Plisson Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska förbättra utseendet på ansiktshåret och återfukta huden så mycket som möjligt. Man vill även att den ska dofta gott och vara en viktig faktor i den dagliga skägghygienen. Det har blivit dags för Herr Glamazon att göra ett gediget skäggolja test på Plisson Beard Oil. Vad innehåller denna lyxiga olja för skägget? Hur är doften? Är den nyckeln till ett fylligare, starkare och friskare skägg? Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Plisson Beard Oil i sin recension och test av skäggolja.

Skäggolja test Plisson Beard Oil

Recension av Plisson Beard Oil

Det franska varumärket Plisson har tillverkat sina klassiska hantverk ända sedan 1808 i världens mode- och lyxhuvudstad Paris. De är fortfarande över 210 år senare ledande på rakning, doft och groomingprodukter. Har du testat en Plisson rakborste eller rakkräm så vet du varför detta är ett av de bästa varumärkena för män.

Det senaste året har Plissons rakprodukter varit några av mina absoluta favoriter med sin inspiration från det sofistikerade och eleganta Paris. När jag fick uppdraget att testa skäggoljan från detta anrika varumärke vista jag direkt att det är full pott på doften med tanke på alla komplimanger man fått för den under senaste året.

Bara att kunna doftsälta skägget med den förträffliga Dans la Garrigue-doften är guld värd för mig. Mitt skägg har uppskattat varje sekund jag fått testa den här skäggoljan och Plisson Beard Oil kommer garanterat bli en favorit hos skäggprydda gentlemen som vill ha det lilla extra. Det här är en mycket bra komponerad skäggolja som man inte byter bort i första taget. Vi börjar med att gå igenom formulan och vad den gör för ansiktshåret.

Vad innehåller Plisson Beard Oil?

Att Plisson inte gör något halvhjärtat och ser alla sina produkter som ett hantverk märks på formulan som är väl balanserad för att uppnå maximalt resultat.

Avokadoolja stimulerar skäggväxten, återfuktar, mjukgör och hjälper till med att lindra besvär med torr skäggbotten. Den bidrar även med snygg lyster och extra volym till skägget.

Tistelolja hjälper till att stimulera tillväxten och starta produktion av tjockare och mer välmående skäggstrån. Oljan är fullmatad med nyttiga omega-6-fettsyror som ger näring, återfuktar och skyddar för att förbättra skäggets kvalitet. Den lugnar även irriterad hud och minskar rodnad.

Tefröolja är drottningbiet i formulan tack vare innehållet av vitamin E, mangan, protein, isoflavoner och omega-fettsyror hjälper oljan till att leverera alla de andra viktiga ingredienserna maximalt till skägget. Förutom detta så bidrar tefröolja till att främja snabbare skäggväxt och reparera ansiktshårets follikelceller genom att läka skäggbotten och förstärka cellmembran som möjliggör tillväxt av nya skäggstrån plus att oljan hjälper till att hålla kvar fukt, bygga upp skägget och gör det mer elastiskt.

Innehållet i Plisson Beard Oil

Coco-Caprylate som är ett derivat av kokosolja är tillsatt för att göra skäggoljan lätt och icke-fet, vilket hjälper formulan att snabbt tränga in i huden och skägget för effektiv återfuktning.

Skäggoljan innehåller även solrosolja som inte bara gör huden gott, utan den hjälper även till att skydda skägget från miljöskador. Oljan är även fördelaktig i formulan eftersom den också är näringsrik och hjälper till att mjukgöra och återfukta ansiktshåret.

Varje gång man gör ett skäggolja test, så blir man alltid lika glad när man hittar vitamin E med dess kraftfulla antioxidanter som hjälper till att skydda huden och skägget från skador orsakade av fria radikaler. Det är en bra ingrediens som hjälper till att stoppa och förhindra skäggavfall genom att stärka hårsäckarna, Den bidrar även till förbättra blodcirkulationen vilket gynnar skäggväxten och förstärker hudbarriären. E-vitamin ger också hårsäckarna den näring de behöver för att må bra så skägget kan växa sig starkt. En liten bonus med vitamin E är att den naturligt mjukgör för att främja ett snyggare skägg.

Om tefröolja är drottningbiet i formulan så fungerar kaktusfikonfröolja som ett arbetsbi i Plisson Beard Oil. Kaktusfikonfröolja är en riktig superolja som är lugnande, anti-inflammatorisk, djupt närande och återfuktar huden. Den är rik på linolsyra och innehåller hela 150% mer E-vitaminer än vad Arganolja gör vilket ger ett bra skydd mot fria radikaler. Skägget i sin tur blir mjukt och lättstylat. Det är därför man älskar Kaktusfikonfröoljans egenskaper i just skäggolja eftersom den stimulerar hårsäckarna och därmed får ansiktshåret att växa mer och snabbare. Den gör även skägget fylligare och mjukare vilket ger ett fräschare intryck. Hela formulan fungerar i symbios för en tätare och snyggare skäggväxt.

Hur är doften på skäggoljan?

Som jag tidigare nämnt, utmärker sig Plisson Beard Oil inte bara genom dess utmärkta egenskaper utan också genom dess klockrena Dans la Garrigue-doft inspirerad från garrigue-landskapet i den franska Medelhavsregionen. Den är inte fullt så kraftig som en eau de toilette men känslan av elegant skäggparfym finns där när man masserar in oljan i skägg och hud.

Kompositionen är både sofistikerad och charmerande med sina fräscha och jordiga noter av bergamott som man först känner när man släpper doften fri mellan handflatorna, jag tycker mig även ana lite mandarin och persika bland noterna. När man sedan börjar massera in skäggoljan i ansiktshåret så förförs man omedelbart av de uppfriskande och örtiga noterna från eukalyptus som ger doften en helt ny dimension. Men det stannar inte vid det, utan doften fortsätter att utvecklas med varma fruktiga toner av fikon som blandas med en söt inbjudande känsla vilket leder till ett helt fantastiskt slutresultat som man bara älskar.

Doften är dynamisk, har karaktär och andas klass. När det gäller exklusiva och lyxiga dofter på skäggolja så finns det inte många som kan mäta sig med essensen på Plisson Beard Oil.

Plisson Beard Oil

Till Produkten >>>

Hur är Plisson Beard Oil flaskan och förpackningen?

Att det är något extra med Plisson Beard Oil märker man direkt när man håller kartongen i handen för första gången och låter fingrarna glida över de upphöjda bokstäverna. Vid första anblick så ser man just bara logotypen och texten som talar om vad det är för produkt, med om man vrider på kartongen så ser man Napoleons örn, vilket är en symbol för att Plisson var officiell leverantör till självaste Napoleon Bonaparte. Den känns lyxig och höjer förväntningarna på vad som finns inne i själva lådan.

När man plockar upp skäggoljan så stannar känslan kvar. Flaskan på denna skäggolja står i en klass för sig. Den är rejäl och har en tyngd som talar om att innehållet är värd sin vikt i guld. Flaskan är gjord i ljusblått porslinsliknande glas och har en väl tilltagen pump som garanterar exakt rätt mängd skäggolja. Hela flaskan andas lyx och stil.

Detta är fransk lyx som går hand i hand med hela kollektionen från Plisson. En riktigt bra skäggolja ska ha en praktisk och grym flaska och det är just vad detta är, så tappa den inte i badrumsgolvet för allt skägg i världen.

Är skäggoljan lätt eller svår att tvätta ur?

Formulan är så bra att man inte vill tvätta ur den, utan man vill bara att hud och skägg ska få gotta sig maximalt och sola sig i alla fördelar man får av denna skäggolja. Samma sak med doften man vill gå och sniffa på skägget på heltid. Men förr eller senare måste man ju tvätta skägget och då är det endast skäggschampo som gäller och inget annat. Du köper inte den här skäggoljan för att sedan förstöra skägget med ett vanligt hårschampo eller duschgel.

Jag personligen använder Plisson Shower Gel For Body, Hair & Beard eller Percy Nobleman Beard Wash i mitt eget skägg. Båda är väldigt bra för skägget, skonsamma och tvättar rent med enkelhet.

Plisson Beard Oil har en så bra formula att den inte lämna några oljiga rester efter sig, så den är väldigt enkelt att tvätta ur skägget med ett bra skäggschampo. Samma sak när man applicerat skäggoljan så är det enkelt att tvätta händerna efteråt. Det är bara tvätta med lite tvål och vatten för att få dem rena och följa upp med en handkräm för män.

Behöver man mycket eller lite Plisson skäggolja för resultat?

Plisson Beard Oil är en bra investering för skägget. Den håller huden återfuktad och ansiktshåret friskt. Beroende på längden på skägget behövs det olika mycket men ungefär en till tre pump räcker för att smörja ansiktshåret och huden under skägget.

Formulan är välkomponerad och lite Plisson skäggolja räcker långt för att få önskat resultat. Men ta inte för lite, det viktiga är att huden under ansiktshåret får ta del av oljans fantastiska egenskaper oavsett skäggets längd. Resultatet blir fylligare, mjukare skägg med en diskret lyster. Bara applicera skäggoljan, njut av doften och forma med en skäggborste för att få önskat resultat.

Plisson skäggolja för resultat

Vem passar Plisson Beard Oil för?

Den här skäggoljan passar livsnjutaren som endast vill ha det bästa. Doften, formulan och flaskan säger allt. Doften är på en helt egen nivå när det kommer till skäggolja och passar både på kontoret, på krogen, på dejten eller när helst man vill göra ett gott intryck. Formulan på Plisson Beard Oil passar alla hud och skäggtyper. Den är konstruerad för att stärka hårsäckarna, lindra klåda, främja skäggväxten och återfukta så ansiktshåret mår bättre, får snygg lyster och blir enklare att hantera. Passar alla som vill ha tätare och snyggare skäggväxt.

Hur är Konsistensen på Plisson skäggoljan?

Konsistensen på Plisson Beard Oil är väldigt trevlig. Den är lätt, lagom torr och smälter med enkelhet mellan handflatorna. Innan applicering känns händerna rätt oljiga men när man sedan smörjer hud och skägg så går oljan in där den ska med lätthet utan att lämna en oljig känsla efter sig i skägget. Formulan är så väl sammansatt på denna skäggolja att man blir nöjd varje gång. Högsta betyg även för konsistensen!

Behöver man komplettera Plisson Beard Oil med borste, parfym eller tvål?

En bra skäggborste för att få ner oljan maximalt till huden är en fördel. Sedan vill man ju matcha doften med att att skägget ser snyggt och välvårdat ut, då behövs borsten för att forma och få ner bångstyriga skäggstrån.

Ett skäggschampo är ett måste, du vill ju inte införskaffa en skäggolja av den här kalibern och sedan ta bort effekten med starka hårschampon eller duschgel som berövar ansiktshåret dess naturliga oljor och skadar skägget. Som jag nämnt tidigare så använder jag själv Plisson Shower Gel For Body, Hair & Beard som lämpar sig bäst för just skägget men även går att använda som schampo och duschgel.

Vill man förstärka effekten ytterligare så komplettera skäggoljan med Plisson Energizing Face Scrub för att avlägsna gamla hudceller, smuts och överskottstalg före applicering och avsluta med Plisson Face Moisturizing Fluid som bidrar till att fullborda varje perfekt hudvårdsrutin.

Plisson Beard Oil Recension

En annan uppskattad produkt att matcha med är Depot No.602 Scented Bar Soap Oriental Soul som är en återfuktande tvål med rengörande växtextrakt och en doft som matchar skäggoljan. Tvål på snöre är även praktiskt att tvätta kroppen med.

Använder man rakkräm för att hålla efter skägglinjerna är Plisson Natural Shaving Cream med sitt rika innehåll av bisabolol värd att komplettera med.

Återfuktande effekt av Plisson Beard Oil?

Huden suger åt sig denna Plisson skäggolja med glädje. Alla nyttigheter kommer till sin rätta och tack vare innehållet av kaktusfikonfröolja så ger formulan maximal återfuktande effekt. Utöver detta så tillförs även näring till hud och skägg.

Att få göra detta skäggolja test är min hud så tacksam för, kan bara lyfta på hatten och bocka för alla fördelar Plisson Beard Oil ger. Kommer inte byta bort den här skäggoljan i första taget.

Hur mycket fräschare blir skägget med Plisson skäggolja?

Har du kommit så här långt i den här recensionen av detta skäggolja test, så vet nog vart svaret är på väg. Det är som du misstänker toppklass! Skägget blir mycket fräschare med Plisson Beard Oil. Ska även tillägga att oljan är perfekt även under de kallaste vinterdagarna, så detta är skäggoljan man ska använda. Doften förhöjer känslan, och formulan är världsklass för ett fylligare, mjukare och fräschare intryck.

Är Plisson Beard Oil bästa skäggoljan?

Säger som det är direkt, detta är bästa skäggolja, bästa doft, bästa formula. Plisson Beard Oil är vinnare alla kategorier. Jag förlåter Plisson villkorslöst för att de väntade över tvåhundratio hela år på att lansera en skäggolja.

Nu när de gjort det, så visar de direkt vart skåpet ska stå. Edwin Jagger Conditioning Beard Oil Sandalwood kastade handsken och Plisson antog utmaningen om att leverera skäggolja bäst i test. Det tog sin tid men Plisson Beard Oil är ett mästerligt hantverk med en formula som förbättrar huden och ansiktshårets kvalitet. Den fungerar i symbios för en tätare och snyggare skäggväxt.

Den lyxiga doften är på en helt egen nivå när det kommer till skäggolja och passar både på kontoret, på krogen, på dejten eller när helst man vill göra ett gott intryck. Det är en elegant skäggparfym med välgörande formula. Ska du äga en premium skäggolja se då till att det är Plisson Beard Oil. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt.

Skäggolja bäst i test >>>