Skäggvård: Den stora guiden

Att få det där perfekta skägget kräver mycket kärlek, rätt skäggvårdsprodukter och lite tips längs vägen. I den stora guiden om skäggvård tar vi upp precis allt du behöver veta för att ta hand om ditt skägg på bästa sätt.

Skäggvård: Den stora guiden

Skäggtvätt

Många gör felet att de tvättar sitt skägg med sitt vanliga schampo, eller än värre, tvättar det med tvål. Det är dock inte bra och gör så att skägget torkar ut och inte får den där spänstiga lystern man eftersträvar.

Här är det mycket bättre att använda ett skäggschampo. De är milda, tillförser skägget med fukt och är skonsam mot huden.

 

Skäggbalm

Många upplever att skägget blir torrt, frissigt och livlöst. Det beror ofta på att ansiktshåret behöver fukt och här kommer skäggbalm in. Det ger skägget den där boosten av fukt den verkligen behöver.

 

Skäggolja

Skäggolja appliceras efter att du tvättat skägget eller när huden känns väldigt torr. Det förhindrar irritation samtidigt som det även gör skägget mjukt, glansigt och väldoftande. Näring, vård och fukt gör verkligen så att skägget ser fräschare och mer levande ut.

 

Skäggborste

Inget skägg uppnår sin fulla potential utan en skäggborste. Det hjälper nämligen håret att bli vackrare och mer definierat samtidigt som det vårdar och rengör skägget genom att stimulera hårsäckarna och fördelar naturliga oljor i håret.

 

Skäggtrimmer

Att ha en skäggtrimmer som trimmar skägget med millimeterprecision är verkligen a och o för att få en riktigt bra skäggfrisyr. Samtidigt vill man inte heller att trimningen ska ta år och dar eller håra ned hela badrummet. Därför bör du ha i åtanke när du ska köpa en trimmer att satsa på en som trimmar snabbt, fångar upp trimmade hårstrån och har en bra precision.