Fri frakt över 589 kr

Just rakning är en väsentlig och grundläggande del av varje gentlemans skönhetsrutin. Det finns så mycket mer i denna fantastiska ritual än att bara sätta en rakhyvel i ansiktet för att kapa skäggstråna och just därför har vi på Glamazon tagit fram den här guiden i sju steg för att få den perfekta rakningen.

Sju steg till perfekt rakning

Få perfekt rakning i sju steg

Alla faktorer både före och efter måste betraktas som rakning och spelar även en mycket viktig roll för att upprätthålla en frisk och hälsosam hy. Även om du har en egen rutin så bidrar den dagliga upprepningen ofta till dåliga vanor som i sin tur kan leda till konsekvenser som irritation, skärsår och rakbränna, dessa problem undviks lätt med rätt förberedelser och teknik.

Steg Ett - Förberedelse inför rakning är nyckeln

Oavsett om du rakar dig på morgonen eller på kvällen, så se till att du ger dig själv gott om tid för att göra jobbet ordentligt. Behandla ditt ansikte med den respekt det förtjänar eller som som vi på Glamazon brukar säga " förberedelse är nyckeln till en bra rakning ”.

Börja med att förbered huden med antingen varmt vatten eller en dusch innan du rakar dig. Värmen från vattnet hjälper till att mjukgöra skäggstråna så det blir lättare för rakbladet att kapa dem. Värmen öppnar även upp dina porer och det gör att rakbladet möter mindre motstånd när det glider över din hud. Detta är ett enkelt steg, men ett steg som har mycket stor inverkan på slutresultatet.

Steg Två - Pre-Shave och raklödder

Nästa steg är nu att börja applicera dina rakprodukter. Vi rekommenderar att du börjar med en pre-shave eller rakolja på den redan varma huden, förslagsvis Musgo Real Pre Shave Oil. Det hjälper till att förbättra glidet så rakbladet inte skarpar av huden, och på så sätt bidrar du till att minska risken för rakbränna och irritation.

 

Använd rakborste

Förbered sedan en rakborste med grävlingshår genom att blöta den under varmt rinnande vatten. Förslagsvis en av våra populära rakborstar från Edwin Jagger eller Truefitt & Hill som är handgjorda i England med hår från grävling av finaste kvalitet. En rakborste är perfekt för att uppnå optimalt resultat.

 

Skapa ditt raklödder

Applicera sedan rakkräm på din hud. Använd grävlingsborsten och bearbeta krämen i ansiktet med cirkulära rörelser för att få ett rikt, fuktgivande raklödder. Vi föreslår en glycerinbaserad rakkräm från tillexempel Musgo Real, Truefitt & Hill eller Edwin Jagger.

 

Om du vill ha ett mer traditionellt tillvägagångssätt, applicera rakborsten på en klassisk raktvål för att skapa ditt raklödder.

 

Oavsett om du använder en raktvål eller en kräm, har de de samma mål, de reser skäggstråna i upprätt läge, vilket gör att rakbladet kan kapa skäggståt vid botten för en närmare rakning.

Steg Tre - Välj rätt rakhyvel

När du väljer din rakhyvel ska du ta hänsyn till vilken hudtyp du har och hur mycket tid du har över för din rakning. För en snabb och effektiv rakning skulle vi rekommendera ett rakblad med flera blad, till exempel Gillette Mach3 eller Fusion. Dessa typer av rakblad har en fuktgivande Aloe Vera-remsa för att förbättra bladets glid, så att du inte skarpar av huden.

Huvudet på flerbladshyvlar svänger också för att flexibelt följa ansiktets konturer. Detta gör att det går fort och effektivt att raka sig, med mindre irritation för huden.

 

Säkerhetshyvel för närmare resultat

Vi på Glamazon föredrar att använda en säkerhetshyvel, eftersom det ger ett närmare resultat, även om du kommer att behöva investera lite mer tid i din rakning. Vår mästare Herr Glamazon brukar säga " En rakning ska inte vara en plåga, den ska vara som en ceremoni".

Att spendera mer tid på sin rakning leder till en bättre upplevelse och resultat. Eftersom rakbladet till en säkerhetshyvel är lättare att hålla rent och du kan byta rakblad ofta, är det bättre för din hud. Då det kommer att finnas mindre döda hudceller och bakterier som byggs upp på bladet, vilket i sin tur hjälper till att förhindra irritation.

 

Oavsett vad du väljer för modell på rakhyvel, se alltid till att du har färska, vassa rakblad till hands - desto skarpare blad, desto mindre drag på huden och skäggstubben. Det är väldigt viktigt att inte använda för mycket tryck när du rakar eftersom för hårt tryck skapar samma skador på din hy som om du rakar mothårs. För bästa resultat, använd mjuka drag och låt rakhyvelns vikt avgöra hur mycket tryck som ska appliceras på huden.

Ju tyngre rakhyvel du använder desto mindre arbete måste du göra. Glöm inte att skölja bladet regelbundet för att förhindra att din rakhyvel kloggar igen. Använd alltid varmt rinnande vatten för detta, särskilt om du använder en rakolja eftersom varmt vatten är bättre på att lösa upp rester. Slå inte rakhyveln i handfatet utan skaka den lite lätt och låt vattnet göra jobbet. Att ta hand om din utrustning är av största vikt och kan också förbättra kvaliteten på din rakning.

Steg Fyra - I vilken riktning ska man raka sig?

Det är viktigt att tillgång till en bra spegel och belysning för att kunna raka sig noggrant och med precision. Starta alltid din våtrakning med att ha dina ansiktsmuskler avslappnade. Nu när din hud är klar och du har rätt utrustning är du redo att börja. Arbeta i skäggets växtriktning för att undvika skärsår och rakutslag. Följer du skäggets växtriktning kommer du märka att rakningen går enklare, starta med kinderna och gå bara till den punkt där hårets riktning förändras.

Sedan arbetar du från ena sidan över ansiktet till den andra, arbeta med rakhyveln i en nedåtgående rörelse, och var försiktig så att du inte passerar den punkt där växtriktning förändras på din hals. Du bör alltid sträcka huden med din lediga hand så långt det är möjligt och försök att inte snedvrida ansiktet. Detta håller huden plattare och minskar risken för att du skär dig själv. Om ditt skägg på halsen växer nedåt börjar du bara uppifrån och arbetar nedåt och över ansiktet.

Vi kan inte tillräckligt betona vikten av att raka sig medhårs. Det kan vara frestande att raka sig mothårs i hopp om att uppnå en närmare rakning, men i själva verket riskerar du bara att skapa inåtväxande hårstrån, irritation och rakbränna . Som mästare Herr Glamazon brukar påpeka " Det är inte hur nära du får din rakning, det är hur väl du tar hand om din hud, för om du tar hand om din hud kommer din hud att ta hand om allt annat ".

Steg Fem - Rakning av hals och haka

Halsen kan vara rätt besvärlig att raka och man kan ibland bli konfunderad över vilken riktning skäggstubben växer i detta område. Håret här kan ibland växa i ett cirkulärt mönster. Att förstå hur skäggstubben växer på halsen är det första steget för att övervinna rakproblem - kunskap är nyckeln. Återigen måste du sträcka ut eller platta till huden för att få en nära rakning. Ett sätt att platta huden på halsen är att luta huvudet något upp. När du arbetar dig ner på hakan trycker du lite på hakan med den lediga handen.

Steg Sex - Raka överläppen

Ett annat känsligt område att raka är överläppen, den kräver en noggrann och exakt hand. För att raka denna del använder du lätta, mjuka drag som går nedåt mot det yttre området på din läpp. När detta är gjort, skölj av ansiktet med kallt vatten för att få bort eventuellt kvarvarande lödder, eftersom det kan torka ut huden och orsaka irritation om det inte tas bort. Det är också viktigt att använda kallt vatten efter rakning för att stänga porerna. Klappa sedan huden med en ren, torr handduk.

Steg Sju - Återfukta och lugna huden efter rakning

Det sista steget i denna rakningsguide är en bra after shave balm av god kvalitet. Den hjälper till att återställa den naturliga fuktnivån i din hud och hjälper till att minska irritationen efter rakning. Vi rekommenderar en lugnande balm från tillexempel Musgo Real, Truefitt & Hill eller Edwin Jagger för att återfukta och mjukgöra huden. Prova alternativt en lotion från VMV Hypoallergenics om du har en mer känslig hud.

 

Rakvatten eller cologne

Om du använder rakvatten eller cologne, applicera på pulspunkter (bakom örat och nacken) för att undvika att torka ut eller irritera huden i de nyrakade områdena. Vi rekommenderar att du prövar Musgo Real Cologne som är en klassiker som inte går ur tiden.


 

Att spendera lite mer tid och ansträngning på din rakning hjälper verkligen huden att hålla sig yngre längre. Genom att använda något eller alla dessa steg i din dagliga groomingrutin så kommer du snart bemästra denna process för att uppnå en närmare rakning utan irritation.

Rakkräm bäst i test >>>

Latest Stories

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer