Fri frakt över 589 kr

Skäggvård behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Svenska Recipe for men har tagit fasta på detta under sitt motto logisk hudvård. Denna gigant inom grooming för män har gjort det till vana att leverera produkter är av hög kvalitet som är enkla att använda utan några konstigheter. Det har självklart blivit dags för Mr Glamazon att testa Recipe for men Beard Elixir för att se om det finns ett svenskt hemligt recept för snyggt skägg. Är det den bästa skäggoljan för nordiskt väder? Vad dofter den? Vad ger den för resultat? Läs vidare här nedan vad Mr Glamazon tycker om Recipe for men Beard Oil i sitt test av skäggolja.

Recipe for men Beard Elixir Recension

Skäggolja Test - Recipe for men Beard Elixir

Svenska Recipe for men har länge varit pionjärer när det kommer till bra groomingprodukter för män så när jag fick i uppdrag att testa Recipe for men beard oil så var mina förväntningar höga. Efter att ha använt deras Beard Elixir en längre tid kan jag bara konstatera att skäggoljan är ett fullgott elixir för skägget. Oljan gör exakt allt man vill att en skäggolja ska göra och är som ett undergörande medel för ansiktshåret. Det märkas att Recipe for men testar sina produkter för att klara vårt svenska väder. Man brukar skämtsamt säga att, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder och jag själv brukar säga att, det finns inga dåliga skäggdagar utan bara dålig skäggstyling. Allt handlar om vad man gör med sitt skägg på daglig basis. Recipe for men Beard Elixir ger skägget mycket bra förutsättningar för att klara väder, vind, torr kontorsluft och alla andra påfrestningar man utsätter sitt älskade ansiktshår för dagligen. Det har varit ett nöje att få testa den här skäggoljan som fokuserar på problemlösning, påtagligt resultat och synlig effekt. En svensk skäggolja av klass.

Innehållet:

Att Recipe for men Beard oil är en premiumprodukt märks på formulan som skiljer sig rätt mycket från andra skäggoljor. Basen är en väl beprövad oljeblandning med sötmandelolja, jojobaolja och olivolja som mjukgör, lindrar klåda och torrhet i skäggbotten och motverkar mjällbildning. Den del i formulan som gör Recipe for men Beard Elixir till något extra är innehållet av antiseptisk cederträolja som lugnar irritationer, har en cirdkulationsbefrämjande effekt och hjälper skägget att växa bättre. Andra fördelar med oljan är dess svampdödande effekt, att den bidrar till att reglera talgproduktionen och är särskilt bra om man lider av akne.

Antiinflammatorisk sibirisk granbarrsolja är även tillsatt för att stimulera blodcirkulationen lokalt, vilket sätter fart på hårsäckarna om man lider av tunn eller fläckig skäggväxt. En annan bonus med granbarrsolja är den bakteriehämmande effekten som gör den deodoriserande och motverkar dålig skägglukt. Även citrongräsolja är en utmärkt deodorant för skägget. I Recipe for men Beard Elixir har citrongräsoljan till uppgift att ge fräschhet och lyster till fett skägg. Oljan är sammandragande och stimulerande på stora öppna porer, trött och slapp hud under ansiktshåret. Den är utmärkt för att friska upp trött och plufsig hud. Andra bra egenskaper med citrongräsoljan är dess bakteriedödande och svamphämmande effekt.

Slutligen innehåller Recipe for men Beard Elixir sojabönsolja som mjukgör och kappspar in skäggstråna så de står emot fukt och vatten. Hela formulan på skäggoljan passar alla hudtyper men gör sig särkilt bra för dig med skandinavisk skäggväxt och fet hy.

Doften:

Recipe for men är ett svenskt varumärke och det märks då skäggoljan har en tydlig doft av gran. När man gnuggar oljan i handflatorna för att frigöra noterna så kommer först den tydliga doften av gran som sedan blandas med diskreta noter av furu och en hint citron.

Själva doften på Recipe for men Beard Elixir gör sig utmärkt på skäggolja. Kompositionen är modern men ändå klassisk. Det jag gillar, är just själva grandoften på skäggoljan, då den sticker ut på ett bra sett. Det är inte julgran utan mer träslöjd över noterna som sprider värme och lugn. Den diskreta citrusdoften som framträder efter ett tag ger en fräschör till skäggoljan som ger kompositionen en extra dimension. En nordisk doft som passar bra både sommar som vinter. En svensk skäggolja ska dofta gran och inget annat.

Flaska/Förpackning:

Test av Recipe for men Beard Elixir

Till Produkten >>>

Recipe for men Beard Elixir kommer i en stilren vit kartongen som för tankarna till salvor vilket passar bra då Elixir betyder undergörande medel. Själva flaskan däremot är lite tråkig och intetsägande. Den är tillverkad i plast men det är praktiskt om man skulle råka tappa flaskan i golvet. Även korken är praktisk med sin pipett som gör doseringen enkel. Det är stilrent och enkelt. Krutet ligger på själva innehållet som du märket på formulan av skäggoljan i stället för själva flaskan.

Är Skäggoljan Svår Eller Lätt Att Tvätta Ur?

Formulan är väl beprövad och Recipe for men Beard Elixir är väldigt lätt att tvätta ur skägget och framförallt så är den mycket enkel att få bort från handflatorna efter appliceringen med tvål och vatten.

Behöver Man Mycket Eller Lite Skäggolja För Resultat?

Recipe for men Beard Elixir är lite som en IKEA möbel, om man har tur så lägger sig alla skäggstrån perfekt redan vid första fixen med ett endast ett par droppar, men den kan även få en att tappa humöret då den kan väga lite lätt i matchen med bångstyriga skäggstrån. Har man ingen skäggborste vid appliceringen blir den här skäggoljan snudd på helt omöjlig att arbeta med. Men om du har en bra skäggborste så krävs det inte mycket olja för att få ett perfekt resultat.

Vem Passar Recipe For Men Beard Elixir För?

Den här skäggoljan passar främst dig med fet hud, eller om du har problem med akne, skäggmjäll eller trött och plufsig hy. Recipe for men Beard Elixir gör sig utmärkt i skandinaviskt skägg som är lite tunnare och glesare. Har du tjock skäggväxt är inte detta skäggoljan för dig. Formulan är konstruerad för att passa alla hudtyper och hjälpa till att boosta skäggväxten med fokus på att lindra klåda och irritation.

Konsistens:

Det finns olja och sedan finns det Recipe for men Beard Elixir. Konsistensen är lagom lätt, lagom fet, lagom dryg. Ska det vara en svensk skäggolja så ska konsistensen vara lagom. Skämt åsido så är det väldigt trevligt med en konsistens som fungerar som de fetaste skäggoljorna men beter sig som de lättaste oljorna. Stort plus.

Behöver Man Komplettera Med Kam, Borste, Vax Eller Skäggbalsam?

En av de stora anledningarna till att köpa skäggolja från Recipe for men är att du får en komplett serie groomingprodukter att arbeta med från duschgel och ansiiktsrengöring till fuktkräm och ansiktsmask. Det går att kombinera produkterna exakt hur man vill. Med Recipe for men Beard Elixir behöver man en skäggborste för att få till stilen och få ner bångstyriga skäggstrån. Skulle även rekommendera att använda Recipe for men Beard Shampoo & Conditioner som tvättar rent, slätar ut och mjukgör skägget. Bra skäggvård börjar alltid med rätt rengöring som jag brukar säga. Ett bra skäggschampo är ett måste om man vill ha snyggt, välmående skägg.

Hur Mycket Återfuktar Skäggoljan?

Recipe for men skäggoljan ger en sparsam återfuktande effekt. Den är bra för dig som inte vill ha den där kraftigt oljiga effekten utan mer bara få bort strävheten och den torra känslan. Formulan innehåller ett gäng närande oljor som ger bra med fukt till ansiktshåret och huden under utan att överdriva. Eftersom oljan är särskilt bra för dig med fet hy så är den återfuktande effekten anpassad därefter.

Hur Mycket Fräschare Blev Skägget Med Recipe For Men Beard Elixir?

Detta är en svensk skäggolja för att få fräscht skägg. Recipe for men Beard Elixir är anpassad för vårt nordiska klimat så den ger ett fullgott resultat både vinter som sommar. Skägget får en snygg, diskret lyster, den tämjer skägget galant med lite hjälp av en skäggborste. Resultatet blir alltid fräscht och snyggt vilket är exakt det man vill med en skäggolja. Här har Recipe for men motsvarat alla förväntningar på skäggoljan. Doften bidrar även till extra fräschör som förstärker effekten av slutresultatet. Bra jobbat!

Helhetskänsla:

Det har varit trevligt för mitt älskade ansiktshår att få genomföra detta skäggolja test, Recipe for men har tagit fram en utmärkt olja till skägget som ger ett tillfredställande resultat. Gillade verkligen doften av gran, även den uppfriskande känsla oljan ger till både hud och skägg är ett stort plus. Själva flaskan är kanske lite i tråkigaste laget men det är ju för innehållet man köper produkten och där motsvarar Recipe for men Beard Elixir alla förväntningar.

Detta är en bra svensk skäggolja särskilt för dig med fet hy eller problem med skäggmjäll. Formulan kappspar in skägget, mjukgör och ser till att ansiktshåret förblir snyggt och fräscht under dagen. Det är även kul med en skäggolja som vågar satsa på lite mer annorlunda oljor i sin komposition som granbarrsoljan som fungerar som en deodorant i skägget. Även citrongräsoljan är en trevlig bonus med dess förmåga att friska upp trött och plufsig hud. Även sojabönsoljan gör stor nytta med sin förmåga att kappsla in skäggstråna så de står emot fukt och vatten. Detta gör Recipe for men Beard Elixir till ett självklart val om man ska ut i fjällen, snöstormar, på sjön eller bara vanliga regniga gråa dagar på stan. Skäggoljan ger perfekta förutsättningar för ett snyggt och välmående skägg oavsett väderförhållanden. Recipe for men Beard Elixir är ett välgörande medel som ser till att skägget mår bra.

Recipe for men >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer