Fri frakt över 589 kr

En bra ansiktsmask för fet hy är räddaren i nöden och en utmärkt förstärkning till din hudvårdsrutin när huden behöver rengöras på djupet. Men vilken mask ska man välja? Just därför har vi låtit Herr Glamazon testa om Bulldog Oil Control Face Mask är bästa djuprengörande lermask för män. Vad innehåller formulan? Hur doftar den? Och vad ger den för resultat? Läs vidare nedan och se vad Herr Glamazon tycker i sin recension om denna naturliga lermask från Bulldog Natural Skincare i sitt ansiktsmask test.

Ansiktsmask Test Bulldog Oil Control Face Mask

Bulldog Oil Control Face Mask Recension

Man brukar skämtsamt säga att hunden är människans bästa vän och det är lite vad Bulldog hudvård är för oss killar. För oavsett om man har vanlig, känslig, fet eller torr hy, så har Bulldog alltid svaret utan att krångla till det i onödan. Bulldog Oil Control Face Mask är inget undantag. Det har varit ett nöje att lägga på denna ansiktsmask för män och få ha några sköna, avkopplande spa-kvällar genom att sjunka ner i soffan och kolla några avsnitt av favoritserierna på Netflix medan lermasken fått arbeta. Bulldog face mask fyller sin funktion med bravur och man känner direkt hur den båda absorberar olja och rengör huden på djupet. Det bästa är att efter användning känns huden ren med en fräsch matt finish. Men vad är det som gör att just denna mask för ansiktet är en stark kandidat till bästa djuprengörande lermask för män? Jag tänkte gå igenom allt från innehåll, formula, användning och resultat genom varje steg här nedan i min Bulldog Oil Control Face Mask recension för att kontrollera om just det här är den perfekta masken i din hudvårdsrutin när du vill se resultat.

Vad innehåller Bulldog Oil Control Face Mask?

Bulldog Oil Control Face Mask är en lermask och innehåller förstås lera. Till att börja med har Bulldog tillsatt kaolinlera. Kaolinlera är den lera jag skulle säga är absolut vanligast i lermasker. Att tillsätta kaolinlera i denna ansiktsmask för män med fet hud har flera fördelar. Kaolinlera är en vit lera, vars främsta uppgift är att absorbera överflödig olja. Den är även bra om du har acne och stora porer. Kaolinlera verkar även för att reparera skadad och inflammerad hud. Den rengör huden på djupet, rensar huden på gifter och har dessutom en lugnande effekt. Säg hej till kaolinlera och säg hej då till dina pormaskar.

Bulldog Oil Control Face Mask innehåller även Piroctone Olamine. Just att Bulldog tillsatt Piroctone Olamine i sin ansiktsmask, var det som gjorde att jag blev väldigt nyfiken och sugen på att använda den här ansiktsmasken. Ansiktsmask med Piroctone Olamine är förhållandevis ovanligt, med tanke på hur effektiv ingrediens det här är, för den som verkligen behöver det. Och ja, du kommer nog antagligen behöva det, även om du inte vet om det själv. Låt din hud bara tacka dig.

Piroctone Olamine är nog en ingrediens de flesta förknippar mest med hårvård mot mjäll. Det denna ingrediens gör är att den låter din hud slappna av och ta ett steg tillbaka. Den låter din hud andas ut. Piroctone Olamine motverkar mikroorganismer som lever på huden. Bakterier och andra mikroorganismer finns naturligt på vår hud. Och de stör oftast inte. Utan lever i harmoni. Men har du fått några finnar, så kan jag säga att, då är det inte harmoni längre. Då har din hud reagerat på något, och då är det ett problem du har. Även om du märker att du är röd runt omkring hårsäckarna, eller till och med har en inflammerad hårsäck, eller inåtväxande hårstrån, så är det allt annat än harmoni på hin hud.

Piroctone Olamine låter din hud fokusera på sig själv en liten stund, istället för att fajtas med bakterier, mikroorganismer och svampar. Du kan märka att klåda och svidande hud börjar avta. Och finnar och inflammerade hårsäckar börjar tillbakabildas och lägga sig. Har du haft finnar kommer tillbaka på samma ställe, är det absolut värt att prova och se om Bulldog Oil Control Face Mask med Piroctone Olamine kan råda bot på det.

Bulldog Oil Control Face Mask Recension

Bulldog Oil Control Face Mask innehåller även en blandning av glycerin, trollhassel, vitpilsbark och enbär. Vitpilsbark användes redan i antika Egypten som en ingrediens i mediciner. Vitpilsbark är naturligt rikt på salicylsyra och har anti-inflammatoriska egenskaper. De anti-inflammatoriska egenskaperna gör den till en effektiv anti-akne ingrediens. Den hjälper på så sätt till att dämpa inflammerad acne och även inflammerade hårsäckar. Den har även cellförnyande egenskaper vilket gör att den hjälper huden att förnya sig själv, på sätt sätt ersätts trött hud med ny frisk hud.

Trollhassel har sammandragande egenskaper vilket är särskilt bra för akne och fet hud. De sammandragande egenskaperna minskar röd hud, eksem och svullnad i huden. Trollhassel stimulerar även mikrocirkulation i huden. Att mikrocirkulationen stimuleras är nödvändigt för att huden ska se frisk ut och hålla sig fin även upp i åren. Mikrocirkulationen hjälper på så sätt att sakta ner hudens åldringsprocess. Trollhassel är antiseptiskt vilket gör att det hämmar bakterietillväxten på huden.

Enbär är bra för dig som har eksem, akne, blandhy och fet hud. Enbär stimulerar blodcirkulationen vilket gör att nytt syre når huden från insidan. Att huden syresätts är en förutsättning för frisk hy. Enbär har även DETOX effekt vilket gör att hudvård med enbär har en avgiftande verkan. På så sätt renas huden från gifter, som annars kan göra att huden ser trött ut. Det öppnar även upp igensatta porer och tömmer dom. På så sätt är enbär bra för djuprengöring av huden.

Glycerin används främst för sina mjukgörande egenskaper och för att det hjälper till att låsa in fukt i huden. På så sätt bibehålls hudens naturliga fuktnivå. Och du slipper en hud med akne som samtidigt är torr och stramar. Glycerin har även antimikrobiella egenskaper vilket gör att det skyddar huden från skadliga mikroorganismer. Mikroorganismer är till exempel virus, bakterier, parasiter, och mögelsvampar. Glycerin finns naturligt i huden och genom att använda hudvård med glycerin, fyller du helt enkelt på med mer av hudens eget skydd.

Är Bulldog Oil Control Face Mask enkel att applicera?

Bruksanvisningen på Bulldog Oil Control Face Mask säger att man ska applicera ett tjockt lager. Ok, tänker jag och lägger på ansiktsmasken ungefär som jag brukar lägga på en ansiktsmask, fast lite tjockare lager. Lagom till att jag är färdig och har lagt masken i ansiktet och lite ner på halsen, märker jag att den dunstat bort på vissa ställen. Typ pannan, näsan och hakan är redan helt torr. Så jag förstår vad det menas med ett tjockt lager. Jag bättrar på och lägger på lite extra ansiktsmask där jag tidigare hade lagt ett för tunt lager.

Det är rätt enkelt att lägga på ansiktsmasken. Det är bara att trycka ut en liten klick och dutta på tills du täckt hela området du vill ha ansiktsmasken på. Jag tog ganska små klickar, så det tog en stund att bli klar, eftersom jag hela tiden var tvungen att trycka ut mer ur tuben.

Hur känns Bulldog Oil Control Face Mask på huden?

Bulldog Oil Control Face Mask är klibbig. Det tog en stund för mig att vänja mig vid det klibbiga. Jag var rädd att ansiktsmasken skulle klibba av sig på min tröja och lite överallt. Men jag klarade mig ifrån det. Så jag skulle säga, nej den känns inte behaglig att ha på sig. Det är inte bara lägga på den och fortsätta med vardagslivet som om ingenting hänt. Utan du känner att du har ansiktsmasken på sig. Den gör sig påmind. Efter ett tag lyckades jag ändå släppa tankarna på den klibbiga känslan.

Bulldog Oil Control Face Mask börjar efter en liten stund att ge en kylande effekt. Den kylande effekten är så pass kraftfull att just då är det svårt att tänka på något annat. Det är då det känns som att ansiktsmasken börjar verka, som att den verkligen sätter igång att göra det den ska. Blodcirkulationen ökar och den kylande effekten varvas med en stickande känsla. Eftersom min hud är så pass känslig som den är, så kan jag säga att det känns. Och jag tänker inte, vill man bli fin får man lida pin. Utan snarare, jag ska recensera den här och tänk om jag inte har något positivt att säga om den. För att slippa den stickande känslan så är jag ju ganska sugen på att gå och skölja av ansiktsmasken i förtid. Men jag hejdar mig. Det är jobbigt, men det är inte outhärdligt. Den stickande känslan övergår i någon annan känsla efter en stund, en brännande kanske. Som att huden hettar och kyls om vartannat.

En annan sak jag reagerade på när jag hade Bulldog Oil Control Face Mask på huden, var att den har någon form av bedövande effekt. Det började kännas som att jag tappade känseln i ansiktet. Lite som på samma sätt som när man smörjer på sig after sun med aloe vera i, det ger ett litet känslobortfall på samma gång som det lindrar. Och när den bedövande effekten kommer, släpper den stickande, brännande känslan direkt. Och då kunde jag faktiskt slappna av och njuta lite av min ansiktsmask-tid i mitt hemma-spa.

Bulldog Oil Control Face Mask

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på Bulldog Oil Control Face Mask?

Bulldog Oil Control Face Mask kommer i en metalltub med skruvkork i plast. Designen är vit med matt yta. Den känns redig och trevlig.

Hur är formulan på Bulldog Oil Control Face Mask?

Bulldog Oil Control Face Mask är en lermask. Men trots det så är den klibbig och geleaktig. Den flagnar inte som lermasker brukar göra. Inte ens om du lägger på den på ansiktet och låter den sitta tills den torkat, så flagnar den. Det är bra på så sätt att du inte behöver vara vaksam när du lagt på ansiktsmasken. Det går bra att aktivera sig medan man har Bulldog Oil Control Face Mask på sig. Eftersom du inte behöver vara rädd att gå runt och flagna små flagor ansiktsmask vart du än är.

Bulldog Oil Control Face Mask Recension

Har Bulldog Oil Control Face Mask någon doft?

Innehållsförteckningen säger att det är tillsatt parfym i Bulldog Oil Control Face Mask. Samtidigt står det på tuben att Bulldog aldrig använder syntetiska dofter eller artificiella färger. Färgen på den här är en form av beigevit som går över till beigegrön när den torkar. Och doften är också lite beige. Den är inte motbjudande, men inte riktigt behaglig heller. Jag skulle kalla den för en något sliskigare variant av eucalyptus. Men nu är det här inte en produkt du köper för doften, utan för effekten. Och effekt får du med råge.

Är Bulldog Oil Control Face Mask enkel eller svår att tvätta av?

Här skulle jag säga att Bulldog Oil Control Face Mask är svår att tvätta av. Så var förberedd på det, och att det kommer att krävas lite mer jobb än vad man tror. Det här är en ansiktsmask du låter verka i minst 5 minuter, men gärna i 10 minuter, eller tills den börjat torka. När den torkat så gör den liksom ingenting längre, utan då är den så att säga, färdig. Den lätta konsistensen i Bulldog Oil Control Face Mask gör att den börjar torka rätt omgående. Och har den torkat, så är det bara att tillsätta lite vatten, så återfår den sin geleaktiga känsla igen.

Och nu till det spännande! Jag står alltså lutad över handfatet och ska skölja av ansiktsmasken. Skölja av tänkte jag. Det går helt enkelt inte. För ju mer vatten jag stänker i ansiktet, ju mer växer ansiktsmasken. Det är som att det bara blir mer och mer ansiktsmask. Efter att ha stått så rätt länge så tröttnar jag. Jag tar en frottehandduk och gnider den i ansiktet tills jag lyckats få bort så mycket ansiktsmask att jag kan öppna ögonen. Den geleaktiga ansiktsmasken har förvandlats till ett skum. Och ju mer vatten jag tillsätter, ju mer löddrar den. Samtidigt så är den så pass geleaktig och klibbig i sin formula, att den löddrar i mitt ansikte, istället för att sköljas bort. Det känns som att jag står där täckt med någon centimeter tjockt lager skum i ansiktet.

Framöver kommer jag att ställa mig i duschen när jag ska tvätta av Bulldog Oil Control Face Mask. Oavsett om jag redan har duschat och redan är ren. Det är helt klart värt att ta en dusch till. Nu tvättade jag ansiktet med ansiktsrengöring män innan jag la på ansiktsmasken, och det känns nog som att det är bäst att göra det för att få ut den fulla effekten av Bulldog Oil Control Face Mask. Men jag funderade på om man kanske inte skulle behövt det eftersom att den löddrar och skummar så mycket, så tänkte jag att man kanske blir tillräckligt ren av det ändå. Så självklart provade jag även att lägga på ansiktsmasken utan att tvätta ansiktet först. Och ja, det gick bra. Men jag är ändå lite kluven eftersom jag undrar om ingredienserna kan verka på det sättet det är tänkt. Därför tror jag ändå att det är bäst att applicera ansiktsmasken på rengjord hud, åtminstone hyfsat rengjord. Som att du tvättat ansiktet på morgonen, och lägger ansiktsmasken på kvällen. Till kroppen kommer du ändå att behöva en duschgel så spana in Mr Glamazons Bulldog Original Shower Gel recension.

Hur är resultat av Bulldog Oil Control Face Mask?

När jag sköljt av ansiktsmasken är jag röd i ansiktet på vissa ställen. När jag väntat några minuter har det börjat lägga sig lite. Och det går ju förstås bra att använda någon form av ansiktskräm som motverkar rödhet, men personligen känner jag att rödheten gör att det här är en ansiktsmask jag framöver nog bara kommer att använda på kvällen innan jag går och lägger mig. På så sätt har rödheten hunnit lägga sig och huden hunnit återhämta sig till på morgonen.

När det gått några timmar och det röda lagt sig helt, kan jag känna att min hud faktiskt har förändrats till det bättre. Den har hållit sig matt, ser slätare ut och till och med rynkorna har jämnats ut lite. Till och med en dag senare är huden jämnare och mattare.

Bulldog Oil Control Face Mask är en ansiktsmask speciellt framtagen för att kontrollera olja. Och där kan jag säga att ja det fungerar bra. Det här är över förväntan. Den oljekontrollerande effekten är riktigt bra.

Dagen efter märker jag även att de finnar jag hade är borta. De har liksom skrumpnat ihop och försvunnit. Jag börjar bli mer och mer imponerad av Bulldog Oil Control Face Mask. Min hy mår verkligen mycket bättre nu efter att jag använt ansiktsmasken.

Bruksanvisningen säger att ansiktsmasken ska användas minst en gång i veckan. Men att det är individuellt och det går absolut bra att använda den oftare än så. Jag funderade just hur man skulle kunna avgöra hur pass ofta den passar att använda för en själv. Men när jag efteråt märkte att min hud är matt och slät och att finnarna är borta, så förstod jag. Jag ser helt enkelt hur länge det håller i sig. Så fort min hud åter igen är glansig, ojämn och finnig, så är det dags att lägga på ett lager ansiktsmask igen.

Behöver man komplettera Bulldog Oil Control Face Mask med något annat?

Förutom en ansiktsrengöring så kommer du behöva komplettera Bulldog Oil Control Face Mask med en återfuktande ansiktskräm män och en bra ögonkräm. Även om masken inte får huden att strama av torrhet direkt när den sköljs av så kommer den stramande känslan att göra sig så påmind, det gör att fukt helt enkelt är ett måste. Se gärna utbudet av ansiktskräm för oljig hy här på Glamazon.

Ansiktsmasken går att komplettera med ansiktsrengöring, peeling, fuktkräm och punktbehandling mot finnar i samma oljekontrollerande serie från Bulldog.

Om du som mig har skägg så kommer du behöva en bra återfuktande skäggtvätt då leran från Bulldog Face Mask kan gå rätt hårt åt ansiktshåret. Jag rekommenderar att följa upp ditt skäggschampo med ett återfuktande skäggbalsam för bäst resultat eller tvätta skägget med en två i ett rengöring som Bulldog Original Beard Shampoo & Conditioner. Om ansiktshåret skriker efter mer fukt efter att masken tvättats bort så kolla in vårt skäggolja test för att hitta den rätta oljan att fuktboosta de torra stråna med. Försök i högsta mån att undvika applicering av masken på ansiktshåret, det kommer inte gå helt och just därför kommer skägget behöva de rätta skäggprodukterna efter för att få samma bra vård som ansiktsmasken ger huden. Släng gärna ett öga på min Bulldog Original Beard Oil Recension för att ta det av hur bra bulldogs egen olja är för skägget. Och rakar du dig se gärna mitt rakkräm test av Bulldog Original Shave Cream.

Är Bulldog Oil Control Face Mask bästa djuprengörande lermask

På den här frågan får jag säga ja. Bulldog Oil Control Face Mask är bästa djuprengörande lermask för män med oljig hy. Jag skulle säga att anledningen till att jag väljer att hylla den så mycket som jag gör, är den ihållande effekten. Att jag två dygn efteråt fortfarande är helt frälst i effekten och bara vill gå och spegla mig hela tiden. Det är värt allt. Det är värt att utstå en beige klibbig formula med sliskig doft. Det är resultatet du vill åt. Och här kan jag säga att Bulldog är bäst när det gäller.

Jag provade även att lägga ett lager oljekontrollerande ansiktsmask på olika delar av kroppen där jag har problem med finnar och inåtväxande hårstrån. Och jag kan säga att resultatet är över all förväntan. Det fungerade helt otroligt bra. Så jag skulle säga att Bulldog Oil Control Face Mask inte bara är för ansiktet, utan kan hjälpa dig på alla ställen på kroppen, där du har acne och inflammerade hårsäckar. Den är även perfekt att använda som punktbehandlare om du bara vill matta ner en fet t-zon. Jag uppskattar att formulan är tjock, men att den ändå är enkel att fördela jämnt över ansiktet.

Det som gör det här till bästa djuprengörande lermask för män med oljig hy är först och främst resultatet, men även att den inte får huden att strama av torrhet när masken sköljts av. Bulldog Oil Control Face Mask är mannens bästa vän för klar, fräsch hud med porer som upplevs mindre synliga.

Bulldog Skincare >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer