Vinterparfym för män

När höstlöven faller och mot vinter vi går så förändras vädret, och så även din garderob. Nu är det hög tid för din doftkollektion att genomgå samma säsongsbetonade förändring. Vinterns ankomst betyder inte bara att det är dags att sätta på vinter däck, börja med vinterjacka och snöra på sig sina snygga vinterskor utan det det betyder även att det är dags att börja använda varmare, djupare dofter som kompletterar de kallare temperaturerna och de längre, mörkare dagarna. Berusande, kraftfulla kompositioner som ger maskulinitet och målmedvetenhet till de som har turen att få vara i din närhet är det som står för agendan när det kommer till vinterparfym för män.

Vinterparfym för män

Vintertid är perfekt för så kallade "comfort perfumes”, dofter med karaktär och hög mysfaktor. Problemet här är inte att hitta en vinterparfym utan att utbudet av herrdofter i detta segment är så otroligt stort, så det är lätt att missa den rätta doften. Så för att ge dig en hjälpande hand, har vi på Glamazon valt ut fem av de bästa herrparfymerna som finns för just den här tiden på året. Dofter som gör att du kan sätta guldkant på vintern.

Vinterparfymer som sätter guldkant på årstiden

The Merchant of Venice Nobil Ottoman Amber

Vinterparfym - The Merchant of Venice Nobil Ottoman Amber

The Merchant of Venice Nobil Ottoman Amber är en perfekt vinterparfym för män! Den följer dig genom dagen och utvecklas allt eftersom timmarna går och tar fram olika komponentnoter när tempot ändras under din dag. Dess dynamiska utbrott av bergamott, pelargon och plommon matchar morgonens energi och mognar subtilt med rik värme av patchouli och sandelträ allteftersom dagen fortsätter. Avslutningsnoter av varmt, sprakande trä och lyxig oud ger doften en mer dämpad, reflekterande karaktär när kvällen drar in. En trevlig orientalisk herrdoft från The Merchant of Venice med majestätisk och djärv känsla för vinterns kalla månader.

Till Parfymen >>>

Les Destinations 23°8'N 82°21'W Cuba

Vinterparfym Les Destinations Cuba EdP

Denna speciella doft från Les Destinations har förmågan att utsätta vem som helst för en känsla eller sensation som är ny och spännande. Namnet till trots så är det här en parfym som fungerar lika bra under vintern som under de varmaste månaderna tack vare sitt fyrverkeri av mörka, träiga och distinkta doftnoter. Les Destinations Cuba EdP är ett fyrverkeri av mörka, träiga och distinkta dofter som tillsammans blir en perfekt vinterparfym med hög mysfaktor.

Det är distinkt maskulinitet omsluten av torkade tobaksblad, läder och rökigt trä. Känslan blir som att sitta i en stor skön läderfåtölj framför en sprakande brasa med en cigarr och njuta av sötman från portvinet medan snön yr utanför fönstret. Resultatet blir en fängslande doftupplevelse.

Till Parfymen >>>

Floris Honey Oud EdP

Vinterparfym - Floris Honey Oud

En riktig klassiker när det kommer till vintermys i parfymform. Floris Honey Oud EdP är för alla doftkonnässörer som älskar att dofta exklusivt. Med sina lyxiga ackord av oud och engelsk honung som blandas sammetsmjukt med ros, vanilj och kraftfulla noter av bärnsten blir resultatet en omfamnande, trygg och oerhört sensuell vinterparfym som återspeglar ett framstående doftsinne. En överdådig lockande komposition för vintermånaderna från Floris London som kommer visa att du är en gentleman av högsta kvalitet.

Till Parfymen >>>

Truefitt & Hill Spanish Leather Cologne

Vinterparfym - Truefitt & Hill Spanish Leather Cologne

Snö, minusgrader och läder på på jacka, bälte och vinterskor, så varför inte lägga till en cologne på listan. Läder kan frammana bilder av cowboys, skinnjackor och lädervaror på julmarknader och även sadomasochism, men som en doftnot kan läder vara betydligt mer subtilt, vilket ger len stor attraktionskraft. Truefitt & Hill Spanish Leather Cologne är en vinterparfym som är behagligt subtil med vintriga noter av kryddpeppar, kanel och läder i kombination med friska vår- och sommarnoter som bergamott och apelsin.

Resultatet blir en läderparfym som fungerar året om, både dag och natt. Som med alla Truefitt & Hill-dofter är kompositionen sofistikerad så tänk mer på ridsport, än BDSM.

Till Parfymen >>>

Depot N° 905 Mystic Amber EdP

Vinterparfym - Depot Mystic Amber EdP

Det här är sommardoften som man inte vill ställa undan i samma stund klockan går över på vintertid. Faktum är att N° 905 Mystic Amber från Depot i samma stund går från en tung sommarparfym till en lätt vinterparfym med sin orientaliska och förföriska essens.

En komposition av elegans och renhet. Dess råhet accentueras väl av en blandning av bergamott, ambergris, labdanum och tonkabönor. Vanilj, opopanax och myrra utgör också en integrerad del av doften, vilket skapar en naturlig attraktionskraft som i hög grad matchar vinterns alla spännande möten och tillställningar.

Till Parfymen >>>

Dessa fem vinterparfymer är perfekta som motvikt till sommarens lättare dofter.

5 tips för rakning på vintern >>>