Percy Nobleman Matt Clay Recension

Ett utmärkt lervax ska vara smidig att jobba med och ge bra textur, stadga, önskad volym och tilltalande matt finish. Det har blivit dags för Herr Glamazon att recensera och testa Percy Nobleman Matt Clay som är ett lervax av hög kvalité som ger en matt finish i håret. För vem passar detta hårvax? vad innehåller det? Hur bra är hållfastheten? Behöver man styla om frisyren under dagen? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker om det mjuka lervaxet från Percy Nobleman i sitt test och recension av hårvax.

Percy Nobleman Matt Clay Recension

Hårvax test - Percy Nobleman Matt Clay

Äntligen var det dags igen att byta ut lite hårprodukter i badrumsskåpet. Den senaste tiden, och inte minst under sommarmånaderna, har jag låtit detta Matt Clay från Percy Nobleman gå hett i både resväskan och i handflatorna. Inför sommaren, som varierades med både klassiskt svenskt sommarväder (läs: regn och rusk) och även en hel del sol så ville jag dels hitta ett vax som höll stadgan i regnet, och även klarade av både en och tre svettdroppar under dom varmare dagarna.

Percy Noblemans Matt Clay fick bli den första och enda kandidaten. Min tanke var att under sommaren börja laborera med flera olika vax för att hitta det ultimata sommar- och höstvaxet; men efter en burk med Percy Noblemans Matt Clay så var vinnaren redan framme.

Jag har länge känt till Percy Nobleman som ett varumärke med hög legitimitet inom grooming, rakning och skägg. Jag är ett fan och användare av deras utmärkta skäggprodukter och rakkräm sedan tidigare – Så en del produkter från varumärket har redan nått mitt badrumsskåp. Percy Nobleman är ett engelskt varumärke som andas exklusivitet i allt från burk och design till produkt och färdigkomponerad look.

Under sommarmånaderna försöker jag gå efter en mer busig och ledig frisyr än normalt. Antalet möten, jobbdagar och affärssammanhang är färre – vilket direkt kallar för en ledigare klädsel; men också frisyr. Percy Noblemans Matt Clay låter mig att bygga en stabil frisyr som håller hela dagen, oavsett väder, men som också är lättanpassad under dagen. Om frisyren ska vara välkammad under lunchen med familjen, men sedan bli lite busigare under kvällen inför glaset på stan så är det knappast några svårigheter. Tack vare den höga stadgan tillsammans med att den är omformbar så går det att under dagen i princip byta look.

Jag har använt Percy Noblemans Matt Clay i både fuktigt och torrt hår under sommaren, och har fått snarlika resultat. Med torrt hår ger vaxet en mattare look, och med fuktigt hår får man till en diskret glans. Jag skulle säga att glansen gör sig extra bra under kvällen när solen spenderar sina sista timmar uppe och inte ligger på som den kan göra under dagarna.

Ta en rejäl klick av vaxet, arbeta in mellan handflatorna och börja arbeta in det i håret. Börja långt bak på huvudet och arbeta dig framåt för att undvika att vaxet klumpar sig i luggen. Kamma håret rätt med en tjock kam eller fingrarna för att skapa vågor i luggen som mer än en gång står för det första intrycket. Låt frisyren vara precis som den är eller komplettera med en hårspray med låg eller ingen glans för att säkerställa att frisyren håller sig under hela dagen. I mitt fall ser jag oftast till att komplettera med Nõberu Sandalwood Hairspray Strong Hold. Det är ett säkert kort, tro mig.

 

Vad innehåller Percy Nobleman Matt Clay?

Percy Nobleman har gjort sig kända för att de alltid levererar produkter av hög kvalitet och det är inget undantag med detta förträffliga lervax. Den första ingrediensen vi hittar i Percy Nobleman Matt Clay är Petrolatum eller även mer känt som vaselin. Det är en av de bästa ingredienserna man kan hitta för torr hud och hjälper till att lugna och återfukta hårbotten. Vaselin ger även mer liv till håret och kappspar in hårstråna för att skapa en skyddsvägg mot yttre påfrestningar.

Inget bra lervax utan Kaolinlera och det är exakt den leran som Percy Nobleman Matt Clay innehåller. Kaolin är en finkornig, naturlig lera med sammandragande och lugnande egenskaper som hjäper till att absorbera fett och håller håret väl hydrerat tack var sin mycket höga fuktighetshalt. Vi hittar även vårdande bivax i formulan som bidrar till att mildra irritation och klåda i hårbotten med sinna läkande och antiinflammatoriska egenskaper. Bivaxet ser även till att stödja hårväxten och erbjuda stadga till själva frisyren.

Det bästa med Percy Nobleman Matt Clay är att lervaxet innehåller ullfett eller lanolin som är det rätta namnet på den här åtrådda och älskade ingrediensen. Ullfett är så vattenavvisande att det faktiskt fungerar som rostskydd, men det är inte för den egenskapen vi ingridientsinördar älskar lanolin. Vi älskar ullfett för dess fantastiska förmåga att bevara fukt, mjukgöra och skydda håret mot väder, vind och vatten. För att ge håret extra fukt och näring så innehåller även detta lervax sötmandelolja som även ger lyster och friskare hår. Percy Nobleman Matt Clay är en kvalitetsprodukt som innehåller noga utvalda ingredienser för håret och man förstår varför detta lervax blivit så populärt.

För vem passar Percy Nobleman Matt Clay?

Detta lervax från Percy Nobleman passar alla hårtyper och är primärt till för dig som precis som mig har kort hår och vill bygga en klassisk frisyr.

Hårvax test - Percy Nobleman Matt Clay

Till Produkten >>>

Hur bra är hållfastheten på detta lervax?

Tack vare att detta är ett lervax som verkligen sätter sig i håret på ett helt annat sätt än vad en klassisk pomada gör så är hållfastheten riktigt god – även om du vill styla om håret under dagen. Se till att ha bruken med dig under dagen alternativ komplettera med en mindre flaska med hårspray om du vill vara säker på att få till exakt den frisyr du är ute efter om du vill styla om under dagen. Om du som mig har något kortare hår, säg under 5 - 6 centimeter, så klarar du dig alldeles utmärkt med att styla under morgonen och förlita dig på formbarheten under dagen med detta lervax.

Vad doftar Percy Nobleman Matt Clay?

Percy Nobleman Matt Clay har en neutral doft som inte sticker ut nämnvärt. Lägg mer krut på en diskret aftershave eller en härlig parfym om du är ute efter en doft som sätter avtryck på dom du passerar under dagen.

Ska detta lervax appliceras i torrt eller vått hår?

Applicera detta lervax från Percy Nobelman i torrt hår om du vill ha en matt finish. Applicera i lättare fuktigt hårt om du vill gå för en glansigare finish.

Behöver man komplettera Percy Nobleman Matt Clay med hårspray?

Du behöver inte komplettera Percy Nobleman Matt Clay med en hårspray om du går efter en naturlig eller lekfull look – däremot kan det vara klokt att stå redo med en hårspray av kvalité på morgonen om du inte har möjlighet att bättra på frisyren under dagen.

 

Behöver man styla om frisyren under dagen?

Tack vare hållfastheten och att det är ett lervax klarar du dig alldeles utmärkt med att styla en gång under morgonen. Om du däremot vet att du inte kommer ha möjlighet att bättra på frisyren under dagen och prompt vill ha samma frisyr på kvällen så kan det vara klokt att toppa av med en hårspray.

Klarar frisyren regn och blåst?

Tack vare innehållet i Percy Nobleman Matt Clay så klarar detta lervax vårt nordiska klimat med bravur. Lite blåst, inga problem. Ett par svettdroppar, inga problem. Frisyren håller sig fint. När det kommer till regn så är innehållet av lanolin att uppskatta. Det är lanolin eller ullfett som det även kallas som gör att får kan stå ute i regn och blåst utan att deras ull blir dyblöt. Ullfett är så vattenavvisande att det fungerar som rostskyddsmedel och det gör att frisyren klarar lite regn utan problem. Med det sagt så kan vara lugn med lite lätt regn, men skulle det börja ösa ner så är paraply att föredra för att säkerställa frisyren.

Behöver man mycket eller Lite Percy Nobleman Matt Clay för resultat?

Du behöver i grund och botten inte mer än en liten klick av Percy Nobleman Matt Clay – men för att säkerställa att du får ett resultat som håller sig under hela dagen rekommenderar jag att du tar en rejäl klick redan från start.

Är Percy Nobleman Matt Clay lätt att tvätta ur håret?

Inga som helst konstigheter. Ta årets sista dopp i vattnet eller skölj ur Percy Nobleman Matt Clay i duschen med några enkla drag genom håret.

Hur är förpackningen på Percy Nobleman Matt Clay?

Percy Nobleman lägger minst sagt tid och energi på att skapa produkter som inte bara är utan också känns kvalitativa. Burken är slimmad men hård och glider enkelt ner i portföljen – eller till och med bakfickan om det krisar. Min senaste burk av detta Matt Clay spenderar mer tid framme på handfatet bredvid ett fräscht set av doftpinnar än i badrumsskåpet.

Sammanfattning av Percy Nobleman Matt Clay

Att Percy Nobleman gör klassiska och kvalitativa produkter för den moderna gentlemannen förefaller knappast som en nyhet – och Matt Clay är inget undantag. Ett riktigt robust lervax som är en självklarhet i badrumsskåpet. Gör rätt från start och köp två burkar Percy Nobleman Matt Clay. Du kommer tacka mig senare. Formulan på lervaxet är mycket bra och genomtänkt vilket säkerställer stylingen för att bygga en stabil frisyr som håller hela dagen, oavsett väder, men som också är lättanpassad under dagen. Percy Nobleman Matt Clay är ett hårvax bäst i test som andas exklusivitet i allt från burk och design till produkt och färdigkomponerad look. Rekommenderas.

Till Percy Nobleman >>>