Fri frakt över 589 kr

Vem som helst kan drabbas av mjäll och det är inte det lättaste att hitta ett bra mjällschampo för män som fungerar och ger önskat resultat. Just därför har vi låtit Herr Glamazon testa och recensera Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo. Hur bra fungerar detta svenska mjällschampo? Tvättar det rent och hur bra är formulan? Lindras klådan? Hur är doften? Och blir man av med mjäll? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker om Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo i sin recension och mjällschampo test.

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo Recension

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo Recension

Jag har alltid varit ett fan av svenska hårprodukter, och när jag fick i uppdrag att testa och recensera Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo, blev jag mycket exalterad. Detta är ett klassiskt schampo som minskar torrhet och lugnar irriterad hårbotten. Håret blir glansigt, starkt och mer hälsosamt. Det jag gillar lite extra med Recipe for men är att de alltid utvecklar effektiva kvalitetsprodukter speciellt anpassade för oss män med sitt eget motto - Logisk hudvård, vilket bland annat innebär att skapa hårprodukter som håller vad de lovar, löser problem och levererar synliga resultat.

Recipe for men sätter helt enkelt alltid trovärdigheten i första rummet. Jag kan bara hålla med om att ett förstklassigt mjällschampo för män ska vara enkelt att förstå och använda, samt hålla vad det lovar. Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo har varit en trevlig bekantskap med sina veganska ingredienser. Det är ett sulfatfritt schampoo utan parabener. som behöver verka i minst 2 minuter innan man sköljer ur det. För att gå in på varför just detta är en stark kandidat till bästa mjällschampo för män så tänkte jag börja med att gå igenom vad formulan innehåller för nyttigheter för hår och hårbotten här nedan och vad de gör för att man ska få snyggaste håret.

 

Vad innehåller Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo innehåller citronsyra. Citronsyra är särskilt bra om du bor i områden där vattnet gör håret grönt. På så sätt kan man säga att det här är ett bra schampo mot grönt hår. Men citronsyra löser inte bara det gröna, utan har förmågan att även lösa upp andra ämnen som bundits till håret. Så är ditt hår platt på grund av att det är nertyngt med rester från mineraler och hårprodukter, kan vi på Glamazon rekommendera att du provar ett schampo med citronsyra i sin formula.

Piroctone olamine har också tillsatts i Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo. Piroctone olamine är just den komponenten som gör mjällschampot så effektivt. Genom att piroctone olamine verkar mot själva orsaken till mjäll, avlägsnas mjäll och framtida mjäll förebyggs. Denna ingnidens har blivit allt vanligare i hårprodukter och har även den fördelen att det motverkar håravfall och sätter fart på hårväxten på så sätt att vilande hårsäckar vaknar upp och börjar producera hårväxt.

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo innehåller även glycerin. Glycerin är särskilt bra för en hårbotten i obalans. Så har du en torr, kliande, fet eller till och med sårig hårbotten kan ett schampo en glycerin vara bra. Glycerin finns naturligt i vår hud och genom att tillsätta mer glycerin kan du få en mer välmående hårbotten. Vi på Glamazon gillar även glycerin för dess förmåga att att suga år sig fukt, och hålla hårstrået återfuktat och hälsosamt.

Vidare innehåller även Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo pepparmintolja och mentol. Dessa ingredienser ger en svalkande och kylande känsla till hårbotten, vilket kan vara särskilt skönt om du har problem med att det kliar och svider. Pepparmintolja har dessutom en antibakteriell och antiinflammatorisk effekt som är bra mot mjäll och känslig hårbotten. Pepparmintolja har även en stimulerande effekt och är bra att titta efter för dig som söker ett schampo för mer hår.

Hur ofta ska man tvätta håret med Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Jag har provat att tvätta håret i olika intervaller med Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo under en tid. Så vad är bäst? Och hur ofta ska man tvätta håret med det här schampot? När jag gjorde mitt mjällschampo test kom jag fram till att varannan dag är den ultimata siffran med detta Recipe for men mjällschampo. Var tredje dag gjorde att jag kände att min hårbotten blev för fet, och mitt hår kändes inte alls särskilt Glamazon. Det går förstås bra att tvätta håret varje dag om du har mycket hårstylingprodukter, men annars tycker jag inte att det känns helt nödvändigt.

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo Recension

Till Produkten >>>

Hur rent blir håret med Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Recipe for men skriver i bruksanvisningen att man ska tvätta håret med deras Anti-Dandruff Shampoo varje dag för ett fräscht rent hår fritt från mjäll. När jag provade mjällschampot blev jag faktiskt förvånad över hur pass mild formulan är. Den rengörande effekten är förhållandevis svagt rengörande. Jag märkte att när jag tvättade håret lite slarvigt, blev en del rester av mina stylingprodukter kvar i håret. Så för att få ett fint Glamazon hår och få håret ordentligt rent, se till att löddra i hårbotten och i hela håret, hela vägen ut i topparna. Ta god tid på dig.

Behöver man mycket eller lite Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo för resultat?

I mitt mjällschampo test har jag förstås provat att tvätta håret med både mycket och lite schampo för att se effekten. Är du stressad och tvättar håret snabbt med lite Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo, så blir håret rent, men det blir smutsigt snabbare. Genom att ta lite mer tid på dig, och använda en större mängd schampo blir håret renare, och den rena känslan håller i sig längre, vilket gör att du kan få ett fint Glamazon hår, samtidigt som du tvättar håret mer sällan.

Vad doftar Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Doften på Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo är mint. Just själva mintdoften är väldigt i mjällschampon. Men det här är inte en sådan mintdoft som sticket i näsan, utan mer en behaglig mintdoft som på After Eight. Mintdoften stannar kvar i håret tills du tvättar det igen, men är ändå rätt svag, och inget som stör andra dofter som exempelvis din herrparfym eller deodorant och andra stylingprodukter.

 

Vem passar Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo för?

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo passar dig som vill ha ett mjukt och luftigt Glamazon hår som ser glansigt och hälsosamt ut och är fullt med volym. Det passar dig som vill ha ett hår utan tovor och som är lätt att borsta ut med en hårborste herr eller en bra hårkam. Och förstås är det här ett bra mjällschampo som passar särskit för dig som vill känna dig säker på att ditt hår är fritt från mjäll. Schampot passar dig som vill känna dig fräsch och ha en hårbotten som känns bra och inte kliar.

Behöver man komplettera Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo med något annat?

Har du en tendens att få elektriskt hår, är det bra att komplettera Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo med ett balsam herr. Balsam har en sådan effekt att det neutraliserar elektriciteten i håret. Och personligen upplevde jag att jag fick ganska mycket elektricitet av det här mjällschampot från Recipe for men. Använder du hårvax kan jag även rekommendera dig att titta på vårt Hårvax bäst i test här på Glamazon. Vi har testat hårvaxen i regn, snö, stormar och annat normalt nordiskt väder för att se vilket hårvax som är bäst för tunt hår, tjockt hår, långt hår, kort hår och mycket mer.

 

Det självklara valet är också att komplettera med Recipe for men Anti-Dandruff Cooling Tonic. Det är ett hårvatten som appliceras efter att du tvättat håret. Flaskan är försedd med en lång pipett som hjälper dig att komma åt bra. Hårvattnet masseras in i hårbotten, och ska inte sköljas ur, utan istället låter du de antiinflammatoriska ingredienserna ligga i hårbotten och verka, enda tills nästa gång du ska tvätta håret. Detta hårvatten är framtaget för att använda i både hårbotten och skäggbotten, så det är väl värt att ge det en chans om du även har klåda i skägget.

Gillar du att förkovra dig i Recipe for men produkter och vill veta mer, så har vi även testat och recenserat Recipe for men Ultra Clean Shower Gel, läs testet och se vad vi tycker om duschkrämen och varför den numera går under namnet Hot Tub Time Machine. Har du skägg, läs även testet och recensionen av Recipe for men Beard Elixir, för att få veta om varför den fungerar som en deodorant i skägget. Och för dig som rakar dig, har vi testat Recipe for men Shaving Cream. Läs om den fungerar bäst med säkerhetshyvel eller Gillette Mach3 rakhyvel, och om den bäst löddras med rakborste direkt i ansiktet, eller i rakskål.

Hur är förpackningen på Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo kommer i en rund mjuk plastflaska, som du doserar på så sätt att du klämmer på flaskan för att få ut schampot. Flaskan är lite lätt genomskinlig så att det går bra att se hur mycket schampo man har kvar. Korken är en vit plastkork, du öppnar genom att trycka den neråt. Det är också den typen av kork som lätt kan läcka om du har flaskan med dig i en necessär. Men vi på Glamazon uppskattar smidigheten. Flaskan är prydd med den klassiska röda Recipe for men etiketten, och det går bra att ställa flaskan upp och ner när den börjar ta slut, för att enklare få ut det sista.

Hur är formulan på Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo?

Konsistensen på Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo är lättflytande. Det går bra att klämma på flaskan för att få ut rätt mängd schampo i handen, och jag behöver inte alls klämma särskilt hårt. Vi på Glamazon gillar det här mjällschampot för att det ger ett stort fluffigt lödder som täcker hårbotten och allt hår. Det går även bra att låta löddret vara medan man tvättar resten av kroppen, för att på så sätt låta alla ingredienser verka lite extra. Det bör även tilläggas att det här mjällschampot har en svalkande effekt. Inte isande, men lite lätt svalkande.

Är Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo bästa schampo mot mjäll?

En intressant sak jag upptäckte i mitt mjällschampo test var att när jag tvättade håret med Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo, blev effekten riktigt bra, oavsett hur jag gjorde. Så oavsett om jag tog mycket schampo eller lite, och oavsett om jag tvättade håret ofta, eller sällan, blev effekten riktigt bra. Det finns inte en tendens till varken klåda eller mjäll. Det var faktiskt riktigt skönt att slippa en kliande och flagande hårbotten, och istället känna en lätt känsla i hårbotten. Kom ihåg att ett fint Glamazon hår börjar med en fin hårbotten.

Till Recipe for men >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer