Fri frakt över 589 kr

Ecooking skapar sina produkter med målsättningen att de ska uppnå en synlig effekt, och samtidigt innehålla så många naturliga och organiska ingredienser som möjligt. Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa och recensera Ecooking Hand Soap i sitt tvål test. Är det den snyggaste flaskan flytande tvål? Blir händerna rena? Hur är doften? Är formulan bättre än att tvätta sig med hård tvål? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt tvål test och recension av Hand Soap från Ecooking.

Ecooking Hand Soap Recension

Recension av Ecooking Hand Soap

Ecooking har en vision om att tillverka organiska och naturliga produkter med omsorg om miljön. Vardagslyx för huden behöver inte kompromissa med effekt och kvalitet. Ecooking Hand Soap kommer i en 500 ml plastflaska med pump, den är dermatologiskt testad och vegan. Handtvålen är mild och rengör skonsamt samtidigt som formulan ger näring till huden. Ecooking siktar på att produkterna i sortimentet ska ha namn som är enkla att förstå sig på.

Ecooking lanserades 2015 med ett starkt fokus på ingredienserna, där produkterna är framtagna för att lösa olika hudproblem. Med tiden har fler produkter tillkommit och är idag en heltäckande serie hudvårdsprodukter och hårprodukter för alla, oavsett ålder, hudtyp eller könstillhörighet. Ecooking har en filosofi om att alla förtjänar att må bra i sin egen hud och njuta av känslan som en hälsosam hud ger.

Ecooking vill att du ska släppa dina tankar på hudvård och hårvård, och istället njuta av livet, med vetskapen om att Ecooking gör jobbet och fungerar som de ska. Endast de bästa ingredienserna används och varje ingrediens är noga utvald för att fylla ett syfte i produkterna de tillsätts i, och förpackningarna går att återvinna. Grundaren av Ecooking startade sin verksamhet hemma i sitt eget kök.

En stressfull tid hade satt sina spår på hennes hud, och hon bestämde sig för att ta saken i egna händer. Hon blandade egen ansiktskräm, serum och ansiktsolja, och förvarade dom i kylskåpet. Kort därefter hade hon börjat se en förändring, och resultaten var så pass påtagliga att hennes egenblandade produkter snart blev populära hos vänner och familj. Därefter blev hon ombedd att blanda specifika produkter efter önskemål. Målet från början var aldrig att utveckla hudvårdsprodukter för att sälja.

Men ryktena om effektiviteten hos hennes produkter spreds, tills hon en dag blev kontaktad av en återförsäljare som ville sälja hennes serie. Då föddes en önskan om att kunna hjälpa ännu fler personer med deras hudproblem. Det var så det danska hudvårdsmärket Ecooking startade. Så hur bra var den flytande tvålen? Läs vidare här nedan vad jag tycker i mitt Glamazon test och recension av Ecooking Hand Soap. Jag kommer börja med att gå igenom ingredienserna och vad de gör för huden.

 

Vad Innehåller Ecooking Hand Soap?

Ecooking Hand Soap innehåller organiskt glycerin som kommer från kokosnötter. Glycerin är en vegetabilisk återfuktare som är optimal för din hud för att den både ger fukt och samtidigt binder fukten. Glycerin har även en mjukgörande effekt och ger din hud näring. Vi på Glamazon gillar glycerin lite extra för att det tas upp så lätt av huden. Glycerin är särskilt bra för dig som har en hud i obalans.

Sodium PCA har också tillsatts i Ecooking Hand Soap. Även sodium PCA är vegetabilisk, det är en kombination av aminosyror som uppskattas för sin förmåga att bibehålla fukt. Vi på Glamazon gillar denna ingrediens för att den hjälper till att öka hudens fuktupptag. När fuktupptaget ökas jämnas även hudtonen ut, så en hud som blivit återfuktad som den ska, ser uppenbart jämnare ut.

Ecooking Hand Soap innehåller dessutom citronsyra. Citronsyra är en antioxidant som skyddar huden och saktar ner händernas åldrande. Citronsyra kan till och med få händerna att se yngre ut. Vi på Glamazon gillar citronsyra för att den förnyar det yttersta hudlagret och låter ny frisk hud komma fram. Den avlägsnar döda hudceller genom sina exfolierande egenskaper och gör händerna mjukare och lenare.

Hur Känns Ecooking Hand Soap På Huden?

Ecooking Hand Soap har en mycket lätt konsistens. Nästan så rinnig som vatten. Om man råkar trycka för hårt på pumpen så är det lätt att det kommer ut för mycket. En liten mängd handtvål räcker bra. På huden skapar den ett lätt lödder, och sparsamt med bubblor. Formulan känns väldigt rengörande när jag står och tvålar in händerna och jag får verkligen jobba för att överhuvudtaget få upp något lödder, eftersom den är så sparsamt löddrande.

Hur Känns Huden När Man Sköljt Av Ecooking Hand Soap?

När jag sköljt av Ecooking Hand Soap känns mina händer mycket rena. Det här är en av de mest rengörande handtvålar jag provat. Huden känns mjuk och len. Dock är händerna så jätterena att en handkräm för män känns som ett måste. Tvålen har liksom tvättat bort inte bara smutsen, utan även alla hudens naturliga oljor. Men om du söker en flytande tvål som gör dig mjuk, len och ren, så kan vi på Glamazon verkligen rekommendera denna handtvål.

Ecooking Hand Soap Recension

Till Produkten >>>

Hur Doftar Ecooking Hand Soap?

Ecooking Hand Soap har en frisk och fräsch doft av blommor och örter. Nästan som när man ställt fram doftpinnar för män och det luktar nystädat hemma. Ecooking beskriver doften som en diskret charmig drömsk doft av saftig apelsin, örtig lavendel och blommande ros. Doften är så pass lätt att den inte på något sätt stör andra dofter som doften från din herrparfym eller ditt rakvatten.

Hur Ser Ecooking Hand Soap Ut?

Ecooking Hand Soap kommer i en megastor brun plastflaska med svart pump. Den mörkbruna färgen och stilfullt designade etiketten gör att flaskan gör sig bra både i badrummet och på diskbänken. Den är snygg. Och för oss på Glamazon är snygg alltid ett värt ett pluspoäng. Den runda flaskan är på en halvliter, alltså på hela 500 ml. Det här är en av de största flaskorna i vårt flytande tvål test.

Ecooking Hand Soap Recension

Behöver Man Mycket Eller Lite Av Ecooking Hand Soap?

Man behöver inte mycket alls av Ecooking Hand Soap för att tvätta händerna rena. Det känns som att min flaska på en halvliter kommer att räcka mycket länge, och då har jag ändå redan använt den väldigt länge. Den här tvålen blir lätt bäst i test när vi på Glamazon ska kora vinnaren i kategorin flytande handtvål i megastor flaska som man behöver väldigt lite av och därför kommer räcka jättelänge.

Är Ecooking Hand Soap En Flytande Tvål Man Blir Ren Av?

Ja du kommer att bli jätteren av Ecooking Hand Soap. När jag tvättat händerna några gånger, utan att använda handkräm, så känns mina händer lite lätt torra och stramande. Men all smuts är borta och en liten mängd flytande tvål räcker bra för att tvätta händerna rena från fet salva, hårvax, olja och skäggbalm, eller något annat som är svårt att få bort. Vi på Glamazon kan bara buga för den rengörande effekten hos den här handtvålen.

Behöver Man Komplettera Ecooking Hand Soap Med Något Annat?

Du kommer absolut att behöva komplettera Ecooking Hand Soap med en handkräm. Den här flytande tvålen tvättar dina händer rena, men tvättar också bort hudens naturliga oljor, därför behöver du en bra handkräm för män. Har du problem med torr skrovlig hud på händerna så är en handskrubb och en nagelborste ett bra komplement. Sen anser vi på Glamazon att var man bör ha ett manikyrset herr hemma för att på så sätt alltid visa sig från sin bästa sida.

 

Är Ecooking Hand Soap En Återfuktande Flytande Tvål?

Ecooking Hand Soap är så pass sparsamt återfuktande att den knappt är återfuktande. Den kommer inte torka ut dina händer totalt, men den kommer inte tillföra så mycket fukt heller. Är du en person till exempel på grund av ditt jobb, behöver tvätta händerna väldigt många gånger på en dag, är handkräm ett måste i kombination med den här flytande tvålen. Men att applicera handkräm efter handtvätt är lika självklart som först schampo sen balsam.

Är Ecooking Hand Soap Bästa Flytande Tvål?

Ecooking Hand Soap är en mycket bra flytande tvål enligt oss på Glamazon. Den tvättar dina händer rena snabbt och effektivt, och tvättar även med lätthet bort sådan smuts som kan vara svår att få bort. Alla som mekat med bilen eller använt oljebaserad pomada vet vad vi pratar om. Den flytande tvålen kommer i en stor snyggt designad flaska som räcker länge och ger en frisk och charmig doft. Dock behöver du vara medveten om att handkräm är ett måste i kombination med den här tvålen.

Till Ecooking >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer