Rakningstips som lämnar huden silkeslen

Att raka sig kan inte bara vara en smärtsam upplevelse och ta en massa tid. Ett vanligt problem är även röda prickar på benen efter rakning och raksår. Vi har samlat våra bästa knep för att du ska få en så skonsam rakning som möjligt och uppnå de där lena benen som du vill ha.

7 rakningstips som lämnar huden silkeslen

4 rakningstips för silkeslen hud

Raka i den riktning som känns bekväm

Det råder delade meningar om man ska raka medhårs eller mothårs. Troligtvis finns det inget rätt eller fel här, vi rekommenderar att raka i den riktning som känns mest bekväm för dig. Givetvis kan det bero på område du vill raka och vilket typ av hår du har. I regel brukar det oftast irritera mer när man rakar mothårs medan en rakning som görs medhårs oftast lämnar kvar en längre stubb.

Välj rätt rakhyvel

Att använda sig av en bra rakhyvel är A och O för bästa sättet att raka benen. Använd en rakhyvel som är gjord för rakning och undvik engångsrakhyvlar som oftast inte har lika bra rakblad. Byt ut rakhuvudet med jämna mellanrum då det samlas bakterier där som kan leda till att du får rakfinnar. Kom även ihåg att skölja av rakhyveln ordentligt efter användning så att du får bort gamla bakterier.

Torraka inte

Att torraka är ingen bra idé, vi vet att det kan kännas smidigt när tiden inte finns till men faktum är att det kan irritera huden och känslan efteråt är inte alltid den skönaste. Raka när du duschar och använd helst raklödder för att göra rakningen ännu skonsammare, om du inte har raklödder hemma kan balsam funka som en nödlösning.

Ta hand om huden

Huden behöver återfuktning och än mer efter en rakning då huden oftast kan upplevas som torr. Vårt tips är att peela huden innan rakning och återfukta med en härlig kroppslotion för att undvika inåtväxande hårstrån och för uppnå så len och fin hund som möjligt. Ett annat tips är att låta huden vila så ofta du kan. Rakning påfrestar huden och ibland kan det faktiskt vara klokt att låta håret växa ut mellan gångerna.

Hur man förhindrar rakbränna >>>