5 tips för att skaffa skägg

Sugen på att skaffa skägg? Här är 5 tips från Glamazon som ser till att du får förutsättningarna att skaffa snyggt skägg redan i dag.

5 tips för att skaffa skägg

#1. Tålamod

Vi börjar genast med den svåraste uppgiften i hela processen med att skaffa skägg, tålamod. Att odla ett anständigt skägg tar tid och det tar ofta längre tid än förväntat. Det varierar förstås från person till person, men att skaffa skägg kan lätt ta två månader. Ge ditt ansiktshår gott om tid att växa och bestäm dig för ett datum som du vill arbeta mot.

2#. Tvätta skägget

Precis som håret uppe på ditt huvud behöver du tvätta skägg. Efter några pubtimmar, gymmet, måltider och eventuell rökning blir det mycket smuts och otäck doft på dina skägghår. Självklart vill du ha ett fräscht skägg, så tvätta det regelbundet med skäggschampo och skäggbalsam. Efter din skäggtvätt, applicera alltid en skäggolja eller skäggbalm för att ta hand om ansiktshåret och den underliggande huden. Detta förhindrar mjäll i skägget och ansiktshåret kommer att se fylligare ut och få fin lyster igen. Kom i håg att vanligt schampo är för för håret uppe på huvudet och duschgel eller tvål är gör huden på kroppen. De båda är alldeles för kraftiga och förstör skägget så använd produkter som är avsedda för att rengör just skägghår.

Tips för att skaffa skägg - Depot N° 501 Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo

Depot N° 501 Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo är en bra skäggtvätt som är framtaget för mild, daglig rengöring av ansiktshåret. När det kommer till att skaffa skägg så är innehållet med myntaolja, aloe vera och pro-vitamin B5 utmärkt för att återfukta och mjukgöra. Resultatet blir ett renare och snyggare ansiktshår.

Till Produkten >>>

#3. Undvik att klia

Nu kommer vi till den största boven när det kommer till att skaffa skägg och som kan få dig att ta till din rakhyvel och raka för tidigt, klåda. Ingenting är mer irriterande än ett växande skägg som kliar. Egentligen finns det ingen direkt lösning på detta problem i form av salva eller olja. De nya hårstråna kliar och svider i huden när de växer sig långa och det är bara att bita i det sura äpplet.

Klådan varar vanligtvis bara någon vecka eller två. Däremot är det viktigt att använda skäggolja eller skäggbalm då de mjukgör skäggstråna och gör ansiktshåret lite mindre stickigt, vilket i sin tur gör processen med att skaffa skägg inte blir så kliande. En annan sak som hjälper är att kamma ditt skägghår i växtriktningen, du kan använda en speciell skäggkam från till exempel Kent Brushes. Genom att kamma skägget så masseras huden och hårstråna lyfts upp från huden, så att den kliande känslan blir mindre.

Tips för att skaffa skägg - Musgo Real Black Edition Beard Oil

En bra skäggolja som hjälper till att förbättra huden och skäggets kvalitet är Musgo Real Black Edition Beard Oil. Huden under ansiktshåret suger åt sig denna olja med glädje och bidrar till att skägget kliar mindre. Alla nyttigheter kommer till sin rätta och tack vare innehållet av glycerin som ger formulan maximal återfuktande effekt. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt.

Till Produkten >>>

4#. Skäggmjukgörare

En viktig del när det kommer till att skaffa skägg, är att få med din partner på tåget, annars är risken stor att det kommer krävas omgående från dina nära och kära att du rakar av dig skägget i förtid. Ansiktshår är naturligt rivigt och stickigt och ingen vill gosa med stålull. Så visa omtanke då skägget kan riva och sticka din partner.

För att undvika onödiga samtal om din vilja att skaffa skägg så är en skäggmjukgörare lösningen. Skäggolja är en bra produkt för att mjukgöra ansiktshåret och göra stråna mjuka och behagliga. Men den absolut bästa mjukgöraren när det kommer till att skaffa snyggt skägg är en beard softener som minskar besvären med stickigt ansiktshår avsevärt och kommer göra din partner glad och inställsam till din vilja att skaffa skägg.

Tips för att skaffa skägg - Percy Nobleman Beard Softener

Vill du göra din partner glad så är Percy Nobleman Beard Softener produkten du ska sats på. Denna superladdade mjukgörare hjälper till att göra ansiktshåret mjukare, snyggare och friskare. Använd den i duschen efter din skäggtvätt och följ upp med skäggbalm eller skäggolja som vanligt och märk skillnaden. Den är ett måste i skäggvården för alla längder och hårtyper. Vi säger bara mjukt skägg!

Till Produkten >>>

5#. Forma skägget

Få av oss kommer på ett naturligt vis få ett perfekt täckande skägg. Så det är viktigt att ta hand om ditt skägg och följa ansiktshårets naturliga linjer. Klipp bort de enskilda spretiga hårstrån med en skäggsax utan att skapa ett (över)stylat skägg. För din hals kan du använda ditt adamsäpple som en naturlig utgångspunkt, raka av skäggstråna under ditt adamsäpple och följ din hals naturliga kurva för jämna snygga linjer. Om du har som mål att skaffa långt skägg så är det bra att trimma och håller linjerna snygga för en bättre helhetsupplevelse.

Om du följer tipsen ovan kommer du att se att processen med att skaffa skägg blir mycket lättare.

10 Misstag som kan förstöra ditt skägg >>>