Fri frakt över 589 kr

Nästan alla har något hudvårdsproblem och konstigt vore det annars. Vårt ansikte ställs ju dagligen för tuffa påfrestningar i form av förändrade väderlekar, kost, livsstil, rakning och en massa annat som bland annat kan leda till fet eller torr hud och större ögonpåsar.

Guide: Ansiktsvård för män

Som tur är finns det mycket vi kan göra för att ta hand om huden. Här listar vi våra allra bästa tips som berör ansiktsvård för män!

Anpassa din ansiktsrutin efter ditt hudbehov

Att hitta rätt hudvårdsrutin som man kan vara en utmaning, men när du väl har rätt produkter kan resultaten vara fantastiska. Det är nyckeln att välja produkter som passar just dina unika behov. Genom att förstå och följa en effektiv hudvårdsguide för män, säkerställer du att du får de bästa produkterna för dina specifika hudproblem, och inte riskerar att förvärra dem. Investera i kvalitet och anpassade lösningar för att se de bästa resultaten i din ansiktsrutin!

Hur vet man vilken hudtyp en har?

Det finns tre vanliga hudtyper som alla har särskiljande drag som gör det ganska lätt att urskilja vilken hudtyp man har och vilken ansiktsvård man behöver.

Fet hy

En med fet hy har ett överskott av talg (fett). Talg har funktionen att det skyddar huden, men ibland så kan det produceras för mycket av det. Det märks oftast av genom att man har en glansig och blank hy samtidigt som man löper större risk för pormaskar och acne.

Många med fet hy gör misstaget att torka ut huden genom att överanvända exempelvis ansiktsskrubb eller skölja ansiktet med mycket tvål eller schampo. Men det gör bara huden än fetare eftersom att kroppen då producerar än mer talg.

När det kommer till ansiktsvård för män med fet hy ska man därför använda sig av produkter som ger huden extra mycket fukt.

Torr hy

En med torr hy kan ha det av flera olika orsaker så som att det är ärftligt, på grund av för lite lipider eller överskott av testosteron. Hudproblemet brukar märkas av som mest vid snabba väderleksförändringar.

Om du har torr hy så märks det ofta av genom att det svider, kliar och att huden känns känslig. Du kan också ha lätt att få en rödtonad färg i ansiktet.

När huden är torr så bör en förse huden med fukt, fett och näring genom ansiktskrämer som är anpassade för att hjälpa just män med torr hy.

Blandad hy

Har du undrat över varför du alltid får acne eller pormaskar på samma ställe i ansiktet? Då har du troligtvis en blandad hudtyp som är det allra vanligaste hudproblemet och gör så att du har en fet och torr hy samtidigt.

I de flesta fall brukar man ha en fetare hy på panna, näsa och haka som ofta går under benämningen T-zonen. Medan man även kan ha rynkor eller torra hudpartier.

För att vårda en blandad hy så kan man använda produkter som är specialiserade på olika saker. Så att du använder en ansiktskräm som är anpassad för fet hy på ex. t-zonen, och en som är anpassad för torr hy på andra partier.

Etablera din grundläggande hudvårdsrutin

När du väl har identifierat din hudtyp och förstår dess behov, är nästa steg att etablera en stabil ansiktsrutin som man. Det grundläggande i varje hudvårdsrutin börjar med rengöring. En välplanerad rengöringsprocess är hjärtat av varje framgångsrik hudvårdsguide för män. Det tar bort orenheter och förbereder huden för de nästa stegen i din rutin.

Rengör ansiktet

Att rengöra huden varje morgon och kväll med en bra ansiktsrengöring för män kan verkligen göra underverk oavsett om du har en torr eller fet hy. Så se till att göra det varje morgon och kväll - din hud kommer att tacka dig!

Återfukta ansiktet

Fukt är nyckeln för en bra ansiktsvård. Det är sen gammalt. Här upplever dock många att det är lite klurigare. Inte sällan blir en översvämmad av alla skönhetsprodukter som finns på hyllorna i närmsta affär.

Men här är det verkligen värt att tänka till och läsa innehållsförteckningen så att ansiktskrämen är utformad för just ditt hudvårdsproblem - annars kan det förvärra hudproblemet.

Vi har även fått många frågor som berör serum. Skillnaden mellan en ansiktskräm och ett ansiktsserum är att serum har en annan molekylärstruktur vilket gör att serumet går djupare ned i huden.

Exfoliering

Att exfoliera (kallas även skrubb och peeling) gör verkligen susen när det kommer till att avlägsna döda hudceller samtidigt som det ger en slät hy utan smuts och pormaskar. Vi rekommenderar dock inte att man överanvänder sin ansiktsskrubb, utan 1-3 gånger i veckan räcker alldeles utmärkt!

Ögonpåsar

Långa arbetsdagar framför datorn, sena utekvällar, den där burgaren vi unnade oss på söndagen och allting annat vi gör sätter sina spår. Ofta kan det visa sig genom mörka påsar under ögonen - något ingen man uppskattar!

Här kan en ögonkräm för män med antioxidanter hjälpa till att minska ögonpåsarna och de där linjerna och rynkorna.

Sammanfattning av hudvårdsrutinen för män

Att etablera en effektiv ansiktsrutin som man kan i början kännas överväldigande, men med rätt kunskap och produkter blir det snabbt en del av din dagliga rutin. För att sammanfatta:

  1. Känn igen din hudtyp: Detta är det första steget i varje hudvårdsguide för män. Vare sig du har fet, torr eller blandad hy, är det viktigt att välja produkter som är anpassade efter dina unika behov.
  2. Rengör och återfukta: Dessa två steg bör vara kärnan i varje mans hudvårdsrutin. Rengöring tar bort smuts och överflödigt olja, medan återfuktning ser till att huden hålls mjuk och elastisk.
  3. Komplettera med exfoliering och specialprodukter: Exfoliera regelbundet för att hålla huden fräsch, och använd specifika produkter som ögonkräm för problemområden.

Oavsett om du är nybörjare inom hudvård eller bara vill finslipa din rutin, hoppas vi att det här hjälper dig oavsett hudtyp att komma tillrätta med just ditt hudvårdsproblem. Tänk även på att använda tipsen i din dagliga hudvårdsrutin och därefter inte rucka på den - så kommer ansiktsvården att hjälpa din hud nå nya nivåer!

Börja din hudvårdsresa med Glamazon

Slutligen, för att göra din hudvårdsresa ännu enklare och effektivare, har vi på Glamazon samlat alla de bästa produkterna inom ansiktsvård för män här hos oss. Så oavsett vilket hudproblem eller behov du har, kommer du att hitta bra produkter som passar perfekt för dig. Upptäck vårt noga utvalda utbud och börja din hudvårdsresa i dag.

9 råd för vacker hy >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer