Dapper Dan Beard Oil Recension

Ett test av skäggolja är inget test om man inte prövar och recenserar Dapper Dan Premium Beard Oil. Vad dofter den? Hur bra är oljan? Vad ger den för resultat? Frågorna är många och självklart har vi låtit vår skäggfantast Herr Glamazon testa och recensera denna populära skäggolja.

Dapper Dan Beard Oil Recension

Skäggolja test - Dapper Dan Premium Beard Oil

Dapper Dan har gjort sig kända för att erbjuda stylingprodukter till håret som tillgodoser de stylingbehov som killar vill ha. Skäggoljan från detta engelska varumärke är inget undantag med sin genuina vintagekänsla. Det har varit ett nöje att få testa Dapper Dan Premium Beard Oil under en tid och mitt älskade skägg har tackat mig dagligen för mitt val av produkt. Det här är en skäggolja som är kladdig, opraktisk och har en fantastisk doft. Den tillhör det tunga artilleriet och räddar alla skäggdagar i veckan. Jag kommer i min recension här nedan gå igenom vad den innehåller, varför den är så opraktisk och vad det är som gör att denna olja räddar skägget.

Innehållet:

Att Dapper Dan skäggoljan är en premiumprodukt märks på innehållet, formulan innehåller druvkärnolja som främjar friskare hud och hjälper skägget bli starkare och mer motståndskraftigt mot slitage. Solrosolja med vitaminerna A, B, C och E, samt mineraler som järn, kalium och kalcium förser skägget med näring. Jojobaolja bidrar med fukt till hårsäckarna och är för skägget vad mjölk är för skelettet tack vare sitt höga innehåll av vitaminer och mineraler. Avokadoolja hjälper till att bevara fukten från de övriga oljorna och bidrar till att skägget får en frisk, stilfull lyster.

Doften:

Enligt Dapper Dan ska denna skäggolja dofta sött av vanilj och tonkaböna vilket gör mig förvirrad för jag skulle nog istället vilja beskriva kompositionen som citrus, mycket trä och en hint av peppar och rök. Den känns exklusiv, fräsch och elegant. Downton Abbey och klassisk gentleman. Doften är fantastisk på skäggoljan dock är den rätt svår att matcha med andra parfymerade produkter.

Flaska/förpackning:

Dapper Dan Beard Oil Recension

Till Produkten >>>

Det är lite tråkigt när förpackningar förändras till det sämre. Det är just det Dapper Dan gjort på den här skäggoljan där man bytt ut sin fantastiska glasskulptur på 50ml som var utformad som en whiskeytunna till en trist vit standardflaska i aluminium på 30ml. Flaskan är helt okej, stilren och diskret men inget märkvärdigt eller nått som får en att höja på ögonbrynen. Den har under den svarta skruvkorken en praktisk droppfunktion som gör det enkelt att skaka ut de droppar olja man behöver. Detta är visserligen en liten förbättring från den gamla glasflaskan som helt saknade droppfunktion men det är fortfarande alldeles för opraktiskt vilket visar sig efter en tids användning. Det gäller att man är varsam och är på sin vakt för att inte råka överdosera oljan. Tänk rakvatten eller cologne, det blir inte manligare och tuffare att applicera skäggolja än så här. Tyvärr drar den vita opraktiska flaskan på Dapper Dan Beard Oil ner helhetskänslan för oljan.

Lätt eller svår att tvätta ur?

Den här skäggoljan är ingen lätt sak att tvätta ur ansiktshåret, det kommer krävas lite jobb, men med ett bra skäggschampo så går det galant och smidigt. Se till att skäggtvätten är rik på rengörande oljor och använd absolut inte ett vanligt schampo för huvudet eftersom det inte är utformat för skägget och kommer slita på hårstråna, vilket vore synd då oljan gör så mycket gott för skägget.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Det behövs några droppar, allt handlar om längden på skägget, ju mer skägg, ju mer olja. Dapper Dan skäggoljan är dryg så det kommer inte behövas så mycket för att få ett resultat som tillfredställer och mjukgör hårstråna.

Vem passar Dapper Dan Premium Beard Oil för?

Det här är en olja för alla som vill ha en bra skäggdag. Den råder bot på torr hud, återfuktar och ger den där lystern på skägget som signalerar: Jag har koll på läget. Den är framtagen för lite längre skägg men är även en riktigt bra olja att använda när man precis har börjat odla skägg för att motverka klådan som brukar uppstå när de genomsnittliga 25 000 hårstråna i ansiktet börjar sin tillväxt.

Konsistens:

Det här är olja och den är fet, kladdig och dryg men oj så bra Dapper Dan Premium Beard Oil lägger sig i skägget. Det tar lite tid att tvätta bort den från händerna efter applicering och kan behövas både en, två och tre tvättar för att slippa känslan av oljiga handflator. Men vad gör det när skägget fått så mycket gott.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

Det kan behövas kompletteras med lite olika skäggprodukter när du ska köpa olja till ditt ansiktshår från Dapper Dan. På grund av hur opraktisk flaskan är så kommer du behöva en bra flytande tvål som löser upp olja enkelt eftersom du kommer behöva tvätta händer och flaskan vid användning. Du behöver även en skäggtvätt och skäggborste, om det är längd på skägget så komplettera med kam och kanske ett skäggvax för att få önskad form. Annars är oljan bra som den är.

Återfuktande effekt:

Skäggoljan innehåller så mycket återfuktande och närande oljor att resultatet blir maximalt. Torra och spröda skägg kommer böna och be för att få smaka på denna olja.

Hur mycket fräschare blev skägget?

Skägget blir som nytt med en trevlig dapper gent känsla. Dapper Dan Premium Beard Oil jobbar till fullo och smörjer varje hårstrå som den ska och ger en trevlig, snygg lyster.

Helhetskänsla:

Det har varit ett nöje att få testa skäggoljan och jag kan bara säga som George Clooney i bröderna Coens kultfilm Oh Brother, Where Art Thou - I’m a Dapper Dan man! Det här är en skäggolja av det tunga artilleriet som räddar alla skäggdagar i veckan. Doften är helt fantastisk och ger känslan av klassisk gentleman. Det är så här en skäggolja ska kännas och dofta.

På minussidan kommer tyvärr flaskan, den är tråkig och extremt opraktisk efter att man börjat använda den. Droppfunktionen under locket gör doseringen till en utmaning och man får tänka rakvatten eller cologne vid appliceringen, men övning ger färdighet som man säger. En Dapper Dan skäggolja ger ansiktshåret allt man kan önska och formulan räddar alla skäggdagar i veckan. Helt klart en riktigt bra skäggolja med en flaska som inte håller lika hög standard.

Skäggolja bäst i test >>>