Fri frakt över 589 kr

När du väljer att tvätta dig med en fast tvål, framför en flytande, är det ofta för känslan den fasta tvålen ger. En traditionellt framställd fast tvål innehåller inte syntetiska tensider, utan är baserad på naturliga oljor, på samma sätt som såpa. Tensiderna kan ha en tendens att torka ut huden, medan en bra fast tvål gör tvärt om, den bidrar istället med att förse huden med fukt.

Victoria Tvål Lakritsrot recension

Tvål Test - Victoria Soap Lakritsrot

Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa och recensera Victoria Soap Lakritsrot. Frågorna är många; Rengör den huden effektivt? Ger den fukt? Är den traditionellt framställd? Och hur är doften? Jag kommer gå igenom alla dessa och mycket mer, i min recension. Men jag kommer att börja med ingredienserna, för att se just varför detta är en så bra fast tvål, och vad den gör för huden.

Vad innehåller Victoria Soap Lakritsrot?

I Victoria Soap Lakritsrot utgörs basen av förtvålad palmolja och förtvålad palmkärnolja. Dessa ingredienser är mycket bra när du vill ha en hård tvål som tvättar dig väldigt ren. Har du tröttnat totalt på att du luktar svett efter dusch, så är det här lösningen för dig. Med en tvål baserad på förtvålad palmkärnolja och förtvålad palmolja kan det helt enkelt inte bli fel. Du kommer att bli renare än renast.

Nästa intressanta sak jag som Herr Glamazon noterar är tillsatsen av lakritsrot. Lakritsrot är något av de bästa du kan hitta i en hudvårdsprodukt. Extrakt från lakritsroten har lugnande effekt på huden, varför den ofta dyker upp i produkter för känslig hud och röd hud. I lakritsroten hittar vi även glabridin, en potent antioxidant som verkar genom att ljusa upp åldersfläckar och pigmentfläckar.

Victoria of Sweden tvål lakrits

Den sista ingrediens jag kommer nämna här är glycerin, du kan läsa vidare om ingredienserna i avsnittet innehålls-överkurs, längre ner i recensionen. Glycerin har läkande egenskaper på huden och är den vanligaste återfuktande ingrediensen i ansiktskräm och bodylotion. Glycerin har förmågan att binda fukt i huden och hålla kvar fukten där. Samt återställa hudens naturliga balans.

Hur känns Victoria tvål på huden?

Min Victoria tvål känns fantastisk på huden. Jag var själv lite osäker på känslan, då Victoria tvålar tillverkats i Sverige sedan 1905, och jag undrade om tvålen ger en det man förväntar sig av en tvål idag. Men den ger mig det med råge. Att löddra upp och tvätta sig med en Victoria tvål, ger ungefär känslan av att smörja in sig med fuktighetskräm. Jag känner att tvålen känns fet på huden, men på samma gång väldigt lätt.

Victoria tvålar har tillverkats i Sverige sedan 1905

Till Produkten >>>

Hur känns huden efter man sköljt av lakrits tvålen?

När jag sköljt av mig min lakrits tvål känns huden otroligt återfuktad. Det här är en av de bästa tvålar jag stött på, när det gäller att fuktbomba mig i duschen. Jag känner även att glycerinet och lakritsextraktet i min lakrits tvål gör väl. Under mitt tvål test, har min hud mått väldigt bra, områden där jag tidigare lidit av röd hud, är nu nästan helt återställda. Och det finns absolut ingen stramande torr känsla.

Är doften som tvål lakrits?

Ja vi på Glamazon skulle beskriva doften väldigt mycket som tvål lakrits. Det här är en tvål som gör oss stolta över att vara Victoria tvål återförsäljare. När man kommer ut ur duschen är det inte en överväldigande lakritsdoft, som lakritskonfekt, utan just tvål lakrits. Klassisk tvåldoft blandad med örtig lakritsdoft. Inne i duschen har tvålen en mer kraftfull doft, samt om man luktar på själva tvålen.

Hur ser Victoria of Sweden tvål ut?

Det här är en oval tvål av vitt ogenomskinligt tvålämne. Och jag kan konstatera att Victoria of Sweden tvål ser ut som tvål gör mest. Mitt på tvålen står det Victoria SPA. Det är en tvål på 100 gram som ligger bra i handen. Den känns inte liten, men inte heller stor. Den kommer i en enkel vit kartong. Det känns som att väldigt lite fokus ligger på designen, och mer på att ta fram en riktigt bra fast duschtvål.

Victoria tvål lakrits

Blir man ren av fast duschtvål?

Jag personligen anser ofta att jag blir renare av fast duschtvål än traditionell duschtvål för män, men vi på Glamazon siktar ju på att kunna ge dig duschtvål man bäst i test, så vårt sortiment av duschprodukter är väldigt bra. Detta är dessutom en antibakteriell tvål som är perfekt för varje duschtvål kille som söker en bakteriedödande duschtvål eller en duschtvål mot svettlukt.

Behöver man komplettera fast tvål med något annat?

Absolut behöver du komplettera din fasta tvål med andra kroppsvårdsprodukter. Tvålen har en väldigt bra återfuktande effekt, men eftersom jag ofta använder brun utan sol, ser jag ändå gärna till att smörja in mig med body lotion då och då, eftersom jag vet att färgen blir snyggare då. Förutom body lotion tycker vi på Glamazon att varje duschtvål kille även bör ha ett manikyrset, då händerna är det första man ser på en person förutom ansiktet.

Är antibakteriell tvål även återfuktande tvål?

Ja en antibakteriell tvål kan absolut vara återfuktande. Det här är en fantastisk antibakteriell duschtvål för dig som vill ha en duschtvål mot svettlukt, men samtidigt inte känna dig helt uttorkad efter duschen. Victoria tvål får din hud att kännas mjuk och återfuktad men är ändå en riktigt effektiv bakteriedödande duschtvål. Victoria tvål är utomordentligt bra när du ser till att du kan få båda dessa egenskaper från en tvål.

Är Victoria Soap Lakritsrot bästa fast tvål för kroppen?

Victoria Soap Lakritsrot är fast tvål bäst i test, med motiveringen att, den ger en klassisk tvåldoft med inslag av örtig lakritsrot, samtidigt som den rengör effektivt och återfuktar dig. Vi på Glamazon föll för den rena enkla designen i kombination med vetskapen om att en Kunglig Hovleverantör som tillverkat tvål sedan 1905 säkerligen kan sin sak.

Är Victoria soap bästa hård tvål för händerna?

Detta är en superbra hård tvål för händerna. Ytterst lite räcker för att tvätta händerna rena, och jag tycket att det är häftigt att i och med att de är Kunglig Hovleverantör, kanske kungen står och tvättar sig med en likadan tvål som jag har. Det bör även tilläggas att tvålen har en väldigt god förmåga att ge händerna fukt, samt lämnar en behaglig icke överväldigande doft av tvål och lakrits.

Är Victoria tvål bästa fast tvål för ansiktet?

Det finns Victoria of Sweden tvål som är speciellt framtagen för att vara ansiktstvål, denna lakrits tvål är inte det. Men tack vare sin krämiga återfuktande formula fungerar den förvånansvärt bra att tvätta ansiktet med. Vi på Glamazon skulle rekommendera att du använder tvålen att tvätta kroppen och händerna med, och väljer någonting annat som ansiktsrengöring. Vi har ett bra utbud här på Glamazon.

Rengör din hud med fast tvål >>>

Innehålls-överkurs

Jag kommer börja min innehålls-överkurs med fettsyrorna från palmolja och palmkärnolja. Det är en biprodukt som uppkommer i tillverkningen när oljorna övergår till tvålämne. Dessa fettsyror bidrar till att göra tvålen opak, det vill säga ogenomskinlig. Men också till att göra tvålen extra krämig. Dessutom har dessa fettsyror en rengörande effekt och är en väldigt vanlig ingrediens i både hårda tvålar och flytande tvål.

Nästa ingrediens är isopropylmyristat som tillsatts för att förbättra tvålens textur. Men denna ingrediens hjälper även huden att tillgodogöra sig andra ingredienser i formulan. Så genom att tillsätta isopropylmyristat, har huden lättare att ta till sig alla nyttigheter från glycerinet och lakritsroten. Förutom detta bidrar isopropylmyristat till att ge fukt vilket vi på Glamazon gillar.

Decyl glucoside är en växtbaserad ingrediens som ursprungligen kommer från kokosnötter. Den används främst för sina rengörande egenskaper samt för sin förmåga att skapa ett eftertraktat lödder. Ingrediensen är mycket mild, varpå den är vanlig i skonsamma rengöringsprodukter, så som ansiktsrengöring för känslig hud, och babyprodukter. Men tack vare sin löddrande effekt är den även vanlig i schampo.

Denna Victoria tvål innehåller också sodium chloride, vanligt bordssalt. Salt kan hjälpa till att göra ditt bad härligare, på samma sätt som en badolja. Här på Glamazon ser vi mest salt i vår avdelning med saltvattenspray. Trots att det är lätt att tro att salt skulle ha en uttorkande effekt är det nästan aldrig så i skönhetsprodukter. Dels för att koncentrationen är så låg, dels för att de övriga ingredienserna hjälper till att väga upp.

Victoria soap

Jag kommer avsluta min ingrediens-överkurs med propylenglykol. Propylenglykol förbättrar tvålens textur samt får huden att lättare tillgodogöra sig nyckelingredienserna, i det här fallet lakritsrot och glycerin. Propylenglykol verkar även för att bibehålla hudens fuktnivå och är en av de vanligaste ingredienserna som används för just det ändamålet. Propylenglykol kan även hittas i produkter som deodorant stick, rakbalsam och ansiktsvatten.

Victoria soap historia

Victoria soap har tillverkats i Sverige sedan 1905 och är Kunglig Hovleverantör. Ledorden för Victoria of Sweden tvål är hållbarhet, innovation och givande samarbeten. Allt detta för att ta fram världens bästa tvålar. Fabriken är idag på 5400 kvadratmeter med en maxkapacitet på över 1 000 000 tvålar om dagen. Fast tvål utgör den viktigaste delen, med traditionell badtvål, små gästtvålar och hotelltvålar.

Victoria soap har tillverkats i Sverige sedan 1905 och är Kunglig Hovleverantör

Victoria soap har etablerat sig som Europas tredje största tvåltillverkare, och är fortfarande ett familjeföretag. Målsättningen är att tillverka fast tvål med design som är både modern och vintage med Victoria tvål återförsäljare över hela världen. De håller sig uppdaterade och håller koll på de senaste trenderna inom tvål, samtidigt som man arbetar med ett hållbarhetsperspektiv, moderniserar tvålproduktionen och fördjupar kunskaperna inom tvåltillverkning.

Vårt utbud av fast tvål >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer