Percy Nobleman Shaving Cream Recension

En utmärkt rakkräm ska hjälpa till att mjukgöra skägget, vilket i sin tur ger mer kontroll under själva rakningen och minskar risken för irritation. Det har blivit hög tid för Mr Glamazon att testa och recensera Percy Nobleman Shaving Cream. Hur bra är raklöddret? Hur fungerar den med säkerhetshyvel? Går rakkrämen att använda med moderna rakhyvlar som Gillette Fusion eller Mach3? Hur funktionell är denna klassiska rakkräm att applicera med eller utan rakborste? Vad innehåller rakkrämen? Läs vidare här nedan och se vad Mr Glamazon har för intryck av Percy Nobleman Shaving Cream i sitt test av rakkräm.

Percy Nobleman Shaving Cream Recension

Recension Av Percy Nobleman Shaving Cream

För mig är rätt rakkräm viktigt. Den ska dofta gott, skapa ett tjockt, krämigt lödder som mjukgör skäggstubben men den ska även återfukta min hud och skydda den från rakbladet. Att få chansen att testa och recensera Percy Nobleman Shaving Cream har varit en förnäm upplevelse. Den är formulerad för att klara allt jag kräver av en rakkräm och och ger ett resultat man vill adla. Varför? Vi börjar med att gå igenom vad den feta, veganvänliga formulan och vad den gör för rakningen.

Vad innehåller Percy Nobleman rakkrämen?

Percy Nobleman Shaving Cream är en klassisk glycerinbaserad rakkräm. Med det sagt så innehåller den inte så mycket mer än bara kokos och glycerin. Det är inte dåligt på något sätt. Kokos gör att rakkrämen stannar kvar där den ska på huden och ger en fet och rätt kladdig känsla. Glycerin i sin tur är en fantastisk ingrediens i just rakkräm tack vare sin utmärkta förmåga att binda fukt och reparera översta hudlagret. Att glycerin även sprider sig snabbt på huden och bildar en vätskereservoar som skyddar mot rakbladet är bara bonus. Hela formulan i Percy Nobleman Shaving Cream är veganvänlig, återfuktande och väldigt fet. Den är ett lysande exempel på att det inte behövs särskilt många ingredienser för att skapa en väl fungerande formula som smörjer och skyddar huden för den ultimata rakupplevelsen.

Hur är Percy Nobleman Shaving Cream att använda med rakborste?

En rakborste är din bästa vän tillsammans med Percy Nobleman Shaving Cream. Även om upplevelsen av klassisk våtrakning inte är som den var en gång i tiden, finns det ingen anledning att förneka sig själv lyxen och det aromatiska nöjet som i att använda en rakborste tillsammans med den här rakkrämen.

Jag har testat Percy Nobleman Shaving Cream både med att löddra den i skål och att löddra den direkt i ansiktet med borste. Båda teknikerna har sina för och nackdelar, så det är mer en smakfråga vad man man föredrar. För mig personligen så föredrar jag att löddra upp Percy Nobleman rakkrämen direkt i ansiktet eftersom formulan är så kladdig och fet och det helt enkelt är betydligt enklare att få den till området som ska rakas, än att försöka få den att släppa fingrarna och hamna där man vill i en skål.

Om man har tid och lite tålamod däremot så är det världsklass på raklöddret om man vispar upp det innan applicering men jag återkommer till det senare. En sak är säkert med Percy Nobleman Shaving Cream, och det är att den gör sig bäst med rakborste.

Löddra Rakkrämen Med Rakborste Direkt I Ansiktet

Att löddra Percy Nobleman Shaving Cream direkt i ansiktet med rakborste är enkelt. Se bara till att huden är ren och lätt fuktig. Ta sedan lite rakkräm från burken med rena fingrar och smörj ut i ansiktet. Sen är det bara fukta rakborsten i varmt vatten och därefter arbeta med den i cirkulerande rörelser i ansiktet tills du har täckt området som ska rakas med ett tillfredställande lödder.

Formulan i Percy Nobleman Shaving Cream är väldigt fet och tung, så det blir inte något fluffigt, lätt lödder utan mer än smörig vit tjock hinna som lägger sig skyddande över området som ska rakas och ligger kvar där den ska tills rakbladet passerat.

För att löddra rakkrämen direkt i ansiktet så lämpar sig en kraftigare rakborste som best badger, svinborst eller syntet bäst. De modellerna hjälper rakkrämen att tränga in i huden vilket hjälper till att motverka inåtväxande skäggstrån och skärsår. Både best badger och svinborsten ger även en lättare peeling och skön rivig känsla.

Låt bara den vita smöriga hinnan av rakkrämen få verka en liten stund innan du går loss med rakbladet. Resultatet blir silkeslent. Det jag gillar mest med rakkrämen från Percy Nobleman är resultatet, doften och den feta, smöriga och veganvänliga formulan som stannar kvar på huden tills man själv väljer att avlägsna den.

Löddra Rakkrämen Med Rakborste I Skål

Den andra tekniken för applicering med rakborste, är att löddra upp Percy Nobleman Shaving Cream i en skål. Det här kräver mycket mer arbete, tålamod och lite övning för att få till, men när du väl lärt dig hur du ska få krämen att hamna i skålen istället för att sitta kvar på fingrarna så är det här det bästa sättet man kan raka sig på.

Börja bara med att lägg en liten klick av rakkrämen i en rakskål, det här är den jobbiga delen. När det är klart så stänk några droppar varmt vatten i skålen och vispa därefter med en rakborste som är fuktad i varmt vatten. Det är viktigt att rakborsten är varm för det är nyckeln till allt här.

Jobba sedan med cirkulerande lätta rörelser för att få bort luftbubblorna och bygga det lödder du vill ha. Tänk på att krämen expanderar så ta inte för mycket rakkräm.

Vid appliceringen är konsistensen tjock, krämig och fluffig och lägger sig perfekt med rakborstens cirkulära rörelser över huden. Raklöddret smörjer och skyddar huden utmärkt och hela rakupplevelsen är världsklass med den här tekniken.

Tycker man att det är lite krångligt att få rakkrämen att hamna i en skål kan man även löddra upp Percy Nobleman Shaving Cream direkt i sin egen burk, men tänk bara på att den kommer bli mer rinnig och utspädd av vattnet som tillförs med tiden.

Går det använda rakkrämen utan borste?

Ja det går att använda rakkrämen från Percy Nobleman utan rakborste, men inget som rekommenderas om du rakar dig med moderna flerbladsrakhyvlar som Gillette Fusion eller Mach3. Eftersom formulan är så fet, smörig och tung så lägger sig rakkrämen som ett tjockt vitt skyddande täcke över huden när den appliceras med fingrarna.

Den här metoden lämpar sig bara om du rakar dig med kniv eller med en aggressiv säkerhetshyvel där risken för skärsår är överhängande.

Själva appliceringen är superenkel, det är bara ta en liten klick rakkräm med rena fingrar och applicera med cirkulära rörelser över området som ska rakas. Blir det för tjockt så fukta bara fingrarna och löddra på tills du är nöjd.

Percy Nobleman Shaving Cream Recension

Hur fungerar Percy Nobleman Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Percy Nobleman Shaving Cream är som gjord för att användas med en klassisk säkerhetshyvel. Det här är giftemål direkt mellan rakkräm och hyvel. Resultatet blir silkeslent och perfekt varje gång man rakar sig. Rakbladet glider nära huden utan några som helst svårigheter och den tjocka, smöriga formulan skyddar och ser till att man går i mål utan några missöden.

Det är bara låta huvudet på säkerhetshyveln falla av sin egen vikt och kapa skäggstråna med perfektion. Tack vare den utmärkta formulan kan man vara aggressiv även vid svåra partier som hakan. Rakkrämen från Percy Nobleman ger ett bra skydd till huden i kombination med säkerhetshyvel.

Hur fungerar rakkrämen med Mach3 eller Fusion?

Det beror på hur man väljer att applicera löddret. Om man applicerar rakkrämen med fingrarna så är formulan alldeles för tjock för att fungera i hop med Mach3 eller Fusion, rakkrämen kommer klogga igen bladet istället för att skära skäggstråna. För att råda bot på det problemet så krävs det mindre rakkräm och mer vatten och då kan man lika gärna använda en rakgel.

Man köper Percy Nobleman Shaving Cream för dess tjocka, feta, skyddande formula. Det går något bättre att använda Mach3 eller Fusion rakhyvel om man löddrar upp rakkrämen med en rakborste i ansiktet före rakningen, men det är som sagt bara något bättre och inget att rekommendera.

Bäst resultat med en modern flerbaldshyvel får man om man löddrar upp krämen i en skål. Då kan man styra fastheten och konsistensen på raklöddret vilket möjliggör att man kan raka sig med en Mach3 eller Fusion rakhyvel utan att klogga igen rakbladet och få ett hudnära resultat.

Ger Percy Nobleman Shaving Cream ett bra lödder?

Raklöddret är mycket trevligt och bra om man löddrar upp det i en mugg eller skål med rakborste. Det är tjockt, krämigt och fluffigt som vispgrädde.

Löddret blir inte lika framträdande om man applicerar det direkt i ansiktet med fingrar eller rakborste, men däremot mer skyddande och fetare i konsistensen. Percy Nobleman Shaving Cream ger en enkel och friktionsfri rakning, samtidigt som det krämiga löddret återfuktar och skyddar huden under rakningen.

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

Det behövs inte mycket alls av Percy Nobleman Shaving Cream för att få resultat. Formulan är väldigt dryg, vare sig du löddrar i skål eller direkt i ansiktet så expanderar den. Lite räcker långt för att täcka området som ska rakas med fullgott resultat. Rakkrämen från Percy Nobleman är mycket dryg.

Hur är doften på Percy Nobleman Shaving Cream?

Det här är en doft på rakkräm man uppskattar. Percy Nobleman är kända för sina manliga och klassiska dofter och om du har prövat Percy Nobleman Caffeinated Shampoo & Body Wash så vet du vad jag pratar om.

Doften på rakkrämen är inget undantag och öppnar upp med fräscha trevliga noter av melon, äpple och bergamott som ger en behaglig uppfriskande start på rakningen med en lätt känsla av tvål.

För att man ska vakna till och skärpa sinnena så övergår doften i noter av grapefrukt, kryddat med svartpeppar och sedan lite träig patchouli. Slutligen kommer det tunga artilleriet med noter av tobak, bärnsten, mysk och söt vanilj som ger kompositionen en härlig karaktär.

Doften på Percy Nobleman Shaving Cream är väldigt bra, uppskattad och ett trevligt tillskott i vardagen. Den är fräsch, behaglig och lätt att blanda med efterföljande produkter. Riktigt bra.

Percy Nobleman Shaving Cream Recension

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på rakkrämen?

Rakkrämen kommer i en smidig svart burk på 175ml som är enkel att ta med sig. Det finns inte så mycket att säga om förpackningen i sig, den är gjord i plast och har skruvlock. Jag saknar att den inte har räfflat lock då burken kan vara lite svår att öppna och stänga om man är våt om händerna men det är inget som stör. Funktionellt, enkelt och inga krusiduller. Lika enkelt som innehållet är bra.

Behöver man komplettera Percy Nobleman Shaving Cream med andra produkter?

Det behövs en rakborste, gärna även en säkerhetshyvel eftersom den gör sig mer rättvis med en så här pass bra rakkräm. En klassisk fast tvål ska alltid finnas till hands så att händerna är rena. Det gäller även ansiktet så Percy Nobleman Face & Stubble Wash är att rekommendera, den rengör inte bara ansiktet utan mjukgör även skäggstubben så det blir enklare att raka bort den. Efter rakningen är Percy Nobleman Recovery Balm en bra produkt att använda för att lugna, absorbera överflödig olja och minska synliga porer så att huden får en fräsch och mer ungdomlig känsla.

Kort Sammanfattning Av Percy Nobleman Shaving Cream:

Det här är en mycket bra rakkräm som man uppskattar. Percy Nobleman Shaving Cream erbjuder en perfekt rakning som inte torkar ut huden och får en att gå ut och möta världen med ett stort leende.

Det som gör just den här till rakkräm bäst i test så bra är den krämiga, tjocka formulan som skyddar huden i kombination med den fräscha doften. Rakkrämen går att använda både med och utan rakborste och alla sorters rakhyvlar. Men jag rekommenderar att den används framförallt med rakborste och säkerhetshyvel för då kommer den helt till sin fulla rätt. Percy Nobleman har tagit en gammal klassiker och gjort den modern utan att ta bort känslan från vad traditionell våtrakning ska vara. Percy Nobleman Shaving Cream är dryg, doftar gott och erbjuder en perfekt rakning. Rekommenderas.

Till Percy Nobleman >>>