Fri frakt över 589 kr

När man använder en rakkräm vid våtrakning vill man att den ska underlätta för rakhyveln att komma så nära huden som möjligt. Man vill även att den ska återfukta, dofta gott och göra rakningen skön och behaglig. Det har blivit dags för Mr Glamazon att testa Musgo Real Shaving Cream från Claus Porto. Vad innehåller denna klassiska rakkräm? Hur fungerar den med säkerhetshyvel? Hur fungerar den med nyare rakhyvlar som Mach3 och Fusion? Hur är rakkrämen att använda med eller utan rakborste? Hur är löddret? Läs vidare och se vad Mr Glamazon tycker om Musgo Real Shaving Cream i sin recension och test av rakkräm här nedan.

Test av Rakkräm Musgo Real Shaving Cream

Recension av Musgo Real Shaving Cream

När det kommer till klassiska produkter och varumärken för våtrakning så ställer sig Claus Porto direkt till eliten med Musgo Real som lanserades redan på 1930-talet. De är en av världens främsta tillverkare av tvål och om du har prövat en Claus Porto tvål så vet du varför. Musgo Real som serie är traditionsrik men ändå med en modern touch.

Man brukar säga att klassiker aldrig går ur tiden och det stämmer väldigt bra med Musgo Real Shaving Cream. Jag har älskat varje sekund jag fått testa den här rakkrämen och rakningen har varit ett nöje varje dag.

Jag har använt mig av alla de fyra klassiska Musgo Real dofterna som är Classic Scent, Spiced Citrus, Orange Amber och Oak Moss. Det finns visserligen en femte modernare doft som heter Black Edition men då den inte har samma formula som de fyra rakkrämer jag har testat så kommer den få en egen recension vid senare tillfälle. När vi nu är inne på formulan så tänkte jag börja med vad Musgo Real Shaving Cream innehåller och varför innehållet gör det till ett nöje att använda och testa rakkrämen.

Vad innehåller Musgo Real rakkrämen?

Claus Porto Musgo Real Shaving Cream har en väl beprövad formula sedan 1930-talet med mjukgörande glycerin som bas för att förbättra hudbarriärens fuktbalans och funktion. Glycerin är tillsatt för sin goda förmåga att binda fukt och öka penetrationen av de andra aktiva ingredienserna i rakkrämen. Det stora pluset med denna fantastiska ingrediens är att den sprider sig snabbt på huden och bildar en vätskereservoar som skyddar mot rakbladet och reparerar översta hudlagret.

Hemligheten med att Musgo Real rakkrämen är så populära bland våtrakare är det rikliga innehållet av ullfett eller lanolin som är det korrekta namnet på den här åtrådda ingrediensen. Lanolin är så vattenavstötande att det skulle kunna fungera som rostskyddsmedel, men det är inte för den egenskapen vi våtrakare älskar ullfett utan för dess utmärkta förmåga att bevara fukt, skydda och mjukgöra huden som inget annat. Det är även lanolinet som gör att raklöddret blir drygt, stabilt och så där fantastiskt småbubbligt i kombination med vatten och rakborste.

Rakkrämen innehåller även kokosolja som absorberas mycket långsamt av huden och ger ett utmärkt glid till rakbladet. Oljan hjälper även till att skydda huden från slitage. Även jojobaolja bidrar till att förbättra rakbladets glidförmåga över huden samtidigt som den mjukgör och skyddar. Jojobaolja har även en viss "reglerande" effekt på bakterier.

För att bidra till en skönare rakning har Claus Porto tillsatt trollhassel i Musgo Real rakkrämen som fungerar blodstillande och läkande om olyckan är framme. Trollhassel är inflammationshämmande och hjäper till att lindra irritation och rodnad från rakningen. Även mentol är antiseptiskt och ger huden en lätt bedövning så man kan vara lite aggressivare med sin rakning. Innehållet av mentol bidrar även till en skön svalkande känsla.

Formulan är snart 100 år men varför ska man ändra på ett vinnande koncept. Man köper Claus Porto Musgo Real Shaving Cream för att få resultat och det är det den här formulan ger.

Test av Rakkräm Musgo Real Shaving Cream

Hur är rakkrämen att använda med rakborste?

Claus Porto Musgo Real Shaving Cream är ett nöje att använda med rakborste. Jag har testat rakkrämen både med att löddra den med borste direkt i ansiktet och att löddra den i skål.

Rakkrämen lämpar sig bra för båda teknikerna så det är mer en smakfråga vilken teknik man föredrar, båda har sina fördelar och nackadelar. Jag personligen föredrar att löddra upp Musgo real rakkrämen direkt i ansiktet med rakborste då jag tycker doften blir mer framträdande och att konsistensen känns tjockare. Men jag tycker även om känslan att vispa upp löddret i skål och att löddret blir skönare på det sättet plus att rakborsten inte tar så mycket stryk. Som sagt det finns inget rätt eller fel vid applicering av rakkräm.

Löddra rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet

Att löddra Claus Porto Musgo Real Shaving Cream direkt i ansiktet med rakborste är superenkelt det är bara blöta rakborsten i varmt vatten, applicera lite rakkräm på toppen och sedan föra borsten till ansiktet. Därefter arbetar man med lätta cirkulerande rörelser tills du har täckt ansiktet med ett bra lödder. Just Musgo Real Shaving Cream är lite tvålig i sin konsistens så det blir inget mega fluffigt lödder utan mer än tjock vit hinna som lägger sig över huden och ligger kvar där den ska.

För denna teknik lämpar sig en best badger, svinborst eller syntetborste bäst. Både best badger och svinborsten ger en skön rivig känsla. I och med att det blir som en peeling när man löddrar upp med dessa rakborstar så motverkar det även inåtväxande skäggstrån. Den här tekniken är som sagt enkel att behärska och med Claus Porto Musgo Real Shaving Cream så är det ännu enklare. Låt bara den vita hinnan av rakkrämen få verka lite innan du går loss med hyveln. Resultatet blir perfekt! Det jag gillar lite extra är den tvåliga fasta hinnan av rakkrämen som är så bra att den stannar kvar på huden tills man själv väljer att avlägsna löddret.

Löddra rakkrämen med rakborste i skål

Den andra tekniken för appliceringen, är att löddra upp Claus Porto Musgo Real Shaving Cream i skål ihop med rakborste. Det här kräver lite mer arbete och övning för att få till, men när du lärt dig hur man gör så är det här ett mycket trevligt sätt att raka sig på.

Det första du gör är att lägga en liten klick Musgo Real Shaving Cream i din raktvålskopp och vispa sedan rakkrämen med en rakborste som är fuktad i varmt vatten. Värme är nyckeln till allt här. Jobba med cirkulerande lätta rörelser tills du fått det lödder du vill ha.

Jag personligen är nöjd först när jag kan vända min skål uppochner och löddret stannar kvar i skålen. Vid appliceringen är konsistensen lite mjukare ungefär som löst vispad grädde. Löddret täcker bra och stannar där man vill tills man avlägsnar det. Exakt det man vill ha av en bra rakkräm.

Den här tekniken tar lite mer tid men den förhöjer känslan av rakningen så mycket mer och med en sådan här klassisk produkt är det väl värt tiden.

Går det använda Musgo Real rakkräm utan borste?

Svar ja. Den är väldigt lätt att använda utan rakborste, det är bara fukta huden som ska rakas, skruva av korken och ta lite rakkräm med betoning på lite. Sedan är det bara stryka ut krämen på det område som ska rakas. Det är nästan samma teknik som med rakkräm direkt på rakborste fast utan peeling effekten. Superenkelt! Du kommer få en tuff vita hinna över huden som ser väldigt manlig och cool ut. Den ska du låta verka lite, så huden får dra till sig alla bra saker från formulan och passa på samtidigt att njuta av doften från Musgo Real rakkrämen. Sedan är det bara att raka.

Ett tips om du tycker formulan blir för tjock är att grunda innan applicering med en rakolja om du känner att du har tid eller tillsätt lite extra vatten. Musgo Real rakkrämen är utmärkt att använda som den är och är väldigt dryg, så lite räcker långt för att täcka huden.

Hur fungerar Musgo Real Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Den är som gjord för rakning med klassisk säkerhetshyvel. Rakbladet glider perfekt nära huden och formulan ser till att hyveln har bra glid under hela rakningen. Det är bara låta din säkerhetshyvel falla av sin egen vikt för att skära skäggstråna med perfektion.

Claus Porto Musgo Real Shaving Cream är rakkrämen du ska använda om du rakar dig med säkerhetshyvel. Formulan gör att man kan vara rätt aggressiv och den ger ett bra skydd till huden. Rakkrämen stannar kvar där den ska tills du avlägsnar den och har alla egenskaper man vill ha för en klassisk våtrakning. Med stannar kvar så menar jag att den inte bubblar bort och löser upp sig efter applicering som en del rakkrämer kan tendera att göra. Det är inget problem alls med Musgo Real Shaving Cream löddret ligger där man vill och i kombination med säkerhetshyvel är formulan perfekt.

Hur fungerar Musgo Real rakkrämen med Fusion och Mach3?

Den fungerar förvånansvärt bra trots att formulan är så tjock. Dock måste man skölja hyveln väldigt ofta och arbeta med korta drag och inte för mycket rakkräm för att inte riskera att klogga igen rakbladet totalt. Den fungerar bättre med Mach3 än med Fusion men båda modellerna fungerar utmärkt i hop med rakkrämen. Det är mer en fråga om teknik, mängd rakkräm och att ständigt skölja bladet. Ett tips är att använda en rakolja först och sedan ett tunt lager rakkräm direkt på huden utan borste eller applicera krämen direkt med borste utan att löddra upp det i förväg. Då får du ett väldigt bra resultat med dessa modernare rakhyvlar.

Men om du är den som vill ha ett fluffigt, skyddande lödder så är rakborste och skål ett måste vid rakning med Mach3 eller Fusion. Löddret du får genom att vispa det i skål blir mjukare och lättare för Mach3 eller Fusion rakhyveln att arbeta med för att komma närmare huden och bidra till enklare glid med rakbladet.

För tjockt lödder riskerar att lägga sig mellan framförallt fusion bladet och huden vilket resulterar i att stubben blir kvar och du får dra fler drag med hyveln. Ett tunt lager av Claus Porto Musgo Real Shaving Cream är allt som behövs för att få fullgott skydd och en bra rakning med Fusion och Mach3. Det bör tilläggas att Musgo Real Shaving Cream är rätt tvålig i konsistensen och på så sätt fungerar den bra till alla sorters hyvlar.

Hur är konsistensen på Musgo Real rakkrämen?

Det finns lite olika varianter på konsistensen. Jag börjar med den i sin ursprungliga form som den är direkt i tuben. När den kommer ut ur tuben är den tjock som en väldigt fet kräm och om man smörjer den direkt i ansiktet med fingrarna så kommer den lägga sig som en tunn, vit hinna över huden. Man känner direkt hur fet och återfuktande den är plus att den ger en cool barberar känsla eftersom löddret blir väldigt instagramvänligt.

När rakhyveln sedan kommer i kontakt med löddret/hinnan så blir det en tvålkänsla som smörjer. Det märks att Claus Porto kan tvål och rakning. I den här produkten kombinerar de båda till perfektion.

Även löddret man skapar i skål med rakborste får en förträfflig konsistens inte för rinnigt eller tjockt utan helt enkelt perfekt som lätt vispad grädde och det är lätt att få till önskad konsistens på sitt raklödder. Det är inte för inte som Musgo Real är en av de populäraste rakkrämarna i världen bland våtraknings entusiaster.

Ger Musgo Real Shaving Cream ett bra lödder?

Löddret är världsklass både vid lödring direkt i ansiktet med rakborste och även om man arbetar upp löddret i skål eller med händerna. Fördelen med Claus Porto Musgo Real Shaving Cream är att formulan är så dryg att man inte behöver vara rädd för att tillsätta för mycket vatten och på så sätt tappa kontrollen på raklöddret. Detta är rakkrämen för att bygga ett elastiskt lätt lödder. Formulan är enkel att vispa och bygga upp med hjälp av rakborste både direkt i ansiktet och i skål. Det behövs bara tillgång till varmt vatten för att få till ett bra lödder.

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

Formulan på Claus Porto Musgo Real Shaving Cream är väldigt dryg så du behöver inte alls mycket vare sig du löddrar direkt på området som ska rakas med borste, smörjer den med fingrarna eller om du löddrar i skål och applicerar löddret därefter med rakborste. Lite räcker långt och skummet täcker området som ska rakas perfekt. Denna rakkräm är mycket dryg.

Hur är Claus Porto Musgo Real Doften?

Som jag nämnt tidigare i mitt rakkräm test, så finns denna komposition av Claus Porto Musgo Real Shaving Cream i fyra olika dofter som jag använt mig flitigt av. Vilken av dofterna på Classic Scent, Spiced Citrus, Orange Amber och Oak Moss man föredrar är mer en smakfråga.

Alla har en sak gemensamt. De är väldigt bra och passar både ung som gammal. Klassiska dofter som inte går ur tiden. Det jag gillat med alla fyra dofterna är att de stannar kvar, framförallt om man applicerar rakkrämen med fingrarna eller direkt med borste i ansiktet. Man känner sig verkligen ren och väldoftande efter rakningen.

Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Cream

Test av Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Cream

Doften heter som sagt Classic Scent och det är just vad den här kompositionen är. Detta är en klassisk doft är fylld med uppfriskande och varma noter som ger en manlig och lyxig air som man bara älskar. Först känner man en hint av jordig vetiver innan varma tränoter som patchouli och sandelträ tar över och ger doften dess traditionella och eleganta karaktär. Men kompositionen stannar inte där utan den överaskar med att smyga in en diskret touch av vanilj, kardemumma och en liten grön uppfriskande känsla av gräs som gör doften på Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Cream perfekt. Kompositionen fungerade för nästan hundra år sedan och den fungerar helt perfekt än i dag. Man doftar rent, fräscht och manligt. Detta är en fantastisk doft som imponerar. En favorit!

Till Produkten >>>

Claus Porto Musgo Real Spiced Citrus Shaving Cream

Test av Musgo Real Spiced Citrus Shaving Cream

Vill man ha lite krydda och medelhavskänsla så är Musgo Real Spiced Citrus ett säkert kort. Doften är fortfarande klassisk med sina fräscha citrusnoter av bergamott, citron och neroli som ger en skön stimulerande känsla. Kompositionen adderar även ett sting genom att låta kryddiga noter från ingefära och muskot framträda och slutligen så kommer jordig vetiver och träig patchouli som förhöjer doften. Detta är en pigg och upplyftande komposition som lämnar med en ren, fräsch känsla på samma sätt som en explosion av livgivande energi.

Till Produkten >>>

Claus Porto Musgo Real Orange Amber Shaving Cream

Test av Musgo Real Orange Amber Shaving Cream

Om framgång har en doft så är det här den kompositionen. Musgo Real Orange Amber är en varm, uppfriskande citrusdoft som är kryddad med en hint rosmarin, lavendel och mysk. Doften kräver sin man, då den kan kännas aningen gubbig för en del. Kompositionen är mogen, elegant och klassisk. Vågar man sticka ut hakan lite extra, så är det här en av de bästa sommardofter man kan ha. En mycket sofistikerad och elegant doft som passar bra till alla tillfällen och på rakkräm gör den sig alldeles ypperligt.

Till Produkten >>>

Claus Porto Musgo Real Oak Moss Shaving Cream

Test av Musgo Real Oak Moss Shaving Cream

Säger bara rakning och ekmossa. Musgo Real Oak Moss är en fantastisk doft som sticker ut. Den är djärv men samtidigt upplyftande och att testa den här rakkrämen var nått extra. Jag är så van vid att alla rakprodukter har dofter av trä eller citrus så det var ett uppskattat inslag i rakrutinen att få möta den här förträffliga kompositionen. Visserligen är den första doftnot man känner lime men rätt snabbt tar muskatellsalvia och kryddnejlika över kompositionen och leder vidare till en lätt och elegant air av trä. Slutligen kommer ekmossan med full kraft och man blir blixtförälskad direkt. Det här är en doft som skiljer sig rätt mycket från traditionella rakprodukter men den gör sig mycket bra på rakkräm och förhöjer känslan. Man doftar rent och fräscht samtidigt som kompositionen ger en lyxig känsla.

Till Produkten >>>

Hur är Förpackningen på rakkrämen?

Jag bara älskar den. Först känslan när man håller den klassiska gröna, röda, gula eller grå kartongen i handen med den ikoniska logotypen som så många andra män gjort i snart hundra år. Redan där och då vet man att Musgo Real är nått extra. Sedan när man tar ut tuben ur förpackningen. Det är nått speciellt med den, som gör att tuben känns så mycket lyxigare än övriga förpackningar, den är så stilren och snygg att man med lätthet kan ha den som inredningsdetalj i badrummet. Claus Porto Musgo Real Shaving Cream kommer i en 100 ml återvinningsbar metalltub med skruvkork vilket gör att det är mycket enkelt att dosera önskad mängd rakkräm i sin skål, på rakborsten eller i handen utan kladd eller spill.

Behöver man komplettera rakkrämen med några andra produkter?

En rakhyvel är ett måste gärna en säkerhetshyvel. Rakkrämen går bra att använda som den är, men vill man ha en riktigt lyxig rakning skulle jag börja med Claus Porto Musgo Real Classic Scent Pre Shave Oil som förbereder huden och tar rakningen till nästa nivå. En bra rakborste förhöjer även känslan lite extra och ser till att få full effekt av rakkrämen.

Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam är väldigt behaglig och skön att använda efter rakningen. Ett antibakteriellt klassiskt rakvatten som Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave är även den ett bra val för att avsluta rakningen med.

Har du inte prövat en Claus Porto tvål så bör du göra det, i alla fyra dofterna finns det matchande fast tvål och självklart de populära reptvålarna. I Classic Scent finns det även en fuktgivande glycerintvål som är perfekt att använda i samband med rakning.

Kort sammanfattning av Claus Porto Musgo Real Shaving Cream:

Det finns många bra rakkrämer och sen så finns det Musgo Real Shaving Crem den här rakkrämen är väldigt, väldigt bra! Formulan har använts i snart hundra år och det är bara titta på innehållet med bland annat glycerin, lanolin, kokosolja, jojobaolja, trollhassel och mentol för att se att detta är en av de bästa rakkrämer som gjorts.

Jag har älskat varje sekund jag fått testa rakkräm från Claus Porto. Alla fyra dofterna är fantastiska och sticker ut. Kompositionerna förhöjer känslan och gör rakningen lite lyxigare. I kombination med rakborste och säkerhetshyvel är Musgo Real rakkräm bäst i test alla dagar i veckan. Även utan rakborste är den en värdig vinnare.

Har alltid gillat Classic Scent och doften är fortfarande en favorit. Oak moss tog mig med storm samtidigt som både Orange Amber och Spiced Citrus överraskade positivt så jag kommer framöver att variera alla dofterna beroende på tillfälle.

Claus Porto har satt ribban högt och det ska mycket till för att jag ska byta bort min Musgo Real Shaving Cream. Detta är en favorit rakkräm för våtrakare över hela världen och jag kan inte annat än att hålla med. Musgo Real är bra och rekommenderas.

Till Musgo Real >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer