Allt om rakborstar med grävlingshår

Grävlingshår har länge använts för att tillverka högkvalitativa rakborstar och de anses ofta vara de absolut bästa borstarna. Det kan kännas krångligt att veta vad som passar dig och din rakning, men du kan vara lugn – här guidar vi dig genom allt du behöver veta om rakborstar med grävlingshår.

Allt om rakborstar med grävlingshår

Fördelar med en rakborste med grävlingshår 

Det krävs mycket vatten för att vispa upp ett rikligt skum av rakkrämen. Därför passar grävlingshår utmärkt att använda till rakborstar – då de har bra vattenabsorberande egenskaper.

Hårets mjukhet gör att denna typ av rakborste passar dig som föredrar rakkräm över raktvål och uppskattar en mild, skonsam rakning. De tunna stråna vispar upp ett krämigt skum och exfolierar huden lätt. Borsten lyfter också hårstråna vilket ger en närmare rakning.

För att lära dig mer om rakborstar, läs vår artike - Rakborstguide - därför ska du använda en rakborste

Hitta rätt rakborste 

Rakborstar med äkta grävlingshår delas in i olika graderingar beroende på kvalitét och mjukhet, dessa är:

1. Silvertip Badger

De mest högkvalitativa borstarna som finns. Dessa förstklassiga borstar är tillverkade av det dyrbaraste och mjukaste håret från grävlingens nacke och varje hårstrå är noga utvalt för sin kvalitet. Rakborsten är inte trimmad utan binds istället för hand så den får sin unika form.

 

2. Super Badger 

En Super Badger består av hår från grävlingens rygg och är av hög kvalitet. Precis som en Silvertip, är borstarna handbundna med en naturlig form på borsten. Håret är mjukare och längre än i en Silvertip och borsten är ljus med en mörkare botten.

 

3. Best Badger/Fine Badger

En populär och vanlig typ av rakborste som är maskintillverkad. Håret kommer från sidan på grävlingen, samt benen, och är något strävare än en Silvertip Badger med mjuka toppar. Borsten ger ett krämigt lödder och passar bra för nybörjaren.

 

4. Pure Badger

Pure Badger är maskintillverkad och klippt för att få sin borstform. Hårstråna är något grövre än på de andra borstarna vilket gör att det krävs färre hårstrån för att fylla en borste. De strävare stråna ger en peelande effekt på huden.

 

Utvalda rakborstar med grävlingshår

Vi har valt ut våra favoritborstar med grävlingshår - som passar både för nybörjaren och dig som vill ha det bästa av det bästa

 

Hur rakar man sig och får den bästa rakningen någonsin >>>