7 produkter för skägget du behöver i ditt liv

Att hålla skägget snyggt och fräscht är inte alltid så enkelt. Men om du inte håller koll på din skäggvård så kommer ansiktshåret snabbt bli väldigt risigt och ovårdat. Därför är det mycket viktigt att underhålla sitt skägg regelbundet. Ja vi vet att det är krävande och att det behövs stor ansträngning, men för att odla ett bra livskraftigt skägg krävs det engagemang. Oavsett om du siktar på en snygg skäggstubb eller ett långt skägg, så finns det groomingprodukter för skägget som passar för dig.

7 produkter för skägget du behöver i ditt liv

För att hålla ditt ansiktshår i toppform finns det ett par steg du inte bör hoppa över när det kommer till skäggvård. Tvätta håret uppe på huvudet med schampo är något du förmodligen är van vid att göra regelbundet och det är minst lika viktigt att ge skägget samma uppmärksamhet med ett bra skäggschampo. Det hjälper till att hålla ditt ansiktshår rent, tvättar bort all smuts och överflödig olja samt gör att skägget känns mjukare.

Du kan sedan följa upp med en ansiktsskrubb för att hjälpa huden lite extra, innan du avslutar med en skäggolja eller beard balm för att hålla ansiktshåret och huden under återfuktad och välmående.

Ett annat steg du inte får missa är den allmänna skötseln. Med detta menar vi trimning, borstning och skäggstyling. Bara en lätt trimning gör mycket för slutresultatet, den hjälper till att rensa bort spretiga hårstrån och fixar den övergripande formen på ditt ansiktshår. Du kan sedan borsta ut eventuella tovor med hjälp av en skäggborste och använda ett skäggvax för att forma och göra din slutgiltiga skäggstyling innan du är redo att gå ut och möta världen.

Här är de 7 viktigaste produkterna för skägget som du behöver i ditt liv om du vill ha snyggt ansiktshår.

Depot Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo

Depot Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo

Det finns inget bättre sätt att rengöra och ge energi till ditt skägg än med detta Depot skäggschampo. Denna uppfriskande formula är designad för att ta bort fett och tvätta bort orenheter, utan att torka ut ditt skägg eller huden under. Den är lämplig för alla typer av ansiktshår, och kommer att lämna ditt skägg fräsch och otrassligt. Dessutom hjälper rengöringen till att minska friss och statisk elektricitet!

Depot Moisturizing & Clarifying Beard Shampoo >>>

Brickell Renewing Face Scrub

Brickell Renewing Face Scrub

Det är viktigt att använda en bra ansiktsskrubb för män, eftersom den tar bort gamla döda hudceller från skägget och hjälper till att stimulera blodflödet. Detta hjälper i sin tur ditt skägg att växa snabbare och tjockare. Denna Brickell ansiktsskrubb hjälper till att rengöra huden på djupet, samtidigt som den exfolierar skonsamt. Den berövar inte huden på sina naturliga oljor och fungerar riktigt bra som förberedelse om du ska raka linjerna och piffa till kanterna på skägget.

Brickell Renewing Face Scrub >>>

Recipe for men Beard Elixir

Recipe for men Beard Elixir

Skäggoljor borde vara den heliga graalen för allt som har med skäggvård att göra. Förutom att vara mångsidig, luktar Beard Elixir från Recipe for men också gott. Den hjälper till att mjuka upp, konditionera och förbättra lystern. Samtidigt som denna skäggolja bidrar till att lindra eventuell rodnad, klåda och irritation på huden under skägget. Recipe for men Beard Elixir är ett bra komplement till alla skötselrutiner, den hjälper till och med att förhindra mjäll i skägget. Vist låter det bra?

Recipe for men Beard Elixir >>>

Daimon Barber Beard & Stubble Softener

Daimon Barber Beard & Stubble Softener

Daimon Barber Beard & Stubble Softener har en multitasking formula som hjälper till att mjukgöra och återfukta. Denna produkt gör groomingprocessen enkel, eftersom den ger dig flera fördelar i en. Den är snabbabsorberande, inte fet och lugnar och vårdar skägget effektivt, samtidigt som den återfuktar huden under och är perfekt för att få mjukt skägg. Säg adjö till torrt, risigt ansiktshår och hej till perfekt skägg och mjuk skäggstubb.

Daimon Barber Beard & Stubble Softener >>>

BaByliss for Men Beard Designer

BaByliss for Men Beard Designer

När du odlar skägg bör du vänta cirka 2 månader innan du börjar trimma och forma det. Men när det väl är dags så kommer du behöva en pålitlig skäggtrimmer, och denna BaByliss for Men Beard Designer kommer att göra jobbet. Trimmern är perfekt för skäggstyling, såväl som för allmän trimning av ansiktshåret. Den är unik med hela 50 längdinställningar och inbyggda distanskammar vilket ger den längd du vill ha med exakt skärning.

BaByliss for Men Beard Designer >>>

Mr Natty Beard Brush

Mr Natty Beard Brush

När du väl har tvättat ditt skägg kan det se lite vilt och ostyrigt ut. För att kompensera detta problem är det värt att investera i Mr Natty Beard Brush. Denna skäggborste kommer hjälpa till att styla skägg och mustasch till vilken form du än önskar, och även kontrollera eventuell friss i ditt ansiktshår.

Mr Natty Beard Brush >>>

Raw Naturals Beard Styling Cream

Raw Naturals Beard Styling Cream

Möjligen det viktigaste, men mest bortglömda steget när det kommer till underhåll av skägg, stylingprodukter! Beard Styling Cream från Raw Naturals är ett skäggvax som hjälper till att tämja stökigt ansiktshår, samtidigt som det håller skägget mjukt och hanterbart. Formulan med sheasmör, humle, bivax och kaktusextrak gör så att ditt grova skägghår ser mer glänsande, jämnare och mer framstående ut.

Raw Naturals Beard Styling Cream >>>