Fri frakt över 589 kr

Att få det där perfekta skägget kräver mycket kärlek, rätt skäggvårdsprodukter och lite tips längs vägen. I den stora guiden om skäggvård tar vi upp precis allt du behöver veta för att ta hand om ditt skägg på bästa sätt.

Skäggvård: Den stora guiden

Skäggvårdsrutin – En komplett guide för att vårda ditt skägg

Följ vår skäggvård guide för att få det perfekta skägget. En bra skäggvårdsrutin börjar med att tvätta skägget med ett skäggschampo, följt av att applicera skäggbalm för att ge skägget fukt. Avsluta med en skäggolja för att ge skägget näring och fukt. Använd en skäggborste för att reda ut skägget och fördela oljorna jämnt. Slutligen, använd en skäggtrimmer för att forma och trimma skägget för en perfekt look.

Skäggtvätt – Välj rätt skäggschampo för ditt skägg

Många gör felet att de tvättar sitt skägg med sitt vanliga schampo, eller än värre, tvättar det med tvål, vilket kan leda till kliande skägg. Det är dock inte bra och gör så att skägget torkar ut och inte får den där spänstiga lystern man eftersträvar.

Här är det mycket bättre att använda ett skäggschampo. De är milda, tillförser skägget med fukt och är skonsam mot huden. Följ vår skägg guide och använd istället ett skäggschampo specifikt utformat för att få snyggt skägg och bästa möjliga vård.

Skägginpackning – Djupvård för torrt och frissigt skägg

För att ge ditt skägg extra vård kan du använda en skägg inpackning. En skägginpackning är en intensiv behandling som tränger djupt in i skägget och återställer fukt och näring. Använd den en gång i veckan efter att du tvättat skägget med skäggschampo. Låt inpackningen verka i 5-10 minuter och skölj sedan ur noggrant. Resultatet blir ett mjukt, återfuktat och glansigt skägg.

Skäggbalm – Nyckeln till ett återfuktat och välvårdat skägg

Många upplever att skägget blir torrt, frissigt och livlöst. Det beror ofta på att ansiktshåret behöver fukt och här kommer skäggbalm in. Det ger skägget den där boosten av fukt den verkligen behöver. För att få ut det mesta av din skäggbalm, följ vår skägg guide och applicera den dagligen efter att du tvättat skägget med skäggschampo.

Skäggolja – Ge ditt skägg näring, vård och fukt

Skäggolja appliceras efter att du tvättat skägget eller när huden känns väldigt torr. Det förhindrar irritation samtidigt som det även gör skägget mjukt, glansigt och väldoftande. Näring, vård och fukt gör verkligen så att skägget ser fräschare och mer levande ut. Följ vår skägg guide och använd skäggolja regelbundet för att ge ditt ansiktshår den bästa möjliga vård och skydd för mjukare skägg.

Skäggborste – Det ultimata verktyget för ett definierat skägg

Inget skägg uppnår sin fulla potential utan en skäggborste. Det hjälper nämligen håret att bli vackrare och mer definierat samtidigt som det vårdar och rengör skägget genom att stimulera hårsäckarna och fördelar naturliga oljor i håret. Följ vår skägg guide och använd en skäggborste regelbundet för att uppnå ett välvårdat och definierat ansiktshår.

Skäggtrimmer – Så väljer du rätt trimmer för din skäggfrisyr

Att ha en skäggtrimmer som kan trimma skägg med millimeterprecision är verkligen a och o för att få en riktigt bra skäggfrisyr. Samtidigt vill man inte heller att trimningen ska ta år och dar eller håra ned hela badrummet. Därför bör du ha i åtanke när du ska köpa en trimmer att satsa på en som trimmar snabbt, fångar upp trimmade hårstrån och har en bra precision. Följ vår skägg guide för att välja rätt skäggtrimmer och uppnå en perfekt skäggfrisyr. När du väl har hittat den perfekta trimmern, se till att använda den regelbundet för att bibehålla din skäggfrisyr och undvika ojämnheter och oönskad längd.

Hur får man mer skägg snabbt >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer