Fri frakt över 589 kr

Limes & Pomegranate från Edwin Jagger har varit en självklar favorit bland skäggprydda män sedan oljan lanserades, men hur står den sig mot sin broder-doft Sandalwood och hur bra är själva skäggoljan? Därför har vi denna gång låtit Mr. Glamazon testa båda dofterna parallellt under en tid för att utvärdera och recensera vilken skäggolja som är bäst och vad det är som gör att just Edwin Jagger Conditioning Beard Oil är så populär bland skäggiga män.

Test av Skäggolja - Edwin Jagger Beard Oil

Recension av Edwin Jagger Conditioning Beard Oil

Som den skäggfantast jag är så är det här är ett test jag längtat efter att få göra, då jag är en stor supporter till Neil Jagger och hans fantastiska rakhyvlar och borstar. Om du någon gång ens funderar på att raka av dig skägget eller vill införskaffa en klassisk säkerhetshyvel rekommenderar jag starkt att pröva en av Edwin Jaggers DE89 rakhyvlar, men nu ska denna recension inte handla om rakning utan om skäggolja.

Jag ska erkänna att jag hade väldigt, väldigt höga förväntningar på skäggoljan inför mitt test och har försökt vara så opartisk som möjligt eftersom jag vet vilken kärlek och omsorg Neil Jagger lägger ner på sina produkter och de höga kvalitetskrav han ställer. En Edwin Jagger skäggolja är inget undantag, men efter att ha prövat oljorna under en längre tid kan jag bara sträcka upp händerna i luften och konstatera att skäggoljan motsvarar alla förväntningar. Sen har vi ju det här med dofterna och det tänkte jag återkomma till lite längre ned i min recension, vad jag tycker och vilken som är min favorit. Själva skäggoljan kommer vara en solklar följeslagare till mitt eget skägg under en lång tid framöver. Det här är kvalitet och om du inte prövat oljan från Edwin Jagger bör du göra det omgående.

Innehållet:

Det som gör skäggoljan så bra, är den perfekt komponerade formulan med skyddande sesamolja och arganolja som hjälper till att ge skägget mjukhet, styrka och lyster. Jojobaoljan bidrar till att motverka mjällbildning, skäggfinnar och torr skäggbotten. Dessa tre superoljor är toppade med avokadoolja som ger fantastisk glans till skägget medan den feta ytan från oljan hjälper till att bevarar fukt och skydda ansiktshåret mot väder och vind. Formulan är sammansatt med precision och skägget blir återfuktat, mjukare, mer följsamt och får en levande lyster. Bra jobbat Edwin Jagger!

Doften:

Edwin Jagger Conditioning Beard Oil finns i två olika dofter och det är en smaksak vad man föredrar. Jag har under längre tid prövat båda dofterna och ska försöka ge en rättvisande bild av dem.

Edwin Jagger Beard Oil Sandalwood

Test av Edwin Jagger Beard Oil Sandalwood

Det här är min solklara favorit. Med noter av sandelträ, bergamott, geranium och kanel påminner doften lite om Replay Signature EdT For Man. Det är nått som väcker känslan av lediga dagar och jag kan bara inte sluta sniffa på skäggoljan. Själva doften är diskret, man kan ana lite sandelträ, men det är så mycket mer. Den är elegant, söt, blommig och lite jordig. Kompositionen doftar bara så otroligt gott. Kanske som en daggfrisk villaträdgård omgiven av pelargoner med en nybyggd kopp kaffe och kanelbullar direkt från ugnen på bordet. Känns som harmoniska lediga dagar och man blir upprymd. Den här doften är en solklar vinnare.

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Beard Oil Limes & Pomegranate

Test av Edwin Jagger Beard Oil Limes & Pomegranate

Om Sandalwood är elegant och diskret så är Limes & Pomegranate raka motsatsen. Det här är intensivt, fräscht och livligt. Om du gillar apelsin och färsk lime är det här doften för dig. Jag tänker direkt på färska limeklyftor, apelsinjuice och apelsinskal när jag applicerar den här skäggoljan. Man möts av en doft som om man precis hällt upp ett glas apelsinjuice eller skalat en stor apelsin. Den är kraftig, äkta och slår mot en direkt, det går inte ducka eller värja sig för doftvågorna. Det är en modig komposition som är upprymd, livlig och kräver sin man.

Det här är en doft för sommar, sol och salta bad eller när man vill bli lite pepp och upprymd. Men om man inte gillar ren apelsindoft, då är detta inte doften för dig. Den är så framträdande och intensiv i början, men låt dig inte luras av de första intensiva noterna. Efter ett tag börjar andra noter träda fram i skägget och man känner lime och en hint av grannäpple. Det här är helt enkelt essensen för apelsin och lime älskare och för dig som vill maskera andra dofter i skägget. Intensivt, fräscht och livligt är melodin.

Till Produkten >>>

Flaska/förpackning:

Skäggoljan kommer i en stilren svart kartong med gula skägg och mustascher på ena sidan på limedoften och röda skägg och mustascher på sandelträdoften. Minimalistiskt. Falskan däremot skulle kunna vara lite roligare men den fyller sin funktion. Det är en klassisk 50ml flaska i i brun genomskinlig plast som för tankarna till gamla medicinflaskor. Fördel är att den går att tappa i badrumsgolvet utan glaskross. Flaskan är även försedd med praktisk pipettkork så skäggoljan är enkel och smidig att dosera. Alltid exakt så mycket man vill ha vid varje applicering.

Lätt eller svår att tvätta ur?

Både ja och nej, allt handlar om mängden skäggolja och storlek på ansiktshåret. De flesta av oljorna i kompositionen är väldigt lätta, men däremot kan avokadooljan kräva lite extra arbete att få bort, men det löser man ganska enkelt med ett bra skäggschampo och en trevlig handtvål.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Formulan är så väl komponerad att det inte behövs många droppar för att återfukta, mjukgöra och göra skägget följsammare. Lite skäggolja gör jobbet, men åter igen handlar det lite om hur långt skägg man har.


Vem passar Edwin Jagger Beard Oil för?

Den passar alla skägg. En Edwin Jagger skäggolja är perfekt för både nybörjare som vill ta hand om sina första fjun, till vana skäggodlare som vill stoltsera med det snyggaste ansiktshåret på storstadssavannen.

Konsistens:

Skäggoljan är fet, inte kladdig men det bör finnas tillgång till tvål och vatten vid applicering. Men det är just för den väl sammansatta formulan, det här är en så bra produkt. Det kommer uppstå en ömsesidig respekt mellan dig och din Edwin Jagger skäggolja tack vare konsistensen.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

En borste eller kam kan vara bra att ha för att få ner de välgörande dropparna till skäggbotten och hjälpa alla hårstrån få täckning. Det kan även vara på sin plats att investera i ett skäggschampo, förslagsvis i samma trevliga doft när du ska köpa skäggolja från Edwin Jagger. En bra tvål kan behövas för att få bort oljan från händerna efter applicering.

Återfuktande effekt:

Solklar tia. Skägget älskar den här kompositionen och den släcker törsten omedelbart. Edwin Jagger skäggoljan ser till att varenda skäggstrå får sin törst på fukt tillgodosedd och ser till att kapsla in fukten.

Hur mycket fräschare blev skägget?

Återigen tio av tio möjliga. Skägget blir som pånyttfött med alla fördelar av fukt, mjukhet och lyster.

Helhetskänsla

Det är som att Edwin Jagger uppfunnit hjulet på nytt. Det här är en av de bästa skäggoljor jag prövat. Ett gediget hantverk och det märks att det lagts ned så mycket kärlek på att få till den rätta formulan. Ska du äga en skäggolja se då till att det är en från Edwin Jagger. Den gör ett fantastiskt jobb och resultatet blir riktigt bra. Personligen är Sandalwood min doft, då jag inte kan sluta sniffa på den och den bär upp sig bra i kombination med andra produkter. Är du däremot en apelsinälskare är Limes & Pomegranate doften för dig.

Skäggolja bäst i test >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer