Höstparfym för män

Årstiderna ändras, och i takt med den även våra dofter. Det har blivit dags att ställa undan de ljusa och blommiga kompositionerna för den här gången, och i stället svepa in sig i en träig, varm höstparfym för män ...

Höstparfym för män

Hösten är kanske vår favoritsäsong här på Glamazon. De fallande löven för med sig chanser till trevliga helgutflykter ut på landet och långa promenader längs Norr Mälarstrand, Strandvägen och ut på Djurgården i våra favorit kaschmirtröjor och strålande väder. Njuta av de sista dagarna på uteserveringarna med en kopp kaffe eller varm choklad och mysiga hemmakvällar med sprakande doftljus, mustiga grytor och röda höstviner.

Men temperaturförändringen kräver också en uppdatering av våra dagliga groomingrutiner. Så, förutom att hjälpa dig växla upp din hudvård under vintermånaderna, finns vi också till hands för att säkerställa att din doftbild förblir ajour genom hösten.

Så ut med din ljusa, blommiga sommarparfym för män, och in med träigare, myskigare höstparfym för män. Se bara till att du inte överdoserar, eftersom dessa kraftfulla säsongdofter är fyllda med stämning.

Tips på höstparfym för män

Här är våra tips på höstparfym för män som gör sig bäst när solen börjar tappa sin kraft och träden tar höstens färger med full kraft. Det är hög tid för en herrdoft som utstrålar varm höstatmosfär

Musgo Real Oak Moss Cologne

Höstparfym för män

Till Produkten >>>

Även om Musgo Real Oak Moss Cologne rent tekniskt inte är höstdoft utan mer en doft som gör sig bra året om, så är det nått särskilt med de rika och kraftfulla noterna som gör sig perfekt för de kallare månaderna. Musgo Real har skapat verkligt ikoniska dofter i snart hundra år, inspirerade av den Iberiska halvöns spännande värld och firar mannen som med säkerhet kan följa sin egen väg.

Doften i sig öppnar med smakfulla noter av muskatellsalvia och lime, som värms av ett hjärta av kryddnejlika. I en höstlig twist utvecklar sig doften sedan i en bas av distinkta tränoter och ekmossa.

The Merchant of Venice Murano Andalusian Soul

Höstparfym för män

Till Produkten >>>

Varje element i alla The Merchant of Venice parfymer bearbetas noggrant av specialister, från forskarna i laboratorierna till alla de människor som plockar blommorna. Unisexdoften Murano Andalusian Soul är en del av märkets stämningsfulla kollektion av dofter från de gamla venetianska handelsvägarna. Just denna höstparfym har hämtat sin inspiration från den varma, romantiska atmosfären i Marocko och södra Spanien.

En rik, värmande doft perfekt för en höstlig doftuppdatering med noter av akacia, bärnsten och rom som utvecklas med ett lockande hjärta av labdanum, citrus, oud och rökiga ackord. Kompositionen är väl avrundad i en jordnära bas av patchouli, salvia och vanilj som ger parfymen en känsla av tidlös romantik. Detta är den mest höstliga doften på vår lista som gör sig lika bra på både män och kvinnor.

Floris Turnbull & Asser 71/72

Höstparfym för män

Till Produkten >>>

Vi vet, vi har redan varit lyriska om Floris London när vi pratade vårdofter för män, men detta klassiska dofthus har verkligen lyckats fånga något speciellt med parfymen 71/72, som hjälper till att förstärka det individuella uttrycket för var och en av doftens bärare. Kompositionen är skapad i samarbete med den fina skjortmakaren Turnbull & Asser och doften är namngiven efter deras adress på Jermyn Street i London.

Floris Turnbull & Asser 71/72 är en stämningsfull doft som gör sig lika bra på hösten som den gör sig på våren. Den omfamnar sina träiga, aromatiska grundvalar och tillför en mousserande modernitet. En maskulin blandning av enbär, bergamott och sandelträ sammanflätat med mandarin och lavendel för extra fräschör, medan berusande jasmin och jordnära iris och oud garanterar att du bara behöver en liten spray av essensen för att hålla dig väldoftande hela dagen.

Truefitt & Hill Grafton

Höstparfym för män

Till Produkten >>>

Om du letar efter en klassiskt maskulin höstparfym, så är Truefitt & Hill Grafton det perfekta valet inför den kommande säsongen. Kompositionen har skapats med eleganta gentlemen i åtanke och är onekligen en doft som inte kan gå fel i höst.

En klassiskt maskulin fougere doft tas alltid väl emot och Truefitt & Hill Grafton kommer att ge en touch av värme till de svala höstdagarna. Dess fräscha kryddiga öppning med lavendel, citron och basilika minglar elegant med noter av cederträ, ros och rökelse, som leder till rika bakgrundsnoter av ädla träslag och bärnsten med en inslag av läder för att skapa en rik, överdådig och majestätisk doft som passar en gentleman av högsta kvalitet.

Claus Porto Agua De Colonia n° 5 Agua Porto

Höstparfym för män

Till Produkten >>>

Claus Porto är inget vanligt dofthus. Sedan varumärket grundades för över hundra år sedan har de strävat efter de kvaliteter som utgör tidlösa dofter som både män och kvinnor älskar att bära. Med sin flerskiktade och långvariga komposition framkallar Agua De Colonia n° 5 spännande noter av granit, vilda blommor och atlantens ständiga närvaro som mer än kvalificerar denna doft för en plats på vår lista med de bästa Höstparfymerna.

Med dynamiska utbrott av citrus och grönska mognar doften subtilt till rikt kryddig medan dagen fortsätter. Avslutande noter av havsmossa , enbär, mysk och ljummen bärnsten ger en mer dämpad, reflekterande nyans till doften när kvällen drar in. Det är nästan som om doften från Claus Porto har utformats för dessa skiftande årstider.