Att älska ett hantverk

Vi lever i en tid då hantverket, själva kärnan i skapandet glömts bort. I en tid av massproduktion och i en tid då produkter utan existensberättigande segrar.

Att älska ett hantverk

Men runt om i världen växer ett uppror.

Rebeller som trots en ny verklighet vägrar ge upp. Vägrar rucka på kvalitet. Vägrar överge traditionella tillverkningsmetoder. Vägrar frångå sina originalrecept för andra alternativ.

Det skulle visa sig att deras passion skulle löna sig.

Hantverken som överlevt världskrig. Hantverken med ett hållbart miljötänk. Hantverken som för tankarna till en tid då allt gick lite långsammare. Hantverken med noggrant utvalda essenser, funktioner och ingredienser.

De hade inte glömts bort, de beundrades mer än någonsin - nu förändrar man världen.

Vår historia är en kärleksförklaring till hantverket. Vårt sortiment som är ett resultat av efterforskningar och djupdyk i historia, ingredienser och funktion vår relation till det.

Här kommer några hantverk vi uppskattar lite extra mycket!

Claus Porto

Claus Porto

Det tysk-portugisiska varumärket Claus Porto introducerades år 1887 av tyskarna Ferdinand Claus och Georges Schweder. Visionen om att leverera kvalitetsprodukter som andades Portugal uppskattades och man blev imponerande snabbt en favorit bland män omkring Porto:s kullerstensgator.

Ett millennieskifte senare möter vi ett varumärke med en välbevarad tradition som fram till denna dag är belägen i hemstaden Porto och som alltjämt finner sin inspiration i den portugisiska landsbygden.

Varje produkt framställs med mekaniska medel, varje paketering omsluts omsorgsfullt för hand i vackra illustrationer, varje ingrediens väljs med omsorg och varje doftsensation har en unik personlighet.

Claus Porto:s sortiment är välbevarat hantverk.

Parfym

Lyn Harris, en av världens mest omsusade parfymörer fick i uppgift att ta fram en parfym som omsluter den portugisiska landsbygden. Hon begav sig på en doftresa genom Portugal för att fånga landsbygdens själ. Resultatet? Enastående essenser och doftsensationer.

Tvål

Färgerna, mönstren och dofterna. Den här samlingen av exklusiva tvålar som tillverkats enligt traditionella metoder andas Claus Porto och Portugal.

Varje enskild fast tvål har en unik doft och personlighet, formulerade med vegetabiliska oljor och sheasmör som ger ett mjukt, krämigt lödder.

Proraso

Florens har en lång tradition av rakning och det är inte förvånande att det var just här Ludovico Martelli grundade Proraso 1908. Deras kärlek för mäns rakning gjorde dem till en sensation i provinsen. Imponerande nog är varumärket än idag, hela tre generationer senare alltjämt i familjen Martelli:s ägo som säkerställer deras vision om att hjälpa män få en oklanderlig rakning.

I sortimentet harmoniserar italiensk kvalité med noter av solvarmt medelhav, citronlundar och örter som ger ett tillfredsställande rakningsresultat och lämnar en fräsch känsla på huden.

Rakkräm

En klassisk italiensk rakkräm som ger exceptionell rakning med uppiggande formula infuserad med Eukalyptus, mentol och vegetabiliskt stearin. Rakkrämen har en fräsch, uppfriskande doft och passar gentlemannen som kräver en oklanderlig rakning!

Truefitt & Hill

200 år av tradition för mäns rakning och hudvård! Tiden har sprungit sedan William Francis Truefitt lanserade Truefitt & Hill 1805.

Hans världsledande formulas, infuserade med noggrant utvalda ingredienser var en så självklar del bland gentlemän och celebriteter i England att varumärket till och med omnämns i noveller från Charles Dickens.

Här möts genomtänkta ingredienser och funktion med kunskap och passion som resulterar i oslagbara hantverk - Något som gjort att man är hovleverantör till hertigen av Edinburgh och är världens äldsta barbershop

Ansiktskräm

Denna ansiktskräm för män är framtagen för att reducera rynkor och har en mjukgörande formula som återfuktar och gör att huden känns spänstigare.