5 tips för att skaffa skägg

Att skaffa skägg är en konstform som kräver kunskap, tålamod och rätt verktyg. Vare sig du drömmer om ett långt, tjockt skägg eller bara en välformad skäggstubb, finns det några grundläggande tips att följa för att uppnå bästa möjliga resultat. Låt oss dyka ner i dessa fem nyttiga tips för att framgångsrikt skaffa snyggt skägg!

5 tips för att skaffa skägg

Grunden för att odla ett imponerande skägg

Varje framgångsrik skäggresa börjar när du är redo att börja odla skägg. För att verkligen låta ditt ansiktshår nå sin fulla potential krävs mer än att bara låta det växa fritt. Det handlar om att förstå ditt skäggs unika behov, att behandla det väl och att anpassa din skäggvård efter dess olika faser. Här ger vi dig några konkreta steg och metoder för att bygga den där grunden, så att ditt skägg kan blomstra i all sin prakt.

#1. Tålamod

Vi börjar genast med den svåraste uppgiften i hela processen med att skaffa skägg, tålamod. Att odla ett anständigt skägg tar tid och det tar ofta längre tid än förväntat. Det varierar förstås från person till person, men att skaffa skägg kan lätt ta två månader. Ge ditt ansiktshår gott om tid att växa och bestäm dig för ett datum som du vill arbeta mot. När ditt skägg börjar växa, blir rengöringen oerhört viktigt.

2#. Tvätta skägget

Precis som håret uppe på ditt huvud behöver du tvätta skägget. Efter några pubtimmar, gymmet, måltider och eventuell rökning blir det mycket smuts och otäck doft på dina skägghår. Självklart vill du ha ett fräscht skägg, så tvätta det regelbundet med skäggschampo och skäggbalsam.

Efter din skäggtvätt, applicera alltid en skäggolja eller skäggbalm för att ta hand om ansiktshåret och den underliggande huden. Detta förhindrar mjäll i skägget och ansiktshåret kommer att se fylligare ut och få fin lyster igen. Kom i håg att vanligt schampo är för för håret uppe på huvudet och duschgel eller tvål är gör huden på kroppen. De båda är alldeles för kraftiga och förstör skägget så använd produkter som är avsedda för att rengör just skägghår.

Depot N° 501 Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo

Depot N° 501 Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo

Depot N° 501 Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo är en bra skäggtvätt som är framtaget för mild, daglig rengöring av ansiktshåret. När det kommer till att skaffa skägg så är innehållet med myntaolja, aloe vera och pro-vitamin B5 utmärkt för att återfukta och mjukgöra. Resultatet blir ett renare och snyggare ansiktshår.

Till Produkten >>>

#3. Undvik att klia

Nu kommer vi till den största boven när det kommer till att skaffa skägg och som kan få dig att ta till din rakhyvel och raka för tidigt, klåda. Ingenting är mer irriterande än ett växande ansiktshår som kliar. Egentligen finns det ingen direkt lösning att ta till när det kliar i skägget som en salva eller olja. De nya hårstråna kliar och svider i huden när de växer sig långa och det är bara att bita i det sura äpplet.

Klådan varar vanligtvis bara någon vecka eller två. Däremot är det viktigt att använda skäggolja eller skäggbalm då de mjukgör skäggstråna och gör ansiktshåret lite mindre stickigt, vilket i sin tur gör processen med att skaffa skägg inte blir så kliande. En annan sak som hjälper är att kamma ditt skägghår i växtriktningen, du kan använda en speciell skäggkam från till exempel Kent Brushes. Genom att kamma skägget så masseras huden och hårstråna lyfts upp från huden, så att den kliande känslan blir mindre.

Depot N° 505 Conditioning Beard Oil Leather & Wood

Skaffa skägg med Depot N° 505 Conditioning Beard Oil Leather & Wood

En bra skäggolja som hjälper till att förbättra huden och skäggets kvalitet är Depot N° 505 Conditioning Beard Oil Leather & Wood. Huden under ansiktshåret suger åt sig denna olja med glädje och bidrar till att skägget kliar mindre. Alla nyttigheter kommer till sin rätta och tack vare innehållet av ricinolja som ger formulan maximal återfuktande effekt. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt.

Till Produkten >>>

4#. Skäggmjukgörare

En viktig del när det kommer till att skaffa skägg, är att få med din partner på tåget, annars är risken stor att det kommer krävas omgående från dina nära och kära att du rakar av dig skägget i förtid. Ansiktshår är naturligt rivigt och stickigt och ingen vill gosa med stålull. Så visa omtanke då skägget kan riva och sticka din partner.

För att undvika onödiga samtal om din vilja att skaffa skägg så är en skäggmjukgörare lösningen. Skäggolja är en bra produkt för att mjukgöra ansiktshåret och göra stråna mjuka och behagliga. Men den absolut bästa mjukgöraren när det kommer till att skaffa snyggt skägg är en beard softener som minskar besvären med stickigt ansiktshår avsevärt och kommer göra din partner glad och inställsam till din vilja att skaffa skägg.

Percy Nobleman Beard Softener

Percy Nobleman Beard Softener är ett måste när man ska skaffa skägg

Vill du göra din partner glad så är Percy Nobleman Beard Softener produkten du ska sats på. Denna superladdade mjukgörare hjälper till att göra ansiktshåret mjukare, snyggare och friskare. Använd den i duschen efter din skäggtvätt och följ upp med skäggbalm eller skäggolja som vanligt och märk skillnaden. Den är ett måste i skäggvården för alla längder och hårtyper. Vi säger bara mjukt skägg!

Till Produkten >>>

5#. Forma skägget

Få av oss kommer på ett naturligt vis få ett perfekt täckande skägg. Så det är viktigt att ta hand om ditt skägg och följa ansiktshårets naturliga linjer. Klipp bort de enskilda spretiga hårstrån med en skäggsax utan att skapa ett (över)stylat skägg. För din hals kan du använda ditt adamsäpple som en naturlig utgångspunkt, raka av skäggstråna under ditt adamsäpple och följ din hals naturliga kurva för jämna snygga linjer. Om du har som mål att skaffa långt skägg så är det bra att trimma och håller linjerna snygga för en bättre skäggstil.

Skaffa skägg som ett proffs

Genom att följa dessa fem tips så har du lagt grunden för att skaffa ett skägg som ser ut som om det är skulpterat av en skäggmästare. Men skäggvård stannar inte vid dessa fem steg. För att verkligen skaffa skägg som ett proffs behöver du fortsätta vårda, styla och behandla ditt skägg regelbundet. Här gäller det att investera både tid och kärlek, och även välja de bästa produkterna, så att ditt skägg alltid får den omsorg det verkligen förtjänar.

Allt du behöver för att skaffa snyggt skägg

För att hjälpa dig skaffa snyggt skägg så erbjuder vi på Glamazon allt du kan tänka dig behöva för din skäggvårdsrutin. Oavsett om du behöver en ny skäggsax, oljor med speciella egenskaper eller råd om hur du bäst sköter om ditt skägg, har vi allt samlat på ett ställe. Våra produkter är noga utvalda, och vi erbjuder endast de bästa märkena inom skäggvård.

Låt inte din skäggresa ta slut här. För att verkligen skaffa skägg som ett proffs, utforska vårt omfattande sortiment och ge ditt skägg den vård det förtjänar. Genom att kombinera rätt verktyg, produkter och tekniker kommer du snart att ha ett skägg som får folk att vända sig om. Vi på Glamazon har allt du behöver, från kvalitetsprodukter till experttips, för att hjälpa dig på din resa mot perfekt skäggvård. Utforska vårt noga utvalda sortiment och se själv vad vi har att erbjuda.

10 Misstag som kan förstöra ditt skägg >>>