Fri frakt över 589 kr

Torra händer, spruckna nagelband och nariga knogar, en bra handkräm är en självklarhet om man vill hålla händerna behagliga och mjuka. Just därför har det blivit dags för Herr Glamazon att genomföra ett grundligt handkräm test och recensera Claus Porto Voga Hand Cream. Är den världens bästa handkräm? Hur är doften? Vad innehåller den? Hur är den återfuktande effekten? Är den snabbabsorberande? Kommer den att hjälpa en att få snygga Glamazon händer? Frågorna är många så läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Claus Porto Voga Hand Cream i sitt handkräm test och recension av denna klassiker till händerna.

Claus Porto Voga Hand Cream Recension

Recension av Claus Porto Voga Hand Cream

Vår, sommar, höst och vinter. Händerna får vara med om mycket under årets alla månader allt från att påta i trädgården, meka med bilen, diska för hand och årliga snöbollskrig med mera. Lägg till daglig handtvätt flera gånger om och vädrets skiftningar särskilt under hösten och vintern när luften är kyligare och mer uttorkande. Så när jag fick uppdraget att göra ett handkräm test av Claus Porto Voga Hand Cream så var det bara sträcka upp händerna och tacksamt ta sig an uppgiften.

Voga står för mode och händerna är bland det första näst efter ansiktet vi lägger märke till på personer i vår omgivning så vem vill inte ha snygga händer? Claus Porto Voga Hand Cream är framtagen för att återfukta bra och absorberas snabbt. Effekten är både omedelbar och långtidsverkande. Claus Porto Voga tillhör Deco serien från Claus Porto. Förutom handkräm, består kollektionen av lyxig fast tvål, flytande tvål, body lotion, doftljus och doftpinnar till hemmet. De unika mönstren i Deco serien har fångat människors intresse i över 130 år, och bidragit till att sätta Claus Porto på kartan.

Med Deco serien ville Claus Porto skapa en kollektion produkter för mannen och kvinnan som vill uttrycka sin djärva sida. De charmigt mönstrade förpackningarna är inspirerade av den dramatiska design som gjorde Claus Porto kända i slutet av 1800-talet. I Deco serien ingår 10 olika linjer, där varje linje representerar sin egen unika doft och stil. Dofterna i Deco serien är framtagna med ingredienser som framkallar känslor och väcker minnen av Portugals skiftande landskap och natur.

Claus Portos expertis har förts vidare och det är nu fjärde generationen som arbetar för att utveckla och förfina processen med tvåltillverkning, parfymtillverkning, ljustillverkning och tillverkning av hudvårdsprodukter och doftpinnar till hemmet. Tillförlitlighet och äkthet är filosofin som genomsyrar hantverket hos varumärket.

Claus Porto har numera en fantastisk portfolio av otroligt färgglada handgjorda etiketter och designmönster, där varje mönster ska representera en personlighet och stil. Men nu ska ju den här recensionen handla om handkräm och inte om varumärket så jag tänkte börja med att gå igenom vad vad den gör för huden innehåller och sedan beta av punkt för punkt vad man vill veta ett bra handkräm test och slutligen avsluta med en sammanfattning. Så nu börjar vi smörja in händerna och testa formulan och ingredienserna punkt för punkt här nedan för att se vad de gör för huden.

Vad innehåller Claus Porto Voga Hand Cream?

Bara man tittar på innehållsförteckningen på Claus Porto Voga Hand Cream så vet man att den innehåller många trevliga och återfuktande ingredienser som gör gott för ens torra händer. Jag försöker alltid hitta handkräm som innehåller glycerin, sheasmör, hyaluronsyra och andra fantastiska återfuktare. Vi på Glamazon gillar särskilt handkrämer med glycerin i, och det är just en av ingredienserna som gör Claus Porto Voga Hand Cream så bra.

Eftersom glycerin finns naturligt i vår egen hud, blir det väldigt enkelt för händerna att ta upp och absorbera den här ingrediensen. Glycerin hjälper till att binda fukt till det yttersta hudlagret och är därför särskilt bra för nariga och torra händer och även för dig som lider av extremt torra händer.

Claus Porto Voga Hand Cream innehåller även omega-7 fettsyran palmitinsyra. Palmitinsyra finns också naturligt i huden, vilket gör denna ingrediens eftersökt i hudvård. Palmitinsyra är särskilt bra att titta efter för dig som har mogen hud. Då nivåerna av palmitinsyra i huden minskar med åren, kan det vara bra att tillsätta extra genom hudvård. Vi på Glamazon gillar palmitinsyra just för att den har en anti-age effekt där den hjälper till att bygga upp huden på nytt, men också för dess fuktighetsbevarande egenskaper.

Vidare i innehållsförteckningen hittar vi jojobaolja som skyddar huden mot vätskeförlust och stärker hudbarriären. Vi på Glamazon gillar jojobaolja för att den är så snäll mot huden och för att den absorberas lätt utan att lämna en fet hinna. Därför passar den alla hudtyper och är särskilt bra för dig med torr hud. Jojobaoljan är den oljan som är mest lik vår huds naturliga oljor, vilket gör att den agerar och verkar på samma sätt som den olja som redan finns i vår hud.

Claus Porto Voga Hand Cream innehåller dessutom sheasmör. Det är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter som ska användas på torr och skrovlig hud, såsom läppbalsam och produkter för fotvård. Vi på Glamazon gillar sheasmör för dess utmärkta förmåga att binda fukt och skydda överhuden. Sheasmör är en antioxidant och har även den anti-age egenskaper som gör att den skyndar på att förnya huden, så ny fin fräsch hud kan komma fram.

Även macadamiaolja har tillsatts i formulan på denna Claus Porto handkräm. Macadamiaolja innehåller omega-9 fettsyran oljesyra. Oljesyra tränger in bra i huden samtidigt som den mjukgör och är särskilt bra för torr hud och mycket torr hud. Vi på Glamazon gillar macadamiaolja lite extra för dess förmåga att bevara hudens spänst och för att den återfuktar väldigt bra. Macadamiaolja kallas ibland för osynlig olja, eftersom den absorberas rekordsnabbt av huden.

Efter Macadamiaolja så hittar vi även arganolja i innehållsförteckningen på Claus Porto Voga Hand Cream. Arganolja absorberas snabbt av huden och ger en silkeslen känsla. Det är en väldigt vanligt förekommande olja i framförallt hårvårdsprodukter och även i skäggolja.

Arganolja hjälper till att stärka, mjukgöra och vårda huden och är rik på vitamin E. Vi på Glamazon gillar arganolja för att den är så bra för eksem hud och för att den förebygger hudens åldrande. Att den är rik på antioxidanter gör att den även verkar för att rena bindväven under huden.

Claus Porto Voga Hand Cream Recension

Claus Porto Voga Hand Cream har en gedigen formula och förutom alla tidigare nämnda ingredienser så innehåller även handkrämen allantoin som främjar hudens förmåga att hålla sig frisk och sund och gör irriterad hud mjuk och len igen.

Den är också fuktbevarande och har uppstramande egenskaper, på så sätt gör den huden på händerna mer spänstig. Vi på Glamazon gillar allantoin för att den har en förmåga att läka små sår på händerna, vilket är särskilt bra om du söker efter bästa handkrämen mot självsprickor. Detta är även en mycket uppskattad ingrediens att titta efter när det kommer till rakprodukter just för dess läkande förmåga.

Handkrämen innehåller också panthenol som även kallas för pro-vitamin B5. Panthenol binder fukt i huden, samtidigt som huden lugnas och repareras. Panthenol är väldigt lik Retinol eller vitamin A som har en cellförnyande effekt. Vi på Glamazon gillar panthenol för att den är särskilt bra för dig som har problem med röda eller irriterade händer. Ingrediensen har även en utslätande effekt och passar dig som söker en handkräm för mogen hud.

Dessutom har aloe vera tillsatts i Claus Porto handkrämen för att maximera fukteffekten. Aloe vera har läkande egenskaper, är svalkande och fuktgivande, och särskilt bra för skadad, kliande och irriterad hud. Vi på Glamazon gillar aloe vera för dess förmåga att skydda händerna och för att ingrediensen är särskilt bra för torra händer. Aloe vera hjälper även till att reducera rynkor och exfoliera huden för att på så sätt avlägsna skrovlig hud, så ny mjuk hud kan komma fram.

Slutligen innehåller formulan antioxidanten vitamin E som skyddar händerna mot skadliga ämnen. Vi på Glamazon gillar vitamin E för att denna skyddande antioxidant hjälper till att hålla händerna unga och fasta samtidigt som den motverkar att händerna åldras.

Vitamin E finns naturligt i vår hud, men nivåerna sjunker när vi blir äldre. Därför kan det vara bra att tillsätta vitamin E genom hudvård. Vitamin E är bra för torra händer och hud som känns stressad och ur balans.

Bara innehållet i Claus Porto Voga Hand Cream är en stark kandidat till bästa handkräm och då har jag inte pratat om doft, resultat och känsla än. Men redan här kan vi konstatera att handkrämen håller samma höga standard som vi vant oss vid när det kommer till Claus Porto.

Hur känns formulan på händerna?

Formulan är otroligt behaglig att smörja in händerna med. Första gången jag provade den kände jag direkt att det här är den bästa handkrämen jag någonsin använt. Känslan är som att smörja in händerna med ett moln av silke. Claus Porto Voga Hand Cream känns riktigt bra på händerna.

Den här handkrämen är ett nöje att smörja in sig med, jman känner direkt hur händerna blir mjuka och lena, och den skrovliga känslan försvinner. Det kan bara bli 5 Glamazon av 5 möjliga.

Hur känns händerna när handkrämen fått sjunka in?

Handkrämen sjunker in i händerna mycket snabbt. Det tar kanske en minut bara. Vi på Glamazon kan verkligen rekommendera Claus Porto Voga Hand Cream till den stressade, som inte orkar vänta på att handkrämen ska sjunka in. När formulan fått gå in, känns händerna mjuka, lena och riktigt återfuktade. Ingen vattning eller blöt hinna som man kan uppleva med många andra handkrämer. Händerna känns helt återställda. Jag kan glömma bort hur det kändes när händerna var torra. Mina händer är helt transformerade.

Claus Porto Voga Hand Cream

Till Produkten >>>

Hur är doften på Claus Porto Voga Hand Cream?

Doften på Claus Porto Voga Hand Cream känns exklusiv och stannar dessutom kvar på händerna väldigt länge. Ett stort plus för det. Kompositionen känns blommig, orientalisk och frisk. Claus Porto själva beskriver sin Voga komposition som en vårdoft med mimosa, mandelblom och mysk.

Mina tankar går direkt till solvarm hud och jag har senaste tiden kommit på mig själv med att sitta och lukta på mina egna händer. Det är medelhav, rent och fräscht. Den rena känslan doften ger gör att jag gärna kompletterar hemmet med ett doftljus i samma doft eller diffuser med doftpinnar. Fast tvål, duschgel och body lotion i samma doft är klockrent.

Är Claus Porto Voga Hand Cream en handkräm för extremt torra händer?

Ja det här är en riktigt bra handkräm för extremt torra händer. Ingredienserna i Claus Porto Voga Hand Cream är jättebra på så sätt, att krämen inte svider vid applicering, oavsett hur torra händer man än har. Exempelvis när mina händer är extremt torra och har börjat få självsprickor, är jag alltid rädd för att händerna ska svida när jag smörjer in dom med handkräm. Det är inga problem med denna handkräm. Bara efter en enda insmörjning kan mina extremt torra händer andas ut och börjar kännas bättre. Efter några insmörjningar är det en stor förbättring och torra händer ett minne blott.

Hur är formulan på Claus Porto Voga Hand Cream?

Jag skulle beskriva formulan på Claus Porto Voga Hand Cream som len, krämig och lättflytande. Handkrämen är vit och känns lite lätt lätt rinnig. Inte direkt så att den flyter ut, men så att den är smidig att fördela jämnt över händerna. Jag tycker att handkrämen gör sig allra bäst när jag tvättat händerna, torkat dom lite, men inte torkat dom helt torra, och sen smörjer in dom. Du kommer få chansen att uppleva århundradets mjukaste händer.

Får händerna en fet hinna av Claus Porto Voga Hand Cream?

Claus Porto Voga Hand Cream lämnar inte någon fet hinna på händerna. Vi på Glamazon kan med glädje rekommendera den här handkrämen till dig som arbetar med händerna. För dig som inte kan ha feta och hala händer och inte vill gå runt och lämna fingeravtryck på allt du tar på.

Om du av olika anledningar varit tvungen att undvika handkräm förut, så är det här handkrämen för dig. Det är otroligt häftigt med en handkräm som återfuktar så bra och ändå inte lämnar en fet hinna på händerna. Tio Glamazon av Tio möjliga för att man slipper den där blöta, fuktiga hinnan över händerna efter man applicerat handkrämen.

Behöver man komplettera Claus Porto Voga Hand Cream med något annat?

Du kommer behöva komplettera Claus Porto Voga Hand Cream med en handtvål. Oavsett om du väljer en flytande tvål eller en hård tvål, har Claus Porto tvål i samma doft som handkrämen. Vi på Glamazon tar handvård på stort allvar. Då händerna säger mycket om en person. Vi förespråkar att alla män ska ha ett lyxigt manikyrset herr och en nagelborste som hjälper dig att hålla händerna rena och fina. Att skrubba händerna emellanåt hjälper till att avlägsna skrovlig hud och låter händerna absorbera handkrämen bättre. Har du inte en handskrubb, kan det vara bra att ha som vana att passa på att skrubba händerna i samband med att du använder kroppsskrubb eller ansiktsskrubb.

Är du ett Claus Porto fan, läs även vår recension av Claus Porto Cerina Liquid Soap som är en fantastisk flytande tvål för händer och kropp. Och rakar du dig, spana in vårr Musgo Real After Shave Balsam recension och Musgo Real Shaving Cream recension, där vi går igenom formulan, resultatet och alla dofterna. Claus porto toppar både vår bäst i test lista för Duschkräm bäst i test och Rakkräm bäst i test.

Claus Porto Voga Handkräm

Hur är förpackningen på Claus Porto Voga Hand Cream?

När jag för första gången fick Claus Porto Voga Hand Cream i min hand, var det som att alla hår i nacken ställde sig upp. Ytterkartongen är så lyxig och elegant att jag ryser när jag känner på den. Kartongen är tillverkad av strukturpapper och blommönstret är lackat och lite lätt utstående när man drar fingret över det. Inuti fins en tub i vit matt plast med vit plastkork, och det klassiska Voga emblemet dekorerat mitt på tuben. Det är inredning och funktionalitet på samma gång. Riktigt snyggt.

Är Claus Porto Voga Hand Cream återfuktande?

Jag berörde frågan lite tidigare i recensionen under punkten om detta är en handkräm för extremt torra händer. Och ja jag kan verkligen säga att Claus Porto Voga Hand Cream är återfuktande. Den är rikligt återfuktande utan att vara fet. När jag i perioder av mitt liv använt feta handkrämer har jag föredragit att smörja in händerna på kvällen innan jag gått och lagt mig. På så sätt har handkrämen fått möjlighet att verka, medan den feta, fuktiga känslan inte stört mig. Den här handkrämen kan jag använda när som helst under dagen, eftersom den återfuktar, men inte känns fet.

Vem passar Claus Porto Voga Hand Cream för?

Det här är handkrämen som får tio Glamazon av tio möjliga för att den passar alla. Mångsidigheten i handkrämen gör den till en fröjd att använda. Och den ytterst höga kvalitén gör att du kommer att älska den. Låt dina händer dofta som en ljuv vårdag och kännas mjukare än någonsin. Vi vågar säga att den ger dig århundradets mjukaste händer utan att lämna en fuktig, fet hinna efter sig. Handkrämen absorberas otroligt snabbt, och passar bra för dig som arbetar med händerna, och inte vill gå runt med hala, fuktiga händer.

Behöver man mycket eller lite handkräm för resultat?

Jag brukar smörja in händerna med en klick som är ungefär så stor som en Non Stop. Formulan är så pass smidig och lättflytande att det blir mycket enkelt att sprida ut handkrämen över händerna. Man behöver bara lite handkräm för resultat. Jag smörjer in händerna, en bit upp på handlederna och sen tar jag det sista på armbågarna. Den här handkrämen är även så pass långtidsverkande att effekten håller i sig efter flera handtvättar.

Är Claus Porto Voga Hand Cream bästa handkrämen?

Claus Porto Voga Hand Cream är en handkräm som händerna utser till bäst i test alla dagar i veckan. Den lyxiga formulan riktar sig till dig med torra och kanske till och med lite spruckna händer. Jag kan med gott samvete säga att det här är den bästa handkrämen jag någonsin använt. Den är bäst på allt du kan tänka dig. Bästa doft, bästa formula och bäst resultat. Den är en fröjd att använda och räcker dessutom länge. Lämnar ingen fuktig, fet hinna över händerna och passar dig som inte kan ha hala händer när du arbetar. Och att effekten håller i sig efter flera handtvättar är bara en bonus. Numera har jag tuber strategiskt utplacerade lite överallt där jag kan behöva dem, har en på jobbet, en i bilen och en på nattduksbordet. Claus Porto Voga Hand Cream är räddaren för torra händer och förtjänar titeln som bästa handkrämen.

Till Claus Porto >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer