Fri frakt över 589 kr

Oavsett om du precis blivit gäckad av gråa hårstrån eller om håret mestadels övergått i grått så finns det mycket man kan göra för att bromsa grått hår. Faktum är att grått hår börjat trenda under det senaste året och det finns mängder av olika alternativ med att allt för att jämna ut tonen till att göra så att håret helt återgår till naturliga färg.

Hur du motverkar grått hår

Kan man motverka grått hår?

Många män undrar om det verkligen går att motverka grått hår. Svaret är både ja och nej. Även om det inte finns någon mirakelkur som kan stoppa grått hår helt och hållet, finns det många sätt att förbättra ditt hår och få det att se fräschare och mer ungdomligt ut. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips och råd om hur du kan förhindra, bromsa och motverka grått hår för män.

Så kan du motverka eller styla det gråa håret

Gör så de gråa hårstråna ser ljusare ut med cover färg

Är den mest naturliga lösningen. Passar strålande för dig som övergått till mestadels grått hår och inte vill att håret ska se färgat ut, utan bara få en jämnare grå ton.

Att använda en cover färg gör att det ser både naturligt och snyggt ut. Det är även den lösning som tagit över bland annat USA med storm under det senaste året.

Denna metod handlar om att inte färga hela håret i en enda färg, som i värsta fall kan få det att likna en peruk - Utan knepet är istället att välja en färg som inte täcker helt, utan gör de gråa stråna lite ljusare, eller att använda slingor i olika färger vilket ger mer djup och liv åt håret.

Lägg lite mer kärlek på rätt schampo och balsam

Genom att använda schampo för grått hår och återfuktande balsam som är anpassat för grått hår så kan du motverka de gula toner som gråa hårstrån ofta får, inte sällan i samband med mineralet i vattnet, orenheter i luften och produktbeläggningar. Dessa produkter rengör, slätar ut och hjälper håret att absorbera och behålla fukt samtidigt som det ger ny glans samt mjukhet - och hjälper håret att visa sig från sin bästa sida!

Dölj enskilda gråa hårstrån

Om du har enskilda gråa hårstrån så är det superenkelt och smidigt att dölja dem genom att färga hårstråna med en bra hårfärg för män. Där är det bara att pensla de gråa hårstråna, låta det ligga i och sedan skölja håret så är de sedan dolda. En färghårsförpackning räcker då dessutom under en väldigt lång period!

Styla håret rätt

Man kan göra mycket för att motverka grått hår genom att ge håret mer lyster och rätt textur. Det kan du enkelt åstadkomma genom att exempelvis använda saltvattenspray, lätt vax eller pomada.

En bra kombo är att börja med att använda saltvattenspray och därefter applicera ett finger hårvax - Ger liv, lyster och en snygg finish!

Hårvax bäst i test >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer