Fri frakt över 589 kr

Man brukar säga att hunden är mannens bästa vän. Men är Bulldog Original Moisturiser hudens bästa vän? Det har blivit dags för herr Glamazon att testa denna Bulldog ansiktskräm. Vad innehåller den? Hur är doften? Och vad får man för resultat? Läs vidare nedan och se vad herr Glamazon tycker om just denna klassiska återfuktare från Bulldog Skincare i sitt ansiktskräm test och recension.

Bulldog Original Moisturiser Recension

Ansiktskräm test - Bulldog Original Moisturiser

Jag är ständigt på jakt efter den bästa ansiktskrämen, den ska vara mild och ge fukt men inte göra mig glansig i ansiktet. Bulldog Skincare beskriver sin Original Moisturiser som en hjälte bland ansiktskrämer. Den ger din hud den fukt den förtjänar och definitivt behöver. Bulldog Original Moisturiser är speciellt framtagen för att återfukta utan att ge en klibbig känsla eller lämna en fet hinna efter sig. Ansiktskrämens syfte är även att få din hud att se hälsosammare ut och kännas mjukare när du tar på den.

Bulldog Skincare grundades år 2005 med en önskan om att ta fram en linje hudvårdsprodukter som män skulle komma att älska. För ärligt talat, av alla produkter i ditt badrumsskåp, hur många av dom älskar du? Bulldog Skincare har tagit fram hudvård för män, som är enkel att förstå, och enkel att använda. Oavsett om du har normal, känslig, oljig, eller mogen hud, så finns Bulldog Skincare där för dig.

Merparten av produkterna tillverkas i Storbritannien, är vegan och fria från syntetiska färgämnen och dofter. Dessutom är plasten i förpackningarna tillverkad av sockerrör. Bulldog Skincare har en passion för att ta fram hudvård som får män att se bra ut och samtidigt känna sig bra. De är stolta över att vara en av de ledande aktörerna på marknaden och fortsätter hela tiden att utmana sig själva för att bli ännu bättre.

Just Bulldog Original Moisturiser är en väldigt populär ansiktskräm för män här i Sverige och när jag fick i uppdrag att testa denna klassiker var det med stor förväntan jag åtog mig uppdraget. Jag har bedömt bulldog krämen utifrån flera olika kriterier som doft, vad den innehåller och vad den gör för min hud med mera. Är Bulldog moisturiser allt jag väntat mig? Läs vidare här nedan i mitt ansiktskräm test och recension vad jag tycker om den. Jag tänkte börja med att gå igenom ingredienserna och vad de gör för huden.

Vad innehåller Bulldog original moisturiser?

Bulldog Original Moisturiser är formulerad för att passa så många sorters manliga hudtyper som möjligt, med betoning på många. Den första ingrediensen vi hittar i denna bulldog kräm är glycerin som även finns naturligt i vår hud. Genom att använda hudvård med glycerin, så tillsätter du på så vis mer av hudens egen fukt. Vi på Glamazon uppskattar glycerin som ingrediens just för dess egenskap att återfukta huden och hjälpa den behålla sin fukt.

Vidare i innehållsförteckningen hittar vi aloe vera som kanske mest är känd som ingrediens i after sun. Varför vi på Glamazon gillar den i både after sun och i ansiktskräm, är för sina lugnande och återfuktande egenskaper. Aloe vera har även en skön svalkande effekt och hjälper till att lindra svidande och röd hud. Vidare så har aloe vera även anti-age egenskaper och en lätt bedövande effekt på huden vilket gör ingrediensen perfekt i denna Bulldog ansiktskräm.

Bulldog Original Moisturiser innehåller även antiinflammatorisk camelinaolja som hjälper till att mjukgöra och öka hudens elasticitet. Vi på Glamazon gillar den här oljan lite extra för att den även fungerar som en aknebehandling och lindrar eksem. Camelinaolja är rikt på vitamin E, antioxidanter och omega 3 som ger huden näring. Detta är en bra ingrediens att titta efter oavsett hudtyp, då den är bra för att återfukta torr hy, samtidigt som den balanserar oljig hud.

Vitamin E har tillsatts i denna Bulldog ansiktskräm för sin förmåga att skydda huden mot skadliga ämnen. Vitamin E är en kraftfull antioxidant som minskar fina linjer och rynkor vilket ger den en bra anti-age effekt. Vitamin E är utmärkt för stressad hud och hud som behöver balanseras. Det är en särskilt bra ingrediens att titta efter om du har känslig eller torr hud.

Bulldog Original Moisturiser Recension

Bulldog ansiktskrämen innehåller även extrakt från konjakknölkalla. När man applicerar konjakknölkalla på huden, penetreras det översta hudlagret och drar upp fukt till ytan. Även denna ingrediens har anti-age effekt då den hjälper till att minska synligheten av fina linjer, rynkor och tecken på åldrande. Vi på Glamazon gillar konjakknölkalla för dess förmåga att plumpa huden och få huden att se ung ut. Nästa extrakt på tur är grönt te. Just extrakt av grönt te har många hälsofrämjande effekter och är en utmärkt antioxidant och motverkar fet hud. Det är en bra ingrediens att titta efter om du söker ansiktskräm för fet hud. Grönt te vårdar solbränd och svidande hud och har även en antibakteriell effekt vilket gör att den dödar bakterier och hämmar bakteriers tillväxt på huden.

Bulldog Original Moisturiser innehåller även extrakt från ekmossa. Denna ingrediens har en doft som liknar mysk och har sedan 1500-talet använts i bland annat herrparfym och även damparfym. Vi på Glamazon gillar ekmossa i denna bulldog kräm för dess förmåga att lugna och behandla skadad hud och för dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Som doft har den en rogivande effekt på sinnet samtidigt som den fungerar som ett afrodisiakum.

Slutligen så hittar vi citronsyra i formula. Citronsyra fungerar som en antioxidant i hudvård för att ge produkten rätt pH-värde och för att bevara vitaminer. En annan bra sak med just citronsyra är dess förmåga att fungera som en kemisk peeling på huden, den hjälper till att ta fram ny fräsch hud på samma sätt som en ansiktsskrubb för fet hud. Döda hudceller avlägsnas och tilltäppta porer öppnas upp och rensas.

Nu när vi gått igenom vad Bulldog original moisturiser innehåller och vad ingredienserna i formulan är till för, så tänkte jag gå vidare med hur de fungerar i praktiken och vad för resultat hela kompositionen ger.

Hur känns Bulldog Original Moisturiser på huden?

Jag som har väldigt känslig hud kan säga att Bulldog Original Moisturiser svider lite vid applicering. Om du i likhet med mig tycker det är lite obehagligt med denna svidande känsla, så kan vi på Glamazon rekommendera dig att titta på Bulldog Sensitive Moisturiser i stället. Dock lägger sig den svidande upplevelsen rätt fort och det blir mer som en bedövad känsla över hela ansiktet.

Hur känns huden när Bulldog moisturiser fått sjunka in?

Bulldog Moisturiser går in i huden rätt snabbt. Innan jag ens smörjt färdigt, har det redan sjunkit in där jag började smörja. När jag låtit ansiktskrämen sjunka in, känns huden mjuk, återfuktad och len. Jag som periodvis har problem med röd hud i ansiktet ibland, kan säga att denna bulldog ansiktskräm inte är behjälplig när det kommer till att dämpa rodnad efter exempelvis rakning, dusch och kallt väder. Så har du problem med det, så satsa i stället på en ansiktskräm som är framtagen specifikt för att just motverkar rodnad. Som just återfuktare gör Bulldog Original Moisturiser allt man vill att en ansiktskräm ska göra. Mjuk och återfuktad hud.

Bulldog Original Moisturiser Recension

Till Produkten >>>

Hur är doften på Bulldog Original Moisturiser?

Jag skulle säga att Bulldog Original Moisturiser har en diskret och rätt klen doft. Doften är tänkt att tilltala så många unga män som möjligt. Skulle beskriva doften som universal. Bulldog Skincare marknadsför sin original-doft som citrus, cederträ och enbär. Noterna av citrus är framträdande direkt, det första man känner är en trevlig lime essens. Sedan börjar sakta tränoterna framträda, men jag skulle beskriva trädoften mer som tall än cederträ. Detta är en doft som fungerar med de flesta övriga produkter i badrumsskåpet utan att doften skär sig mot övriga parfymnoter. Universal är ordet. Det är helt enkelt en gnutta citrus och en gnutta tall och vips har man Bulldog ansiktskräm.

Hur är formulan på Bulldog Moisturiser?

När jag för första gången provade Bulldog moisturiser så blev jag rätt förvånad över hur tjock konsistensen var. Ansiktskrämen är vit och ungefär lika tjock i konsistensen som en fotkräm. När man smörjer in sig så fungera formulan utmärkt. Trots att denna Bulldog kräm är så tjock, är den ändå inte fet. Jag brukar trycka ut lite ansiktskräm på handen, och den stannar kvar. Den rinner inte ut och jag kan till och med hålla handen upp och ner, och ändå ligger klicken kvar. Lätt att smörja sig utan något spill eller kladd. Exakt vad man förväntar sig av en Bulldog ansiktskräm.

Blir man glansig i ansiktet av Bulldog Original Moisturiser?

Kan säga direkt att man inte blir glansig i ansiktet av Bulldog Original Moisturiser. Men om du har väldigt oljig hud och alltid blir glansig i ansiktet oavsett vad, kan det vara bättre att slänga ett öga på Bulldog Oil Control Moisturiser. Det är den ansiktskrämen från Bulldog Skincare som är speciellt framtagen för män som vill ha hjälp att kontrollera oljig hud.

Bulldog Original Moisturiser Recension

Behöver man komplettera Bulldog ansiktskräm med något annat?

Det vi på Glamazon gillar med just Bulldog är att det ett varumärke med komplett utbud, så man kan använda bra produkter från topp till tå efter eget tycke. Jag skulle vilja säga att det finns några kompletterande produkter som bör inkluderas för att få en bra rutin i kombination med Bulldog Original Moisturiser.

Först och främst en bra ansiktsrengöring herr. Att ha en enkel hudvårdsrutin som inkluderar ansiktskräm och ansiktsrengöring räcker långt. Om du önskar mindre synliga porer se gärna vår Glamazon recension av Bulldog Oil Control Face Mask, som vi utsett till bästa djuprengörande ansiktsmask för män. En ansiktsskrubb herr är också bra att komplettera med, för att djuprengöra och få fram ny frisk hud i ansiktet.

Vill du läsa fler Bulldog Skincare recensioner här på Glamazon, så har vi även testat och recenserat Bulldog Original Shower Gel och Bulldog Lemon & Bergamot Shower Gel. Och är du en man med skägg, kanske du är nyfiken på vår Bulldog Original Beard Oil recension. Och är du sugen på en ny rakkräm, så har vi testat och recenserat Bulldog Original Shave Cream. Fördelen med Bulldog Skincare är att om du är ett fan av deras produkter, finns alltid en ny produkt att upptäcka och det kommer regelbundet nya tillskott till Bulldog familjen som är värda att prova.

Hur är förpackningen på Bulldog Original Moisturiser?

Bulldog Original Moisturiser kommer i en vit tub med lock. Designen är tjock och bullig, och den känns smidig att hålla i handen. Att just arbeta med en tub gör doseringen väldigt enkel, och känns också mer hygienisk än att ansiktskrämer på burk. Det är bara flippa upp locket, trycka ut en liten klick och smörja sig. Tack vare att formulan är så tjock så rinner inte krämen ut eller kladdar med man stänger locket och ställer undan tuben. Smidig bra förpackning som är lätt att ta med sig.

Är Bulldog Moisturiser återfuktande?

Jag skulle beskriva Bulldog Moisturiser som sparsamt återfuktande. Har du ett stort behov av fukt, och ofta känner att ansiktet stramar, kan det vara bättre att se vårt Glamazon utbud av ansiktskräm för torr hud. Har du inte så mycket problem med att ansiktet känns torrt, kan den här ansiktskrämen återfukta helt lagom. Det kan eventuellt vara bra att smörja ett extra lager exempelvis på kinder och panna, om du blir mer torr där. Bulldog Moisturiser är universal och fungera för merparten som vill ha lite lagom med fukt på morgon för att se fräsch och pigg ut.

Vem passar Bulldog Original Moisturiser för?

Bulldog Original Moisturiser passar dig söker en fungerande allround ansiktskräm herr som inte har några specifika krav eller behov. Du gillar att konsistensen är tjock men samtidigt inte fet. Du har inga problem med att huden svider lite eller stramar och blir heller inte glansig i ansiktet eller har problem med rodnad. Du tycker att det är praktiskt med en ansiktskräm herr på tub och tycker att doften av citrus och tall känns fräsch. Bulldog Original Moisturiser är en bra introduktion till manlig grooming och om du i regel inte brukar använda ansiktskräm så är det här ett bra val att börja med. Även för killar under 30 så är Bulldog Original Moisturiser en bra introduktion till manlig hudvård.

Behöver man mycket eller lite Bulldog ansiktskräm för resultat?

Eftersom denna bulldog ansiktskräm är så pass tjock i konsistensen, så behövs ganska mycket. Det går liksom inte att undvika. Hur jag än gör, så blir det ett tjockt lager när jag applicerar. Jag smörjer dessutom ansikte och hals, eftersom huden är väldigt tunn där, och en vanlig bodylotion för män inte alltid gör jobbet på halsen.

Är Bulldog Original Moisturiser bäst ansiktskrämen för män?

Bulldog Original Moisturiser kommer inte att fixa din hud om du går och funderar på saker som, hur får man fin hy. Så har du problem med torr och flagnande hud, att du blir röd i ansiktet, glansig i ansiktet, eller att det stramar och svider, är det här inte ansiktskrämen för dig.

Det här en ansiktskräm för dig som redan har en perfekt hy och bara vill underhålla den. Vi på Glamazon skulle inte säga att det här är bästa ansiktskrämen, men det är en väldigt populär ansiktskräm i Sverige och fungerar för den som har bra förutsättningar. Bulldog Original Moisturiser fungerar som bäst för killar under 30, och dig som bara vill ha en snabb åtrefuktare. En bra introduktion till manlig grooming helt enkelt. Populär ansiktskräm som fyller sin funktion.

Till Bulldog Skincare >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer