Recipe for men Silver Crystal Pomade Recension

Vår testpilot Carl har testat Recipe for men Silver Crystal Pomade som är en pomada som ger en skön lyster i håret för att skapa en klassisk look.

Test av Recipe for men Silver Crystal Pomade

Hårvax test - Recipe for men Silver Crystal Pomade

Just nu är det ganska speciella tider. Jag får lov att erkänna att det inte är varje dag jag fixar frisyren eller komponerar en modern look. Att jobba hemma har blivit den nya vardagen, och under mötesfria dagar är det inte ovanligt att skrivbordet får sig ett 10-timmarsbesök utan att frisyren kammats. Hemmajobbet har också gjort att håret fått växa lite extra och att den välpressade skjortan byts ut mot en kritvit t-shirt och en bekväm överskjorta istället. Jag har dock under dom senaste veckorna kommit in i rutinen att varje morgon fixa frisyren – precis som om jag skulle till kontoret en vanlig dag. Det har hjälpt mig att upprätthålla en känsla av stil trots att man kan sitta helt ensam framför laptopen en hel dag, utan att man möter någon.

Den senaste månaden har jag använt Silver Crystal Pomade från Recipe for men, och jag måste säga att jag nog är lite bortskämd – den passar min frisyr oförskämt bra. Om man som jag har en ganska klassisk pompadour-frisyr så är det alltid en god idé att ha minst en burk pomada i håret. Silver Crystal Pomade upplever jag är ett bra mellanting om man gillar styrkan i ett vanligt clay-vax, men samtidigt uppskattar en subtil glans som ofta är någonting som kommer med många pomador. Det riktigt tacksamma med detta hårvax är att det under dagen är lätt att styrka om frisyren från städat till busigt – något som jag kan avslöja är mycket smakfullt att göra beroende på situation.

Det bästa resultatet har jag under den senaste månaden fått när jag applicerat Silver Crystal Pomade i fuktigt hår, strax innan det är dags att föna håret. Jag upplever att vaxet binder sig med håret genom att man applicerar det direkt efter att man torkat håret lite lätt efter duschen och sedan attackerar frisyren med hårfönen.

Test av Recipe for men Silver Crystal Pomade

Om du har läst mina recensioner av hårvax här på Glamazon tidigare så vet du nog att jag är ett stort fan av att alltid komplettera mina frisyrer med en hårspray som gör att frisyren jag bygger – oavsett hur lugn eller avancerad den kan vara – håller under hela dagen. Även in på dom sena timmarna. Till detta vax har jag kompletterat med en kraftig hårspray från Lernberger Stafsing för att säkerställa just detta.

För vem passar Recipe for men pomadan?

Recipe for men’s Silver Crystal Pomade passar dig som vill bygga en modern och stilig look med en enkel applicering och hög glans.

Hur bra är pomadans hållfasthet om man har tjockt eller tunt hår?

Som så många andra pomador så baseras hållfastheten på hur mycket vax man arbetar in i håret. Jag har gått efter principen att arbeta in vaxet långt bak i håret för att med tiden komma fram till luggen. Börja med en mindre klick pomada och öka på efter behov för att få en bra uppfattning om hur mycket vax du behöver för att uppnå den optimala hållfastheten då det beror på om du har tjockt hår som jag – eller lite tunnare hår.

Hårvax Test Recipe for men Silver Crystal Pomade

Till Produkten >>>

Vad doftar hårvaxet och sitter den i under dagen?

Vaxet har en frisk doft som påminner likt JS Sloane 1947 Superior Hold sitter i under dagen. Det bästa ordet för att förklara doften är kort och gott: fräscht!

Ska detta hårvax appliceras i torrt eller vått hår?

Appliceras med fördel i vått hår för att sedan bygga frisyren och låta håret torka samtidigt – eller innan du börjar bearbeta frisyren med hårfönen.

Behöver man komplettera Recipe for men pomadan med hårspray?

Om du vill ha en stadga som garanterat håller sig under hela dagen och in på dom sena timmarna så rekommenderar jag att du kompletterar din Recipe for men pomada med en bra hårspray med hög stadga.

 

Behöver man styla om frisyren under dagen?

Om du på morgonen bearbetade frisyren med en stark hårspray så behöver du inte oroa dig för att behöva styla om frisyren under dagen. Om du däremot bygger lite mer lekfulla frisyrer så kan det finnas en poäng i att styla om frisyren inför besöket på den lokala baren.

Ska man ha mycket eller lite hårvax till frisyren?

Du behöver bara en liten klick av vaxet för att bygga en modern frisyr om du har lite tunnare hår. Regeln är att ju tjockare hår du har – ju mer vax behöver du.

Test av Recipe for men Silver Crystal Pomade

Är Recipe for men pomadan lätt att tvätta ur håret?

Som många andra pomador så är även Recipe for men’s Silver Crystal Pomade mycket enkel att tvätta ur håret. Lite schampo för män och ett par skvätt från duschmunstycket och du är redo för sängen!

Hur är förpackningen på Recipe for men Silver Crystal Pomade?

Precis som nästan samtliga produkter från Recipe for men så kommer även deras Silver Crystal Pomade i deras klassiska röda förpackning. Fördelen med detta är att den sticker ut i badrumsskåpet – men nackdelen kan vara att om du också har deras Steeze Cream eller skäggbalm så kan det bli svårt att urskilja dom då alla har samma utseende. Du får helt enkelt vara uppmärksam för att inte massera in skägget med en pomada om du har flera produkter från Recipe for men i skåpet!

 

Sammanfattning av Recipe for men,s kvalitativa pomada

Svenska Recipe for men har som vanligt tänkt på det mesta i sin framtagning av en kvalitativ pomada till den moderna mannen. Jag är imponerad och Silver Crystal Pomade förtjänar sin självklara plats på topplistan med bästa hårvaxet för män varje dag i veckan. Recipe for men kan sin grej!

Till Recipe for men >>>