Floris Shaving Cream Recension

En bra rakkräm är ett måste när det kommer till att få en klassisk och lyxig våtrakning. Man vill att skummet ska vara av högsta kvalitet och att rakkrämen ger en utmärkt och skön glidförmåga så rakbladet kan skära skäggstubben så nära huden som möjligt utan irritation. Det är även viktigt att rakkrämen återfuktar och vårdar huden, den ska dofta gott och framförallt göra rakningen till ett nöje varje dag.

Det har således blivit dags för Herr Glamazon att recensera och testa Floris Shaving Cream. Vad innehåller denna lyxiga rakkräm? Hur arbetar den med säkerhetshyvel? Hur funktionell är den med moderna modeller på rakhyvlar som Mach3 och Fusion? Hur är rakkrämen att applicera och arbeta med eller utan rakborste? Hur är skummet? Läs vidare och se vad Herr Glamazon har för intryck av Floris Shaving Cream i sitt test av rakkräm här nedan.

Test av Floris Shaving Cream

Recension av Floris Shaving Cream

Det finns få varumärken med så mycket historia som Floris och det har varit en stor ära att få agera gentlemanna-agent med rätta att testa rakkräm.

Varje morgon i badrummet med min rakhyvel och rakkräm har varit som en tidsresa. Det ikoniska parfymvarumärket Floris grundades i London readan 1730 och för att sätta perspektiv på hur länge detta klassiska varumärke har levererat högklassiga dofter och rakprodukter till kräsna gentlemen så räcker det nog med att säga att de började med det nästan ett halvt sekel innan USA blev en självständig nation, Vid samma tid hade vi i Sverige det som kallas frihetstiden och Carl von Linné gjorde sin lapplandresa.

För att bli ett varumärke med snart trehundra år på nacken så krävs det hängivenhet och kvalitet. Flors shaving cream är inget undantag. Få dofter från Floris har haft samma genomslagskraft som just deras manliga N° 89. Doften var en så stor favorit hos den brittiske journalisten Ian Fleming att han nämnde Floris no 89 vid namn i flertalet av sina romaner som den doft hans stilbildande och ikonsak agent James Bond föredrog.

I andan av Casino Royale har jag gått igenom innehållet på rakkrämen, prövat löddret med och utan rakborste och rakat med säkerhetshyvel och flerbladshyvlar som Gillette Fusion och mach3 för att se om formulan håller måttet och hur bra rakkrämen är i denna Floris Shaving Cream recension.

Vad innehåller Floris rakkrämen?

Denna Floris rakkräm har en formula som imponerar med sitt rika innehåll av glycerin som effektivt hjälper till att mjukgöra, dra fukt till huden och skydda den från skärsår. Aloe vera ät tillsatt för att lindra torrhet och irritation vid rakningen medan olivolja även kallad antikens guld nyttjats för dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. Olivolja löser även upp både fett och orenheter som samlats på huden och ser till att fuktbalansen verkningsfullt bevaras.

Floris rakkrämen innehåller även Allantoin som är särskilt bra för känslig hy tack vare sina lugnande och mjukgörande egenskaper. För att bidra till en behagligare rakning har Floris tillsatt läkande kamomill som har vissa anti-inflammatoriska och till och med antisvamp-egenskaper. Kamomill gör det lättare för huden att ta upp och dra nytta av de andra ingredienserna i formulan men bidrar även till att återfukta på djupet, lugna inflammerad hud och främja lystern för ett ungdomligt utseende. Den läkande effekten från kamomill gör ingrediensen perfekt som en del av formulan i rakkrämen.

Hur är rakkrämen att använda med rakborste?

Floris Shaving Cream är ett nöje att använda i sällskap med en klassisk rakborste. Jag har prövat rakkrämen både med att löddra den direkt i ansiktet med rakborste och att löddra den i skål.

Rakkrämen passar utmärkt för båda teknikerna så det är mer en fråga om smak och tycke vilken av teknikerna man föredrar för sitt raklödder. Bägge teknikerna har sina förmåner och nackadelar. Jag personligen tycker mer om att löddra upp Floris rakkrämen omedelbart i ansiktet med rakborste då jag upplever att den fantastiska doften blir mer framträdande och att strukturen på löddret känns lite mer kompaktare. Men jag är även väldigt förtjust i känslan att få ta mig tid och stå i lugnan ro och vispa upp det lätta, fluffiga löddret i en skål. Själva raklöddret blir behagligare på det sättet, plus att rakborsten inte utsätts för lika mycket tryck. Som sagt det finns inget rätt eller fel vid applicering av Floris Shaving Cream.

Löddra rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet

Att applicera rakkrämen direkt i ansiktet med rakborste går fort och smidigt. Man behöver bara se till att huden är rengjord och lätt fuktig samt att rakborsten är fuktig och varm. Därefter är det bara lägga en liten klick rakkräm på toppen av borsten och sedan löddra upp direkt i ansiktet med lätta cirkulerande rörelser. Konsistensen är väldigt lätt så man får jobba lite med rakborsten för att täcka huden som ska rakas med ett tillfredställande resultat.

Om man använder sig av denna teknik så är en rakborste av modell best badger, svin eller syntet att föredra. Både best badger och svinhorstar ger en lättare peeling och skön rivig känsla när man arbetar med dem. Själva tekniken är superenkel, däremot så är formulan väldigt tunn och lätt så det kräver lite övning att få till mängden rakkräm som ska på ens rakborste för att få till ett fluffigt fint lödder.

Löddra rakkrämen med rakborste i skål

Den andra tekniken för applicering av Floris Shaving Cream med rakborste, är att vispa upp löddret på klassiskt vis i en rakkopp. Den här tekniken kräver visserligen lite mer tid, men vill man ha ett lätt, silkeslent fluffigt raklödder är detta, det ända rätta att göra. Allt man behöver göra är att klämma ut en liten klick Floris rakkräm i en kopp eller skål. Addera sedan några droppar varmt vatten och börja därefter vispa rakkrämen med den fuktiga, varma borsten. Det går rätt fort att vispa bort luftbulorna ur krämen och bygga ett lätt, molnliknande fint lödder. Jobba med lätt hand och cirkulerande rörelser som om du vispar grädde för att få det molnliknande, fluffiga resultatet du vill ha. Löddret ska hålla ihop och va lite elastiskt ungefär som lätt vispad grädde. Tillsätt mer vatten vid behov.

Kan man hålla skålen eller koppen uppochnervänd utan att raklöddret rinner ut då har man fått till det för applicering på området som ska rakas. Vid själva applikationen av raklöddret så är det fluffigt, fjäderlätt och väldigt trevligt att arbeta med. Doften är helt fantastisk och skummet lyfter stubben och täcker fint.

Går det använda Floris rakkräm utan rakborste?

Floris Rakkrämen är väldigt enkel att använda utan rakborste och blir lite tjockare i konsistensen och mer skyddande för huden. Det är bara applicera den med fingrarna och cirkulerande rörelser på lätt fuktig hud som med en rakgel. Formulan lägger sig som en fin vit hinna över huden. Doften är framträdande och gör rakningen mycket angenäm. Ett tips är att applicera Floris N° 89 Shaving & Beard Oil innan själva rakkrämen för att få ett bättre glid på rakbladet och ta rakningen ett steg längre. Om du rakar dig med en aggressiv rakhyvel är den här appliceringen att föredra då raklöddret blir lite tjockare och mer skyddande.

Hur fungerar Floris Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Det beror lite på hur aggressiv säkerhetshyvel man använder om hyveln är väldigt aggressiv så är inte det här rätt rakkräm, men med tillexempel en Edwin Jagger säkerhetshyvel eller liknande hyvlar med stängd kam så fungerar Floris Shaving Cream alldeles utmärkt. Att applicera krämen direkt i ansiktet med fingrarna är att föredra med säkerhetshyvel då löddret blir lite väl lätt och fint med rakborste. Som en del i en klassisk våtrakning med förberedande produkter och efterföljande produkter är det ett måste med säkerhetshyvel. Känslan, doften och resultatet är svårslaget.

Hur fungerar Floris rakkräm med Mach3 eller Fusion?

Rakkrämen från Floris är som skapad för att användas i kombination med en flerbladshyvel som Gillette Fusion eller Mach3, den är enklare och smidigare med båda dessa modeller än med en traditionell säkerhetshyvel. Det spelar ingen roll vilken teknik man använder för att applicera Floris Shaving Cream eftersom formulan är så lätt och fluffig. Rakkrämen levererar en behaglig, smidig rakning och löddret kloggar inte igen rakbladet. Vill man förhöja den lyxiga upplevelsen som formulan ger så bör man köpa rakhyvel med ett skaft som matchar känslan.

Hur blir raklöddret med Floris Shaving Cream?

Det är en fråga om tycke och smak. Om man använder Floris Shaving Cream i kombination med rakborste så blir raklöddret väldigt lätt och fluffigt vilket lämpar sig utmärkt för Gillette Fusion eller Mach3 rakhyvlar. Om man löddrar direkt i ansiktet med fingrarna blir konsistensen lite tjockare och klarar mer aggressiv rakning. Om du gillar att löddret är lätt och luftigt så är det här rakkrämen för dig samma sak om du vill ha ett lödder som doftar helt fantastiskt.

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

För att vara så mjuk, luftig och lätt i formulan är Floris Shaving Cream mycket dryg. Det behövs inte alls mycket rakkräm för att täcka hela ansiktet oavsett vilken teknik man använder för appliceringen. Formulan är väldigt bra.

Hur är Floris N° 89 Doften?

Det är för doften man köper Floris Shaving Cream! Den här kompositionen är svårslagen och mer klassisk gentleman än så här blir det inte. Floris N° 89 var favoritdoften hos James Bonds skapare Ian Fleming som även bestämde att just denna komposition med bland annat bergamott, lavendel och cederträ skulle vara en av orsakerna till den ikoniska agentens framgångar hos det motsatta könet.

Själva doften har en härlig 1950-tals känsla med sin sötaktiga pudrighet och hint av tvål, annars är den en genial mix av apelsin och bergamott i toppen samt lavendel och neroli i hjärtnoten vilandes på en träig, torr bas av bland annat cederträ, mysk, ekmossa och vetiver. Det är bara smokingen och martinin som fattas. Detta är en helt fantastisk doft som gör rakningen till ett nöje.

Test av Floris Shaving Cream

Till Produkten >>>

Hur är Förpackningen på rakkrämen?

Rakkrämen kommer i en snygg, lätthanterlig tub på 100 gram, som gör sig fint på badrumshyllan. Fokuset ligger mer på själva innehållet och doften än på förpackningen. Tuben i sig är smidig att använda och det är enkelt att få till rätt dosering efter önskemål.

Behöver man komplettera rakkrämen med några andra produkter?

Utöver en bra rakhyvel, så är en rakborste ett trevligt tillskott. Skulle även rekommendera Floris N° 89 Face Wash och Floris N° 89 Shaving & Beard Oil innan appliceringen av rakkrämen för att rengöra huden och mjukgöra skäggstubben. Även Floris N° 89 Aftershave är ett välkommet tillskott för att stänga porerna och lugna huden efter rakningen. Att klappa in ett klassiskt rakvatten i kinderna är bara så rätt när man rakat sig med Floris Shaving Cream.

Kort sammanfattning av Floris Shaving Cream:

Det här är en rakkräm med rätt att raka. Doften är helt fantastisk och Floris Shaving Cream är ett nöje att använda om man rakar sig med en Gillette Fusion eller Mach3 rakhyvel. Formulan imponerar med sitt rika innehåll av glycerin, aloe vera, olivolja och kamomill som lämnar huden återfuktad, uppdaterad och fräsch Ett stort plus för innehållet av allantoin som är särskilt bra för känslig hy tack vare sina lugnande och mjukgörande egenskaper. Det här är svaret på varför James Bond alltid är renrakad. Floris Shaving Cream är en utmärkt rakkräm bäst i test som ger ett bra resultat och gör rakningen till en angenäm upplevelse.

Till Floris London >>>