Oil Can Grooming Beard Oil Recension

Den industriella revolutionen började runt 1760 i Storbritannien inom textilindustrin och nu cirka 260 år senare har Oil Can Grooming tagit revolutionen till skägget. Man kan säga att det började med bomullsindustrin och slutade med skäggolja. Det har blivit dags för Mr Glamazon att göra ett test av de populära oljekannorna från Oil Can Grooming. Vad innehåller skäggoljorna? Hur är dofterna? Hur mycket tämjer och stärker de skägget? Läs vidare och se vad Mr Glamazon tycker om varje skäggolja i sitt test av Oil Can Grooming Beard Oil.

Oil Can Grooming Beard Oil Recension

Skäggolja test - Oil Can Grooming Beard Oil

De små oljekannorna sticker verkligen ut när det kommer till förpackningar och flaskor och när jag fick frågan om vilken skäggolja jag ville testa var mitt svar direkt - Oil Can Grooming. Nu har jag under en längre tid använt Iron Horse, Blue Collar och Angels Share som är namnen på de tre skäggoljorna från detta engelska varumärke som snabbt blivit en favorit hos skäggiga män världen över. Jag har gått runt på alla tre för att kunna ge en så rättvis bild som möjligt av resultat, formula och framförallt dofterna på de tre kraftpaketen till skäggolja.

Innehållet:

De tre skäggoljorna har samma innehåll och det är bara doften som skiljer dem åt. När man läser innehållsförteckningen märker man direkt att Oil Can Grooming Beard Oil bara nöjer sig med det bästa, vilket även märks på resultatet. Formulan innehåller druvkärnolja som är rik på antioxidanter och omega-6 vilket ger näring till skäggets fibrer samtidigt som oljan även hjälper till att bygga upp och stärka hudens barriärskikt.

Jojobaolja som egentligen är en typ av vax, men kallas för olja eftersom den är så lättflytande, är den andra ingrediensen i formulan. Den gör underverk för slitet och torrt skägg. Näringen hjälper även till att återställa ansiktshårets naturliga fuktbalans och gör skägget friskare och starkare. Nummer tre i formulan är arganolja som är en effektiv återfuktare för att snabbt mjukgöra skägget och motverkar dessutom torr och flagnande hud under ansiktshåret.

Den sista oljan som tillsats är kokosolja, som hjälper till att stimulera skäggväxten och motverka akne. Precis som andra oljor lägger sig kokosoljan som ett skyddande lager runt skäggstråna, på så sätt håller sig skägget slätt och glansigt. En annan viktig förmåga som denna superolja har tack vare sina mättade fettsyror är att den tränger in djupare i skäggstråna och motverkar frissiga toppar, torrt ansiktshår och slitage mycket bättre. Utöver dessa egenskaper är även kokosoljan en naturlig svampdödare som hjälper till att motverka mjäll i torr hårbotten. Slutligen har Oil Can Grooming tillsatt e-vitamin till skäggoljan. Vitamin E används som konserveringsmedel i naturliga produkter men har även bra egenskaper för skägget som att mjukgöra, ge lyster, elasticitet samt påverkar hur snabbt det växer.

Doften:

Oil Can Grooming Beard Oil finns i tre olika dofter och det är en smaksak vad man föredrar. Jag har under längre tid prövat alla dofterna och ska försöka ge en rättvisande bild av dem.

Oil Can Grooming Beard Oil Iron Horse

Test av Oil Can Grooming Beard Oil Iron Horse

Detta är en doft som växer! Först blir man förvirrad, man vet inte om det luktar sommarhus i mitten på juli eller läderverkstad. Alla noter kommer i en explosion när man droppar oljan i handflatan. Varje gång man gnuggar handflatorna mot varandra för att frigöra dofterna så poppar alla möjliga noter mot en med full kraft. Det är läder, hallon, tjära, mörk choklad och trä. Sedan applicerar man Iron Horse skäggoljan och då börjar det hända grejer. Man känner direkt hur doften utvecklas till något riktigt bra, man förflyttas till en vedkubbe en varm sommardag placerad intill gröna hallonbuskar dränkta i färska fullmogna bär och kanske en snickarbod i närheten. Hallondoften som skägget avger är en angenäm upplevelse som man inte annat kan älska varje gång man testar skäggoljan. Nu tänker du kanske att du kommer gå runt och lukta hallonbåtar och att det inte är så värst manligt när man har coolaste skägget i stan. Men var lugn min vän, Oil Can Grooming Iron Horse Beard Oil är en manlig doft som är fruktig utan att bli sliskig. Noterna av läder och trä som framträder diskret ger doften en skön elegans som gör att man sträcker lite extra på sig. Kompositionen är unik och ditt skägg kommer signalera att du är en man med koll. Mycket bra doft på skäggolja helt enkelt.

Till Produkten >>>

Oil Can Grooming Beard Oil Blue Collar

Test av Oil Can Grooming Beard Oil Blue Collar

Skäggolja bäst i test, jag har helt slut på superlativer efter att ha testat Oil Can Grooming Blue Collar Beard Oil. Det här är helt klart en av de bästa dofter som någonsin funnits på skäggolja. Doften är så sofistikerad och kulturell att jag numera tror att varenda smart, skäggig professor i världen doftar så här. Skäggoljan har en nyanserad, mogen essens med tydlig karaktär av piptobak och inslag av mandelmassa, kardemumma, vanilj och en gnutta citrus. Kombinationen av färsk piptobak och semla är helt genial och jag är helt förälskad i den kultiverade air som mitt skägg får av Oil Can Grooming Blue Collar Beard Oil. Den här skäggoljan kommer vara en trogen följeslagare för mig under lång tid framöver och det bästa med den, är att doften fungerar året om. Det finns inte längre några ursäkter för dåliga skäggdagar - Blue Collar är en av de bästa skäggoljor som gjorts!

Till Produkten >>>

Oil Can Grooming Beard Oil Angels Share

Test av Oil Can Grooming Beard Oil Angels Share

Den här doften kräver sin man. Min första tanke var glögg, skäggoljan doftar ju glögg! Är det så här tomten doftar? Oil Can Grooming har tänkt att namnet och doften ska anspela på änglarnas andel och deras söta dryckesvanor vid tillverkningen av fin whiskey. Men mina tankar går istället åt änglaspel, sprakande brasor, kalla vinterdagar och varm starkvinsglögg. Doften på Angels Share måste vara en fullträff eftersom vi svenskar dricker drygt fem miljoner liter glögg varje jul och det har varit en tradition hos oss sedan slutet av 1800-talet. Att likna doften med glögg kan kanske vara något missvisande men ändå bara så rätt då ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Och det är här det blir intressant med doften på Oil Can Grooming Angels Share Beard Oil eftersom doften värmer. Att värma och krydda vin är inget nytt nytt påhitt. I antikens Grekland drack man kryddat vin och även romarna sötade sitt vin och smaksatte det med kryddor. Så varför inte doftsälta skägget med denna anrika air av historia. Om jag ska beskriva doften som något annat än glögg så skulle jag säga att Oil Can Grooming Angels Share skäggoljan har en kryddig, påtagligt söt doft med fatkaraktär och inslag av russin, trä, vanilj och pomerans. Det här är helt rätt doft på afterskin och den kallare delen av året. Om du ska testa en skäggolja och vill sticka ut så är det denna olja du ska använda för doften lämnar ingen oberörd, det är nästan som änglarna smekt skägget.

Till Produkten >>>

Flaska/förpackning:

Det finns flaskor och förpackningar och sedan finns Oil Can Grooming Beard Oil. Detta är en av de coolaste inovationer som kommit på skäggoljemarknaden. Flaskan är utformad som en gammal oljedunk i metall men försedd med droppfunktion under metallkorken så att oljan alltid är enkel och smidig att applicera. Den lilla dunken rymmer hela 50ml dunderdroppar som kommer smörja skägget till perfektion. Nackdelen med den här flaskan är att den tenderar att se ut som just en oljedunk i ett garage efter en tids användning. Den är svår att hålla fräsch runt locket och blir rätt kladdig men kan man leva med det så har man helt klart en riktigt cool flaska.

Lätt eller svår att tvätta ur?

Det här är skäggolja i en gammal oljedunk, vilket skulle kunna svara på frågan. Oil Can Grooming Beard Oil kräver sitt jobb för att tvätta ur ansiktshåret men det klarar riktiga skäggschampon med enkelhet. Sedan har vi ju händerna efter applicering och det kan bli lite frustrerande med att behöva stå och tvätta dem två till fyra gånger innan oljan är borta från händerna om man saknar tillgång till bra tvål.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Oil Can Grooming skäggoljan är baserad på fyra superoljor för att ge ett bra resultat och det är exakt det den gör med endast ett par droppar. Börja med lite och bygg på med måttlighet tills önskat resultat.

Vem passar Oil Can Grooming Beard Oil för?

Den passar hårt arbetande skägg. Oljan gör sig bra i både kort och långt skägg eftersom den är så mångsidig. Oil Can Grooming skäggoljan är en perfekt följeslagare som skägget kommer tacka dig för.

Konsistens:

Skäggoljan är relativt fet, men ändå lättflytande och smörjer skäggstråna grundligt. Formulan är just det som gör denna skäggolja från Oil Can Grooming så bra, men kom i håg att måttlighet rekommenderas så inte skägget blir fett och flottigt.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

Om man är skäggfantast har man förstått fördelarna med att använda ett bra skäggschampo och eftersom Oil Can Grooming Beard Oil är en sådan förträfflig skäggolja vill man ju ha ut den fulla effekten av kraftpaketet och inte sabba med en uttorkande rengöring och sedan hoppas på att skäggoljan fixar biffen. Samspel mellan produkterna är A och O. En bra handtvål kan vara bra att ha till hands om man inte vill tvätta händerna i omgångar efter applicering. En kam eller borste kan vara bra att ha, men inget måste med denna olja, då den är så lättarbetad men vill man ha full effekt och få ner oljan maximalt så bör en skäggborste användas. Vill du däremot ha lite styrsel och enklare styling på skägget, komplettera med ett vax eller balm. Värt att tänka på när du ska köpa skäggolja från Oil Can Grooming är att dofterna från detta märke är väldigt unika och kan vara svåra att matcha med andra produkter om doftnoterna inte går i harmoni.

Återfuktande effekt:

Skäggoljan smörjer varje skäggstrå med precision och återfuktar rikligt tack vare sin grymma formula. Oil Can Grooming Beard Oil är en livräddare av guds nåde när skägget är torrt och behöver en omedelbar uppfräschning.

Hur mycket fräschare blev skägget?

Det blir nästan utslag på richterskalan av effekten denna skäggolja ger ansiktshåret. Varje olja i formulan tillsammans med vitamin E ger resultat och skägget får ett grymt glow. Kvalitet rakt igenom.

Helhetskänsla

Det är bara konstatera att Oil Can Grooming Beard Oil är ett mästerverk! Det har varit ett sant nöje att få testa och recensera de tre skäggoljorna från detta varumärke. Oljemixen i formulan är helt perfekt och dofterna något helt unikt och eget, här är det inget sandelträ eller citrus som många skäggoljor doftar. Det hade kunnat bli ett ordentligt magplask, men Oil Can Grooming har tagit fram tre helt unika och fantastiska dofter på sina alster i kombination med en noga avvägd formula. Blue Collar nog är den bästa doft som gjorts på skäggolja. Angels Share är bästa skäggolja doften för det kalla halvåret och absolut ett måste under julen. Iron Horse är däremot doften för det varma halvåret. Det är bara ta av sig hatten och buga för dessa hantverk och konstatera att Oil Can Grooming Beard Oil är en av de bästa skäggoljor man kan ha. Dofterna är en smaksak men om skägget själv får välja så är det Oil Can Grooming Blue Collar Beard Oil alla dagar i veckan med Iron Horse till midsommar och Angels Share till jul.

Oil Can Grooming >>>