Lernberger Stafsing Grooming Oil Recension

Herr Glamazon i egen hög person har testat och recenserat den maximalt återfuktande universaloljan Grooming Oil från Lernberger Stafsing. Den har mjukgörande och reparerande egenskaper för skägget och är till för dig som efterfrågar en snygg look med naturlig glans.

Test av Skäggolja - Lernberger Stafsing Grooming Oil

Skäggolja test - Lernberger Stafsing Grooming Oil

Som skäggfantast har jag använt skäggolja regelbundet under de senaste tio åren och hunnit pröva en uppsjö av märken och kompositioner. Allt från små trevliga hantverk till massproducerade alster för den breda marknaden. Lernberger Stafsing Grooming Oil är en massproducerad olja och när jag fick den i min hand, första gången tänkte jag snygg, stilren flaska men fungerar den verkligen i mitt ansiktshår? Var väldigt skeptisk. Tog två pump i handflatan, kände den ljuvliga doften, gnuggade mina händer mot varandra för att frigöra dofterna bättre och masserade sedan in oljan i mitt skägg och smörjde huden under. Alla fördomar jag hade mot massproducerade skäggoljor blev raderade omedelbart! När jag såg mig i badrumsspegeln gick jag direkt från vild grottman till välgroomad dandy. Det här är en riktigt bra skäggolja med massor av fördelar.

Innehållet:

Lernberger Stafsing Grooming Oil innehåller som så många andra skäggoljor en blandning av jojoba- mandel- och arganolja. Men det som gör just Mr Grooming Oil från Lernberger Stafsing till den där lilla extra produkten för skägg och hår är innehållet av broccoli- och svartkumminolja. Broccolikolja är ett naturligt alternativ till silikoner och ger skägget en oslagbar mjukhet med extra lyster. Svartkumminoljan hjälper till att skydda cellerna från att brytas ned av fria radikaler och främjar cellförnyelsen.

Doften:

Den känns påkostad och exklusiv. Tänker storstad och en doft som gör sig perfekt oavset tidpunkt. Jag känner noter av cederträ med blommor och en hint av läder kanske även lite jord. Kompositionen är välbalanserad och går verkligen hem i alla läger.

Flaska/förpackning:

Lernberger Stafsing Grooming Oil

Till Produkten >>>

Skäggoljan kommer i en rejäl 50 milliliters flaska i glas. Den känns gedigen, ligger bra i handen och känns så mycket större än vad den är. Flaskan är stilren, har ett bra lock som skyddar mot läckage och är försedd med praktisk pump som ger lagom med olja vid varje tryck, vilket är perfekt så man inte riskerar att överdosera.

Lätt eller svår att tvätta ur?

Den går lätt att tvätta ur, men varför? Jag skulle istället rekommendera att man nån kväll i veckan även applicerar innan sänggående, så skäggoljan får verka över natten som en intensivkur. Jag kompletterar med Lernberger Stafsing Mr Shampoo och balsam då det är perfekta multiprodukter med samma trevliga doft som oljan och har fördelen att man även kan tvätta hår och kropp på samma gång som man rengör skägget. Snabbt och smidigt.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Lite är melodin. Jag brukar ta två pump till mitt skägg, men vi är alla olika och börja lite och pröva dig fram tills du hittat den perfekta doseringen, skägget ska smörjas inte dränkas.

Vem passar Lernberger Stafsing Mr Grooming Oil för?

Den passar alla som vill ha ett snyggt välvårdat skägg. Oljan gör sig bäst i lite kortare skägg.

Konsistens:

Det här är en lätt olja, snudd på torr och väldigt rinnig. Just konsistensen gör skäggoljan till ett bra val under sommarmånaderna, när man inte vill ha den där feta känslan efter applicering. Ett stort plus är att man tvättar av den från händerna på någon sekund med vilken tvål som helst.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

Fördelen med att köpa skäggolja från detta varumärke är att den har flera användningsområden. Du kan använda oljan för rakning, till håret, till huden och just till skägget. Beroende vad man vill ha oljan till så kan det behövas kompletteras med lite andra artiklar. För ansiktshåret är en skäggborste att föredra för att fördela oljan och få ner den välgörande formulan ända ner till huden. En skäggtvätt är även det ett måste och jag rekommenderar starkt att pröva Lernberger Stafsing Shampoo For Hair, Beard & Body som även den fungerar till hela kroppen. Snabbt och smidigt.

Återfuktande effekt:

Skäggoljan ger rikligt med fukt och får en stark åtta av tio.

Hur mycket fräschade den upp skägget:

En solklar tia av tio möjliga.

Helhetskänsla:

Lernberger Stafsing Mr Grooming Oil är så mycket mer än en skäggolja, den är mirakel på flaska om man nu kan säga så. Doften, känslan och resultatet. Den har allt. Innehållet av broccolikolja är smått på genialt för den mjukhet oljan ger skägget och som bonus innehåller skäggoljan även svartkumminolja som hjälper till att stärka hårsäckarna, motverka håravfall och för tidigt gråa skäggstrån. Är nästan redo att ställa mig upp och göra vågen för den här skäggoljan. Att Mr Grooming Oil även går att använda i håret eller som kroppsolja är bara bonus.

Skäggolja bäst i test >>>