Fri frakt över 589 kr

Daglig rakning kan göra huden lättirriterad och extra känslig. Därför vill man följa upp sin rakning med en återfuktande after shave balm som stärker och lugnar huden. Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa och recensera Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam från Claus Porto. Vad innehåller detta klassiska rakbalsam? Hur är formulan? Hur är doften? hjälper den mot klåda och irritation efter rakning? Hur är den återfuktande effekten? Läs vidare och se vad Herr Glamazon tycker om Musgo Real After Shave Balsam i sin recension och test av after shave balm här nedan.

Musgo Real After Shave Balsam Recension

Musgo Real After Shave Balsam Recension

Klassisk våtrakning är lite som terapi för mig och får mig att riktigt koppla av, känna mig mer balanserad och tillfreds. Det är nått med att stå och vispa upp raklöddret med min rakborste och känna doften från rakkrämen som gör att man känner sig helt avkopplad och tillfreds med livet. Att sedan få stå och raka sig med med min säkerhetshyvel fungerar som riktigt bra träning i medveten närvaro.

Det är lite som en ritual och den avslutar jag genom att först klappa in rakvatten för att desinficera och tona min hud och därefter applicera en fuktgivande after shave balm för att lugna och stärka.

När jag gjort detta aftershave balm test så har jag löpt linan fullt ut och använt mig av hela serien från Musgo Real. Med pre-shave oil som start för att slutligen gå i mål med after shave balsam. Jag har även valt att raka mig med andra produkter för att se hur väl Musgo Real After Shave Balsam fungerar efter rakning. Det sägs att klassiker aldrig går ur tiden och med tanke på att detta after shave balm snart fyller hundra år så stämmer det väldigt bra.

Det är ett nöje att avsluta rakningen med Classic Scent After Shave Balsam får Musgo Real. Formulan är riktigt bra och doften ännu bättre. När vi nu är inne på formulan så tänkte jag börja med vad Musgo Real After Shave Balsam innehåller i min recension och vad ingredienserna gör för huden efter rakningen.

 

Vad innehåller Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam

Formulan på Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam är baserad på glycerin för att återställa hudbarriärens funktion och fuktbalans efter rakningen. Förutom sin goda förmåga att mjukgöra, binda fukt och reparera översta hudlagret hjälper även glycerinet till att öka penetrationen från de andra aktiva ingredienserna.

Rakbalmen innehåller förutom fuktgivande glycerin även mandelolja som hjälper till att mjukgöra och lindra klåda medan inflammationshämmande sheasmör bidrar till att påskynda läkningen vid eventuella skärsår från rakningen. För att maximera återhämtningen och ge huden lugn och ro så finns det även bivax i formulan.

Fördelen med just lugnande bisax i after shave balm är dess antibiotiska egenskaper och den goda förmågan att lägga sig skyddande över huden utan att täppa till porerna. Ungefär som ett osynligt plåster som lugnar och ger maximal vård till den nyrakade huden.

Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam innehåller även sammandragande allantoin som hjälper småsår läka snabbare. Just allantoin är uppskattat i after shave balm och fungerar som en mjukgörare som håller huden återfuktad och förhindrar torrhet och irritation efter rakning samtidigt som ingrediensen hjälper till att motverka irritation och ge bättre hudtextur, oavsett hudtyp eller tillstånd.

Hur Är Formulan På Musgo Real After Shave Balsam?

Formula på Musgo Real After Shave Balsam är trevlig. Den är lite mer rinnig än jag väntade mig och om man inte är försiktig så är det lätt att skaka ut lite för mycket ur flaskan. Jag säger för mycket eftersom den är så otroligt dryg. Första gången jag skulle applicera tänkte jag, jag börjar med lite, så tar jag mer sen. Men den lilla klicken jag tog, både räckte och blev över. Det känns som att min flaska kommer räcka i en evighet. 10 Glamazon av 10 möjliga.

Hur är Musgo Real Classic Doften?

Få dofter är så klassiska och manliga som musgo real kompositionen med sina varma och uppfriskande noter. Det finns en anledning till att den här doften snart fyller hundra år. Lika bra i dag som den var när den lanserades. Den tilltalande öppningen med jordig vetiver blandar sig elegant med noter av patchouli och sandelträ som sedan leder till yppiga bakgrundsnoter av vanilj och kardemumma med inslag av gräs.

Alla dessa noter skapar en majestätisk, uppfriskande och manlig komposition av högsta kvalitet. Doften har som sagt fungerat i snart hundra år och kommer garanterat fungera i hundra år till. En klassisk Glamazon doft som imponerar. Perfekt om man vill dofta fräscht, manligt och rent efter rakning.

Musgo Real After Shave Balsam Recension

Till Produkten >>>

Är Musgo Real After Shave Balsam Lätt Eller Svår Att Applicera?

Det är super enkelt att applicera detta rakbalsam. Man behöver bara vända flaskan och skaka ut så mycket man behöver i ena handflatan. Ungefär en tumstorlek är lagom att använda för kinder och hals. Tänk bara på att inte överdosera.

Hjälper Musgo Real After Shave Balsam Mot Klåda Efter Rakning?

Jag upplever ibland obehag som stramande hud och klåda efter rakning. Och jag var väldigt nyfiken på om Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam kunde hjälpa mot klådan. Trots allt är det ju ett kraftigt parfymerat rakbalsam, så det kanske skulle förvärra det hela.

Men jag blev otroligt positivt överraskad. Vi på Glamazon kan verkligen rekommendera detta rakbalsam för dig som har problem med stramande hud och klåda efter rakning. Bara applicera rakbalmen, och vänta några minuter medans klådan försvinner.

Hjälper Musgo Real After Shave Balsam Mot Röda Prickar Efter Rakning?

Här var jag lite skeptiskt till en början, eftersom jag har väldigt känslig hud och brukar försöka använda mig av oparfymerade produkter efter rakning. Men det var jättehäftigt att se. När jag börjat smörja in mig, var det som ett magiskt trolleritrick. Jag såg det röda försvinna mitt framför mina ögon. Jag har aldrig upplevt något liknande. Och då har jag ändå rakat mig i många många år.

Innan jag ens hunnit smörja färdigt, hade jag redan sett att det röda mattats av. Jag börjar bli mer och mer imponerad av detta rakbalsam från Claus Porto. Det här är hatten av och hakan ner i golvet. Jag har numera Joe Labero i mitt eget badrum. Så är du en person som har lätt för att få röda prickar efter rakning eller blir rödflammig i ansiktet, kan vi på Glamazon verkligen rekommendera Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam.

Svider Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam?

Här finns absolut ingen svidande känsla. Jag som har känslig hud är alltid lite rädd för att det ska svida. Att jag ska råka välja rakprodukter som är för kraftfullt parfymerade eller innehåller någon ingrediens som gör att det svider till. Denna after shave balm är precis tvärt om.

Framöver när jag har svidande hud och skärsår efter rakning, kommer jag gladeligen att smörja in mig med detta rakbalsam. Vi på Glamazon rekommenderar Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam från Claus Porto för dig som har problem med att det svider efter rakning.

Återfuktande Effekt:

Detta är ett rakbalsam med mycket bra återfuktande effekt. Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam lägger sig som en lätt fuktig hinna över huden och kapslar in fukten. Efter cirka fem minuter så är hinnan borta och huden känns smidig och mjuk.

Formulan är riktigt bra för detta ändamål. Tänk bara på att man känner sig fuktig ett litet tag efter applicering. Det är ungefär som om man nyss kommit ut ur duschen eller tvättat ansiktet. Det går som sagt över på ett par minuter.

Behöver Man Mycket Eller Lite Rakbalsam För Resultat?

Ungefär en tumstorlek är lagom mycket att använda för att få bra resultat. Formulan är väldigt rinnig så tänk bara på att inte överdosera. lite räcker långt av detta rakbalsam för att få önskat resultat.

Vem Passar Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam För?

Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam passar dig oavsett vad du söker. Vill du ha ett rakbalsam som hjälper mot röda prickar efter rakning? Check. Jag kan lika gärna sätta bockar efter allt.

Vad du än kan tänka dig, jag sätter en bock på det. Vill du slippa klåda efter rakning? ✓ Ha hjälp mot att bli röd i ansiktet efter rakning? ✓ Ska det vara skön konsistens? ✓ Med bra doft? ✓ I en snygg flaska? ✓ Ska den inte svida? ✓ Inte vara klibbig? ✓ Gå att använda i hela ansiktet istället för ansiktskräm? ✓ Fungera bra att använda efter att du rakat kroppen? ✓ Vill du att den ska räcka länge? ✓.

Musgo Real After Shave Balsam Recension

Behöver Man Komplettera Musgo Real After Shave Balsam Med Nått?

Eftersom Musgo Real After Shave Balsam är en av de avslutande produkterna vid rakning finns det en hel del produkter att komplettera med både före och efter. Fördelen med detta Musgo Real rakbalsam är att den ingår i en hel serie med nio artiklar så man kan gå från start till mål med samma doftbild genom hela rakningen och låte produkterna komplettera varandra.

Man behöver inte använda hela serien utan kan om man vill plocka russinen från kakan, eller så öppnar man sin alldeles egna barbershop hemma i badrummet och gör rakningen till en helig rutin.

Den produkt jag framför allt vill rekommendera att komplettera med är Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Cream då den är hjärtat i själva rakningen och helt klart bästa rakkrämen man kan använda. I kombination med rakborste och säkerhetshyvel är Musgo Real rakkräm bäst i test alla dagar i veckan och den fungerar även förvånansvärt bra med Gillette fusion rakhyvel och mach3 trots att formulan är så tjock.

 

Om du använder Fusion eller Gillette mach3 rakhyvel så kan Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Soap vara ett bättre val om du vill ha lite tunnare lödder. Vill du ta din rakning till nästa nivå skulle jag rekommendera att börja med Claus Porto Musgo Real Classic Scent Pre Shave Oil före du applicerar löddret. Denna rakolja hjälper till att förbereda huden på bästa vis.

Även tvätta ansiktet med Claus Porto Musgo Real Classic Scent Glycerine Soap är en bra start. En alunsten bör finnas till hands om olyckan är framme men även för att tona och stänga porerna.

 

Ett par stänk av Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave och man är uppdaterad och nästan färdig. Slutligen så smörjer man in sig med Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam och man har fått en väldoftande komplett rakning.

Vill man gå på överkursen och förstärka doften så är Claus Porto Musgo Real Classic Scent Cologne en perfekt avslutning. Jag vill även passa på att tipsa om Claus Porto Musgo Real Classic Scent Soap som är en trevlig fast tvål att tvätta händerna med och även Claus Porto Musgo Real Classic Scent Soap On A Rope som är en riktigt bra reptvål att tvätta kroppen med i duschen. Har du inte prövat en Claus Porto tvål så bör du göra det.

Flaska/Förpackning:

Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam kommer i sin klassiska stilrena gröna kartong som talar om att det här är något speciellt. Det är påkostat och designat. Inne kartongen döljer sig den stilrena glasflaskan som gör sig så väl i badrumsskåpet, men tål med råge att få stå framme för allmän beundran.

Enda etiketten som finns på flaskan är den gröna på framsidan vilket förhöjer känslan. Den svarta plastkorken är väl gängad så man får skruva tre fyra helvarv för att öppna flaskan och när man gör det så sprider sig doften från innehållet direkt i badrummet. Det är enkelt att skaka ut önskad mängd aftershave balm ur flaskan. Detta är en mycket bra förpackning som man gillar skarpt.

Helhetskänsla Av Musgo Real After Shave Balsam

Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam är ett helt fantastiskt rakbalsam. Och det blir bäst i test alla dagar i veckan. Så när du ska köpa rakbalsam, låt det bli ett som ger dig Joe Labero i ditt badrum. Det här är som ett magiskt trolleritrick. Smörj in dig och som i ett trollslag ser du all rodnad bara försvinna. Den hjälper till och med om du är riktigt ordentligt röd.

Det här är ett rakbalsam som låter alla röda prickar och all klåda avta. Och den här är fantastisk, oavsett om du rakat ansiktet, bröstet, eller andra delar av kroppen. Även doften är helt fantastisk. Så hade mitt rakbalsam test bara handlat om vilket rakbalsam som har den bästa doften, hade Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam vunnit även där. Glöm allt vad torr, stramande hud heter efter rakning den här formulan är bästa rakbalsam för uppgiften.

Att ta hand om huden efter man rakat sig är viktigt och att då få avsluta sin rakningsrutin med Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam är helt enkelt bara bäst.

Till Musgo Real >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer