Nytt år, inget skägg

Nu när året närmar sig sitt slut, så är det dags att börja tänka på dina nyårslöften. Vi vet att skägg har varit en enorm trend under de senaste åren, med många män som odlat ut sitt ansiktshår. Många av er har säkert börjat känna behov av att det kanske börjar bli dags att byta stil eller en vilja att prova på något nytt. Vi på Glamazon är som vanligt här för att hjälpa till.

Nytt år, inget skägg

Att underhålla sitt skägg är ingen lätt uppgift. Så varför inte prova på den renrakade stilen för 2023? När du väl har odlat och fått till ett anständigt skägg så är det inte den enklaste saken att ta bort det. Du måste ta det lugnt för att undvika att rycka för mycket i ansiktshåret, eller irritera huden under skägget. Om du går runt och funderar på att kicka igång det nya året med att raka av dig skägget det första du gör, så tänkte vi dela med oss av våra bästa Glamazon tips för hur man rakar sig så att processen med att få bort ansiktshåret blir så smidig och behaglig som möjligt.

Börja med exfoliering

Detta är ett viktigt steg vid rakning i allmänhet, och något som ofta förbises av många män särskilt efter flera månader med solid tillväxt av skägg. Exfoliering stimulerar skäggstråna vid roten, hjälper till att lyfta stråna från huden och gör det möjligt att få en närmare rakning. En ansiktsskrubb hjälper också till att ta bort eventuell olja eller smuts som har fastnat, vilket säkerställer att din rakhyvel eller skäggtrimmer glider lättare genom ansiktshåret. Det kan verka som ett extra steg, men lita på oss, det är viktigt. Det kan också vara värt att följa upp med en skäggtvätt eller ansiktsrengöring, bara för att ta bort eventuella rester som ansiktsskrubben lämnar efter sig.

Det är dags att ta itu med skägget

Nu när du har förberett ditt skägg för vad som komma ska, så är det dags att raka dig! Beroende på hur långt ansiktshåret är eller hur snabbt ditt skägg har växt till sig kan du behöva använda en skäggtrimmer för att få ner det till en hanterbar längd först. Du får bättre resultat om du trimmar ditt ansiktshår när det är torrt, så när du har rengjort och skrubbat huden under skägget, lägg lite tid på att handdukstorka ansiktshåret innan du tar dig an trimmern.

När ditt skägg har fått en kortare längd som mer liknar en snygg skäggstubb kan du välja att lämna det som det är, eller så kan du gå vidare på nästa steg för att bli av med ansiktshåret helt och hållet. Ta då fram din pålitliga rakhyvel och valfri rakprodukt som exempelvis en rakgel, raktvål eller rakkräm, applicera ditt val av produkt och raka dig. Sträck ut huden med din lediga hand för att jämna ut området som ska rakas. Lita på oss, det hjälper för att få perfekt hudnära resultat. Din hud kan vara lite känslig under själva ansiktshåret, eftersom det i allmänhet är svårare att hålla den i toppform när man har haft skägg en längre tid. Detta gäller särskilt om man inte varit så noga med sin dagliga skäggvård eller glömde kolla in våra "7 produkter för skägget du behöver i ditt liv". Ta god tid på dig med rakningen så kommer processen gå smidigt.

Ta hand om din hud

Det var allt – Skägget är borta och kinderna har blivit mjuka och lena! Detta är dock inte slutet på själva processen. Det är nu dags att skämma bort huden lite extra. Chansen är stor för att rakbränna eller irritation uppstår eller att du lider av några inåtväxande hårstrån som har gömt sig under ditt skägg. Använd en aftershave balm för att kyla och lugna huden, och sedan rekommenderar vi även att du följer med en återfuktande ansiktskräm för män för att ge huden lite extra återfuktning. Vi vet att din hud kommer att tacka dig för det. Sen är det bara gå ut och möta det nya året med en helt ny look.

Våtrakning med säkerhetshyvel >>>