Fri frakt över 589 kr

Vår testpilot Carl har testat och recenserat Oil Can Grooming Crafting Clay som är ett riktigt kraftigt lervax som erbjuder starkt grepp med matt och ger en hållbar finish som utan problem håller hela dagen.

Carl testar hårvax Oil Can Grooming Crafting Clay

Carls Oil Can Grooming Crafting Clay test

Nytt år - nytt Glamazon hårvax test. Jag har under den senaste tiden haft Oil Can Grooming Crafting Clay som primärt hårvax, och jag måste säga att jag tror att jag hittat en ny favorit. Jag är nu, ett par månader senare, inne på min tredje burk med Oil Can Grooming Crafting Clay. Vaxet i sig är ett lervax som sticker ut i sin stadga och styrka, som minst sagt gör susen för håret oavsett om man bara planerar att sitta hemma i Zoom-möten hela dagen eller för att ge sig ut på stan. Ytterligare en sak som jag upplever sticker ut mot tidigare lervax som jag testat tidigare är att vaxet inte påverkas av regn i måttliga mängder, utan frisyren håller sig fortsatt fast och stabil trots oväder.

Med detta hårvax så bygger jag en något busigare frisyr än normalt, där fokus inte ligger på att skapa en frisyr där varje enskilt hårstrå ligger kammat åt rätt håll, utan snarare ser lite mer ledigt ut. Detta lervax har nämligen mycket liten, för att inte säga ingen, glans eller risk för klumpar när man arbetar det genom händerna. Det gör att man oavsett vilken frisyr man vill bygga kan göra det med tryggheten att frisyren inte skriker att man kommer direkt från salongen.

När jag arbetar med Oil Can Grooming Crafting Clay så gillar jag att först och främst applicera det i torrt eller på sin höjd något vått hår. Vaxet arbetas ut rejält i båda handflator och byggandet av frisyren börjar längst bak i håret, för att sakta arbeta sig framåt.

Oil Can Grooming själva kallar produkten för “det mest grundläggande vaxet med kritisk användbarhet” vilket någonstans summerar produkten i sin helhet. Om du inte redan vågat dig på att testa ett lervax eller specifikt Oil Can Grooming Crafting Clay så kan jag starkt rekommendera dig att göra detta.

Test av Oil Can Grooming Crafting Clay

Till Produkten >>>

För vem passar Oil Can Grooming Crafting Clay?

Passar särskilt bra för dig med kort hår, oavsett om det är tunt eller tjockt. Om du som jag tidigare byggt frisyrer med fokus på att allt ska ligga perfekt så kommer du få möjligheten till ett bekvämt andrum med detta lervax. Oil Can Grooming Crafting Clay låter dig bli lekfull - om du vill!

Hur bra är hållfastheten på detta lervax?

Det är just här lervaxet från Oil Can Grooming sticker ut rejält. Inte bara har vaxet en riktigt stabil hållfasthet och styrka i sig - den håller sig även under hela dagen lite grann oavsett väder. Under vintern har jag haft detta i året utan övriga produkter och aldrig upplevt att frisyren påverkats det minsta av varken regn eller snö. Jag är kraftigt imponerad

Hur är doften?

Vaxet har en diskret och fräsch doft som jag vill beskriva som en lättare doft av lime eller citron.

Ska detta lervax appliceras i torrt eller vått hår?

Jag gillar att applicera Oil Can Grooming Crafting Clay i milt vått hår, eller direkt i torrt hår. När jag säger milt vått hår så menar jag precis innan du blivit klar med hårfönen, givet att det är någonting du använder. Du ska känna av att det finns lite fukt kvar i håret, men inte kunna dra ur vatten ur håret.

Behöver man komplettera med hårspray?

Du behöver egentligen inte komplettera din frisyr med hårspray givet att du har kort hår (någonstans mellan 3 - 6 centimeter), men om du går för en mer stilren frisyr som ska kammas så kan det vara klokt att komplettera med några spray av en härlig flaska.

 

Behöver man styla om frisyren under dagen?

Du kan känna dig trygg med att frisyren du bygger på morgonkvisten håller sig under stora delar av dagen. Det finns alltid en poäng med att bygga om frisyren på kvällen i samband med att polotröjan byts ut mot en kritvit skjorta, men det är inte nödvändigt för att frisyren fortfarande ska se fräsch ut.

Behöver man mycket eller lite lervax för resultat?

Det krävs inte mer än en ytterst liten klick för att bygga en bra grund. Lervax tenderar alltid att vara starkare än man tror, så börja gärna smått och bygg på mer vid behov.

Hårvax Test Oil Can Grooming Crafting Clay

Är Oil Can Grooming Crafting Clay lätt att tvätta ur håret?

Ett dopp i sjön under sommarmånaderna eller någon minut under duschmunstycket gör susen. Vaxet klumpar inte, så precis som så många andra vax så löser sig det mesta av vatten. Komplettera gärna Oil Can Grooming Crafting Clay med något bra schampo för män om du vill få ut allt ur håret.

Hur är förpackningen på Oil Can Grooming Crafting Clay?

När man som jag har mellan 5-10 burkar vax hemma så får man vara lite sparsam med vilka man har inne i badrumsskåpet - och vilka som får se lite dagsljus i badrummet. Denna burk från Oil Can Grooming är en självklar kandidat till att hänga utanför skåpet, så att den står synligt för besökare att imponeras av (med risk för att det norpas en klick Crafting Clay då och då - jag talar utifrån erfarenhet).

Sammanfattning av Oil Can Grooming Crafting Clay

Det känns som att jag hittar nya vax varje dag nu, och ofta säger att det är bland det bästa vaxet jag testat i varje hårvax test - men nu är det allvar. Det här är bästa hårvaxet för dig med kort hår, oavsett om det är tunt eller tjockt.

Precis som att man som ett fan av Frank Sinatra inte nonchalerar med allvaret i viss av hans låtar så ska man här inte heller nonchalera med briljansen i denna produkt. Ett hårvax ska inte vara mer än vad det är. Det ska vara en produkt som får jobbet gjort och hellre förenklar än försvårar på morgonen. Med Oil Can Grooming Crafting Clay kan du säga farväl till andra volymbyggande produkter och sprayer - utan du kan lugnt förlita dig på att vaxet gör jobbet åt dig; så får du fokusera på att stryka skjortan så länge.

Till Oil Can Grooming >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer