Fri frakt över 589 kr

Djupt i de småländska skogarna tillverkas en svensk skäggolja som gjort samma avtryck som de röda stugorna och miljöerna vi associerar med Smålands tolv små landskap. Småland är skogar, bördiga slätter, glittrande sjöar och numera Nõberu of Sweden. Enligt sägnen är påhittighet, företagsamhet och seghet utmärkande egenskaper för en smålänning och har så varit ända sedan medeltiden.

Nõberu är inget undantag, då de arbetar med egenutvecklade och närproducerade produkter, men är dedikerade till så mycket mer än så. De vet vad ett väldoftande och välvårdat skägg kan göra för självförtroendet. Det har således blivit dags för Herr Glamazon att testa Nõberu Feather Beard Oil för att undersöka om den gör så att skägget ser ståtligare ut, doftar godare och känns fräschare. kommer oljan få den dagliga skäggvården att blomstra? Vilken doft är bäst? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker om den lätta skäggoljan från Nõberu i sitt test och recension av olja för skägget.

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil

Skäggolja test - Nõberu Feather Beard Oil

Att varje gång bli belåten när man testar produkter från ett varumärke, det tyder på bra kvalitet. Något som Nõberu tyvärr inte riktigt lever upp till. De satsar visserligen hårt på svensk skönhet för män med naturliga formuleringar. Varje ny produkt från Nõberu of Sweden känns som en ny bekantskap till den dagliga rutinen, så även Feather Beard Oil.

Jag har haft chansen att få testa den här lätta skäggoljan under ett par månader i dofterna Sandalwood och Amber-Lime vilket varit en erfarenhet. Säger bara tistelolja. I Kina har man använt den här oljan i över tusen år för att råda bot på håravfall och tunnhårighet och det kan nog ligga nått i det.

Det är för just tisteloljan som jag uppskattar denna Nõberu skäggolja men sen är det inte så mycket mer. Kommer gå in på det lite mer längre ner, men kan avslöja redan nu att oljan inte gör skägget så där silkesmjukt utan mer manligt mjukt, om man nu kan säga så. Skägget blir följsamt och mjukt men ändå lite strävt och glansigt.

Innehållet:

Nõberu Feather Beard Oil är baserad på kallpressad tistel- och solrosolja som inte är raffinerad vilket syns på formulans lätt gyllene färg. Tisteloljan med sitt generösa innehåll av linolsyra hjälper till att stimulera skäggväxten, stärker ansiktshåret och ger glans. Dessutom är tistelolja mycket rik på vitamin E, vilket gör att den bidrar med både näring till skägget och vitaminer åt hårsäckarna. Solrosoljan hjälper skägget att behålla fukt och hindrar det från att torka ut samtidigt som oljan mjukgör och skyddar ansiktshåret. Högsta möjliga fördel helt enkelt, när man vill få ett tjockt, fylligt och välvårdat skägg.

En stor nytta med formulan är att oljorna i Nõberu Feather Beard Oil är kallpressade så de har alla sina goda egenskaper kvar för maximal skäggväxt.

Doften:

Nõberu Feather Beard Oil finns i två olika dofter och det är en smaksak vad man föredrar. Jag har prövat båda dofterna under längre tid.

Nõberu N°101 Feather Beard Oil Sandalwood

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil Sandalwood

Det här är en diskret rätt sliskig doft som man knappt märker, det tar ett tag att lära känna essensen som ska dofta sandelträ, läder och mysk enligt Nõberu. Diskret betyder inte dåligt utan tvärtom i det här fallet. Doften lever i högsta grad och skägget suger åt sig av kompositionen som om den vore en karamell.

Sandelträ är kanske inte den första doft man kommer att tänka på när det kommer till svensk skäggolja, just därför är det en trevlig överraskning att Nõberu gett sin sandelträdoft en gedigen svensk prägel. Mina tankar går till Gränna, gentlemen och faktiskt även till logdans i livlig tvåtakt. Vad har sandelträ skäggolja, logdans, gentlemen och Gränna för gemensamma nämnare? När jag först applicerar Nõberu N°101 Feather Beard Oil Sandalwood i skägget så är det först trä jag känner och även en lätt hint av läder. Men efter ett tag börjar det komma lite diskreta noter av vanilj och sen den stora överraskningen polkagris. En kombination som kräver sin man helt enkelt.

Förr i tiden när herrarna skulle på lördagsdans brukade de klä sig i sina finaste kostymer och ta med sig karameller för att bjuda damerna på, mellan svängomerna. Väldigt kavaljersmässigt och det är det Nõberu Sandalwood försöker fånga. En doft för svenska gentlemen. Dansen herrarna dansade i mitten på 1800-talet var polka och karamellerna de bjöd på var polkagrisar från Gränna. I dag skulle man nog bli inspärrad om man började gå runt och bjuda på karameller när man är på krogen. Vi kan kalla det evolution men Nõberu N°101 Feather Beard Oil Sandalwood är ett säkrare kort som fungerar när nöden inte har nån lag.

Fördelen med doften är den är så diskret och lätt vilket gör att den fungerar hjälpligt. Doften är som en sliskig karamell för skägget som man får ha för sig själv. Om Amalia Eriksson hade struntat i att börja göra polkagrisar i Gränna och istället satsat på skäggolja och manlig grooming då är det här doften som hon hade lanserat fast hon hade garanterat vågat ta ut svängarna och skippat slisket. Nõberu Sandalwood som doft är en klen historia som känns mer fjunig tonåring än skäggig man. En sliskig doft som inte känns så mycket sandelträ.

Till Produkten >>>

Nõberu N°102 Feather Beard Oil Amber-Lime

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil Amber-Lime

Limedoft på skäggolja kan ha en tendens att skära sig med övriga doftämnen från andra produkter man använder och få raka motsatsen till vad man vill uppnå. Istället för att skägget luktar fräscht och rent så kan resultatet bli gammal disktrasa när lime-doftämnena blandas med parfymämnen från schampo, ansiktskräm med mera, adderar man även ens naturliga doft från porerna om man ätit kryddstark mat eller rikligt med vitlök så kan lime bli en ren katastrof. Av de här anledningarna brukar jag undvika limedofter när jag gör mitt val av skäggolja. Nõberu N°102 Feather Beard Oil Amber-Lime har en diskret, manlig och fräsch doft som gör sig okej i skägget.

Vill du ha limedoft på skäggolja så är det här nödlösnings oljan för dig. Jag gillar att kompositionen inte skriker lime eller apelsin utan är uppblandad med en gnutta cederträ och en aning blommor som ger en mer sofistikerad känsla. Doften fungerar både dag som kväll. Skulle beskriva doften som mogen men absolut inte gubbig, den ger snarare karaktär till riktigt unga herrar.

En fördel med Nõberu är att man kan gå in helt för en doft och komplettera med skäggschampo, balsam, balm och även duschkräm så man inte behöver klura på om skäggoljans doft matchar övriga produkter man använder i sin dagliga skäggvård. Amber-Lime från Nõberu är en ungdomlig doft som är uppskattad för unga killar att bära.

Till Produkten >>>

Flaska/Förpackning:

Om man parar ihop svensk design med skäggprodukter då får man det här. Det första man ser är en svart låda utformad som en tändsticksask dekorerad med en bronsfärgad ram och Nõberus logotyp och när man öppnar asken på klassiskt tändsticksvis så uppenbarar sig innehållet sakta. Först ser man den svarta korken titta fram och sedan följer den bruna medicinflaskan. För att vara en skäggolja på endast 30ml så har flaskan rejäl tyngd, då den är gjord i glas vilket förhöjer känslan. Under skruvlocket finns en praktisk droppkork som gör doseringen enkel, det är bara skaka ut så många droppar av skäggoljan man behöver. Flaskan är snygg, gedigen men tyvärr gör just droppkorken att flaskan blir rätt sunkig och kladdig efter ett tag vilket drar ner betyget.

Är skäggoljan svår eller lätt att tvätta ur?

Det finns skäggoljor man kan behöva tvätta skägget flera gånger om för att få bort oljan och även därefter behöva stå och gnugga händerna om och om igen med tvål och vatten utan att att få bort kladdet. Sedan finns Nõberu Feather Beard Oil som är raka motsatsen. Denna skäggolja är så tunn och vattning i formulan att det går mycket lätt att tvätta ur den ur skägget. Att få bort den från händerna efter applicering tar inte många sekunder med tvål och vatten.

Behöver man mycket eller lite skäggolja för resultat?

Nõberu Feather Beard Oil är väldigt lätt, vattning och tunn i konsistensen, så jag har använt mig av fyra till fem lätta skak på flaskan, vågar inte säga vad det ger i mängd olja men resultatet på mitt eget skägg blir ok men inget wow direkt, utan bara ett ok var det inte mer än så här. Skulle rekommendera att man prövar sig fram tills man hittar den mängd skäggolja som passar för skägget. Tack vare mixen av välgörande oljor så är det viktigt att få ner formulan till huden under skägget för där gör oljan jobbet med att återfukta, stimulera hårsäckarna och motverka kliande skäggväxt. Nõberu vet att en frisk hud är grunden för ett snyggt skägg.

För att få resultat med Feather Beard Oil så handlar allt om vilket skick skägget befinner sig i, så om skägget redan är välvårdat och mår bra behövs inte mycket skäggolja alls för att uppnå önskat resultat. Men om skägget är torrt och slitet kommer det behövas desto mer kraft och i sådana fall skull jag rekommendera en annan olja än den här vattniga historien. Nõberu Heavy Beard Oil är en fetare skäggolja som lämpar sig bättre för ändamålet men som sagt det finns bättre alternativ.

Vem passar nõberu feather beard oil för?

Den här lätta, vattniga och tunna skäggoljan passar hjälpligt för dig som redan har ett välvårdat skägg och vill ge det en snabb quick-fix utan att skägget blir för fett. Det är det den är framtagen för och gör sitt arbete helt okej. Nõberu Feather Beard Oil kan användas innan jobbet eller dejten och är för dig som vill ha en mer naturlig stil på skägget och inte vill ha den där oljiga, feta känslan. Det här är även en vattning skäggolja för dig som har lite tunnare skäggväxt och inte vill ha en oljig känsla. Vill du däremot ha en skäggolja så finns det bättre allternativ.

Konsistens:

Har redan berört konsistensen på Nõberu Feather Beard Oil i några av punkterna här ovan, men det tål att upprepas. Den här skäggoljan är mycket lätt och tunn snudd på vattning vilket gör den till en egen historia. Skulle beskriva konsistensen som ett hårvatten med olja. Det är just för formulan och konsistensen man köper den här skäggoljan. Den är som en lätt återfuktande tonic för skägget och tack vare konsistensen slipper man nästan den feta oljiga känslan, men får ändå effekten från en skäggolja. Inget kladd men ändå lite fördelar. Det är bara bocka för konsistensen på Nõberu Feather Beard Oi.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggschampo?

För att få ett bra skägg är det viktigt att man har koll på skäggvården och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Jag förespråkar alltid att man ska använda ett riktigt skäggschampo då det är grunden för optimal skäggvård. Ett skäggbalsam kan även vara bra att ha för att ge skägget lite extra fukt. En skäggborste eller kam är även en viktig del för att forma och reda ut skägget till perfektion.

Fördelen med att köpa skäggvård från Nõberu är att man kan löpa linan fullt ut och plocka ihop ett helt eget skäggkit i den doft man vill ha på sina skäggprodukter och sedan även gå vidare med duschkräm och produkter för håret, allt matchar med varandra och ser snyggt ut i badrummet tills man börjat använda flaskorna, då de snabbt blir kladdiga och sunkiga.

Hur mycket återfuktar skäggoljan?

Om man har använt sig av ett bra skäggschampo och skäggbalsam så kommer inte skägget vara så akut behov av fukt, och för ett välmående skägg är Nõberu Feather Beard Oil ett fungerande val. Skulle skägget däremot var mycket torrt och risigt så är Nõberu Heavy Beard Oil ett allternativ att gå på, då den är fetare i konsistensen. Feather är en vattning skäggolja som ger skägget och huden under lite fukt vid behov men tyvärr så är det inte mycket mer än så.

Hur mycket fräschare blev skägget med nõberu feather beard oil?

Det här är en snabb quick-fix för skägget med uppgift att göra det fräschare. Nõberu Feather Beard Oil klarar uppgiften hjälpligt utan att skägget blir fett och oljigt. Skäggoljan ger en diskret lyster och tillfredställande uppfräschning.

Helhetskänsla:

Jag är lite besviken på denna Nõberu olja eftersom hud och skägg får utså mycket i vardagen, och den här är långt i från bästa skäggoljan på alla punkter. Den är okej för att snabbt fräscha upp skägget. Innehållet av tistelolja värdesätter jag högt då jag upplever att skägget blivit tjockare och fylligare. Den vattniga, tunna och lätta formulan däremot, gör den här skäggoljan mer till en välgörande tonic. Den är lätt att arbeta med så den kommer åt ända ner till huden för att återfukta lite och stimulera hårsäckarna. Passar redan välmående skägg eller dig med lite tunnare skäggväxt som letar efter en skäggolja för mer skägg.

Nõberu of Sweden Feather Beard Oil gör allt man kan kräva av en skäggolja men inte så mycket mer. Den återfuktar hjälpligt, ger lite näring och ser till att skägget blir följsamt och mjukt men ändå lite strävt. Och det bästa är att skägget inte blir oljigt eller fett vid användning men för samma resultat räcker det med ett bra skäggschampo. Vilken doft man föredrar är en smaksak. Om jag måste välja är Amber-Lime valet, då jag blev glatt överraskad att den gör sig så bra i skägget för att vara en limedoft. Den är diskret, fyllig och fräsch. Ska även säga att jag blev överaskad av de sliskiga polkagris noterna i Sandalwood som ger doften en spännande karaktär.

Nõberu of Sweden >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer