Fri frakt över 589 kr

Är du trött på att behöva dumpa sommarplaggen på grund av röda prickar och raksår när du rakar benen? Du är långt ifrån ensam. Vi på Glamazon har fått mängder med frågor om hur man rakar benen på bästa sätt - Därför har vi nu samlat våra bästa knep för en snabb och smidig rakning som ger riktigt beachvänliga ben!

Guide: Hur du bäst rakar benen

Guide: Hur du bäst rakar benen

1. Börja med att skrubba huden

Ett viktigt tips är att alltid börja med att skrubba huden. En regelbunden exfoliering och fukt hjälper till att få bukt med inåtväxande hårstrån. Exfoliering hjälper till att ta bort torr hud runt hårsäcken, som gör så att de öppnar upp sig - Vilket gör det lättare att bli av med hårstrån som fastnat.

Glamazon tipsar:

2. Rakborste till att raka benen

Vill du ta din rakning till en ny nivå så rekommenderar vi på Glamazon att du börjar använda rakborste när du ska raka benen. En rakborste ger dig helt enkelt en bättre rakning och framförallt bättre hud. Genom att använda en borste för rakning så lyfter du hårstråna, vilket innebär att rakbladet kan komma mycket närmare huden och ger dig ett silkeslent resultat.

När du använder en klassisk rakborste så exfolierar du även huden, håller den friskare samt rensar bort smuts och fett som annars skulle täppa till rakhyveln. En annan fördel med att använda rakborste är att hårstråna som ska rakas kommer spendera mer tid tillsammans med varmt vatten och rakkrämen, vilket i sin tur mjukar upp hårstråna. Resultatet blir en närmare och enklare rakning med mindre irritation och utan röda prickar på benen.

Glamazon tipsar:

3. Vilken rakhyvel bör jag använda?

Vi rekommenderar att du gör som killarna och använder en säkerhetshyvel. Anledningen till att en säkerhetshyvel är att föredra är att den är så mycket snällare mot huden. Färre blad betyder färre drag mot huden, vilket i sin tur ger mindre irritation och skonsamt resultat. Att införskaffa en säkerhetshyvel är bra och klokt och ger en fantastisk silkeslen rakning av benen. Men den är även mycket mer hållbar än moderna hyvlar som Gillette Venus eftersom en säkerhetshyvel har du resten av livet.

Definitionen på en klassisk säkerhetsrakhyvel är att det ska finnas ett bra skydd för huden. Således är det bara en mycket liten del av rakbladet som tittar fram för minimal hudkontakt. Det garanterar en jämn, nära och silkeslen rakning som inte sliter på huden.

Om du tycker att det är lite läskigt att raka benen med säkerhetshyvel och i istället vill använda en modern rakhyvel med flera rakblad så försök hålla nere antalet blad och se till att det alltid är nytt och har en fuktremsa som ger huden extra fukt - Det gör nämligen så att bladen rakar bort det oönskade håret mer friktionsfritt.

Glamazon tipsar:

4. Byt rakblad ofta

En väldigt vanlig anledning till röda prickar och raksår är gamla rakblad, så tänk på att byta ut de med jämna mellanrum då det samlas bakterier där som kan leda till rakfinnar. Kom även ihåg att skölja av rakhyveln ordentligt efter användning så att du får bort gamla bakterier.

5. Använd rakkräm

Strunta i rakgel och rakkräm speciellt framtagen för kvinnor då de oftast håller alldeles för dålig kvalitet. Bortse även från skrönor som att man kan raka benen med balsam. Gå på rakkräm för män i stället. Varför? De är framtagna för att männen ska använda den i ansiktet dagligen och innehåller därför så mycket bättre ingredienser som exempelvis lanolin, glycerin och sheasmör, de är även i regel helt fria från alkohol.

En bra rakkräm ger en skyddande buffert mellan huden och rakbladet vid rakning. Den hjälper till att mjukgöra, lyfta hårstråna, återfukta och underlätta så att rakbladet kommer så nära huden som möjlig. Genom att använda en rakkräm eller rakgel så appliceras återfuktande och mjukgörande ämnen som gör att rakhyveln lättare glider över huden, vilket minskar risken för röda prickar och raksår. Ett tips är att använda en rakkräm med lanolin när du ska raka benen! Spana in rakkräm bäst i test för att hitta bästa alternativet.

Glamazon tipsar:

6. Torraka inte!

Att torraka benen är ett big no no! Vi vet att det kan kännas smidigt när det är ont om tid, men med raksår och irriterad hud på benet så blir det ofta ett val man får ångra!

7. Återfukta benen

Huden och även benen behöver återfuktning och än mer efter rakning då huden oftast känns än mer torr. Så för riktigt beachvänliga ben så är ett bra tips att peela huden innan rakning - och återfukta med en härlig kroppslotion eller after shave balm efter rakning för att undvika inåtväxande hårstrån.

En alunsten är ett bra tips och bör alltid finnas till hands när man rakar benen. Den är till för att stoppa eventuell blödning på sekunden om man skulle råka skära sig.

Glamazon tipsar:

Rakningstips som lämnar huden silkeslen >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer