Fri frakt över 589 kr

Vår eminenta Glamazon, Carl har testat JS Sloane 1947 Superior Hold som är en vattenbaserad pomada som är ämnad för att ge en klassisk stil i frisyren med en rejäl stadga.

Test av JS Sloane 1947 Superior Hold

JS Sloane 1947 Superior Hold test

Håll i hatten. JS Sloane 1947 Superior Hold överträffade alla mina redan högt satta förväntningar. Snacka om ett riktigt bra helhetsintryck, och att vännerna från JS Sloane har tänkt till. Denna pomada, som för kännedom bara vrålar old school och dapper samtidigt, har det mesta. Jag har väldigt tjockt hår, så normalt sett kan det krävas både två och tre rundor med ett vax / en pomada för att få till exakt den frisyr jag planerar att bygga – men med denna Glamazon pomada från JS Sloane räcker det med en bearbetning i händerna som sedan får möta håret – och frisyren är klar på mindre än en minut.

 

Jag var på ett ganska spralligt humör när jag testade denna pomada och skulle precis röra mig ut på stan för att möta upp ett gäng med härliga Glamazon vänner och ta en drink. Jag ville samtidigt experimentera lite med pomadan för att se vilka väder den rimligen skulle klara av – i det fall att kvällen blev längre en planerad (spoiler: det blev den. Det blir den alltid). Jag bestämde mig helt enkelt för att ställa undan hårsprayen och istället dutta lite vatten i håret efter att jag arbetat ut pomadan i håret – och det gjorde succé. Tack vare att produkten är krämig och inte rinnig så tog pomadan och håret åt sig vattenstänket och stärkte helt enkelt styrkan i frisyren. Så när du springer från möte till möte på stan under en regnig dag med denna produkt i håret så behöver du i första hand inte oroa dig för att regnet kommer förstöra din frisyr – utan snarare stärka den.

JS Sloane 1947 Superior Hold recension

Glansen i vaxet var någonting som överraskade mig vilket du kan se på bilderna. Jag hade förväntat mig att mitt hår, med denna pomada i sig, skulle skina som om jag precis kommit ut från duschen – men icke. Jag älskar när frisyrer tydligt signalerar att här har någon med vetskap om sitt val av hårprodukter varit – utan att det blir för mycket. Pomador kan ofta vara en sådan bov, inte minst när det kommer till min typ av frisyr som är tänkt att angränsa till en mer klassisk pompadour, men tydligt ha en touch av lekfullhet i sig. Denna Glamazon pomada från JS Sloane gav helt enkelt den bästa av båda världar – en tydlig stadga och en förhållandevis diskret glans.

JS Sloane 1947 Superior Hold recension

Hållfasthet

Det är när det kommer till hållfastheten som JS Sloane 1947 Superior Hold utmärker sig rejält från andra pomador, inte minst då den är vattenbaserad. Jag hade ärligt talat väntat mig en något vattnigare pomada som hade krävt mindre volymer för att inte få den där tunga känslan som gör att håret hellre lägger sig ned direkt mot skallen – men den fördomen motbevisades snabbt. För att vara en vattenbaserad pomada.

Doft

Imponerande. Det är nästan så att du kan skippa doftpinnar när du har denna pomada framme. Det är helt enkelt en riktigt trevlig doft, som även sitter i lite under dagen för den uppmärksamme.

Burk och förpackning

Det är alldeles uppenbart att ingen skulle bli förvånad om James Bond eller varför inte Harvey Specter från tv-serien Suits hade denna burk stående på ett synligt ställe i badrummet. Förpackningen och burken i sig är nästan på den nivå att den går att blanda ihop med ett doftljus. Det skriker stil, klass, glamazon och ”dapper” om denna burk.

Hårvax test JS Sloane 1947 Superior Hold

Till Produkten >>>

Appliceras i torrt eller vått hår?

Låt omständigheterna styra. Om du har bråttom så är det inga problem att applicera pomadan från JS Sloane i vått hår, även om jag i detta test byggde frisyren i torrt hår.

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

Utifrån mitt hårvax test av JS Sloane 1947 Superior Hold skulle jag säga att du egentligen inte behöver överdriva frisyren med hårspray eller hårborste. Pomadan är lätt att bearbeta genom håret, så det är på sin höjd så att du kan behöva använda kam i delar av frisyren. Jag valde att göra det i frisyrens bakre delar, mest för att se till att det ligger slätt mot huvudet där bak. I övrigt kan jag rekommendera att testa metoden med att spraya eller dutta i lite vatten istället för att använda hårsprayen. Det gav en starkare volym i håret och bättrade på den redan rejäla stadgan!

Lätt att tvätta ur?

Det var inga större konstigheter att tvätta ur pomadan på kvällskvisten. Det är trots allt inget vanligt vax som ofta kan upplevas trådigt och klumpigt, utan det rinner ut ganska enkelt med ett vettigt schampo för män. Till exempel JS Sloane Classic Deep Cleansing Shampoo eller Lernberger Stafsing Shampoo For Hair, Beard & Body.

 

Behöver man styla om under dagen?

Inte alls. Pomadan har en sådan pass bra styrka så jag har svårt att se att du behöver styla om under dagen om du inte har som vana att ofta dra handen genom håret.

Klarar frisyren regn och blåst?

Förvånande nog så älskade frisyren både regn och blåst efter att jag duttat i lite vatten i håret. Om du är orolig för att frisyren inte skulle klara regn eller rejäl blåst så kan jag rekommendera dig att köra i några spray av någon starkare hårspray. That should do the trick.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Du behöver inte mycket alls för att se önskat resultat, åtminstone inte om du har ungefär lika kort hår som mig. Om du har lite längre hår eller tjockare hår kan jag rekommendera att börja smått (gäller som tumregel för att vax och pomador för den delen) och sedan bättra på efter behov.

Sammanfattning

Med risk för att låta som en säljare direkt ur The Wolf of Wall Street – men om du söker en riktigt pålitlig pomada som alltid gör dig nöjd med resultatet så kan jag gå i god för JS Sloane 1947 Superior Hold. Den är en stark kandidat till hårvax bäst i test och du kommer inte bli missnöjd. Du får en riktigt härlig pomada att arbeta med som ger en diskret men ändå synbar glans tillsammans med en riktigt bra stadga. Det enda problemet du kommer ha är att du inte köpte två burkar från start.

Till JS Sloane >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer