Bulldog Original Shave Cream Recension

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän, så det har blivit tid för Herr Glamazon att testa om Bulldog Original Shave Cream är rakningens bästa vän. Vad innehåller rakkrämen? Hur bra är raklöddret? Hur doftar den? Och vad ger den för resultat? Går rakkrämen att använda med moderna rakhyvlar som Gillette Mach3 och Fusion? Hur fungerar den med säkerhetshyvel? Hur fungerar denna naturliga rakkräm att applicera med eller utan rakborste? Läs vidare nedan och se vad Herr Glamazon tycker om den naturliga rakkrämen från Bulldog Natural Skincare i sitt test och recension.

Bulldog Original Shave Cream Recension

Rakkräm test - Bulldog Original Shave Cream

Bulldog har länge varit pionjärer och fanbärare inom naturlig hudvård för män utan att krångla till det i onödan. Rakkrämen är inget undantag och det har varit kul att få testa och raka sig med Bulldog Original Shave Cream. Den är formulerad för att passa så många hudtyper som möjligt och fyller sin funktion. Rakkrämen är lojal, pålitlig och står vid ens sida under hela rakningen, exakt som en Bulldog.

Vad innehåller Bulldog rakkrämen?

Bulldog Original Shave Cream är en uppgraderad klassiker som inte kommer göra dig besviken vilket man kan se på den rika formulan med bland annat glycerin, solrosolja, aloe vera och grönt te. Glycerin är superhjälten i alla rakkrämer tack vare sin goda förmåga att låsa in fukt och skydda huden mot rakbladet samt öka penetrationen av de andra aktiva ingredienserna. Solrosoljan är naturlig lugnande och hjälper till att motverka irritation från rakningen. Antiseptisk aloe vera hjälper till att binda fukt, mjukgöra, svalka och öka hudens syreupptagning. Grönt te är en kraftfull antioxidant, rik på vitaminerna A, C, och E, som lugnar huden och förbättrar hudtonen vid rakning.

Hur är Bulldog Original Shave Cream att använda med rakborste?

Det här är ingen rakkräm för rakborste vilket framgår på tuben. Men jag ville ändå pröva om det fungerade att löddra upp direkt i ansiktet med rakkrämen och även se om det gick att få till ett lödder i skål. Resultatet blev att rakborsten sög åt sig all rakkräm och man var tillbaka på ruta noll. Så med Bulldog Original Shave Cream är det bara glömma allt vad rakborste heter trots att det är så mycket roligare att applicera rakkräm med borste.

Går det använda rakkrämen utan borste?

Det är det enda alternativet. Bulldog Original Shave Cream ska användas utan rakborste. Formulan är väldigt tunn och tvålig i konsistensen. Den lägger sig som en tunn, nästan genomskinlig vit hinna på huden när den appliceras med fingrarna. Själva appliceringen är väldigt enkel och smidig, det är bara trycka ut en liten klick rakkräm ur tuben och sedan applicera med rena fingrar på området som ska rakas. Det gäller att arbeta fort då formulan är lite väl flyktig och går in i huden nästan direkt.

Hur fungerar Bulldog Original Shave Cream med säkerhetshyvel?

Formulan är alldeles för tunn och lödderfri för att fungera optimalt med en säkerhetshyvel. Det går att raka sig men det gäller att vara försiktig och man bör använda en rakolja eller tillexempel Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion innan rakkrämen för att förbereda huden och bättra på skyddet. Om man rakar sig med säkerhetshyvel så finns det bättre rakkrämer än Bulldog Original Shave Cream, däremot om man vill se vart man rakar sig så fungerar den här rakkrämen hjälpligt.

Hur fungerar rakkrämen med Mach3 eller Fusion?

Det är med moderna rakhyvlar som Bulldog Original Bamboo Razor och Gillette Mach3 eller Fusion som Bulldog Original Shave Cream kommer till sin rätt. Den tunna, tvåliga hinnan erbjuder utmärkt glid till flerbladshyvlar utan att klogga igen rakbladen. Det är lätt att se vart man rakar sig och få till ett hudnära resultat man är nöjd med tack vare den lödderfria konsistensen.

Ger Bulldog Shave Cream ett bra lödder.

Det här är en lödderfri rakkräm, det vill säga en rakkräm helt utan lödder. Syftet med den här rakkrämen är att den enbart ska appliceras direkt på våt hud och att den därefter ska ge det glid som efterfrågas för att få en nära rakning. Resultatet med Bulldog Shave Cream blir snarare en tunn, tvålig hinna som jag inte kan likna med skum eller lödder. Däremot så är den tvåliga, lätta konsistensen superenkel att applicera och utmärkt i kombination med flerbladshyvlar.

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

Det behövs bara en liten klick Bulldog rakkräm för att tvåla in huden och skapa en glidyta för rakbladet. Formulan är väldigt lätt och flyktig så man kan behöva bättra på appliceringen både en och två gånger innan man är färdig med rakningen.

Hur är doften på Bulldog Original Shave Cream?

Bulldog rakkrämen har en diskret doft som för tankarna direkt till salva. Den är lätt och fräsch och enkel att blanda med övriga produkter. Jag skulle beskriva doften som universal. Bulldog Skincare beskriver själv sin original-doft som citrus, patchouli och cederträ. Citrusnoterna är framträdande direkt när man applicerar rakkrämen. Först känner man en fräsch, tvålig essens och sedan börjar sakta diskreta tränoter framträda, men jag skulle vilja beskriva trädoften som mer anonym. Detta är en komposition som fungerar med alla övriga produkter i badrumsskåpet och går med enkelhet att kombinera utan att essensen skär sig mot övriga doftnoter. Universal och rent är ordet och det är helt enkelt en gnutta citrus och en gnutta tvål. Rent och fräscht.

Bulldog Original Shave Cream Recension

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på rakkrämen

Rakkrämen från Bulldog kommer i en smidig vit retrotub på 100ml som är enkel att använda och ta med sig. Doseringen är smidig, det är bra trycka tut så mycket av rakkrämen man behöver och sen skruva på korken.

Behöver man komplettera Bulldog Shave Cream med andra produkter

Eftersom formulan är så klen på rakkrämen, är det bra att förbereda huden inför rakningen med en bra pre-shave alternativt grunda med Bulldog Original Shave Oil. En ansiktsrengöring som till exempel Bulldog Original Face Wash ska inkluderas innan rakningen. Efter rakningen så behöver huden fyllas på med fukt så där är exempelvis Bulldog Original After Shave Balm ett bra val. För att skydda och återfukta huden lite extra så komplettera även med Bulldog Age Defence Moisturiser. Den viktigaste produkten i kombination med Bulldog Shave Cream är en flerbladshyvel som exempelvis Gillette Fusion eller Bulldog Original Bamboo Razor.

Kort Sammanfattning Av Bulldog Original Shave Cream:

Denna Bulldog rakkräm är en perfekt rakkräm för nybörjare på våtrakning som ska göra sitt livs första rakningar med hyvel. Den är väldigt enkel att applicera, formulan är tunn så man kommer se vart man rakar sig. Bulldog Shave Cream gör sig även bra för rakning av ben och bröst, då det bara är att smörja ut på området som ska rakas när man exempelvis är i duschen, vilket gör den till bästa rakkrämen för detta ändamål. Har man däremot grov skäggväxt eller rakar sig med säkerhetshyvel är det här ingen rakkräm att ens fundera på. Doften på Bulldog Original Shave Cream är fräsch och formulan fungerar utmärkt med flerbladhyvlar. Man skulle kunna sammanfatta rakkrämen som en produkt som är lojal, pålitlig och står vid ens sida, exakt som en Bulldog.

Till Bulldog >>>