Välj rätt ansiktsrengöring för din hudtyp

Att veta vilka hudvårdsprodukter som är bäst lämpade för din hudtyp kan vara svårt. Det första steget för att förbättra din hudvårdsrutin är att investera i en effektiv ansiktsrengöring för män, men var bör du börja? Istället för att förlita dig på första bästa, så kommer vi på Glamazon att hjälpa dig hitta en bra ansiktsrengöring som passar just din hudtyp, för en så problemfri hudvårdsrutin som möjligt.

Välj rätt ansiktsrengöring för din hudtyp

Ansiktsrengöring för torr hud

Om du har torr hud är en ansiktsrengöring med krämig eller oljig formula det bästa valet för att hjälpa din hud att behålla fukt. Undvik att använda löddrande ansiktsrengöringar med starka tvålämnen eftersom de kan tvätta bort hudens naturliga fuktighet, vilket i sin tur gör den torr och irriterad. När det kommer till ansiktsrengöring för torr hud så sök efter ingredienser som hyaluronsyra, aloe vera, algextrakt och glycerin som förser din hud med fukt för hälsosam återfuktning.

Ansiktsrengöring för fet hud

För dig med fet hud är en djuprengörande gel eller löddrande formula det mest effektiva alternativet. Leta efter en mild ansiktsrengöring för fet hy som innehåller ingredienser som glykolsyra, salicylsyra eller aktivt kol. Dessa tvättar bort smuts och olja utan att helt strippa huden på sina naturliga oljor, vilket i sin tur hjälper till att hindra huden från att överproducera ännu mer överflödig olja än tidigare.

Ansiktsrengöring för känslig hud

Att välja rätt ansiktsrengöring för känslig hud är ingen lätt uppgift. Men när du vet vilka ingredienser och formuleringar du ska leta efter, blir det genast mycket enklare. Välj en ansiktstvätt formulerad med naturliga, icke-irriterande ingredienser som mandel- eller jojobaolja. Håll ögonen på innehållsförteckningen för att kontrollera att den också är fri från parabener och syntetisk parfym för att hålla din hud fräsch, ren och återfuktad.

Ansiktsrengöring för kombinerad hy

När din hud är både torr och fet på samma gång är det bäst att undvika oljebaserade ansiktsrengöringar. Investera istället i en gelrengöring för att tvätta bort orenheter och rensa porerna. Detta hjälper dig att balansera din hud utan att överdriva uttorkning av vissa områden. När du väljer din ansiktsrengöring för kombinerad hy, leta efter sådana som innehåller ingredienser som olivolja, kamomill eller bergamott för att naturligt få bort smuts och skydda huden.

Ansiktsrengöring för aknebenägen hud

När man lider av aknebenägen hud kan många saker förvärra huden, vilket gör det svårt att välja rätt produkter. En ansiktsrengöring med salicylsyra hjälper till att bekämpa överflödig oljeproduktion och minska utbrott. Se till att använda ansiktsrengöring för aknebenägen hud två gånger dagligen, både morgon och kväll, för att hindra bakterier, olja och smuts från att byggas upp.

Att välja rätt ansiktsrengöring behöver inte vara komplicerat. Med rätt information och en liten guidning är det fullt möjligt att hitta den perfekta produkten som kompletterar din hudtyp. Detta är det första, men mycket viktiga, steget för att uppnå den friska och strålande hud du alltid har drömt om.

Allt du behöver veta om ansiktsmasker >>>