Fri frakt över 589 kr

Bulldog har utökat sitt duschgel sortiment och även inkluderat en större flaska. Original shower gel har fått sällskap av flera spännande dofter som Black Pepper & Vetiver, Lemon & Bergamot och Peppermint & Eucalyptus. Rengörande, närande och uppfriskande, detta är den typ av duschgel som du alltid kommer att uppskatta att ha till hands när det är tid att hoppa in i duschen. Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa om Bulldog shower gel verkligen är hudens bästa vän. Vad innehåller formulan? Hur är doften på de olika versionerna? Och vad ger duschgelen för resultat? Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Bulldog shower gel i sitt test och recension av duschgel.

Bulldog Shower Gel Recension

Recension av Bulldog Shower Gel

Man brukar skämtsamt säga att hunden är människans bästa vän, och det är nog även så jag brukar associera produkterna från Bulldog Skincare. De är trofasta och erbjuder enkla smidiga lösningar för oss män. Bulldog har alltid stått för en bra introduktion till manlig hudvård så det har varit kul att få bekanta sig med deras duschgel. Jag har testat Bulldog original shower gel och Lemon & Bergamot som gör en redo att möta dagen ren och fräsch. Formulan med Glycerin och Sodium Pca mjukgör huden samtidigt som den tvättar rent, vilket är en trevlig känsla som förhöjer upplevelsen. Detta är en populär duschgel som gör vad den ska utan några konstigheter.

Vad innehåller Bulldog Shower Gel?

Formulan i denna duschtvål män är skapad för att tvätta rent effektivt, och för att inte beröva huden all sin naturliga fukt vid rengöringen så innehåller Bulldog Shower Gel bland annat Glycerin som hjälper till att mjukgöra, bevara elasticiteten och dra fukt till huden. Formulan innehåller även Sodium PCA som är en av överhudens egna naturliga fuktighetsfaktorer. Sodium PCA hjälper till att stärka överhudens barriärskikt och bevara fukt, vilket bidrar till att skydda huden från irritation och torrhet. Denna aktiva ingrediens är ett utmärkt tillskott för just torr, känslig och mogen hud som innehåller mindre PCA för att binda fukt i hudcellerna. Doften på Bulldog Shower Gel kommer från eteriska oljor vilket kan skapa irritation om du har känslig hud så ta det lugn med mängden duschgel, man kommer långt på lite tack vare den fylliga formulan.

Hur är flaskan på Bulldog Shower Gel?

Alla fyra dofterna av Bulldog Shower Gel kommer i rejäla halvlitersflaskor i brun plast som ger lite gammal apoteks känsla. Den stora 500ml flaskan gör sig bra i badrummet och är enkel att använda och dosera medan man tvättar sig. Den är däremot inget för gymväskan eller necessären på grund av storleken. Att kånka runt på en halvliter duschgel säger sig själv att det är rätt onödigt. Som tur är så finns Bulldog original shower gel doften även i en 200ml tub som är mer praktisk att ta med i sin gymväska eller necessär.

Hur doftar Bulldog Shower Gel?

Det finns fyra olika dofter på Bulldog Shower Gel och det är en smaksak vilken man föredrar. Jag har under längre tid prövat Original shower gel samt Lemon & Bergamot och ska försöka ge en rättvisande bild av dem.

Bulldog Original Shower Gel

Bulldog Shower Gel Recension

Till Produkten >>>


Detta är en Bulldog duschtvål med en diskret doft som ska passa så många män som bara möjligt. Enligt varumärket själva så ska det vara en fräsch doft av citrus, cederträ och enbär. Jag skulle nog mer vilja beskriva doften som universal. Det första man märker när man står i duschen och tvålar in sig med Bulldog Original Shower Gel är de framträdande citrusnoterna. Det är en trevlig doft av lime som sakta övergår till en lätt karaktär av träig tall medan man står och tvättar sig.

Kompositionen är rätt kraftig i början men ack så flyktig, vilket är uppskattat då man blir ren istället för täckt med en tung doftslöja. Fördelen med Bulldog Original är att man kan löpa hela linan fullt ut och få en komplett grooming rutin i samma diskreta doft. Annars är just doften mycket enkel att matcha med andra produkter utan problem. Detta är en perfekt doft med en gnutta citrus och en gnutta tall som passar alla män året om. Det finns alltid en tidpunkt för Bulldog Original och doften passar oss alla.

Bulldog Lemon & Bergamot Shower Gel

Bulldog Lemon & Bergamot Shower Gel Recension

Till Produkten >>>

Enligt Bulldog ska Lemon & Bergamot Shower Gel ha en uppfriskande doft av citrus, basilika, rosmarin och cederträ. Jag håller med om att doften är uppfriskande när man står och tvålar in sig med formulan i duschen. Jag skulle däremot vilja beskriva doften på Bulldog Lemon & Bergamot Shower Gel som färskt apelsinskal. Det här är en doft för apelsin älskaren.

Doften av apelsin är kraftig medan man tvålar in sig, men den är flyktig och försvinner med vattnet som spolas över kroppen vilket gör att man känner sig ren och fräsch utan att behöva dofta just apelsin. Fördelen med det, är att man kan använda vilka efterföljande produkter man vill utan att riskera att dofterna från dem skär sig med doften från duschgelen. Detta är en apelsindoft man uppskattar att tvätta sig med och passar dig som gillar lätta, friska, sportiga dofter. Stort plus för att man doftar rent utan att ha en tung parfymerad hinna över huden.

Hur är konsistensen på duschgelen?

Konsistensen på duschgelen är av lättflytande gel-karaktär. Den är genomskinlig vilket kan göra det lite svårt att se hur mycket man faktiskt har hällt ut i handen när man står där blöt och redo för att tvålas in. Formulan på Bulldog Shower Gel är även väldigt lätt i konsistensen vilket gör den rätt rinnig. På huden ger den en skön smörjande känsla med ett lätt krämigt lödder. Just lödder är kanske fel ordval då det mer blir en tvålig hinna medan man tvättar kroppen. Formulan är enkel att använda och sköljs av med lätthet.

Tvättar Bulldog Shower Gel rent?

Man blir ren och fräsch av Bulldog Shower Gel förutsatt att du inte är hårt smutsad. Om du känner att du behöver en djuprengöring av huden så behöver du komplettera med en kroppsskrubb eller använda badborste ihop med din duschgel. För den snabba duschen så fungerar Bulldog duschgel alldeles utmärkt det är bara hoppa in och tvätta sig.

Bulldog Shower Gel Recension

Torkar Bulldog Shower Gel ut huden?

Bulldog Shower Gel innehåller både Glycerin och Sodium PCA för att inte huden ska torka ut av rengöringen. Däremot är det alltid bra att komplettera med en body lotion för män oavsett om du använder den efter varje dusch eller en gång i veckan. En mjuk och smidig hy är alltid trevligare att ha än torr, svidande. Så grunden till frisk hud är att komplettera med en body lotion. Om du har torr, känslig eller mogen hud kan Bulldog Shower Gel vara lite för kraftig och då krävs det garanterat återfuktning direkt när du torkat dig efter duschen.

Behöver jag komplettera Bulldog Shower Gel med nått annat?

Allt handlar om hur smutsig man är och vilka rutiner man har, men det är vanligt att man tvättar håret i samband med att man duschar, så ett bra schampo för män och balsam för män bör alltid finnas i rengöringsrutinen. Du ska heller inte använda Bulldog Shower Gel i ansiktet då den är för kraftig för det. För ansiktet bör du komplettera med en ansiktsrengöring män istället. Vill du ha en djuprengöring av huden så komplettera dushgelen med en kroppsskrubb eller badborste.

Sammanfattning av Bulldog Shower Gel

Är Bulldog shower gel männens bästa vän i duschen? För att sammanfatta den frågan och göra en slutgiltig recension av mitt duschgel test så skulle jag vilja beskriva Bulldog original shower gel och Lemon & Bergamot som två kompetenta rengörare till vänner som gör vad de ska i duschen. Man får vad man förväntar sig av en Bulldog duschtvål. De är kanske inte riktigt hudens bästa vän, men en vän som tvättar rent huden och gör vad den ska utan några krångligheter eller nått extra.

Bulldog original har diskret doft med en gnutta citrus och en gnutta tall som är universal och passar oss alla. Bulldog Lemon & Bergamot Shower Gel är doften för dig som älskar apelsin. Dofterna är lätta och är som mest framträdande medan man tvättar sig medan formulan gör vad den ska. Bulldog Shower Gel är en populär duschgel på en halvliter som tvättar rent huden, har naturlig doft och gör ingen besviken.

Till Bulldog Skincare >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer