alla knappar, dörrhandtag och allt annat handen har vidrört under dagen.

Nu var detta en väldigt grov och målande bild av en dag i våra liv, men sanningen är att allt vi rör vid är mer eller mindre fyllt av bakterier. Bara våra mobiler sägs vara smutsigare än vad toalettsitsen är och hur många gånger per dag pillar vi inte på den från vi vaknar tills vi går och lägger oss. Alla dessa bakterier som vi kommer i kontakt med sprider vi i vår tur vidare.

Man tänker inte på det men våra händer som rör vid allt omkring oss förflyttar vi flera gånger i timmen till ansiktet. Just därför är det inte så konstigt att förkylningar och andra sjukdomar cirkulerar på arbetsplatser, i familjen och ibland vänner titt som tätt.

Du duschar, borstar tänderna, fixar håret, rakar dig, lägger ner gott om tid på din skäggvård samt väljer doft med omsorg så varför förstöra allt detta med en dålig handhygien. Det är inte så gentlemannamässigt att strunta i sina händer.

Genom att tvätta händerna som en gentleman så har du chansen att förgå med ett gott exempel gentemot omvärlden och dina medmänniskor. För att vara en gentleman och glamazon, är att alltid visa respekt för andra.

Hur ofta ska man som gentleman tvätta händerna?

Det är många situationer våra händer är med om varje dag och av praktiska själ kan man inte stå och tvätta händerna på heltid. Det finns ingen regel hur ofta man ska tvätta händerna utan snarare mer sunt förnuft, Men om du själv eller någon i din närhet skulle vara sjuk så är det bra att tvätta händerna mer regelbundet och noggrannare än vad du gör i vanliga fall. Det finns även en hel del tidpunkter och situationer som är viktigare än andra att tvätta händerna vid.

 • Vid matlagning, både innan, under och efter.
 • Innan du äter.
 • Alltid efter du varit på toaletten.
 • När du hostat, nyst eller snutit dig.
 • Efter du slängt soporna.
 • När du rört vid pengar, kortterminaler eller varit ute i kollektivtrafiken.
 • Efter du påtat i trädgården.

Självklart är det även viktigt att tvätta händerna både före och efter kontakt med husdjur eller efter man bytt blöja eller hjälpt barn på toaletten.

4 tips för effektiv handtvätt

Det är viktigt att tvätta händerna regelbundet med bäst i test tvål och för att få ut den fulla effekten av rengöringen är det lika viktigt att du tvättar händerna på rätt sätt. Du behöver bara ha tillgång till en bra tvål och vatten. Ta sedan som vana att följa våra fyra enkla steg, detta kommer ge dig det bästa resultatet för att effektivt minska nivåerna av bakterier.

 1. Börja med att skölj händerna under rinnande vatten.
 2. Ta lagom med tvål och massera över händerna. Arbeta noga upp ett bra, rengörande lödder, kom ihåg att tvätta ovansidan av handen, tummarna, mellan fingrarna och under naglarna. Bär du vigselring, smycken och klocka var lite extra noggrann runt de partierna.
 3. Tvätta händerna i cirka tretio sekunder. Ett tips är att sjunga ”Ja må du leva” för dig själv två gånger medan du masserar tvål och sköljer händerna eller varför inte nynna nått med en av våra favorit gentlemen, Frank Sinatra.
 4. Torka händerna på en ren handduk och om du befinner dig utanför ditt hem är engångshanddukar att föredra för att slippa bakterier.

Torra händer av tvål

Att tvätta händerna med tvål av lägre kvalitet flera gånger om dagen kan torka ut huden. De innehåller oftast en högre grad tensider för att lösa fett och smuts. Varje gång du tvättar händerna sköljs en del av det skyddande hudfettet bort med smutsen och bakterier. En tvål kan inte skilja mellan fet smuts och hudens egen skyddsbarriär, vilket brukar resultera i torra händer. Hudens balans återställer sig själv, men tvättar man händerna ofta eller har torr hud hinner inte huden med. Just därför är det bra att använda en tvål av högre kvalitet då de oftast även har återfuktande och vårdande egenskaper. Det kan även vara bra att komplettera med en handkräm för att motverka torra händer.

 

De generella rådet för dig som gentleman för att skydda andra och även dig själv är:

 • Tvätta händerna med tvål ofta.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Undvik att röra med händerna runt ögon, näsa och mun.
 • Stanna altid hemma när du är sjuk.
 • Saknar du tillgång till vatten, Använd handsprit.

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer