Fri frakt över 589 kr

Är du en person som lider av mjäll, röd kliande hårbotten, hårbotten som är sårig och gör ont, acne i hårbotten och torr stramande hårbotten? Det är precis vad jag var innan jag provade Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Nu låter jag som en TV Shop reklam, men det här mjällschampot är bara så bra.

Brickell Relieving Dandruff Shampoo Recension

Recension av Brickell Relieving Dandruff Shampoo

Brickell Relieving Dandruff Shampoo är ett kraftfullt, naturligt mjällschampo som minskar flagor från mjäll och torr hårbotten. Det ger en långvarig verkan mot mjäll för hårbotten och håret, rengör skonsamt samtidigt som håret blir glansigt och luftigt och känns fullständigt rent. Många är vi som febrilt söker efter mjällschampo bäst i test och som har en hårbotten i obalans. Det är just där som mjäll uppkommer.

Mjäll finns helt enkelt inte i en välmående hårbotten, utan det är i obalansen den uppkommer. Och när det väl har kommit, kan det stanna länge. Mjällschampo innehåller ingredienser som verkar på två sätt. Dels hjälper de hårbotten att komma tillbaka till sin naturliga balans, dels avlägsnas mjället. För många är mjällschampo något man använder livet ut.

För så fort man slutar med det, är mjället och obehaget där igen. Det är just därför balansen är så viktig, för mjäll uppkommer inte i en hårbotten som är i balans. Mjäll är resultatet av en jästsvamp, samma som ger röd och kliande hud i ljumskarna. Har du även problem med detta kan en duschgel som American Crew 3 in 1 Tea Tree vara precis vad du behöver.

Ett mjällschampo används likadant som ett vanligt schampo för män, det appliceras i vått hår, masseras in och sköljs ur ordentligt. Men du vill gärna låta mjällschampot verka lite innan du sköljer ur det. Jag brukar ha i schampo i håret, sen tar jag ansiktsrengöring och avslutar med att jag tvättar kroppen. När jag sen sköljer av mig all tvål, sköljer jag ur håret också. Läs vidare här nedan om ingredienserna i Brickell mjällschampot och varför de är så bra mot mjäll.

Vad innehåller Brickell Relieving Dandruff Shampoo?

Brickell Relieving Dandruff Shampoo är berikat med ziziphus joazeiro bark extrakt som är känt för sina detoxifierande egenskaper. Detta extrakt finns även i Bulldog Anti-Dandruff Shampoo och har bra effekt när det gäller att motverka mjäll både omedelbart och på lång sikt. Klåda och irritation i hårbotten lindras tack vare att ziziphus joazeiro reducerar kroppens histaminer.

Även pepparmint är en naturlig ingrediens som lindrar mjällig hårbotten. Pepparmintolja har en svalkande effekt och hjälper vid torr hårbotten och också mot håravfall och tunnhårighet, samt huvudvärk. Vi på Glamazon gillar pepparmint för dess förmåga att rensa bort avlagringar i hårbotten och öppna upp och göra rent hårsäckarna.

Att tillsätta tea tree olja kan vara mycket effektivt när det gäller att bekämpa mjäll. Tea tree olja är nämligen särskilt bra för att motverka den jästsvamp som mjäll kommer av. Tea tree olja kan också hjälpa dig så att du slipper drabbas av huvudlöss. Oljan har en kraftfull doft som många finner rogivande, det är också en sådan doft som är lätt att matcha med din parfym herr.

Brickell Relieving Dandruff Shampoo har även ett tillskott av jojobaolja, som är en vanlig ingrediens när vi tittar på skäggolja, hårkräm och läppbalsam här på Glamazon. Jojoba återfuktar en torr hårbotten och minskar uppkomsten av mjäll, oljan stärker även håret och minskar på så sätt håravfall och tunnhårighet. Jojobaolja ger tjockare hår och återställer fuktbalansen i hårsäckarna, vilket i sin tur minskar håravfall.

Brickell Relieving Dandruff Shampoo Recension

Aloe vera har tillsatts i Brickell Relieving Dandruff Shampoo för att motverka inflammation men även för sina fördelar mot mjäll. Aloe vera har visat sig vara effektiv för att behandla seborroiskt eksem även kallat seborroiskt dermatit eller mjälleksem, som är själva orsaken till mjäll. Aloe vera minskar flagnandet och klådan och det drabbade området minskar även i storlek.

Glycerin är särskilt bra för dig som söker fuktgivande hårprodukter som till exempel balsam torrt hår. Glycerin hjälper även till att motverka frissigt hår. Men anledningen till att Brickell Relieving Dandruff Shampoo innehåller glycerin är främst för att det motverkar mjäll. Glycerin får huden och hårbotten att producera mindre olja och talg, vilket gör det till en ogästvänlig miljö för svampen som orsakar mjäll.

Vidare i innehållsförteckningen hittar vi ricinolja som också det är en olja som motverkar mjäll. Ricinolja är populärt i pomada, ansiktsmask och fotpeeling när vi tittar på produkter här på Glamazon. Ricinolja har sin givna plats i Brickell Relieving Dandruff Shampoo för sin förmåga att motverka håravfall och på samma gång främja hårväxt. Inflammationer i hårbotten behandlas och klådan lindras.

Nästa ingrediens i Brickell Relieving Dandruff Shampoo är protein från quinoa. Quinoa hjälper hud och hårbotten att bibehålla sin fuktnivå och är populär i Glamazon produkter som ansiktskräm, ögonkräm och förstås Brickell Texturizing Sea Salt Spray. När fukten i hårbotten normaliseras, minskar mjäll flagnandet, hårets styrka byggs upp på nytt och en bättre hårväxt främjas.

Också nyponfröolja har många fördelar när det gäller att balansera en hårbotten i uppror. Nyponfröolja motverkar akne i hårbotten, torr hårbotten, inflammation i hårbotten och mjällig hårbotten. Just därför gillar vi på Glamazon nyponfröolja i mjällschampo och särskilt i Brickell Relieving Dandruff Shampoo. För du vet att ett friskt hår börjar med en frisk hårbotten.

Vi hittar även extrakt från egyptisk blålotus och indisk lotus i Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Lotus är en växt som tillhört den asiatiska kulturen i över 7000 år och används traditionellt i Ayurveda och Siddha medicinkonst för dess förmåga att behandla inflammationer. Lotus hämmar produktionen av leptin vilket i sin tur minskar hudens fettsyntes och leder till att mindre fett når hudens yta så akne och oljig hårbotten reduceras.

Näst på tur är Glamazon ingrediensen vallört som finns i till exempel deodorant, nattkräm och handvård. Även vallört används traditionellt i Ayurvedic medicin och flertalet andra naturliga medicinkonster. Vallört har tillsatts i Brickell Relieving Dandruff Shampoo för sin förmåga att motverka mjäll, stärka håret och förhindra att håret går av, samt för att återfukta torrt hår och torr hårbotten.

Citronskal är känt för att effektivt motverka mjäll. Det är citronsyran i skalet som rengör och avlägsnar beläggningar i hårbotten så att ny välmående hud kan komma fram. Innehållet av citron i Brickell Relieving Dandruff Shampoo kan hjälpa dig få ett Glamazon hår genom de antimikrobiella egenskaperna hos citronen. Mjäll avlägsnas vid hårrötterna och svampen som orsakar mjäll bekämpas på samma gång.

Brickell Relieving Dandruff Shampoo Recension

En av våra favorit ingredienser på Glamazon är pilbark. Och vi är glada att se pilbark i Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Pilbark ger dig ett friskt hår och en balanserad hårbotten genom att minska oljeproduktionen i hårbotten och avlägsna beläggningar och produktrester. Pilbark motverkar även mjällig hårbotten och öppnar upp och rensar hårsäckarna.

Extrakt från nässla är populärt i Glamazon produkter som skäggbalsam, schampo för tunt hår och djuprengörande schampo. Nässla motverkar mjäll och torr hårbotten och ger ett tjockare glansigare hår. Innehållet av silica i nässlor ger ett starkare hår samtidigt som blodcirkulationen i hårbotten ökar vilket främjar hårväxten. Nässlor hjälper även till att balansera hormoner som kan ligga till grund för håravfall.

Panthenol är lika självklart för starkt hår som det är för starkt skägg. Och är du en man som tar hand om ditt skägg bra med skäggborste och skäggbalm är du säkert medveten om att panthenol kan hjälpa dig få ett Glamazon skägg. Panthenol är även bra för att motverka mjäll i hårbotten och mjäll i skägget, genom att låsa in fukt i huden och få huden att må så fantastiskt bra att svampen som orsakar mjäll helt enkelt inte trivs där.

Även vitamin E verkar på så sätt att det får din hud och din hårbotten att må så bra att svampen som ger mjäll inte vill leva där. Vitamin E har tillsatts i Brickell Relieving Dandruff Shampoo för dess förmåga att återställa hårbottens pH-balans och hålla kvar pH-värdet på rätt nivå. Vitamin E hjälper dig att få ett Glamazon hår genom att avlägsna beläggningar och överflödigt sebum från hårrötterna för att låta dem andas.

Mjölksyra har tillsatts i Brickell Relieving Dandruff Shampoo för att den har en förmåga att lösa upp de bindningar som håller ihop döda hudceller. När bindningarna löses upp fungerar mjölksyra som en fantastisk exfoliering för hårbotten. Mjölksyra hjälper till att reda ut trassel lite på samma sätt som en inpackning gör. Mjölksyra ger dig också ett Glamazon hår genom att den skyndar på hårväxten och motverkar mjäll.

Slutligen vill jag som den Glamazon jag är och ingrediens nörd nämna innehållet av Teoljebuske i Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Teoljebusken växer naturligt i Australien och är mycket kraftfull när det gäller att bekämpa virus, mögel, parasiter, svampar och bakterier. Och som du redan räknat ut vid det här laget så är den effektiv mot mjäll.

Hur ofta ska man tvätta håret med mjällschampo?

Under mitt mjällschampo test har jag tyckt att det varit bra att tvätta håret varannan eller var tredje dag med Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Men hur ofta ska man tvätta håret beror ju förstås också på hur mycket stylingprodukter du har i. För mig har var tredje dag fungerat bra överlag. Har jag haft mycket balsam i, eller genomgått ett hårt träningspass och blivit svettig, har varannan dag varit bättre.

Brickell mjällschampo

Till Produkten >>>

Hur rent blir håret med Brickell mjällschampo?

Brickell mjällschampo ger dig ett fantastiskt Glamazon hår. Håret blir otroligt rent av en hårtvätt med Brickell Relieving Dandruff Shampoo. Det här är ett mjällschampo som helt enkelt ger dig allt du väntar dig av ett schampoo. Håret blir rent men du slipper den där gnistrande rena känslan som gör att ditt hår känns torrt som fnöske. Brickell ger dig ett rent hår som ändå känns mjukt och behagligt efter en tvätt.

Behöver man mycket eller lite mjällschampo för resultat?

På frågan om man behöver mycket eller lite mjällschampo för resultat skulle jag ge två svar. Dels använder du ju schampot för att tvätta rent, och då tycker jag inte att det behövs så väldigt mycket för att få resultat. Dels är det så att när du gör en hår behandling och använder medel mot mjäll, vill du ha så mycket av det i hårbotten för att själva medlet ska ge effekt och resultat.

Vad doftar Brickell Relieving Dandruff Shampoo?

Vi på Glamazon gillar mintdoftande hårprodukter. Och Brickell Relieving Dandruff Shampoo har en behaglig, lite lätt söt mintdoft, på samma sätt som Recipe for men Anti-Dandruff Shampoo och Schwarzkopf [3D]Men Anti-Dandruff Shampoo har. Det verkar vara ett genomgående tema när jag gör mina mjällschampo test. Och för att förhöja den rena fräscha känslan placerar jag gärna Voluspa Maison Moroccan Mint Tea Reed Diffuser i mitt badrum.

Vem passar Brickell Relieving Dandruff Shampoo för?

På frågan vem Brickell Relieving Dandruff Shampoo passar för skulle jag säga alla som vill ha en hårbotten i balans. När jag i egenskap av Herr Glamazon fick i uppdrag att testa och recensera mjällschampot hade jag problem med klåda i hårbotten och även stundtals röd smärtande hårbotten. Brickell hjälper mot allt det och hjälper samtidigt också för mjäll.

Behöver man komplettera mjällschampo med något annat?

Jag vill att mitt badrum ska vara en oas där jag får vara mig själv för en liten stund. Därför adderar jag gärna rumsdoft i form av ett doftljus eller doftpinnar. En av mina personliga favoriter är Voluspa Maison 3 Wick Tin Candle Burning Woods. Jag känner att hela badrumsrutinen börjar med att man kommer i stämning. Sen när det gäller att komplettera mjällschampot har jag några generella tips.

Då personer med mjäll ofta även har en obalans i huden på kroppen, skulle jag be dig titta efter produkter med tea tree olja och även använda bodylotion så ofta du kan och kommer ihåg det. Några bra produkter med tea tree olja är Barber Pro Foaming Cleansing Mask samt Paul Mitchell Tea Tree Body Bar och förstås Brickell Acne Controlling Face Wash.

Till själva hårvården skulle jag rekommendera en kam herr eller hårborste eller både och. Ett vanligt balsam eller leave-in balsam, beroende på vilket du föredrar och tycker är smidigast. Använder du stylingprodukter som hårvax och saltvattenspray spana gärna in hårvax bäst i test och saltvattenspray bäst i test.

Hur är förpackningen på Brickell mjällschampo?

Som den Glamazon jag är så älskar jag vackra saker i badrummet. Jag älskar fina saker som också kommer till användning som min necessär och mitt manikyrset. Och en av mina käraste ägodelar är mitt rakset. Jag vill att badrummet ska andas harmoni och att produkterna ska passa in. Brickell Relieving Dandruff Shampoo gör det på ett bra sätt med sin stilrena svarta flaska som dessutom öppnas enkelt genom ett tryck på korken.

Brickell Relieving Dandruff Shampoo Recension

Hur är formulan på Brickell Relieving Dandruff Shampoo?

Formulan på Brickell Relieving Dandruff Shampoo får 5 Glamazon av 5 möjliga. Färgen är en lätt honungsfärgad nyans som påminner om färgen på Claus Porto Barbear Grapefruit Fig Soap Bar och Claus Porto Chic Tulip Soap Bar som också får 5 Glamazon av 5 möjliga. Att tvätta håret med mjällschampo från Brickell är en skön upplevelse. Konsistensen är mjukt len och löddrar bra.

Är Brickell Relieving Dandruff Shampoo bästa schampo mot mjäll?

Jag skulle utnämna Brickell Relieving Dandruff Shampoo till bästa schampo mot mjäll alla dagar i veckan. När min flaska var slut ville jag direkt ha en ny flaska. När man fått en sådan fantastisk effekt, vill man inte direkt förlora den. Brickell hjälper dig att säga hej då till mjäll, röd kliande hårbotten, hårbotten som är sårig och gör ont, acne i hårbotten och torr stramande hårbotten.

Brickell skincare >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer