Lindra rosacea med Red Better från VMV Hypoallergenics

För att lindra besvären är det viktigt att använda rätt hudvårdsprodukter som både är milda och effektiva. Är huden aktivt blossande, bör man vara extra varsam vid invändning av nya produkter. Innehållet i VMV Hypoallergenics Red Better-serie är unik i sin mix av avancerad teknisk och hudsäkra ingredienser som inte är irriterande för huden.

Vad är rosacea?

Rosacea är en relativt vanlig ansiktsdermatos i medelåldern. Den förekommer oftare hos seborroiker och f.d. aknepatienter. Det är en sjukdom där bindväven och blodkärlen är sjuka. Orsaken är okänd men någon genetisk faktor krävs för att rosacea ska utvecklas. Andra faktorer som påverkar utvecklingen av symtomen är värme och kyla, kosten och felaktiga hudvårdsprodukter.

Behandling av rosacea

Huden är mycket känslig och tål inga starka medel, därför rekommenderas milda rengöringsprodukter och krämer. Diet kan förbättra tillståndet medan alkohol, starka kryddor och kaffe kan förvärra. Man bör även vara försiktig i solen. Eventuellt ges kortisonkräm eller antibiotika i svårare fall.

Symtom:

  • Rodnad (övergående erytem eller rodnad).
  • Vidgade ytliga blodkärl. 
  • Papper eller pustler.
  • Brännande och/eller svidande känsla.
  • Ansiktsödem (svullnad).

Hudvårdsserien Red Better

Lindra rosacea med Red Better från VMV Hypoallergenics

Red Better Deeply Soothing Cleansing Cream
En mild svalkande och lugnande rengöring för känslig reaktiv hud, rodnader, cuperoser och rosacea. Massera in en liten mängd av rengöringscremen på fuktad hud.Arbeta med lätta rörelser och massera inte något hudområde längre än ett par sekunder. Skölj av med ljummet vatten.

Nyckelingridientser:
Monolaurin, ekologisk kokosnötsolja, naturligt glycerin och grönt te.

Red Better Flare-Up Balm
Stjärnan i Red Better-serien som förhindrar uppkomst av rodnad, irritation, rosacea, inflammation, klåda, blossande hud, utslag och andra reaktioner samt hjälper till att motverka uppkomst av rosacea. Balmin skaendast används när du har ett akut behov av den. Applicera en liten klick på de drabbade områdena och massera in försiktigt. Applicera upp till 2 ggr om dagen, vid behov.

Nyckelingridientser:
Monolaurin, monokaprin, monocaprylate, kalium azeloyl, diglycinate och svavel.

Red Better Daily Therapy Moisturizer
En 24-timmarskräm som verkar lugnande, mjukgörande och dämpar rodnad samt inflammationer. Rekommenderas vid känslig hy, rodnader, rosacea och fjällande hud. Applicera cremen 1-2 ggr/dag på rengjord hud. Börja dock med att vänja in huden med krämen varannan dag till en början och öka sedan till 1-2 ggr/dag. Om din hud är aktivt blossande bör du du vara extra varsam vid invänjning av nya produkter. Massera in den försiktigt med mjuka rörelser. Använd sedan solskydd.

Nyckelingridientser:
Monolaurin, monokaprin, monocaprylate, kalium azeloyl.

Red Better Spot Corrector
Speciellt framtagen för rosacea-relaterad acne med papler och pustler men rekommenderas även mot annan acne. Rosacea kan vara komplext att behandla och behöver produkter som behandlar olika problem samtidigt. Applicera varsamt en liten mängd balm punktvis/områdesvis över acne/problemråden. 1-3 ggr/dag.

Nyckelingridientser:
Monolaurin, salicylsyra och sulfur.