Allt du behöver veta om ansiktsmasker

Ansiktsmasker är utmärkta att använda för att ge din hud en boost och en ordentlig detox. Det finns masker för alla hudtyper, och de flesta ger både omedelbara och långsiktiga resultat.

Allt du behöver veta om ansiktsmasker

Om du lider av fet, tilltäppt hud eller till och med har enstaka finnar kan en veckovis ansiktsmask för män vara lösningen. Djuprengörande ansiktsmasker är oftast berikade med förädlade naturliga leror som kaolin eller bentonit. Dessa har en formula som smörjs ut över ansiktet och därefter får torkar till en skorpa. När leran torkar drar den åt sig orenheter och absorberar överskottsolja. Detta har en djuprengörande effekt och kommer även att fräscha upp huden.

En mask av detta slag bör användas cirka en gång i veckan och smörjas ut över hela ansiktet, med undantag för ögonområdet. Låt den få torka runt 10 minuter och skölj sedan av den ordentligt. Din hud kan kännas lite torr efteråt, så applicera en liten mängd av din vanliga fuktighetskräm vid behov. Om du använder en lermask regelbundet som en del av din hudvårdsrutin hjälper den till att hålla huden fräsch och gradvis minska synligheten av öppna porer.

För att vitalisera eller återfukta huden kan du prova en mask med specifika ingredienser för att få näring, regenerera eller ljusa upp huden. Dessa masker är oftast inte härdande och kan vara i form av en kräm eller gel. Denna typ av ansiktsmask bör lämnas kvar på huden i 15-20 minuter och därefter sköljas av. De har inte en lika dramatisk effekt, men erbjuder verkliga fördelar för vissa hudtyper eftersom mer koncentrerade ingredienser absorberas av hudens ytskikt.

Utöver dessa finns det även sheet mask eller arkmask som modellen kallas på svenska. Denna variant på ansiktsmask har blivit allt mer populära senaste åren. De är oftast gjorda av fiber, bomull eller gel och är indränkta i ett närande serum. De är särskilt bra för att snabbt återfukta huden och behöver inte sköljas av efter användning. Det är bara applicera din sheet mask och titta på ett avsnitt av vänner medan serumet gör sitt.

Fördelar och nackdelar med olika typer av ansiktsmasker

När det kommer till hudvård är valmöjligheterna nästintill oändliga, och det gäller särskilt för ansiktsmasker. Varje variant har sina egna unika fördelar. Lermasker är fantastiska för dig som vill ha en djuprengöring och omedelbart märkbara resultat. De kan dramatiskt minska synliga porer och ge huden en fräsch, matt finish.

Kräm- eller gelbaserade masker är som en dröm för dig med torr eller känslig hud. De är fyllda med närande ingredienser som omedelbart absorberas av huden, och de kan oftast lämnas på över natten för maximal effekt.

Arkmasker eller sheet masks, sticker verkligen ut för deras användarvänlighet och effektivitet. De är lätta att applicera, smidiga att använda och fantastiskt effektiva. Med en arkmask kan du förvänta dig att se synliga resultat direkt efter användning, oavsett om du söker fukt, lyster eller anti-aging effekter.

Det bästa med ansiktsmasker? Du behöver inte välja bara en! Du kan kombinera olika typer för att skräddarsy en hudvårdsrutin som passar just dina behov perfekt. Med rätt mask för rätt tillfälle kommer din hud att se och kännas fantastisk. Så varför inte unna dig en ansiktsmask idag? Det är ett enkelt och prisvärt sätt att ge din hud den omsorg den förtjänar.

Guide för att göra en ansiktsbehandling hemma >>>