Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo recension

Du kanske minns för några år sedan när det var populärt att dricka juicer med aktivt kol för dess avgiftande effekt på kroppen. Aktivt kol, som ibland kallas aktivt träkol eller bara kol, är en form av kol som har behandlats för att öka dess absorberande egenskaper genom att skapa små, mikroskopiska porer mellan kolatomerna. I produkter som schampo, används aktivt kol för dess förmåga att attrahera och binda sig till föroreningar, oljor och smuts i hårbotten, vilket gör det till ett utmärkt val för djuprengörande och detoxifierande produkter.

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo recension

Vi har skickat ut Herr Glamazon på stan för att besöka juicebarer som serverar black detox juice för att komma in på detox-spåret när vi nu försett honom med en flaska Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo att recensera.

Schampo test - Depot Detoxifying Charcoal Shampoo

Det var mycket spännande när jag fick i uppgift att testa och recensera Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo. Det är ett avgiftande detox schampo med växtbaserat kol som effektivt ska tvätta bort smuts och rester av stylingprodukter. Formulan motverkar effekterna av föroreningar och salt- och mineraluppbyggnad, samtidigt som den skonsamt djuprengör hårbotten. Jag kommer berätta allt om mina upplevelser med detox schampo men kommer börja med att gå igenom vad schampot innehåller.

Vad innehåller schampot?

Den viktigaste ingrediensen i Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo är växtbaserat kol. Den kommer högt upp i innehållsförteckningen och det betyder att det finns mycket kol i schampot. Kolpulver är känt för sin förmåga att absorbera toxiner, överflödigt fett, döda hudceller och orenheter i hårbotten och håret. Detta gör det idealiskt för djuprengörande schampon.

Schampot innehåller även eucalyptol som verkar antiseptiskt, renande och stimulerande för hårbotten samt ger fisk doft. Eucalyptol ger lindring till irriterad och känslig hårbotten och är även en särskilt bra ingrediens i mjällschampo. Dess antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att lindra klåda och reducera bakterier och svampar som bidrar till mjäll.

Spirulina har tillsatts för att det är utmärkt i schampo för känslig hårbotten. Spirulina är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lugna och vårda en känslig hårbotten. Dess näringsrika innehåll förbättrar hårbottens hälsa och kan även bidra till hårtillväxt och återställning av hårväxt, vilket gör det till ett bra schampo för tunt hår.

Hur är formulan på detox schampot?

Det första jag reagerar på är att Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo påminner väldigt mycket om Depot N° 801 Daily Skin Cleanser. Båda produkterna har lite lätt geleaktig svart formula. Men om jag jämför schampot med mitt ansiktsrengöring test, så är schampot mycket mer rinnigt. Jag får vara snabb i duschen, för när jag hällt schampo i handen, är det lätt att en del hamnat på golvet innan jag hunnit få upp det i håret. Det är inte nödvändigtvis för att den är tunn i konsistensen, utan mer för att den är väldigt hal på något vis.

Hur doftar schampot?

Det är mycket trädoft på Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo. Har du någon gång bastat i en nybyggd bastu, där kådan sipprar ur väggarna, så vet du doften. Det är en varm hemtrevlig doft, den gör mig fridfull. Förutom trä finns lätta noter av eukalyptus, citron och äpple. Tillsammans ger de en maskulin herrdoft. Men den är inte på något sätt överväldigande, så den är enkel att kombinera med din parfym.

Depot No108 Detoxifying Charcoal Shampoo

Till Produkten >>>

Hur är flaskan på schampot?

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo har den klassiska Depot schampo flaskan. Det är en platt flaska i brun plast. Korken är rätt trög att öppna och stänga, men har du hyfsat starka nypor kan du göra det med en hand. Designen gör att flaskan tar minimalt med plats och är som gjord för att ställa i duschen. (Jag förstår inte varför det fortfarande tillverkas otympliga runda flaskor som är svåra att ställa utan att de välter.) Alla flaskor borde vara som Depot.

Hur mycket löddrar schampot?

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo löddrar mycket bra. Det blir inte ett bautastort lödder som det kan bli hos en del lågpris schampon. Det här är ett bra kompakt lödder. För att få ut det mesta ur ingredienserna i schampot så brukar jag löddra upp det i håret, sen låter jag formulan verka medan jag tvättar kroppen. Det var lite roligt första gångerna innan jag hade vant mig vid att schampot är svart, när det plötsligt rinner något svart över bröstet och jag känner mig som att jag medverkar i en scen i True Blood.

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo löddrar mycket bra

Hur känns håret när man sköljt ur schampot?

Efter att jag sköljt ur Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo känns mitt hår mycket strävt. Det är lätt att håret känns torrt och strävt efter man har använt djuprengörande schampo och detox schampo. Men håret känns annorlunda strävt av Depot detox schampo, för det känns inte torrt. Håret känns återfuktat samtidigt som det känns strävt.

Jag har som vana att ta fram min hårborste och hårtork när håret nästan torkat, och då är det fortfarande lite svårt att borsta ut, då det fortfarande är strävt. Men så fort håret torkat är all strävhet borta. Det händer också ibland att jag sprejar i lite leave in balsam, för att göra håret lättare att reda ut snabbt. Leave in balsamet gör att håret blir mjukt och gör att det ser friskt och välvårdat ut.

Blir håret rent av detox schampot?

Efter att jag tvättat håret med Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo känner jag mig som en riktig Glamazon! Håret känns otroligt rent, men inte uttorkat som det kan bli av en del andra detox schampon. Det här är bästa djuprengörande schampo för dig som söker ett schampo som gör rent håret jättebra men samtidigt inte torkar ut det. 5 Glamazon av 5 möjliga för den egenskapen!

Hur känns hårbotten av schampot?

När jag tvättar håret ofta med Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo känns min hårbotten superbra. Jag har problem med kliande hårbotten och sår i hårbotten men det här schampot har lyckats råda bot på det. Tvättar jag håret varje dag eller varannan dag fungerar det ypperligt för att hålla min hårbotten balanserad och inte längre känslig. För mig personligen har det verkligen varit ett bra schampo för känslig hårbotten.

Håller schampot håret fritt från mjäll?

Till min stora glädje håller det här schampot mitt hår fritt från mjäll, när jag tvättar håret ofta med det. Jag som i många års tid radat upp mjällschampo efter mjällschampo på badkarskanten, kan nu känna mig lite småglad och fnittrig över att kunna stoltsera med att jag nu använder ett vanligt schampo. Jag vet att många använder mjällschampo i förebyggande syfte, så att säga är det en produkt som används av män som inte har mjäll.

Och jag önskar att det var så för mig med, men i ärlighetens namn så har jag inte haft något val. Jag är ständigt på jakt efter mjällschampo bäst i test och vill hitta mitt bästa mjällschampo. Så efter att min flaska Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo är uppanvänd kommer jag såklart gå tillbaka till mjällschampon igen men nästa gång jag ska resa bort och tillbringa en helg eller vecka på någons landställe, så är det det här schampot jag tar med mig.

Tvätta håret med Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo

Behöver man mycket eller lite schampo för resultat?

För mig har det inte handlat så mycket mängden schampo för resultat utan snarare frågan hur ofta ska man tvätta håret. Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo har gett mig bra effekt när jag tvättat håret med det varje dag eller varannan dag. När det gäller mängden schampo så har det för mig varit viktigt att få ner schampot i hela hårbotten, sedan låter jag det verka medan jag tvättar ansiktet och kroppen. På så sätt får jag ut effekten med en mindre mängd schampo.

Behöver man komplettera schampot med något annat?

Jag har redan nämnt att jag gärna sprejar i lite leave-in balsam i samband med att jag reder ut håret med kam eller borste. Detta för att den djuprengörande effekten i Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo gör mitt hår strävt. Men jag bör tillägga att håret bara är strävt så länge det är blött, det blir mjukt så fort det torkat. Men jag är ivrig och vill börja fixa håret innan det torkat så då är leave-in balsam bra.

Förutom detta plockar jag gärna fram mitt bästa hårvax och kombinerar det med min bästa saltvattenspray. Nu när jag provat otroligt många olika hårvax och saltvattenspray har jag kommit ut ur min trygghetszon (att fastna på en speciell typ av produkt) och upptäckt helt nya möjligheter inom hårstyling. Till exempel hadde jag fått för mig att hårlera inte var något för mig eftersom jag har tunt hår, och att det bara var för män med tjockt hår. Men nu har jag en hårlera i mitt badrumsskåp som jag gillar jättemycket.

Om du är nyfiken på att prova olika hårstylingprodukter tycker jag absolut att du ska göra det. Man blir så glad när man hittar något som passar.

Vem passar detox schampot för?

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo passar dig med kliande hårbotten, sårig hårbotten, hårbotten akne, fet hårbotten, hårbotten i obalans, samt dig som söker ett djuprengörande schampo eller mjällschampo. Det här schampot har visat sig vara bra på flera olika sätt vilket gjort mig lite förvånad och mycket glatt överraskad under mitt schampo test.

Är det bästa djuprengörande schampo?

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo är en sagolik hårvårdsprodukt när det kommer till detoxifiering. Schampot rengör genom att dra ut orenheter och toxiner från hårbotten och håret, tack vare det aktiva kolet. Det här är bästa djuprengörande schampo tack vare schampots förmåga att effektivt avlägsna produktuppbyggnad, olja och smuts från håret. Effekterna på hår och hårbotten är helt enkelt storartade!

Är det bästa mjällschampo?

Schampot bidrar till att balansera hårbottens pH och minska förekomsten av mjäll genom att hålla hårbotten ren och frisk. Det gör Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo formidabelt för mjällbekämpning. En starkt kandidat till bästa mjällschampo som bara använder naturliga ingredienser för att bekämpa mjäll. Som i En prins i New York, när Akeem säger, no Chemicals only Juices & Berries.

Är det bästa schampo för känslig hårbotten?

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo gör hårbotten sällsamt lugn och i balans. Schampots antiseptiska och fuktgivande egenskaper håller hår och hårbotten återfuktad och hälsosam. Det här är bästa schampo för känslig hårbotten med ingredienser som skyddar mot skador och irritation samtidigt som det är helt fritt från hårda kemikalier och sulfater. Schampot fungerar förträffligt vid kliande hårbotten, sårig hårbotten och hårbotten akne.

Depot Male Tools & Co >>>

Innehålls-överkurs:

Den första ingrediens jag kommer nämna i min innehålls-överkurs är citronextrakt. Citron kan vara fantastiskt bra i mjällschampo då de naturliga syrorna kan hjälpa till att bekämpa mjäll genom att rengöra hårbotten och minska oljeproduktionen. Men också riktigt bra i djuprengörande schampo då citronens rengörande egenskaper gör den effektiv för att eliminera uppbyggnad på håret och återställa dess naturliga glans.

Extrakt från äpple är även det superbra i djuprengörande schampo, då äppelextrakt kan bidra till att lösa upp fett och smuts vilket gör det användbart i schampon som syftar till att rengöra håret grundligt. Äpple är rikt på vitaminer och antioxidanter, som hjälper till att ge hår och hårbotten näring samt förbättra hårets glans.

Veteextrakt är en fantastisk ingrediens rik på antioxidanter och vitaminer som hjälper till att ge näring och stärka hårets skyddsbarriär mot externa angrepp, vilket kan förhindra mjäll.

Depot N° 108 Detoxifying Charcoal Shampoo gör hårbotten sällsamt lugn och i balans

Vindruva är också strålande i djuprengörande schampo. Vindruva skyddar håret under själva rengöringsprocessen och förebygger på så sätt skador på håret.

Citronsyra har tillsatts för att justera pH-värdet i schampot, detta för att förhindra att håret blir för alkaliskt, vilket kan orsaka frissighet och skador på håret. I mjällschampo verkar citronsyra genom att balansera pH-värdet på hårbotten, som i sin tur kan förebygga mjäll orsakad av svampar, då de trivs i mer alkaliska miljöer. Citronsyra är dessutom oerhört bra i schampo för känslig hårbotten, eftersom citronsyra hjälper till att upprätthålla ett balanserat pH som är mindre irriterande för hårbotten.

Avslutningsvis kommer jag nämna att glycerin är en fuktbevarande ingrediens som attraherar fukt från omgivningen och drar den till håret, vilket hjälper till att hålla håret hydrerat och förhindrar torrhet. Glycerin är enastående i schampo för känslig hårbotten, schampo för torrt hår och torr hårbotten.

Mjällschampo bäst i test >>>