Fri frakt över 589 kr

Vår Glamazon och testpilot Carl har testat Dapper Dan Matt Paste som är ett krämvax med hög styrka och låg glans. Hårvax och skäggvax – allt i ett. Hör detta vax hemma i den moderna gentlemannens badrumsskåp? Läs Carls hårvax test här nedan och se vad han tycker om Dapper Dan Matt Paste i sin recension.

Dapper Dan Matt Paste Recension

Carls Dapper Dan Matt Paste Recension

Sedan jag började använda detta krämvax från Dapper Dan så har burken hunnit ta slut. Två gånger. Jag har tidigare haft JS Sloane 1947 Superior Hold som min favorit genom dessa tester – men jag har på nytt hittat en ny burk att alltid ha i portföljen. Till skillnad från vattenbaserade pomador eller mer vanliga hårvax så är Dapper Dan Matt Paste ett krämvax.

Jag har under lång tid varit i en situation där jag kan uppskatta en viss glans i min vardagliga frisyr – men där vattenbaserade pomador eller vax med hög glans kan ge lite för mycket av det goda. Samtidigt som jag kan uppskatta en viss glans så vill jag inte att glansen i sig ska inkräkta allt för mycket på frisyren då jag helst av allt vill att frisyren ska se förhållandevis ofixad ut – samtidigt som den givetvis ska ge ett städat och representativt intryck. Här kommer, till min enorma glädje, Dappen Dan Matt Paste in i bilden. Då det är ett krämvax utan glans som får frisyren att se naturlig ut, istället för tydligt fixad.

En central del i att styla frisyren med detta typ av hårvax är att man börjar smått. Du behöver alltså inte mycket vax i dina händer för att kunna skapa den frisyr du är ute efter. Börja med att arbeta ut en liten klick av hårvaxet i dina handflator och fördela sedan ut vaxet över fingrarna. Börja i bakre delen av frisyren och arbeta dig framåt för att få en jämn spridning av hårvaxet.

Någonstans på internet läste jag att Dapper Dan Matt Paste även fungerar att använda i skägget – så givetvis har även det testats. Jag får vara tydlig med att jag inte har skägg till vardags, utan på sin höjd kan jag ha ett diskretare stubb om jag – hur sjukt det än kan låta – tycker att det matchar med en specifik outfit eller situation, exempelvis till en tjock och hög polotröja en kall söndagsmorgon. Om du har skägg och är inne på att köpa Dapper Dan Matt Paste så tycker jag att du gör rätt i att testa vaxet även i skägget. Du får kontroll på spretigheten i skägget samtidigt som det kommer dofta gott!

Dapper Dan Matt Paste

Till Produkten >>>

För vem passar Dapper Dan Matt Paste?

Dapper Dan Matt Paste är ett perfekt krämvax för dig som vill ha en rejäl styrka i din frisyr – men att frisyren i sig ska kunna se sådär lekfull och naturlig ut. Dappen Dan Matt Paste har nämligen egenskapen att inte göra din frisyr glansig, utan krämvaxet behåller ditt hårs naturliga färg och matthet och påverkar istället alltså enbart frisyrens form.

Hur bra är hållfastheten på detta krämvax?

Grunden i detta krämvax är stark hållfasthet och låg glans – så hållfastheten är ingenting att oroa sig över. Vaxet håller under en hel dag, men kan komma att behöva bättras på om festligheter står på kvällens schema.

Hur är Doften?

Hårvaxet doftar fräscht av trä och citrus.

Hur är burken på Dapper Dan Matt Paste?

Krämvaxet kommer i en hård burk som är ungefär lika hög som en snusdosa, men något bredare. Detta är någonting som passar mig bra i min vardag då jag ofta springer från möte till möte med enbart en slimmad portfölj i handen. Dapper Dan Matt Paste burken slinker alltså enkelt ner i portföljen utan att ta upp onödig plats. I övrigt känns burken rejäl då den är gjord av hårt material.

Behöver man komplettera Dapper Dan Matt Paste med hårspray?

Jag kompletterar alltid en färdigkomponerad frisyr med hårspray för att säkerställa att frisyren står upp i alla väder – men med Dapper Dan Matt Paste i håret är det inte alltid ett krav.

Ska detta krämvax appliceras i torrt eller vått hår?

Jag har testat att applicera krämvaxet i både torrt och vått hår och sett snarlika resultat. Om du har en stressig morgon så finns det alltså ingenting att oroa sig för när det kommer till att styla frisyren efter morgonduschen.

Dapper Dan Matt Paste Recension

Är Dapper Dan Matt Paste lätt att tvätta ur?

Det är inte riktigt lika lätt att tvätta ur detta hårvax som det exempelvis kan vara med ett vattenbaserat vax som närmast rinner ur håret så fort det kommer i kontakt med vatten – men att hävda att det är svårt att tvätta ur Dapper Dan Matt Paste med ett bra schampo för män skulle vara att överdriva. Stå under duschmunstycket i 15 – 20 sekunder så är allt grönt.

 

Behöver man styla om under dagen?

Om dagen spenderas på kontoret så behöver du inte styla om håret under dagen. Om du däremot planerar att uppleva nattlivet efter en heldag så finns det anledning att bättra på volymen innan solen går ned.

Klarar frisyren regn och blåst?

Utan problem! Jag har som jag tidigare nämnt hunnit förbruka två burkar Dapper Dan Matt Paste under dom senaste månaderna och således testat både regn, blåst och snö. Fungerar felfritt!

Behöver man mycket eller lite av Dapper Dan Matt Paste för resultat?

Du behöver ytterst lite av Dapper Dan Matt Paste i håret för att se önskat resultat. Det enda undantaget jag kan tänka mig är om du har något längre hår (säg +12 cm) som går bakom öronen eller backslick – i detta fall kan lite mer vax vara till din fördel.

Dapper Dan Matt Paste Recension

Sammanfattning av Dapper Dan Matt Paste

Dapper Dan Matt Paste är ett bäst i test vax som hör hemma i den moderna gentlemannens badrumsskåp om bra styrka och en naturlig look är av intresse. Ett riktigt bra hårvax som håller länge. Kvalitet rakt igenom, i allt från burk till produkt och utförande i frisyren. Ett grymt hårvax. Punkt.

Till Dapper Dan >>>

 

Latest Stories

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer