Fri frakt över 589 kr

Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa Ecooking Cleansing Scrub. Är den bästa ansiktsrengöring? Är den bästa ansiktsskrubb? Hur är formulan, förpackningen och doften? Vad ger den för resultat på huden? Läs mer här nedan och se vad Herr Glamazon tycker i sitt ansiktspeeling test och recension.

Ecooking Cleansing Scrub Recension

Recension av Ecooking Cleansing Scrub

Jag har alltid varit ett fan av skandinavisk hudvård och därför har det varit ett nöje att i egenskap av Herr Glamazon få chansen att testa och recensera denna danska ekologiska ansiktspeeling. Ecooking har blivit ett populärt märke sedan lanseringen 2015 tack vare sina omsorgsfullt producerade produkter med så ekologiska och naturliga ingredienser som möjligt. Utan att prata alltför mycket struntprat så är Ecooking Cleansing Scrub lätt att använda och så effektiv att du kan släppa oron för din hud och istället njuta av allt det vackra som livet har att erbjuda. Varför? Jag tänkte börja med att gå igenom vad denna ekologiska ansiktspeeling innehåller i min ansiktsskrubb recension och vad ingredienserna ger för några fördelar till huden.

Vad innehåller Ecooking Cleansing Scrub?

Som jag redan nämnt så är Ecooking Cleansing Scrub en högkvalitativ ekologisk ansiktspeeling som får mina Glamazon sinnen att jubla av glädje direkt när jag tittar på de första ingredienserna i innehållsförteckningen på denna kombinerade ansiktsrengöring och ansiktsskrubb. I en innehållsförteckning rangordnas alla ingredienserna i turordning med den ingrediens det finns procentuellt mest av först, och sedan i fallande ordning tills de ingredienser det finns minst av i slutet på innehållsförteckningen. Vatten är ofta, eller nästan alltid, nummer ett. Vilket innebär att den ingrediens det finns mest av i produkten, helt enkelt är vatten.

I fallet Ecooking Cleansing Scrub är aloe vera den fösta ingrediensen. Extrakt från aloe vera tillsätts ofta i hudvård och speciellt vanligt är det i after sun. Aloe vera har lugnande egenskaper och hjälper till att dämpa ner röd hud, samtidigt som huden blir återfuktad och mjuk. Aloe vera har en svalkande effekt och dessutom kan problemhud med akne lindras av aloe vera. Har du som mig och många andra Glamazon kunder, känslig hy kan du må särskilt bra av hudvård med aloe vera, som även förebygger att huden förlorar för mycket fukt.

Ecooking Cleansing Scrub innehåller ekologisk mandelolja som bidrar till att hålla din hud len och mjuk. Vi på Glamazon gillar mandelolja för sinna intensivt återfuktande egenskaper vilket är särskilt bra om du har torr hud. Känslig hud kan även dra nytta av mandeloljans alla vitaminer och näringsämnen. Och eftersom konsistensen inte är så väldigt fet, kan du låta din hud ta åt sig av alla nyttigheter utan att behöva få problem med att bli glansig i ansiktet.

Aktivt kol har krossats till ett fint puder och tillsatts i Ecooking Cleansing Scrub. Aktivt kol är en av mina Glamazon favoriter för att effektivt rengöra huden på djupet, tack vare dess förmåga att dra till sig smuts. Huden får således en detox eller avgiftning. Att regelbundet se till att rensa huden från slaggprodukter, ger en renare och klarare hud samtidigt som du får en mer hälsosam färg i ansiktet. Om du ibland brukar få mörka ringar under ögonen, är det sannolikt att det är en detox du behöver.

Ansiktspeeling Test

Peelingkornen i Ecooking Cleansing Scrub kommer från lavasten. Lavasten bildas när lava från vulkanutbrott stelnar och blir till sten. Lavastenen har malts till små fina korn, som hjälper till att exfoliera och skrubba huden. Den milda exfolieringen främjar blodcirkulationen och avlägsnar döda hudceller så att ny frisk hud kan komma fram, vilket ger din hud ett fantastiskt glow. För att bibehålla en hälsosam och fin hy, är detta en riktig föryngringskur.

Ecooking Cleansing Scrub innehåller glycerin för att hjälpa till att återfukta och låsa in fukten i huden, för att på så sätt förebygga fuktförlust och en fuktfattig hud. Glycerin finns naturligt i vår hud, och glycerin i hudvård tas enkelt upp av huden. Har du som mig ibland problem med en torr hud som stramar, är ansiktsvård med glycerin bra för dig. Vi på Glamazon älskar även Glycerin för sina skyddande egenskaper.

Det har även tillsatts glykolsyra i formulan. Glykolsyra är en AHA-syra som tränger djupt ner i huden där den stimulerar kollagenproduktionen. Detta bidrar till en mer vital hud samtidigt som pigmentfläckar jämnas ut. Pigmentfläckar eller mörka fläckar på huden, är mycket vanliga och kan dyka upp lite närsomhelst under livet. Glykolsyra är särskilt bra för om du har en hud med ålderstecken, eller kombinerad hud med tendens till akne.

Ecooking Cleansing Scrub innehåller även olivine. Olivine bidrar till att stimulera cellaktivitet och och hudens metabolism. Vi på Glamzan gillar Olivine för sitt mycket rika innehåll av magnesium. Det är särskilt bra om du som mig, ibland kämpar med trist och trött hud. Olivine är en mineral framställd ur peridot. Peridot är en ädelsten som för övrigt är augustis månadssten.

Hur använder man Ecooking Cleansing Scrub?

Ecooking Cleansing Scrub fungerar som en kombinerad ansiktsrengöring och ansiktsskrubb, vilket gör att du inte behöver ha en separat rengöring och en separat skrubb. Det räcker helt enkelt med bara den här. Det du gör är att du blöter ansiktet och tar en liten klick av denna ekologiska ansiktspeeling i händerna. Klicken jag tar brukar vara ungefär i storlek med ett gelehallon. Sen skrubbar jag ansiktet, halsen, bakom öronen och en bit ner på ryggen och bröstet.

Jag har ett litet Glamazon knep som jag brukar ta till för att få ut maximal effekt av produkten. Det jag gör är inget avancerat, jag ser till att peela mitt ansikte i duschen, men istället för att skölja av den direkt så passar jag på att tvätta kroppen med duschtvål medan jag låter Ecooking Cleansing Scrub ligga kvar på huden och verka lite extra. Tvättar jag ansiktet däremot i handfatet, så sköljer jag av skrubben direkt.

Hur känns Ecooking Cleansing Scrub i ansiktet?

Man känner direkt att peelingeffekten i Ecooking Cleansing Scrub är väldigt bra. Jag behöver inte alls trycka hårt för att känna att huden blir skrubbad. Jag brukar vanligtvis använda en skrubbvante när jag tvättar ansiktet. Men med denna kombinerade ansiktsrengöring och ansiktsskrubb, så tycker jag inte att det är helt nödvändigt eftersom den rengörande och peelande effekten är så pass bra. Fem Glamazon av fem möjliga!

Hur är formulan på Ecooking Cleansing Scrub?

Det här är en kombinerad ansiktsrengöring och ansiktsskrubb som inte löddrar. Men Ecooking Cleansing Scrub är fortfarande väldigt effektiv. Det är lätt att associera lödder med rengöring, som att ju mer en ansiktsrengöring löddrar, desto bättre är den. Men det stämmer inte i fallet med Ecooking Cleansing Scrub. Den rengör otroligt effektivt, trots att den inte löddrar det minsta.

Ska jag vara ärlig så är detta den första ansiktsrengöringen jag använt som inte löddrar, vilket gjorde mig lite paff först, men sedan glatt överraskad. Formulan är behagligt tjock, inte så att den rinner ut ur händerna, men ändå mjuk. Peelingkornen är stora och grova, den har en ordentligt rivig känsla. Men låt det inte skrämma bort dig även om du har känslig hud. Peeling har ju den förmågan att bli mer eller mindre rivig beroende på hur mycket tryck du applicerar.

Hur doftar Ecooking Cleansing Scrub och hur ser formulan ut?

Ecooking Cleansing Scrub innehåller inga färgämnen och inte heller något som tillsatts för doftens skull, vare sig parfymämnen eller väldoftande oljor, som till exempel lavendel. Jag kan konstatera att den här rengörande ansiktsskrubben är helt naturell. Färgen är inte så mycket Glamazon utan lite lätt ljusgrå med kolsvarta peelingkorn. Och doften tycker jag påminner om trollera man lekte med när man var barn. Lite salt doft.

Ansiktspeeling Test Ecooking Cleansing Scrub

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på Ecooking Cleansing Scrub?

Ecooking Cleansing Scrub kommer i en plasttub med plastlock. Tuben har en mörkröd färg men är ändå genomskinlig. När jag först såg Ecooking Cleansing Scrub på bild, trodde jag att det skulle vara en genomskinlig tub och att innehållet var i den brunröda nyansen, på samma sätt som Tabac Original Bath & Shower Gel. Men det är bara konstatera att det inte blivit så mycket Glamazon känsla och att den hade sett lite väl trist ut om tuben hade varit genomskinlig och man sett det grå innehållet.

När jag tänker efter så är det nog kanske första gången jag använt en ansiktsrengöring eller peeling som varit grå, de är ju ofta i någon klatschig färg. Men samtidigt så känns det så onödigt att ha så mycket färgämnen i en produkt som bara appliceras och sköljs av direkt. Korken på Ecooking Cleansing Scrub är är en svart plastlock som man öppnar likadant som ett lock på en ketchup. Enkelt och smidigt.

Hur är den rengörande effekten av Ecooking Cleansing Scrub?

Det har ofta hänt mig när jag tvättat ansiktet med ansiktsrengöring att jag har behövt löddra upp och skölja av både två och tre gånger, samt använda mig av en skrubbvante för att verkligen gno in ansiktsrengöringen i ansiktet. Så känner jag inte alls med Ecooking Cleansing Scrub. Att massera in och skölja av bara en gång, räcker för mig. Det här är en bra ansiktsrengöring ansiktsskrubb att använda när man är stressad. Inte nog med att den både rengör och peelar, den är dessutom så pass effektiv att det räcker med att applicera och skölja av en gång. Du behöver alltså inte upprepa proceduren flera gånger. Återigen utbrister jag i fem Glamazon av fem möjliga.

Hur känns det när man sköljt av Ecooking Cleansing Scrub?

När jag sköljt av Ecooking Cleansing Scrub känns min hud mjuk och återfuktad. Jag känner ingen stress att omedelbart sträcka mig efter ansiktskräm. Huden har som en lätt oljig hinna över sig. Spontant tänker jag att det här är ansiktsvård som måste vara särskilt bra för dig som ofta känner att huden i ansiktet är torr och stramar. Att det fastnar små korn av peelingen i hårfästet och i näsan, tyckte jag inte heller var något större problem. Den är väldigt lätt att skölja av.

Hur är resultatet av Ecooking Cleansing Scrub?

Har du som mig, tidigare använt en handskrubb i din handvård, så är chansen stor att du nu kan lägga den åt sidan. Efter att ha använt Ecooking Cleansing Scrub i endast två dagar, är mina händer mjukare än någonsin. Som att genom att ha tvättat och peelat ansiktet, så har mina händer på något sätt blivit peelade på kuppen, utan att jag ens märkt det. Och även om det är en liten lätt oljig hinna över ansiktet efter att man sköljt av Ecooking Cleansing Scrub, så behöver man applicera en bra fuktkräm till ansiktet. Jag provade att bara låta huden vara, och efter ungefär en timme så kom ändå den stramande känslan. Även om den bara var lite lätt stramande. Resultat är tillfredställande och ger exakt det man vi ha från en bra ekologisk ansiktspeeling. En blivande Glamazon favorit.

Behöver man komplettera Ecooking Cleansing Scrub med något annat?

Du kommer att behöva komplettera Ecooking Cleansing Scrub med en ansiktskräm. Efter ansiktsrengöring och ansiktspeeling är det enligt oss på Glamazon ett ypperligt tillfälle att applicera ansiktskräm. Eftersom huden är ren och porerna öppna så kan de vårdande ingredienserna i din ansiktskräm bättre absorberas. Har du en rutin i din ansiktsvård där du rengör, skrubbar och återfuktar så räcker det ofta gott och väl.

Fördelen med att skrubba huden är just att du kan känna med händerna i ansiktet att det känns rent. Det är lent och mjukt. Den Glamazon känslan kan du aldrig riktigt uppnå genom att "bara" tvätta dig, utan att skrubba. En annan bra produkt enligt mig att använda varje dag är en ögonkräm. En bra ögonkräm gör att du ser piggare ut och kan även hjälpa till att dämpa svullnader och mörka ringar under ögonen.

Nu kommer jag till min Glamazon överkurs med ansiktsvård för män. Överkurs är att ha en ansiktskräm som du använder på morgonen, och en annan kräm som du använder på kvällen. På kvällen kan du gärna använda en lite tjockare variant av ansiktskräm, så att huden riktigt får chansen att suga i sig av all näring under natten. Den här typen av ansiktskräm kallas ofta för nattkräm. På morgonen är chansen stor att du vill använda dig av en anti-shine moisturizer. Det här är en lättare fuktkräm som ser till att du inte blir så glansig i ansiktet under dagen.

Nästa del i Glamazon överkursen är användandet av ansiktsvatten, ansiktsmask och ansiktsserum. Det här är ansiktsvård som du mer kan rikta mot ett specifikt behov. Till exempel kan du bromsa ålderstecken, genom att använda dig utav ett anti-age ansiktsserum, som du lägger på ett tunt lager före din ansiktskräm. Eller om du har problem med förstorade porer kan du applicera ett porsammandragande ansiktsvatten efter att du tvättat ansiktet. Är du lite sugen på en ansiktsmask som håller din hud matt, spana in Bulldog Oil Control Face Mask som blivit utsedd till lermask bäst i test.

Är Ecooking Cleansing Scrub bästa ansiktsrengöring?

Ecooking Cleansing Scrub är en mycket bra ansiktsrengöring i den synpunken att den rengör effektivt och snabbt, och dessutom lämnar huden återfuktad efteråt. Den ger dig på så sätt allt du vill ha ut av en bra ansiktsrengöring. Det här är en naturlig ansiktsrengöring som inte löddrar, det är bra eftersom att den inte har någon uttorkande effekt. Det är lätt att man förknippar just löddret med rengöring, men enligt mig, har Ecooking Cleansing Scrub bevisat motsatsen. Fem Glamazon av fem möjliga för resultat och effekt.

Är Ecooking Cleansing Scrub bästa ansiktsskrubb?

Ecooking Cleansing Scrub är en väldigt bra ansiktsskrubb. Peelingkornen är stora och grova vilket ger en skön, rivig känsla med bra peelingeffekt. Det här är en ekologisk ansiktspeeling som är tänkt att användas varje dag, och dessutom två gånger om dagen. Jag hade som vana innan jag gjorde detta Glamazon ansiktspeeling test att tvätta ansiktet både morgon och kväll med en bra ansiktsrengöring för män, men däremot använde jag bara ansiktsskrubb en till två gånger i veckan.

Nu kan jag konstatera att trots att Ecooking Cleansing Scrub är så pass rivig, är den ändå tillräckligt skonsam för att användas ofta. Har du en hudtyp som har lätt att bygga upp mycket döda hudceller, kan du behöva komplettera med en skrubbvante, för att känna att du blir sådär riktigt len och mjuk i ansiktet. En stark kandidat till bästa ansiktsskrubb för att kickstarta cellförnyelsen i huden, polera hudytan och ge ansiktet lite välbehövligt glow. En ekologisk ansiktspeeling som rekommenderas.

Till Ecooking >>>

Latest Stories

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer