Fri frakt över 589 kr

Exfoliering är ett mycket viktigt steg i din hudvårdsrutin, speciellt när det kommer till rakning. Just därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra ett gediget ansiktspeeling test och recensera Daimon Barber Exfoliating Cleanser. Hur bra är denna peeling för män? Befriar den effektivt hudytan från döda celler? Rengör den på djupet? Vad innehåller exfolieringen? Återfuktar den huden? Hur är doften? Frågorna är många, så läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker om denna exfolierande rengöring i sin Daimon Barber Exfoliating Cleanser recension.

Ansiktspeeling Test Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Daimon Barber Exfoliating Cleanser Recension

Jag har länge haft Daimon Barber Original Pomade som en av mina absoluta favorit produkter när det kommer till hårstylingen så just därför var jag riktigt taggad inför chansen att få göra ett ansiktspeeling test med just Daimon Barber Exfoliating Cleanser. Och ja, denna exfoliering för män motsvarade alla min förväntningar och jag har nu hittat en ny favorit som hjälper mig bli den bästa versionen av mig själv. Den tar enkelt och smidigt bort död hud och orenheter men det bästa är att exfolieringen inte torkar ut huden som så många andra peelingar brukar göra.

Det här är en peeling för män som återfuktar samtidigt som den rengör vilket är rätt coolt. Pelling för oss killar brukar vanligtvis fokusera på problemhud som akne och finnar men det gör inte Exfoliating Cleanser från Daimon Barber, den fokuserar istället på att mjukgöra huden och fylla på den med fukt. Just den egenskapen gör det här till en perfekt vän och följeslagare året om, särskilt under vinterhalvåret men även under sommaren och alltid inför rakning.

Anledningen till det kommer jag gå in på lite senare i min Daimon Barber Exfoliating Cleanser recension. Men först tänkte jag gå igenom vad denna peeling innehåller och varför ingredienserna faktiskt gör detta till den bästa peelingen för torr och känslig hy varje dag i veckan och varför även detta är ett bra val för alla hudtyper.

Vad Innehåller Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Daimon Barber har gjort sig kända för att deras produkter alltid innehåller noga utvalda och bra ingredienser som gör vad de ska för huden och lite därtill. Och det är inget undantag med Daimon Barber Exfoliating Cleanser. Denna rengörande ansiktspeeling har en väl sammansatt formula med Kapryl/Capric Triglyceride som hjälper huden att motstå fuktförlust tack vare sitt rika innehåll av mjukgörande och välgörande fettsyror.

ingrediensen med det läskiga namnet kommer från kokosolja och glycerin och fungerar som ett naturligt och skonsamt förtjockningsmedel. Men anledningen till att vi på Glamazon vill lyfta fram just Kapryl/Capric Triglyceride i den här produkten, är att denna ingrediens främsta egenskaper fungerar som en penetrationsförstärkare för övriga ingredienser i peelingen och att Kapryl/Capric Triglyceride har utmärkt förmåga att återfukta och fylla på huden med fukt.

Nästa ingrediens vi hittar i formulan är glycerin som ger mera fukt till huden och bevarar elasticiteten. Vi har bara gått igenom de två första ingredienserna men redan nu kan vi se att Daimon Barber Exfoliating Cleanser är en rengörande ansiktspeeling som lämpar sig alldeles utmärkt för torr hud som vill ha mer elasticitet.

Vi på Glamazon gillar glycerin lite extra för dess förmåga att förbättra hudbarriärens funktion och fuktbalans. Ingrediensen är mycket vanlig i hudvård tack vare sina goda fuktbindande egenskaper, vilket gör den till en hörnsten när det kommer till kvalitets raktvål och rakkräm bland annat.

Att glycerin även har en utmärkt förmåga att sprida sig över huden och bilda en vätskereservoar som hjälper till att reparerar översta hudlagret är bara en bonus likt dess andra fantastiska egenskaper som att förbättra hudens elasticitet, dämpa akut irritation och öka penetrationen av andra aktiva ingredienser. Kort och gott glycerin är en grym ingrediens som man ska titta efter om man har torr eller känslig hy.

Ingen rengörande ansiktspeeling utan nått som exfolierar eller skrubbar bort döda hudceller och Daimon Barber Exfoliating Cleanser innehåller finmald pimpsten som polerar bort gamla hudceller från hudytan och gör huden mjuk och len för en klarare hud med förbättrad struktur.

För att mjukgöra, lugna och skydda huden vid rengöringen så innehåller även peelingen bivax. ingrediensen absorberas inte av huden utan ger en skyddande hinna som förhindrar fuktförlust utan att täppa till porerna vilket gör den utmärkt för torra hudpartier. Bivaxet hjälper även till att lindra klåda och irritation tack vare sinna antiinflammatoriska och läkande egenskaper.

Ansiktspeeling Test Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Slutligen kommer vi in på superhjälten i formulan som gör Daimon Barber Exfoliating Cleanser till en stark kandidat till bästa peelingen för torr och känslig hy. Honung. Det är lätt att förstå Nalle Puhs besatthet av detta flytande guld för huden. Men den lilla honungsälskande björnen har förstått poängen med denna ingrediens, även om han äter upp merparten så ser han till att få en bra ansiktsvård på köpet vid varje måltid.

Honung fungerar som ett bakteriedödande och helt fantastiskt rengöringsmedel som mjukgör huden och tar bort döda hudceller. Anledningen till att vi på Glamazon gillar honung så mycket i Daimon Barber Exfoliating Cleanser är ingrediensens fuktighetsbevarande egenskaper som gör underverk för torr hud och att honung rengör effektivt utan att tvätta bort hudens naturliga oljor.

Anledningen till att honung är så bra för huden är att ingrediensen innehåller flera enzymer som håller ansiktet rent från ovälkomna bakterier och motverkar bildandet av porer. Förutom enzymer innehåller denna superhjälte till ingrediens även antioxidanter som rengör, återfuktar och ger huden rikligt med näring. Allt detta och då har vi inte ens nämt att honung är ett mycket effektfullt verktyg när det kommer till akne eller irriterad hud tack vare dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Hela formulan på Daimon Barber Exfoliating Cleanser fungerar utmärkt i symbios och bidrar starkt till att detta är bästa ansiktsskrubb för dig med känslig eller torr hy. Det som gör att formulan sticker ut lite extra är att den återfuktar huden i stället för att torka ut ansiktet som många andra rengörande och exfolierande produkter brukar göra.

Hur Är Formulan På Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Formulan på Daimon Barber Exfoliating Cleanser är krämig och härligt rivig utan att irritera huden. Den löddrar inte vid applicering utan blir istället till en rengörande oljig konsistens som smörjer huden behagligt samtidigt som den finmalda pimpstenen smidigt och effektivt tar bort död hud.

Vad Doftar Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Daimon Barber Exfoliating Cleanser har en härlig varm maskulin doft av orientaliska kryddor och honung som påminner om klassiskt rakvatten eller herrparfym åt det tvåligare hållet. Kompositionen är mycket trevlig och jag kan bara konstatera att den rika, naturliga doften på denna rengörande ansiktspeeling bidrar till en övergripande fantastisk upplevelse!

Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Till Produkten >>>

Hur Är Förpackningen På Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Ansiktspeelingen kommer i en kartong som inte skvallrar om vad som finns för nått spännande där inne. Men direkt när man öppnar förpackningen kommer det ut en 100 milliliters tub som ser väldigt premium ut med den eleganta silverfärgen och designen som Daimon Barber har valt.

Själva tuben är mjuk med en hård svart skruvkork som är enkel att skruva av och på vid användning. Stort plus för tubens mjukhet som gör det enkelt att dosera exakt önskad mängd vid applicering. Förpackningen på Daimon Barber Exfoliating Cleanser är bra och enkelt att arbeta med, samt att den dessutom ser riktigt snygg ut på badrumshyllan.

Hur Använder Man Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Exfoliating Cleanser från Daimon Barber är mycket enkel att använda. Jag själv använder den två kvällar i veckan och alltid före rakning. Oavsett tidpunkt för peelingen så skölj ansiktet med varmt vatten innan du börjar applicera denna exfoliering för män på huden. Den varma temperaturen från vattnet får porerna att öppnas, vilket gör att peelingen kan gräva djupare in i huden och enklare ta bort orenheter, vilket ger bäst resultat och även förbereder huden för perfekt jämn och ren rakning.

Daimon Barber Exfoliating Cleanser ska appliceras på fuktig hud. Ungefär storleken av en ärta är lagom. Jag brukar gnugga ut formulan i mina handflator innan jag därefter försiktigt masserar dem över huden i ansiktet. Skrubba inte för hårt, eftersom det tar bort för mycket av din huds skyddande barriär, vilket kan resultera i rodnad och irritation.

Använd istället cirkulära mjuka rörelser över hela huden, inklusive skäggområdet i ansiktet, innan du sköljer av. Det är viktigt att komma ihåg att exfoliera halsen med. Även om ditt ansikte är i fokus, är det lätt att glömma att lika mycket uppmärksamhet måste ägnas åt halsen, eftersom det är där de flesta av oss män brukar drabbas av inåtväxande hårstrån. Kort och gott så använder man Daimon Barber Exfoliating Cleanser exakt som en vanlig ansiktsrengöring för män.

Behöver Man Komplettera Daimon Barber Exfoliating Cleanser Med Något Annat?

Fördelen med Daimon Barber Exfoliating Cleanser är att den förutom att peela huden även fungerar som en ansiktsrengöring. Men jag skulle ändå rekommendera att komplettera denna exfoliering för män med Daimon Barber Face Wash för de dagar då man inte använder peelingen. Det är en mild, lätt löddrande ansiktsrengöring som motverkar grått och glåmigt utseende samt mjukgör och väcker liv i huden. Förutom ansiktstvätten så bör det finnas en ansiktskräm herr med i rutinen.

Min absoluta favoritprodukt som jag kompletterart Daimon Barber Exfoliating Cleanser med är Depot N° 808 Deep Hydration Face Mask. En kväll i veckan har jag unnat mig absolut lyxig egentid genom att först ta en lång varm dusch och exfolierat ansiktet med Exfoliating Cleanser från Daimon Barber. När jag sedan kommit ut ur duschen har jag direkt vecklat ut och applicerat min återfuktande sheet mask från Depot Maletools. Därefter har det bara varit att koppla av och kolla avsnitt av favoritserier medan ansiktsmasken fått förbättra elasticitet och hudton för ett fräschare och yngre utseende. Kan starkt rekommendera detta.

Daimon Barber Exfoliating Cleanser är även en fantastisk produkt att börja rakningen med innan man applicerar rakkräm, gel eller lödder. För rakning bör man komplettera med exempelvis Daimon Barber Shave Cream och Daimon Barber Post Shave Balm. Men det viktigaste är som sagt att börja med just denna exfoliering för män. Ska även tillägga att om man har skägg så är Daimon Barber Exfoliating Cleanser perfekt att börja skäggtvätten med innan ditt skäggschampo. Formulan är så bra att den inte skadar skägget samtidigt som den djuprengör huden under ansiktshåret vilket är perfekt för att motverka skäggmjäll.

Hur Känns Daimon Barber Exfoliating Cleanser I Ansiktet?

Känslan på huden är den perfekta balansen mellan en ansiktspeeling och rengöring eftersom den fint malda pimpstenen utan ansträngning rensar bort all grov, död hud och de återfuktande ingredienserna gör att huden i ansiktet känns mjuk och återfuktad. Daimon Barber Exfoliating Cleanser är även ett utmärkt alternativ för dig som söker en exfoliering som förbereder din hud för rakning utan att orsaka några skador eller rakbränna. Den innehåller en kombination av bivax och honung, som har antibakteriella och antioxiderande egenskaper som hjälper till att minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande. Den innehåller även propolis som skyddar mot miljöpåverkan och fria radikaler som stör huden.

Hur Är Den Rengörande Effekten Av Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Tio Glamazon av tio möjliga för den rengörande effekten med Daimon Barber Exfoliating Cleanser. Huden känns len, fräsch och djupt rengjord. Och det bästa det är att huden inte stramar efteråt tack vare den fantastiska formulan. Om man har skägg så är det här bästa peelingen man kan använda för rengöra huden under skägget ordentligt. Säg hejdå till skäggmjäll och välkommen till Daimon Barber Exfoliating Cleanser.

Hur blir Resultatet med Daimon Barber Exfoliating Cleanser?

Resultatet med Daimon Barber Exfoliating Cleanser blir mycket bra och tillfredställande. Vilket man kan se direkt. Huden blir omedelbart slätare och fräschare med en yngre och piggare uppenbarelse. Och det säger man ju inte nej till direkt! Även rakningen blir till en överlag trevligare upplevelse med bättre resultat tack vare den här peelingen.

Ansiktspeeling Test Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Är Daimon Barber Exfoliating Cleanser Bästa Ansiktsskrubb?

Ja detta är bästa ansiktsskrubb för torr och känslig hy. Den är även en strak kandidat till bästa peeling alla hudtyper eftersom den är så otroligt mångsidig. Daimon Barber Exfoliating Cleanser är ett måste när det kommer till att förbereda huden för rakning utan att orsaka några skador. Den innehåller en kombination av bivax och honung, som har antibakteriella och antioxiderande egenskaper som hjälper till att minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande. Exfolieringen innehåller även propolis som skyddar mot miljöpåverkan och fria radikaler som stör huden.

Känslan på huden med Daimon Barber Exfoliating Cleanser är den perfekta balansen mellan en ansiktspeeling och rengöring eftersom den fint malda pimpstenen utan ansträngning rensar bort all grov, död hud och de återfuktande ingredienserna gör att huden i ansiktet känns mjuk och återfuktad. Det här är ansiktsskrubb bäst i test tack vare sin fantastiska förmåga att återfukta och även få en att bli den bästa versionen av sig själv. Rekommenderas.

Är Daimon Barber Exfoliating Cleanser Bästa Ansiktsrengöring?

Huden kommer kännas len, fräsch och djupt rengjord efter användning. Daimon Barber Exfoliating Cleanser är en stark kandidat till bästa ansiktsrengöring, dock kan den vara lite för kraftig att använda både morgon och kväll. Men om man definierar att kravet på bästa ansiktsrengöring är hur ren huden blir så är detta en vinnare.

Det bästa är att huden inte stramar efter tvätten tack vare den härligt återfuktande formulan. Stort plus för att man kan använda Daimon Barber Exfoliating Cleanser för att djuprengöra huden under skägget ordentligt. Säg hejdå till skäggmjäll och välkommen till fantastisk ren och fräsch hud. Detta är en riktigt bra komplettering till ansiktstvätten som förtjänar sin självklara plats i badrumsskåpet.

Till Daimon Barber >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer